Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / stadforšírský bullteriér
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 20:18
- Nahlásit

Toto plemeno se řadí mezi ,,bojová plemena,,(já osobně nesnášim bojová plemena-ve vztahu s napadáním lidí,dle mě to je jen medializace a nic víc),ale na většině stránkách se dočítám,že je to houževnatý,odvážný pejsek,ale je přitom i milým společníkem,milující děti,vhodný do rodiny.....dokonce se s některými dělá i canisterapie.....tak jsem se chtěla zeptat,jak to s nimi doopravdy je.Jsou opravdu vhodní do rodin třeba i s dětmi?Možná,že je to blbá otázka,ale zajímalo by mě to,nemám s nimi žádnou skušenost.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 01:18
- Nahlásit

sue
Toto plemeno se řadí mezi ,,bojová plemena,
když budu slovíčkařit se tě zeptám kdes to vyčetla??jako atlas psů pojem bojová plemena nemá ne?.)
.Jsou opravdu vhodní do rodin třeba i s dětmi?
hmm já sem děsnej laik..a nevím kteří psi k dětem vhodní nejsou..pokud nejsou třeba teda tejraný bo útulkáči a i u těch je to jak kterej pes...mám děti 3 a fenku AST..o miminko se stará fakt dobře

evka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 02:24
- Nahlásit

sue
Staffordšírský bulterier pochází z hrabství Staffordshire ve Velké Británii, vznikl křížením divokého, velmi svalnatého psa používaného k štvanicím na býky a medvědy, s divokými místními teriéry.
Byl vyšlechtěn jako dvojúčelový "sportovní"pes, který se účastnil organizovaných lovů na krysy a také psích zápasů. V dnešní době je využíván jako společník. Jde opravdu o rozpolcenou osobnost. Neexistuje pravděpodobně plemeno láskyplnější ke své rodině.Vzkvétá, jeli milován a udělá naprosto všechno, aby se stal členem lidské rodiny. Přesto jakmile spatří jiného psa, nebo jakékoli jiné zvíře, může zcela znenadání odhalit skryté stránky své povahy. Miláček se promění v ďábla a projeví se touha všechno ničit. K dětem se chová oddaně, hlídá je a chrání.Pokud mu přikážete hlídat dítě v kočárku, můžete si být jisti, že nemá šanci se do něj nikdo podívat.
Co se naučí, pamatuje si celý život, neexistuje aby zapoměl to co se naučil např. na cvičáku, povely a pod.
Toto plemeno chovám třináct let a mám s ním ty lejlepší zkušenosti.
Vřele doporučuji.

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 05:15
- Nahlásit

sarax
když budu slovíčkařit se tě zeptám kdes to vyčetla??

jak jsem tak brouzdala na net a jukala na nějaké info o něm i toto jsem se tam dočetla...no v atlase psů pojem bojová plemena najdeš ale v kombinaci zvíře proti zvířeti a ne zvíře proti lidem(což se dneska mimochodem myslí že ano?)

a nevím kteří psi k dětem vhodní nejsou.

heh já taky ne a proto se ptám zkušenějších lidí....

evka
velmi děkuji za konkrétní charakteristiku

Anlie
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 11:09 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit

sue
Obecně snad všechna "bojová" plemena,jsou vhodná k dětěm a milují lidi - co se dětí týče,je výhoda těchto plemen v posunutém prahu bolesti tj.když se mu dítě pověsí na ocas,tahá ho za uši nedejbože ho nakopne(samozřejmě náhodou když se o něj přerazí při hře) tak pes o tom prakticky vůbec neví
A hlavně bojová plemena jsou označována jako bojová,protože to byli psi používaní k zápasům pes*pes,nebo pes*jiné zvíře,ale vždycky se dbalo,aby měli kladný vztah k lidem...
Takže shrnutí : "Bojová" plemena jsou velmi vhodná do rodiny,ale není moc pravděpodobné že se bez problémů snesou s ostatními psi(a zvířaty),hlavně stejného pohlaví....

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 13:41
- Nahlásit

Anlie
děkuju ti...no já jsem nahoře psala že se bojová plemena počítají pes proti psovi,ale dneska lidi bojovým plemen myslí že pes je agresivní a pokousal několik lidí....je to fakt jen medializace a nic víc....jinak dle mě když už by se měl v této souvislosti název bojová plemena měl užít,tak ne u vybraných plemen ale u všech.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:24
- Nahlásit

sue
Hele, takhle, před časem, asi 4 měsíce zpátky, jsme si dovezli domů týraného pitbulla. Byl dost surově bitý s hroznými následky. Jeden z důvodu pro bití mělo být i to, že chtěl kousat děti. Údajně. Myšleno děti v té původní rodině.
No, a teď k nám občas chodí děcka od sousedů, které se nudí na prázdninách u dědy, a venčí psy (které hlídáme). Nikdy bychom jim nepůjčili jednoho pudla a jednoho zlaťáka. Pitbulla jim dáme, oni se pověsí všichni tři kluci na vodítko a mají radost, jak je pes tahá po zahradě Nikdy by jim nic neudělal, je k nim ohromně jemný a vůbec mu nevadí, když se jim zaplantá do šňůry, nebo když se všichni svalí na jednu hromadu. Myslím, že k rozumným dětem v rozumném věku je pit výborný a stafbull ještě lepší, nad stafbulla v tomto ohledu podle mě jiná rasa fakt nemá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:29
- Nahlásit

BTW zase zážitek. Před chviličkou jsem vzala oba psy ven, pitbulla a pitostafordku. Oba dostali hezoučký široký obojek, oba dva stejné vodítko a já si vzala tričko s pitem. Hezky šli po chodníku vedle sebe, když někdo šel, stáhla jsem oba dva psy k noze, paráda, pohoda. A stejně se našel jeden zbabělec, který až byl metr za mnou, začal vykřikovat cosi o roztrhaných děckách a plynu...no, trochu jsem ho poučila o tom, že ten pitbull má zkoušky, a že má zkoušek rozhodně víc, než ten chlap, a jestli mi to řekne ještě jednou a do očí. Neřekl. No jo, no. (pravdou je, že fenka má zkoušky dvě takže jsem moc nekecala).

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:42
- Nahlásit

Mucholabka
teda chudák malej týranej...ty lidi jsou fakt mentální k tomu není co dodat...ty jim asi hodně rozumíš vi´d??.........jinak pěknej zážitek s lidskou tupostí

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:50
- Nahlásit

sue
...no, rozumím...to bych si netroufala tvrdit..něco málo vím

Ale stejně je to hezké, když oba psi vypadají stejně a jdou vedle sebe po chodníku

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:51
- Nahlásit

Mucholabka
no to je náhera když je má člověk zmáknutý a nemusí mít o nic obavy

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:55
- Nahlásit

sue
No, Drak moc zmáknutý ještě není, on dělá vždy to samé, co fenka a ta vcelku funguje dobře, takže on tím pádem taky (pokud se jí zrovna nepokouší nakrýt, protože hárá. Ale má to jinak zakázané, tak se drží na uzdě).

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:56
- Nahlásit

Mucholabka
chudinka malej a zrovna takový pokušení má zakázaný........ten Drak je ten týranej?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:56
- Nahlásit

sue
Jo, to je ten bitý.

No, chudinka malá zřejmě celou noc bude pískat, asi ho zabiju.

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 21:57
- Nahlásit

Mucholabka
no teda ty s nim vůbec nesoucítíš.....mě zas hárá čuba a je k roztrhnutí fakt

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:00 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

No, já mám dvojnásobné utrpení, fena i pes, zabít málo.

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:03
- Nahlásit

Mucholabka
to jsou prdelky sladký fakt........no mě stačí čubina fakt

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:05
- Nahlásit

sue
A co vlastně máš za zvířátko?

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:06
- Nahlásit

Mucholabka
no německou ovčandu hysterku bláznivou...jinak máme ještě jednoho hafa ale ten je zatim služební taky No a ještě čičinu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:09
- Nahlásit

sue
jj, tak ta ovčanda je taky strašná hysterka, ta z fotky, magor, no úplně. Ale vona za to nemůže přece. Kouše jen někdy

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:10
- Nahlásit

Mucholabka
hm naše vopice je fakt na zabití furt ječí a je hrozně hyperaktivní

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:13
- Nahlásit

sue
Jo, furt řve, kouše, chodí v kruhu, prostě magor. Fakt není nad bully, i když týraný, aspoň není pošahaný.

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:14
- Nahlásit

Mucholabka
no já už popravdě No nechci...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:17
- Nahlásit

sue
Já popravdě taky ne, už nikdy; pokud si člověk dobře vybere a vychová od malinka, nemusí to být špatný pes, ale ochutnala jsem bully a bylo to příliš sladké, než abych příště sáhla jinam.
Sice nemůžu podle své feny soudit celé plemeno, protože je to taky pes s minulostí...ale jak se tak dívám kolem sebe, je bull lepší. Sice mě baví sportovní kynologie a s pitem to nikdy nebude dost dobré, jako s NO...ale jsou ještě i jiná kritéria, podle kterých vybírám psa.

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:18
- Nahlásit

Mucholabka
já právě už jsem přeovčákovaná...už od mala jsme měli ovčáky a prostě bych radši něco jinčího a klidnějšího a ne hysterku

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:22
- Nahlásit

sue
No, pit není zrovna klidný...a stafbull taky ne, ti potřebují dost vybití energie. Od doby, co mám tyhle psy, jsem samá modřina, oba dva si všechno rádi osahají rukama a nedá se to odnaučit, a mají v těch rukách dost sílu, občas to neodhadnou.

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:25
- Nahlásit

Mucholabka
¨jasan já neplánuju zatim nai jednoho z nich jen se vzděláváma ooznávám více plemen víš?,Já bych chtěla strakáčka

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:27
- Nahlásit

sue
Aha, ok. Však to neva, odkud jsi?

sue
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:28
- Nahlásit

Mucholabka
původem ze Sokolova ale zatim bydlim ve Slanym

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2007 22:30
- Nahlásit

sue
Hm, to je k nám do Ostravy pěkná štreka. Nic, jdu spát, dobrou.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání