Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Granule
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
P-a-v-k-a
# Zasláno: 1 Čen 2005 11:10
- Nahlásit

Ahoj!Jaký máte názor na granule FITMIN a CHECOPEE??????????

handula
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 11:23
- Nahlásit

Chicopee - včera jsem koupila poprvé jehněčí a pes se po nich může umlátit, hrozně mu chutnají. Taky by mě zajímaly názory ostatních, já bych řekla, že to není špatná značka, porovnávala jsem složení s Purinou Excelent a je tam míň tuku.

shiba
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 13:06
- Nahlásit

Fitmin naši psi jedli s chutí, ale jen chvíli, vyhráli jsme je na výstavě, jinak je nekupuju, takže nemůžu zhodnotit výsledky, měla jsem jich asi 5 kg pro 3 psy... Chicopee krmila moje známá a byla velmi spokojená.

janina
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 07:18
- Nahlásit

Fitminem krmím dva velké psy a v pohodě. Chutnají jim a vypadají dobře, krásná srst.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 07:59
- Nahlásit

Já dávám teprve krátce Chicopee,přešla jsem z Nutramu. Řekla bych zatím,že dobrý. Mám spíš nežravku-vybíravku,takže je výběr granulí pro nás dost podstatný a náročný.
Jo a Fitmin krmila chovatelka,od který jsme fenku měli, a když nám dala trochu pro začátek domů,tak mi přišlo,že to strašně smrdí. Ostatní granule mi tak nevábně vonící nepřijdou.

P-a-v-k-a
# Zasláno: 2 Čen 2005 11:58
- Nahlásit

Moc vám děkuju!My jsme teď koupili ty zátěžovky Checopee ,tak uvidíme

jindriska
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 18:11
- Nahlásit

já jsem krmila Purinou a přišlo mi, že má štěndo velký odpad na to, kolik toho sežere, teď krmim Chicopee a hromady mi příjdou ještě větší, ale zase beru v potaz, že roste a dávky se zvyšují, jinak ale srst má krásnou a moc jí chutnají.

niniel
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 18:12
- Nahlásit

Chicopee krmim, pesan je miluje, ma krasnou srst i hromadky

Tanaki
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:52
- Nahlásit

kdysi jsem Chicopee krmila, ale pak jsem přešla na Proplan, ten mi přijde lepší

ola
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 19:58
- Nahlásit

Doufám, že oba obrázky obalů krmiv Chicoppee budou vidět. Zajímá mne jaký je mezi nimi rozdíl? V některých internetových obchodech mají verze obalů se psem na obrázku, v některých jiný typ obalu. Co to znamená?

Azoráček
# Zasláno: 12 Pro 2005 20:05
- Nahlásit

ola
Ten první je myslím starý obal, dčřív byl třeba i Maintanace černý, ted to je jinýChicopeem sem krmila, pejsovi jel, ostatně jako vše, srst pěkná, hovnousy také, nemá je sice když kadí na vycházce podruhý už takový, jaky by měl být, ale to má s každým kmivem...holt se mu rychle hejbaj střeva a nestačí se to zpracovatZkrmili jsme 3 pytle ( vydržely na 9 měsícu), ted zkusíme Brita, občas musí být změna

ira
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:53
- Nahlásit

Krmím svou 4-členou smečku (3x NO ,1x LR) Chicopee už 3 roky a jsem velmi spokojená!!
Mám zkušenost se všemi variantami od štěněčí,normální,zátěžové i jehněčí. Pěkná srst i hovňousci,takže můžu doporučit.

Nairobi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 16:38
- Nahlásit

Prosím jaké máte zkušenosti s granulema NUTRO CHOICE?

Břetislava
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 16:59
- Nahlásit

Našemu labroušovi chutná všechno, ale ne všechno mu sedne. Po Chicopee měl strašně moc odpadu a byly to takový kravince. A to nechci, aby z něj vyšlo všechno, co sní.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 17:02
- Nahlásit

Jo, nevíte, jestli krmivo Nutram je superpremiovka nebo premiovka? Někde čtu, že jde o superpremiovku a jinde premiovku (nebo ultrapremiovku). A jak jste s tím spokojeni?

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 17:40
- Nahlásit

Superpremium.Premiovka je K-9.

suesie
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 19:38
- Nahlásit

Nairobi
Mně bylo řečeno, že jsou to super granule, ale náš pejsa z nich měl průjem, tak nevím.

RoSa
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 23:45
- Nahlásit

Nairobi
Já je krmím už 4 roky a nic lepšího jsem zatím "nepotkala". Záleží také, jak pejskovi sednou (a taky, jaký uděláš přechod na nové granule) - já mám RR a hodně známých tím své RR krmí a všichni jsou max. spokojeni.
Ještě mi můj prodejce také nabízel Best Choice - že prý jsou také super (ale mezitím je už v nabídce nemá, tak nevím), ale já zůstávám u Nutro Choice. Nízké dávkování, malé tuhé bobíky, krásná srst, osvalení, kondice... A také se mi moc líbí jejich složení a konzervace.

sněhule
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:24 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit

Máte někdo zkušenosti s granulemi "Trainer proffesional" od firmy Nova foods? Dívala jsem se na jejich stránky a nezdají se mi špatné. Jsou v kategorii superpremium a za rozumnou cenu.

Nairobi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:25
- Nahlásit

suesie
RoSa
Děkuji moc. Já hledala vhodné granule pro Bernského salašnáka, kterému budou už skoro dva roky. U původních majitelů byl krmen šrotem - granulema ze supermarketu za 250Kč/10 kg, sem tam se mu uvažili těstoviny s nějakou uzeninou. Prý ale dostával v mládí nějakou výživu na klouby, kterou koupili u veta, název si však již nepamatují.
Musím uznat že pes má krásnou srst, je hezky stavěný, vitální, chutná mu, nemá žádné problémy. Snad se ani žádné neobjeví.
Takže jsem začala u kvalitních granulí, ale trošku tápu v tom, jestli přidávat skoro dvouletému psovi ještě nějaký doplněk např. právě na klouby, nebo jestli už je to v jeho věku zbytečné. Poradíte?

daliva
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 17:46
- Nahlásit

Nairobi
Kloubní výživa u velkých plemen určitě není na škodu ani v dospělém věku, nevíš, nakolik má klouby a kostru vyvinuté v pořádku, příp. nějaké genetické zatížení, DKK apod. - to však zjistíš jen rentgenem. Pokud nemá žádné potíže (při vstávání, po dlouhé zátěži, nekulhá), tak bych mu dávala přírodní formu - vepřová ouška a nožičky (my dáváme hlavně vařená na okusování a do granulí pak vmícháváme ten sulc, co z toho vaření vznikne). U starších psů preventivně dáváme na zimu 3-měsíční Alavisovou kúru.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 19:55
- Nahlásit

Zkoušeli jste někdo GIOM?Známá si to pochvaluje.

jerry
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 20:36
- Nahlásit

sněhule: To je na dlhsiu debatu, pretoze novafoods trainer alebo fitness su krmiva v suchej kategorii, kde kazdemu kto rozumie vyzive srdce zajasa. Tazko sa hodnotia krmiva pokial sa nevymenia aspon dve generacie ale ked ze Novafoods je na zaklade novej technologie junior vo vyrobe kvalitnych krmiv musim konstatovat ze vdaka svetovemu vyrobcovi najmodernejsich liniek v spracovani cerstveho masa je v EU spolu s nemenovanou firmou na cele vo vyrobe cisteho a kvalitneho produktu. Tento vikend predstavil na svetovej vystave v Portugalsku nove produkty v mokrej strave pre macky a psov Trainer vyrabanych v materskej firme vo Svajciarsku s podielom masa 60%. Urcite prekvapenim su konzervy OK vyrabane v Nemecku pre stredne a velke plemena adult s 30% podielom masa. Vacsina vyrobcov sa toci okolo 10%. Ale spat ku granulam. Vysvetlime si postup vyroby. Spolocnost vacsinu surovin pouziva z vlastnej produkcie. Kurence a morky su v podstate priamo chovane pri fabrike. Spracovava sa ciste maso s 96% cistotou. Ziadne perie,koza, kosti hlavy hrabaky atd..Maso je schladene na 4C vo vakuovej komore. Popisat cely proces je na dalsie stranky a tak len strucne. Spolocnost u tejto kategórie nespracovava mucku a oproti inym si skutocne zachovana struktura masa. Granula po vypadnuti sa po stlaceni vracia do povodnej polohy a je pripravena na aplikaciu tukov do stredu granule nie na povrch. Kedze v tejto fabrike sa robia ja veterinarne krmiva znacky Forza 10 (v ITA vedia o com pisem) svedci to o slusnej kvalite v Novafoods. Momentalne v EU nie je lepsia technologia ale opat ukaze cas co na to povedia psy.
U macacich krmiv je to jasne. Ale toto su uz interne informacie tejto spolocnosti a tak treba skusit. Rada trainer a fitness je natural neobsahuje ziadne additiva podla EC ani farbiva ci chemicke antioxidanty. Tak to je vsetko z prezentacie v Portugalsku. Mozno som ti pomohol sa trochu zorientovat.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 23:03
- Nahlásit

jerry
a co říkáš na Happy Dog?

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:05
- Nahlásit

jerry
Vitaj

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 23:20
- Nahlásit

sněhule
mají vynikající diety, mám jednoho pejska, který byl podvyživený na hranici bytí a nesnese nic než Trainer, bohužel přestali vyrábět UAU, byla to jedinná zátěžovka s rybou, co snesl, je velmi aktivní, takže dieta mu nestačí.....

jerry
mně jen mrzí, že dělají konzervy z koní, to opravdu nemusím

jerry
Člen
# Zasláno: 28 Led 2006 07:41
- Nahlásit

Ebony: Bohuzial pre zachranu pri vaznych alergiach a ako doplnok pri dietach je konske maso bezproblemove. Ale tiez s tebou suhlasim kone mam rad...
Pigie: A ja ze ho nepises na dog.sk ale po precitani prispevkov na tomto fore necudujem sa ze sidlis tu.
Anonymous: ja neviem ma vyznam pisat o tejto znacke.Hadam aby som zase niekoho neurazil tak aspon takto
No mozno je lepsie presne napisat o co mas zaujem zverejni zlozenie a zamysli sa ci cena zodpoveda tomu co mas pred sebou.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Led 2006 13:59 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

jerry
ale po precitani prispevkov na tomto fore necudujem sa ze sidlis tu
Jo, je tu skvele!
A mimochodom odpovedala som ti na tvoju hadanku na dog.sk...

Vidrbína
# Zasláno: 28 Led 2006 14:33
- Nahlásit

jerry
A co třeba Eukanuba či Purina? Hodně lidí na Eukanubu nadává a je hodně lidí, kteří na ní nedají dopustit!

jerry
Člen
# Zasláno: 28 Led 2006 16:04
- Nahlásit

Pigie: To je sice pravda ale Kosi ta predbehol. Este stale druha odpoved nezodpovedana. No vidim, ze mas zaujem vediet daleko viac ako ini a tak pochopit technologiu vyroby bilancie a vyzivu a ked ta to naozaj zaujima mozem ta zobrat na odbornu prednasku priamo u linky www.wenger.com. Uz o mesiac.
Vidrbina: Predpokladam, ze sa pytas na Eukanubu NL a nie tu americku. Ono je v tom trosku rozdiel. Nemam teraz informacie, aka technologia sa menila po vyhoreni fabriky ale je jasne, ze Eukanuba je stale na poprednych miestach v predaji v EU. Vacsina problemov u Eukanuby je strata zravosti, ale to je samozrejme problem viacerych vyrobcov. Je tazko hodnotit vseobecne lebo Eukanuba ma viacero produktov takze skor je lepsie napisat aspon jeden produkt a porovnat ho s niecim inym.
Podobne ja neviem co znamena nazov Purina. Pokial vsak budeme hovorit o spolocnosti Nestle musime produkty jasne pomenovat. Lebo dochadza casto k zamene Proplan Nestle, Purina Proplan a Purina. Pokial myslis Nestlé Purina PetCare Company tak tam mas tolko produktov, ze mozno ani sami nevedia co este vyrabaju. Je totiz rozdiel ked mas Purinu One a Purinu Dog Show alebo Purina Alpo.
Vseobecne vsak Purina je hlavne marketingove krmivo od giganta Nestle a je natlacene v kazdom hypermarkete. Co si mate mysliet o krmive Purina Proplan ked v texte ma poultry by-product meal?

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání