Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes v byte
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:34
- Nahlásit

Mame maleho v byte. Ked bolo pekne pocasie, tak bolo vsetko v poriadku. No zacalo prsat a aj v tomto pocasi treba vencit. Takze domov sme prisli mokry. No a nic ine nepocuvam doma od priatela, len to ako pes smrdi. Pravdupovediac ja ho ani necitim, ale priatel uz ma trosku nervy. Tak som sa chcela spytat, ako zabranit, aby pes nesmrdel. Su na trhu nejake spreje?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:38
- Nahlásit

lusy13
změnit přítele Mám obavy, že prvidelné a časté používání nějakých "deodorantů" nebo šamponování, by srtsti a kůži moc neprospělo... (Jen můj "pocit"...)

Břetislava
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:40
- Nahlásit

blanulinka1
tak tak ... taky mám pocit, že problém nebude ve smradlavém hafanovi ale v příteli

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:40
- Nahlásit

A jéje, spreje nééé. Pes je pes a cítit prostě bude. Můžeš to omezit tím, že mu po příchodu domů umyješ packy, otřeš ho utěrkou, budeš ho koupat (ale ne moc často kvůli ochraně srsti a kůže) apod., prostě udržovat v čistotě, ale mokrý pes bude asi cítit trošku vždycky. Přítel nejspíš psa domů nechtěl, co. Bude si muset zvyknout, nebo se rozloučíš buď se psem, nebo s přítelem.
Jo a ještě k těm sprejům - kdybys chtěla psa stříkat nějakým deodorantem (třeba amíci to občas dělají...), tak překryješ jeho přirozený pach a on bude pro ostatní psy nečitelný vetřelec, mohou ho napadnout apod. Do toho bych ani náhodou nešla.

west
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:41
- Nahlásit

A co má za pesana? My když zmokneme tak je taky cítit, ale pak uschne a je to ok ne? Jestli má přítel psa rád tak musí se vším všudy.

Spreje sice jsou ale spíš jako suché šampony, pes prostě není člověk aby se navoněl.

suri
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:41
- Nahlásit

Souhlasím s Blanulinkou1. Vyměň přítele. Je to pes a né navoněná slečinka. Deodoranty, ani částé šamponování bych nedoporučovala, škodí to srsti a pejsek pak bude choulostivější.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:42
- Nahlásit

Takze domov sme prisli mokry. No a nic ine nepocuvam doma od priatela, len to ako pes smrdi.
no pes, když schne tak trochu "smrdí", s tím se musí přítel smířit

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:42
- Nahlásit

blanulinka1
změnit přítele

lusy13
no je fakt, ze hodne lidem mokry pes zrovna nevoni...treba ani memu pritelovi, ale jeho nohy taky nejsou zadny med takze nema a nemuze nic psovi vycitat

zkus po prichodu domu psa poradne vysusit...

suri
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:46
- Nahlásit

Orry
Dobrý příklad s těma nohama. To je fakt, že chlapi jsou někdy daleko větší smraďoši, proti tomu je mokrej pes slabej odvar.

Bent
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:46
- Nahlásit

Pořiďte si šibu, ta není cítit ani když je mokrá......

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:50
- Nahlásit

suri
jo jo no pritel ma opravdu s nohama problemy...a to muze pouzivat deodoranty, menit ponozky...a stejnak tomu moc nezabrani...jednou hodil ponozky do koupelny k pracce a ja pak nasla ROckyho jak se v nich vali a parfemuje se ..takze psovi urco voni

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:50
- Nahlásit

lusy13
co máš za pejska? Nešlo by to přes léto třeba částečně omezit sestřihem?...

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:53
- Nahlásit

Orry
tak to s tymi nohami poznam. a to som mu tvrdila, ze radsej budem cuchat toho psa (knirac).

tak to vy vsetci doma mate asi tolerantnych partnerov, co?
prave dnes som sa dozvedela, ze ak si kupime dom so zahradou, ktory teda planujeme uz len kvoli hafanovi, ze aj zimu bude travit vonku. tak s tou vymenou partnera pockam do zimy.
a viem ze nemozno kupat psa casto a tiez s tym sprejom to bol iba taky blby napad.
ale ked aj tam mne ten pes vobec nesmrdi.

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:53
- Nahlásit

Orry

ja pak nasla ROckyho jak se v nich vali a parfemuje se

Hihi, to je dobrý... Pes našich se jednou válel, když si manžel na gauči uprdl, tak v tom....

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:55
- Nahlásit

Orry
myslim, ze mame rovnakych psikov. ten moj, ked sa priatel vyzuje, tak ma stale hlavu strcenu v jeho topankach.

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:57
- Nahlásit

blanulinka1
zatial ma maly 2,5 mesiaca tak s nad s tym strihanim este nie.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:01
- Nahlásit

lusy13
trošku otrimovat by už šel, apoň si zyvkne ne tu péči...zbavíš se tím té podsady, která "zapáchá" asi nejvíc...

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:05
- Nahlásit

Bent
Akita taky nesmrdí pokud se tedy nenaparfémuje v nějakém blivajzu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:05
- Nahlásit

lusy13
zkus si sehnat trimovací nůž (vyplatí se investovat do kvalitnějších...a pozor na verze pro praváky a leváky!!!) a perfektní je i tahle trimovací pilka :

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:07
- Nahlásit

blanulinka1
ty mi snad citas myslienky. prave som ti chcela pisat, ze ci by si mi nemohla poslat nejake foto toho trimovacieho noza, kedze s tym skusenosti este nemam. a su myslim, ze 2. jeden na podsadu a druhy na vrchnu srst, teda ak sa nemylim.

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:09
- Nahlásit

lusy13
tak to vy vsetci doma mate asi tolerantnych partnerov, co?
muj pritel taky neni vylozene pejskar, ale tolerantni asi je...a kdyz by nebyl tak se to musi hoooodne rychle naucit (ale chce to i tolerantnost z druhe strany).

Syska
Hihi, to je dobrý... Pes našich se jednou válel, když si manžel na gauči uprdl, tak v tom....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:13
- Nahlásit

lusy13
jsou jemné, střední a hrubé, dle typu srsti a účelu, chce to vyzkoušet nejlíp přímo na pejskovi...Bohužel moc zveráku je nemá, když má, tak nestojí za nic, nejlepší je zajít někam na výstavu a najít si stánek s kosm. potřebama a vyzkoušet je přímo tam nebo dát na doporučení chovatele, nebo se poptat v salonu...Ta pilka je výborná na vyčesáváaní podsady. Koupila jsem si ji zkusmo teď na jaře na výstavě a nedám na ni dopustit... Ale varuju tě, trimování je děsná pakárna Jenže ta srst potom...je tam obrovskej rozdíl mezi stříháním strojkem a trimováním...Poprvní se mi podařilo moji drsnosrstou jezevčici otrimovat tak, že se mě všichni ptali, jestli nemá Demodex takový holý plotny jsem ji udělala Ale do výstavy byla v nejlepší kondičce

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:13
- Nahlásit

Orry
prave, ze som teraz prekvapena, lebo ako mi rozpraval, tak vzdy mavali psov a mavali ich aj vo vnutri. a tohto psika mi kupoval on, takze... no snad teda prestane uz tolko prsat a bude pokoj.

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:16
- Nahlásit

lusy13
no a neni mozny ze na stene zarli??

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:17
- Nahlásit

lusy13
a ani jednomu z nás nepřipadá že by smrděla...a to s náma "sdílí lože" Možná smrdí, ale nějak to nevnímáme či co Když jsem před rokem za přítelem došla, že si můžu zamluvit štěně, byl zásadně proti, že tolik peněz za psa nedá...já si našetřila a nemohl už říct ani slovo...nakonec je Béďa jeho miláček, nedá na ni dopustit a pořád má snahu ji rozmazlovat a já jsem za "tyrana"...

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:18
- Nahlásit

blanulinka1
ved prave preto som chcela vidiet nejake fotky, lebo som pocula, ze v chovatelskych potrebach sa tazko zhanaju a nestoja za nic. no uvidim. a ja s nim ani tak vystavy neplanujem, tak som chcela davat ho strihat strojcekom, ale pocula som, ze potom je srst jemnejsia, tak ho budem musiet nejako vytrimovat, ked bude velky. I ked s velkym bradacom, to bude asi trosku dlhsie trvat ako s malym jazvecikom.

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:20
- Nahlásit

Orry
no a neni mozny ze na stene zarli??

no myslim, ze nie. to skor mozem ja, lebo ked pride domov, tak najprv sa hra so psom a az potom si spomenie, ze by sa mohol privitat aj so mnou. a to fakt mozem stat medzi dverami a moze ma vidiet ako prvu a aj tak pusinkuje maleho ako prveho.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:20
- Nahlásit

lusy13
I ked s velkym bradacom, to bude asi trosku dlhsie trvat ako s malym jazvecikom. no tak to stopro Ale dokud je malej, tak to půjde

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:23
- Nahlásit

lusy13
ale zkus tu pilku, teď jsem ji půjčovala sousedce se strakoškou, taky si ji pochvalovala a hned ji šla shánět říkala, že z ní vyčesala dalšího psa... koukni tady

lusy13
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:23
- Nahlásit

blanulinka1
s tym rozmazlovanim to poznam. jasne som priatelovi povedala, ze sa pes krmit nebude, ak jeme my. aby stale len vyskakoval a nieco pytal. a on to dobre vie. ale ked sa len na chvilu otocim, tak uz mu hned nieco cpe do papulky. a ked nieco hryzie, tak on ma len upozorni, aby som povedala psovi fuj. on nie. a ja som ta zla, co malemu vsetko zakazuje.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání