Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Problém s rtg?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:43
- Nahlásit

Smečka
My máme jen to Německo a Slovensko, a Slováci stejně tak posílají vyhodnocení do Německa. Navíc si vyřazující výsledek z těchto zemí nemůžeš opravit, takže je to celkem jedno.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:43
- Nahlásit

tady přece nejde o to vybrat toho veta který to seká jak na běžícím pásu ale spíše o to že když to tam je tak tak to prostě naměří a napíše přesně.nemuže se přece splést jeden stupen sem nebo tam.Pak je to celé na nica nevidím duvod to dělat.Už začínám chápat některé chovatele kteří neberou na rtg nijak velké ohledya pokud to je stupen ještě přípustný do chovu tak to neřeší.DKK není jediné měřítko chovné hodnoty psa,je to jen jeden dílek ,jsou možná i jiné a duležitější hodnoty.Ale pokud je opravdu lidský faktor v tomto tak silný a omylný tak je zbytečné se tím zabývat a nemá cenu to dělat.Možná že zpusob OFA jak už tu bylo řečeno je asi jeden z nejlepších zpusobu vyhodnocení.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:49 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

KEISSA
Vyhodnocení jedním vetem není objektivní.Mělo by být, ale není.
Dokonce znám případy, kdy ten samý vet vyhodnotil jeden snímek dvakrát s naprosto rozdílným výsledkem.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:50
- Nahlásit

tady přece nejde o to vybrat toho veta který to seká jak na běžícím pásu
To byl jen příklad, co je všechno možné. Ne návod.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 14:01
- Nahlásit

Smečka
trochu OT - moc pěkné stránky

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 14:03
- Nahlásit

Ebony
Dík

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 19:42
- Nahlásit

Ebony
to není pravda, u NO platí rtg. ze země původu(Německo) i ze Slovenska
Zasedání chovatelské komise FCI - Vídeň 5.5.2007 .....Vyhodnocení DKK:...........Vyhodnocení musí být provedeno v zemi kde majitel psa žije, resp. kde je pes v plemenné knize zapsán........asi to tedy klub NO ještě nepostřehnul , bude-li někdo protestovat , že někdo má hodnocení z jiné země .....?

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 22:23
- Nahlásit

mac1
já jsem to četla, nikde není psáno od kdy a jestli vůbec je to oficiálně schváleno

bude-li někdo protestovat , že někdo má hodnocení z jiné země .....?
na to si počkám

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2007 08:18
- Nahlásit

Vyhodnocení musí být provedeno v zemi kde majitel psa žije, resp. kde je pes v plemenné knize zapsán.

tak mne napadlo, že tímhle docela dobře odstřelili alternativní metodu pennhip. Nejsem si jistá, že je možné vyhodnocení ve všech státech hlásících se k FCI.

KEISSA
já myslím, že pro OFA se dělá speciální rtg kvůli označení snímku, ale nejsem si jistá. Jedna možnost je nechat psa přesnímkovat, nechat to vyhodnotit na OFA a pak napsat hezký článeček do klubového magazínu případně do nějakého psího časopisu. Ale tohle problém s uchovněním neřeší, to musí jít oficiální cestou, která je nelehká a chce pevné nervy.

Zdravotní testy psů kvůli uchovnění beru s nadhledem a rezervou. Kdybych měla udělat žebříček nesmyslnosti testů, DKK bych dala bezkonkurenčně na první místo a pro mne to je precedens, jak se dá docela dobrá myšlenka proměnit s prominutím na sra*ku.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání