Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Problém s rtg?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
KEISSA
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 20:33
- Nahlásit

Měla bych dotaz ohledně rtg,mám u fenky problém s hodnocením rtg.Fena byla oficielně zrengenovaná a podle veta to bylo v pořádku,přišel výsledek 3/3,u fenky byl dělán před rtg asi měsíc před tím a klouby i snímek jsou v pohodě.Jelikož mi to nedalo a tak jsme udělali ještě jeden snímek a ten jsem zavezla osobně za jiným vyhodnocovatelem pro to plemeno a ten mi to změřil a bylo tam 1/1.Jak byste to řešíly a co ted stím?Tohle bych asi neřešila pokud by tam měla opravdu ty trojky tak bych to neřešila,fenku máme spíš jako společníka a pokojáka ale ten rozdíl v hodnocení je dost velký.

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 20:40
- Nahlásit

KEISSA

Existuje snad ještě konsiliární vyšetření,takže se spojit s tím,kdo hodnotil 3/3 a upozornit ho na tento renonce a vyžádat konsilum.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 20:50
- Nahlásit

Z toho mám trochu strach,prostě nevím.ještě jsem neslyšela o někom kdo by ztoho vyšel s dobrým výsledkem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 20:51
- Nahlásit

KEISSA
ještě jsem neslyšela o někom kdo by ztoho vyšel s dobrým výsledkem.
No beztak máš jeden výsledek 3/3 ,to neni moc dobrý,tak co můžeš ztratit?Co je to za rasu?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 20:58
- Nahlásit

Je to AO,což je plemeno poměrně lehké a bez problému s DKK .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 21:21
- Nahlásit

KEISSA
No tak jestli je taková možnost jak píše Neessi,já bych to zkusila,co můžeš ztratit...

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 22:13
- Nahlásit

KEISSA
Obrať se na váš Klub. U některých plemen je možno se odvolat právě prostřednictvím Klubu. Minimálně tě poradce chovu navede, jak dále postupovat.

staki
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2007 23:20
- Nahlásit

KEISSA
Pokud ti spatne vyhodnotily DKK a hlavne masli jistotu tak ze tomu skutecne je tak se bez problemu odvolej, mas sanci ale pocitej s tim to bude neco stat

brut
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 10:50
- Nahlásit

KEISSA
já mám ACD a vyhodnotit jejich RTG u nás skoro nikdo neumí ....většinou vet hlásí horší výsledek ( ovšem moje zkušenost to není, my zatím RTG hotové nemáme, jen jsem na to byla upozorněna). Takže jestli máš pochybnosti, tak se odvolej, myslím, že nebudeš první ani poslední .... nebo se obrať na poradce chovu, aby ti poradil, jak postupovat dál.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 08:51
- Nahlásit

brut
poslala jsem email poradci chovu s dotazem jak postupovat ale zatím mi ani neodpověděl.Chtěla bych zkusit zajet asi do německa a nechat si tam znovu udělat a zapsat rtg,jde mi o tkz.neutrální pudu.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:01
- Nahlásit

KEISSA
Zkusit to můžeš, pokud ti rtg z Německa uznají....v každém případě budeš mít v ruce další vyhodnocení a poznáš, který z těch dvou posudků byl správný

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:14 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

brut
Asi to tak udělám.ono je asi lepší tam jet přímo a nebo dělat rtg přímo u posuzovatele který to hned změří a napíše výsledek,vše vysvětlí a ukáže.Potom pak odpadnou ruzné dohady a je to jasné.tak mám dva rozdílné výsledky a nevím na čem jsem,možná i proto mám obavy z odvolání.

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:25
- Nahlásit

KEISSA
pokud Ti vet dá snímek , nechala bych ho vyhodnotit na OFA a podle výsledku bych pak buď podala protest nebo ne ( při protestu se skládá záloha - bývala 5000 kč , jestli se zvýšila nebo snížila, to nevím, v případě uznání chyby ti zálohu vrátí . Vyhodnocení u OFA se vejde do 1000 Kč i s poštovným. Jinka RTG z Německa Ti asi neuznají , protože FCI 5.5.2007 - Vyhodnocení musí být provedeno v zemi kde majitel psa žije, resp. kde je pes v plemenné knize zapsán

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:59
- Nahlásit

mac1
Prosím, můžeš lépe popsat postup, jak dát vyhodnotit rtg na OFA?Máš s tím osobní zkušenost?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:00
- Nahlásit

mac1
Musí mi vet dát snímek který byl puvodně vyhodnocen a nebo musí být udělán nový?Jaký je kontakt na OFA?
U něm.ovčáku mu do chovu uznávají i rtg v zami puvodu nebo ze slovenska a proto jsem si myslela že to pujde u jiných plemen.
A abych pravdu řekla tak už mi ani nejde o výsledek ale spíše o to kdo má pravdu,jak to tedy je .Přece není možné aby se jedno a to samé zvíře jednou posoudilo tak a podruhé uplně jinak,tak naco pak to celé je.Protože jestli to celé závisí na tom jak je posuzovatel naladěn ,tak je celá snaha okolo zdraví psu jen divadlo .

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:02
- Nahlásit

Vyhodnocení musí být provedeno v zemi kde majitel psa žije, resp. kde je pes v plemenné knize zapsánmac1
Tohle nebývá vždy stoprocentně pravda.Tyto podmínky si upravují Kluby individuálně.

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:24
- Nahlásit

daliva
zajišťovala jsem to kamarádce, protože onaneumí anglicky, na webu OFA si stáhneš formulář, který vyplní vet, který dělal RTG a i s RTG pošleš - stojí to necelých 40 USD , platit se dá kartou - pokud bys chtěla nějak pomoci , mail mám pod členem .
KEISSA - ono to dřív podle pravidel FCI bylo uznatelné od jakéhokoli posuzovatele , tedy i ze zahraničí, ale od toho května to musí být z Tvé země . A co se týče těch různých výsledků - jednou na přednášce v našem klubu řekl náš posuzovatel DKK ( bývalý) , že dva různí veti se mohou lišit max o 2 stupně, tak o co jde . Proto se mi líbí styl OFA , kdy snímek posuzují 3 náhodně vybraní posuzovatelé ( nikoli najednou spolu u "kulatého stolu") a ne jen jeden .

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:41
- Nahlásit

mac1
No a o to právě jde o ty dva stupně?Rozdíl dva stupně to je jako jeden dá 0/0 a druhý 2/2 a v tom je velký rozdíl.Dva stupně rozhodují pro psa na celý života to rozhodnutí je nejen pro psa ale i z chovatelské stránky dost nepřesné.Já si vždy(asi naivně) myslela že prostě vyhodnocovateli přijde snímeka on ho zodpovědně posoudí a většinou mi to u NO vyšlo bez problému a narazila jsem až ted u AO.
Ještě bych chtěla vědět jak se to platí u OFA zda předem a nebo je tam nějaké číslo učtu.
Na těch stránkách jsem byla ale bohužel neumím anglicky.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:44
- Nahlásit

mac1

a ještě dotaz -pokud budu mít hodnocení od OFA uznají mi to když to není z mé země?

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:07
- Nahlásit

KEISSA
Jsi v Klubu chovatelů AO?
Pokud ano, poradce chovu ti musí poradit, od toho tam "sedí", nenechala bych se jen tak odbýt. Na něm je aby ti poskytl všechny informace, pokud je nezná, tak je musí zjistit.
OFA vyhodnocení by ti uznat měli, ale opět se nejdřív informuj, ať nevyhodíš zbytečeně peníze. Tady ti 100% odpověď nikdo nedá. Je třeba mít konkrétní zkušenost s konkrétní plemenem u konkrétního Klubu.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:19 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Smečka
Jsem v členem v KCHMPP, kde jsou AO.Ted jsem právě zjistila že AO je i pod klubem chov.belgických ovčáku a tam se mi zdá jsou daleko jasnější a přehlednější podmínky.Jak jsem zjistila tak u nich si mužu udělat rtg u kteréhokoliv vyhodnocovatele a taky u OFA a stejně tak v kterékoliv zemi.takže asi zkusím poslat rtg na vyhodnocení k OFA at vím jak na tom jsme.

daliva
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:36
- Nahlásit

mac1
Díky za informace! Lišilo se to kamarádčino hodnocení OFA od místního a jak se k tomu pak postavili tady?
Ty dva stupně rozdíl jsou tedy dobrý!!! Pak veškeré sledování Dkk ztrácí smysl vč. vypovídací hodnoty o daném jedinci... Zvlášť, když např. v našem klubu máme oficiálních vyhodnocovatelů pět... Tak si říkám, jestli ty perfektně pracující a do pozdního věku skvěle se pohybující "čtyřky" a ploužící se "jedničky", nejsou nikoliv záhadou složité Dkk, ale selháním lidského faktoru a nepřesným vyhodnocením rtg. Pro chov dost fatální...
Není tajné, kdo tím vaším bývalým vyhodnocovatelem byl (mám jeden soukromý tip???

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:12
- Nahlásit

KEISSA
Máš už zápis o rtg. v PP?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:18
- Nahlásit

Mám tam pouze razítko že byludělán rtg,výsledek není zapsán.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:25
- Nahlásit

KEISSA
To může být trochu problém. No uvidíš. Razítko o provedení rtg. by mělo být v PP jen jedno.Je to vlastně zpráva, že pes již byl rentgenován za účelem vyhodnocení.
Pokud se budeš odvolávat, pak se bude případ řešit individuálně, ale dle mého už ti jen tak žádný veterinář ofic. vyhodnocení nezhotoví. Pouze orientační.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:28
- Nahlásit

No a co když si vyzvednu ten snímek (což prý muže jít) a pošlu ho na vyhodnocení ještě jednou a jinam.

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:32
- Nahlásit

KEISSA
To můžeš,ale Klub už má jedno vyhodnocení pravděpodobně "v ruce" od veta, který ti dělal první rtg.Tudíž pak opět záleží na domluvě s Klubem.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:34
- Nahlásit

mac1
Vyhodnocení musí být provedeno v zemi kde majitel psa žije, resp. kde je pes v plemenné knize zapsán
to není pravda, u NO platí rtg. ze země původu(Německo) i ze Slovenska

KEISSA
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:35
- Nahlásit

http://www.ifauna.cz/mdiskuse/foto/4617aa18b7eb0.j pg

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:38
- Nahlásit

Ebony
My jsem mohli také fotit a vyhodnocovat v zahraničí, ale od loňska Klub upravil podmínky a utnul nám tipec. Všichni jezdili do Polska k vetovi, co sekal nuly bez měření.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání