| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 16:09
- Nahlásit
jerry
Myslíš, že Purina Pro plan je tak špatná? Podle mě si nevybereš, jedny granule obsahují živočišné vedlejší produkty, další sóju...
A které jsou podle tebe kvalitní?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 16:20 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
jerry
A kde je ta linka a u ktoreho vyrobcu? Stranku pozriem neskor, teraz sa stahujem, odbieham dnes k netu sa len trocha odreagovat.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 16:37
- Nahlásit
Suesie: Nikdy sa nevyjadrujem ci je spatna alebo nie. Skor je lepsie si polozit otazku ci cena je umerna kvalite. Preto moja posledna poznamka. Pokial hodnotime kvalitu urcite nemozeme tam vidiet poultry by-product meal. Purina proplan spracovava v EU mrazene maso /na hrubo vycistene/ co je uplne v poriadku, problemom vsak je ze sa skresluje postavenie kukurice v krmive, pretoze by sa dostala na prve miesto v zlozeni a tak sa rozpise corn gluten meal,whole grain corn, corn bran... Toto vsak robi pomerne vela vyrobcov a uvidime co po ohlasoch v USA pretoze AHDC to ziada zmenit. Predsa len kvalitne natural produkty maju ine zlozenie.
Ukazkou je napr. toto krmivo: Chicken Meal, Turkey Meal, Brown Rice, White Rice, Chicken Fat, (Preserved with Mixed Tocopherols), Sunflower Oil, (Preserved with Mixed Tocopherols), Chicken, Lamb Meal, Herring Meal, Flax Seed, Psyllium Seed Husk, Sun Cured Alfalfa Meal, Norwegian Kelp, Lecithin, Cranberries, Monosodium Phosphate, Choline Chloride, Rosemary Extract, Sage Extract, Riboflavin (Source of Vitamin B2), Dried Enterococcus Faecium Fermentation Product, Dried Lactobacillus Acidophilus Fermentation Product, Dried Aspergillus Oryzae Fermentation Extract, Dried Bacillus Subtilis Fermentation Extract, Inulin (from Chicory Root), Dried Saccharomyces Cerevisiae Fermentation Solubles, Yucca Schidigera Extract, Zinc Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Cobalt Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Vitamin A Supplement, Vitamin D3 Supplement, Vitamin E Supplement, Ascorbic Acid (Source of Vitamin C), L-Carnitine, Choline Chloride, Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Niacin, Beta Carotene, D-Biotin, Glucosamine Hydrochloride, Chondroitin Sulfate, Calcium Iodate, Folic Acid, Sodium Selenite, Papaya, Pineapple, Vitamin B12 Supplement.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 16:37
- Nahlásit
jerry
Co si myslet?Mému psu strašně chutná.Srst má překrásnou,stoličku každý den stejnou.Prostě jsem přesvědčená,že jde o kvalitní krmivo!
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 16:39
- Nahlásit
pigie: Prva je vo Vicenze ITA a druha to je hadanka na dog.sk tak trochu este pockame...
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2006 16:46
- Nahlásit
Lenda: Ved to je v poriadku. Problem nastane ked tvoj psik bud geneticky alebo nahodne dostane alergiu na protein. Potom to bude bud tipovanie alebo seriozne vysetrenie nie za lacne peniaze.
Stolicu ovplyvnuje funkcnost enzymov a mnozstvo nerozpustna vlaknina. Dnes je vsetko o uspechu na trhu cez najlepsiu cenu. Dnes vyrobime krmivo za 5 korun a tvoj psik geneticky silny jedinec bude priberat mat dobru stolicu a vdaka pupalke alebo boragu v krmive krasnu srst. Toto vsak nehovorim o proplane.
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 11:55
- Nahlásit
daliva
Díky moc za rady. Vařené prasečí nožky dávám a o Alavisu jsem právě už taky uvažovala. Tak děkuju
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 12:07
- Nahlásit
jerry
Děkuju za odpověď. Paní chovatelka, od které budeme brát na jaře štěně, granulemi Trainer krmí a doporučila mi je. Mně jen trochu mátlo, že se o nich moc nemluví a ani v internetových obchodech nejsou k vidění.
Ještě jednou díky za reakci a až budu mít nějaké bližší zkušenosti s tímto krmením přidám je tady na fóru k dobru.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 14:53
- Nahlásit
jerry
A co říkáš na FirstMate a jeho složení? Díky?
|
glass
|
# Zasláno: 30 Led 2006 15:01
- Nahlásit
daliva
No my jsme doteď krmili FM a feňulce se objevily lupy a pelíchá jako blázen, ale chutnají jí strašně moc. Nicméně dneska měním na Nutro Choice a doufám, že do 14cti dnů zmizí, jinak máme po výstavě .
Nevíte někdo po jak dlouhé době by mohly zmizet?
|
nels
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 16:02
- Nahlásit
glass
tak to si mně potěšila,u nás krmíme taky FM a taky se nám objevili lupy a pelichání,jen jsem si nebyla jistá,že je to kvůli granulím,tak teď už asi jsem a jdu měnit.
co ProFormance?máte zkušenosti?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Led 2006 21:05
- Nahlásit
Jo -moji bafici to nechtějí.Budem zkoušet Biomill
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 21:07
- Nahlásit
nels
ProFormance je podle mě docela dobrý krmení
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 21:57
- Nahlásit
sněhule:Vies ono je dnes dobre si najskor vzhladat spolocnost a skusit sa cez informacie kto to vlastne je. Giganti , ktori dnes pohltili Eukanubu,RC,Proplan Nestle, a dalsie su na trhu lidrami a cez silnu reklamu ovplyvnuju trh.
Naopak rodinne firmy produkujuce okolo 100tisic ton rocne granul sa snazia vyrabat granule natural co s najnovsimi technologiami spracovania. Vytvaraju si vlastne farmy, granule doplnaju o produkty zdravej vyzivy a presadzuju sa kvalitou.
Preto aj znacky Novafoods ci Canidae aj ked su nezname su oblubene u tych, ktori nedaju na reklamu ale snoria po internete.
Nie nahodou je v USA Canidae http://www.canidae.com/ vzorom zdraveho krmiva a na forach sa o nom dnes casto pise.
Nie nahodou Novafoods trainer a fitness je tak oblubeny u psov.
Skuste dat svojim mackam produkt Novafoods feline a spoznate co je kvalitne a zdrave krmivo.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:09
- Nahlásit
Birma: Dolezite je ze vas na proformance.cz ubezpecuju ze mate superpremiove krmivo a ze neobsahuje tazko stravitelne obiloviny psenicu a jacmen. Este dolezitejsie je ze od originalneho nazvu sa z mucky prichodom do CZ stalo maso. A to co je genialne je rozlozenie lahko stravitelnej kukurice na kukuricu,kukuricnu mucku a kukuricny gluten cim sa logicky chicken meal vlastne podla uz chicken meat dostalo na prve miesto v poradi. Blahozelam. No kvalita sa spozna na prvy pohlad.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:13
- Nahlásit
jerry
já ti nekrmim
nicméně vaše vystupování mi chvílemi připomíná prodejce krmiv....
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:16
- Nahlásit
Biomill: Opat dalsia zavadzajuca informacia, ktoru dnes praktizuju viacere firmy. Umelecky dojem: Dehydrated poultry meat products (chicken and turkey - 46%) Otazkou ostava ci toho hydinoveho masa tam je aspon 1%. A co toto Antioxidant: EC additive. No dobre ale ake, to uz kupujuci nemoze nic vediet.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:26
- Nahlásit
jerry
A můžeš mi prosím tě říct, které granule jsou podle tebe ok?
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:31
- Nahlásit
Birma prepac to bolo urcene pre Nels. Ano som predajca krmiv, odhalila si ma. Predavam Tesco granule lebo su vyrobene vzdy z cerstveho masa, granulky su lahko stravitelne neobsahuju ziadnu vlakninu ale zdravu soju a perie. Samozrejme dostatok kukurice pre energiu a vitaminy BHA a BHT. Krmim s tym mojich psov a odchoval som uz vela steniat. Pekne zeru maju peknu srt a ligotave oci . A co je hlavne moja zahrada je vzdy pekne pohnojena. No musim konstatovat ze mam superpremiove krmivo za dobru cenu.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:35
- Nahlásit
Suesie: To su tie granule s ktorymi je spokojny tvoj pes. Lenze aj tak o tom rozhodujes ty. Citaj a hladaj suvislosti.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:37
- Nahlásit
jerry
jenže já už jsem z toho tak zmatená, těch granulí je takové množství, že vůbec nevím, který by mohly být ty nej. Uvažovala jsem o Eagle pack a ANF, vo říkáš na ně?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 22:37
- Nahlásit
jerry
já to nemyslela zle, ale to už je jedno
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 08:33
- Nahlásit
Birma: Preco ja to neberiem v zlom na to je forum aby sme poznamkami trochu aj provokovali. A kto to berie vazne tak toho lutujem.
Suesie: Napis konkretne dva produkty, ktore sa daju porovnat, lebo takto je to vzhladom na velmi podobne produkty tazke. Este aj konzervaciu a additiva zhodne no bude to tazke hodnotit. ANF aj Eagle pack su podozrivo podobne...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 08:38
- Nahlásit
jerry
takže měly by to být ANF puppy 28 a Eagle pack Holistic Select LAMB & RICE
|
Nairobi
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 10:37
- Nahlásit
jerry
Mě by také zajímalo čím krmíš tedy ty?
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 11:58
- Nahlásit
Tady by se spíš hodila otázka - co prodáváš jerry?Tipovala bych ANF a Star Pro.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:03
- Nahlásit
No já ANF krmím a mně, tedy jezevčíkový, přijdou dobrý
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:47
- Nahlásit
fromeli
a jaký ANF dáváš?
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:48
- Nahlásit
Ardi: Po precitani na tomto fore asi uz toto tvrdit nebudes: http://dogforum.dog.sk/forum.php?action=one&id=623 2&od=60
Suesie: Odpoviem trochu neskor nemam pri sebe vsetky informacie
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:52
- Nahlásit
suesie
Dávám normální adultku - kuře rýže.
Jsou to granule, kde jezevčanda netloustne, nevypadávaj z ní hromady a navíc jí chutná a dlabe i době, kdy má falešku nebo hárá.
|