| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:46 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
viky
http://retriver.cz/sekce/akce_kalendar_ovvr_2007. htm
|
viky
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:48
- Nahlásit
Zuzana T
Moc diky, ted uz valim domu ( slapat stopy ).... Ale vypada, ze to prubnem
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:52
- Nahlásit
viky
Jestli aportuje a nebojí se nárazových zvuků a plave v hloubce,tak by to mělo být v pohodě
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:18
- Nahlásit
Smečka
Proč chytráků,je to přece původem lovecké plemeno?
Původem ano, ale dnes? Pracujou na deset jinejch způsobů, tak proč by měli jen lovit?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:30
- Nahlásit
Walda
Já do lovečáků vůbec nevidim,ale logické mi příjde,že by pes měl prokázat k chovnosti alespoň minimum z toho, k čemu byl vyšlechtěn.Minimálně tedy z úcty k chovatelské práci.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:36
- Nahlásit
Walda
Nemusí "jen" lovit,můžeš s nima dělat,co chceš,ale to nic nemění na tom,že se jedná o plemeno lovecké, přinašeče a vlohy k tomu by měl do chovu osvědčit. OVVR jsou pro průměrného retrívra hračka. A upřímně - já si myslím,že by neškodilo inspirovat se u ohařů,kteří musí mít k chovu složeny opravdové lovecké zkoušky. I když v dnešní době už je to asi dost nereálné
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:52
- Nahlásit
viky
můžu se čistě ze zvědavosti zeptat jak se fenka jmenuje a z jaké je CHS? A taky jak mají předci dkk?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 21:23
- Nahlásit
Smečka
jana33
Nějak si nerozumíme. Mě se právě nezdá, že by OVVR toho moc vyzkoušely, tak proč na nich trvat?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 08:40
- Nahlásit
Walda
Jsou to vlohovky - vyzkouší,jestli má pes dobrý nos na zvěř, jestli je klidný při výstřelu,vyzkouší jeho chování k ostatním psům a lidem,vyzkouší jeho vlohy pro aport a jeho ochotu k práci a také jeho vztah k vodě a práci v hluboké vodě. To jiné zkoušky neověří
|
viky
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 09:24
- Nahlásit
ko4ka
Iasmine Best Gold, ale vic nevim, zatim nema hotovy RTG a jak na tom byli predkove s DKK to netusim.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2007 14:36
- Nahlásit
viky
tak jak dopadla víkendová příprava zlaťandy na OVVR?
|