Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zlaty retrievr - podminky chovnosti ?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:42
- Nahlásit

Ahojik vsichni, nevite nahodou nekdo jake jsou podminky pro zarazeni do chovu u ZR ? Kamaradka ma fenecku, rada by ji uchovnila a nekde cetla, ze nemusi byt splnena podzimni zkouska, ze staci pouze zkouska jakakoliv, kde je preskusovan aport. Je to pravda ? Znamena to, ze treba i BH nebo ZZO ?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:45
- Nahlásit

viky
Dvě výstavy, RTG kyčlí a OVVR nebo jiná zkouška lovecké upotřebitelnosti,kde je aport

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:49
- Nahlásit

viky

staci pouze zkouska jakakoliv, kde je preskusovan aport

Tahle možnost tam chvíli byla, ale po nátlaku některých chytráků byla zase vyškrtnuta. Takže je to, jak píše jana33.

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:51
- Nahlásit

Walda
Proč chytráků,je to přece původem lovecké plemeno?

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:56
- Nahlásit

jana33
Walda
aha tak to je blbe, ona na to nema cas, myslela jsem ze cubinu pripravim na zkousku ja, ale o loveckych zkouskach nemam ani paru.....

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:05
- Nahlásit

Walda
Taky nechápu,co by na tom mělo vadit,NO by se taky OVVR do chovu nepočítali
viky
OVVR nejsou ani zkoušky jako takové,podívej se na kchls do sekce retrívrů,z čeho se skládají,dle mého by je měl po kratším tréninku udělat každý retrívr,nejedná se o lovecký zkoušky v pravém slova smyslu,taky se tak neberou a pro využívání psa v myslivosti neplatí

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:05
- Nahlásit

viky
Myslím,že jestli cvičíš psy,tak zvládnout přípravu na OVVR pro tebe nebude problém.

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:07
- Nahlásit

Smečka

je to přece původem lovecké plemeno

Pšt,to se neříká.My se snažíme doma psovi vysvětlit,že je to vlastně gaučák,tudíž se za zvěří neběhá a ty mi to teď kazíš

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:08
- Nahlásit

abby
zlaťák je vším,čím chce být.

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:09
- Nahlásit

jana33
Zuzana T
uz jsem na to koukala, myslim, ze to by nemel byt problem dokonce ani pro moje NO , je to celkem srandovni ( ale myslim to v dobrem ), jen nevim kde sezenu atrapu zvere...

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:13
- Nahlásit

viky
atrapu zvěře nepotřebuješ,stačí látkový dummy, třeba na www.kanea.cz
jsou to vlastně jen takové vlohovky,nic víc. Aby do chovu nešli psi bez zájmu o aport, bázlivý před výstřelem a mělo by to odhalit i psy agresivní

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

viky
A jaké máš doma aporty? Pokud by jsi někde na vsi sehnala králičí kůži,tak jí omotej buď máš-li dummy nebo stačí polínko/ min. 0.5 kg/. To na zkoušku nosu stačí .Pes to ani nemusí přinést,stačí,když pach zaregistruje a zkušený rozhodčí pozná,jestli má dobrý nebo špatný nos.No a pokud to při zk.přinese,tak máš zároveň hotový aport na suchu.Pokud nebude ani ta kůže ,tak se dá koupit např. www.kanea.cz nebo www.psisvet.cz lahvička s pachem zvířat.

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:14
- Nahlásit

Zuzana T

zlaťák je vším,čím chce být

Tak to už chápu,proč skáče z výšky,chce být ptákem nebo supermanem

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:15
- Nahlásit

Zuzana T
jojo o tom pachu ti to doplnila Zuzka
A jen tak mimochodem,když panička chce fenku uchovnit,proč jí nepřipraví sama? A ty výstavy absolvovat bude? A RTG zaplatí?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:17
- Nahlásit

viky
jen s tím pachem opatrně- je to dost silně koncentrované,aby se tě pak lidi nestranili.

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:23
- Nahlásit

Zuzana T
mam doma normalni aporty, jako myslim klasickou cinku, jakou pouzivame my. Nejakej pach zakoupime ( nebo mozna by stacili chlapovi ponozky po navratu z prace, myslim ze nic silnejsiho uz ani neni ).... Jen jeste neco co plave, budeme muset zakoupiti.

jana33
nema na to cas a nikdy psa necvicila, vystavy ma za sebou ted nevim jestli jednu nebo dve a RTG zaplati, v tom problem nevidim. A ja si zase rozsirim zkusenosti.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:27
- Nahlásit

viky
Na to je právě dobrej ten textilní dummy,je to jak aport na suchu,tak na vodě - plave.

Jinak mě to jen zajímá z principu,jsem trochu šťoura. Protože předpokládám,že chce uchovnit feňuli,aby měla štěnda a na to je potřeba fůůůůra času. Ale neber si to nijak osobně,jen mě to zajímalo. Každopádně OVVR určitě zvládneš

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:38
- Nahlásit

jana33
ja to beru, me to neva kdyz nekdo ''stoura'' ja to delam obcas taky...

Ja ji dost dluzim za to co pro me dela a tohle je to nejmensi jak ji to muzu oplatit. Sice nemam zas az tak moc casu neb pripravuju svyho psa ke zkouskam, ale divala jsem se na to OVVR a neni to tak hrozny ( loveckych zkouskach vubec nic nevim ), tak to zkusim.

Moc Vam diky za typy - jsem rada, ze staci aporitk a nemusi to byt chcipla kachna

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:39
- Nahlásit

viky
Myslím,že když si objednáš ten látkovej dummy/ stojí kolem 200,- Kč-,to může zacvakat panička zlaťandy /,tak ho využiješ i pro své NO.Je to plněné uměl.hmotou,která plave, má víceúčelové využití.Ale těžká činka je taky aport a ve vodě plave také.Navíc na začátek výcviku aportu je dobrá pro správné a vyvážené braní aportu do mordy - že s tím nemůže tak kravit.
:lolánečkovi fusekle se za pach zvěře nepovažuje

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:45
- Nahlásit

Pšt,to se neříká.My se snažíme doma psovi vysvětlit,že je to vlastně gaučák,tudíž se za zvěří neběhá a ty mi to teď kazíš
abby
No počkej,on je snad nehoní,ale přináší?

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:45
- Nahlásit

Smečka

Jasně,jdem takhle do lesa a ona přinese srnku.A pak ji zbaštíme k večeři

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:05
- Nahlásit

Tak panicka zrovna objednava dummika a zvireci smrad a o vikendu mi ji priveze, tak jsem zvedava jaka bude na cviceni. Je takova hodna, klidna uplne neco jinyho nez poraplenej Vikyn, tak snad nam to spolu pujde....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:18 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

viky
se zlaťákem by to pro tebe měla být hračka.Mám jedno štěně u holčiny,který dříve cvičila dobrmany a ta byla z povahy GR a ochoty pracovat nadšená.Nejvíc si pochvalovala,že si dobře pamatují.Tak vám přeji hodně zdaru.Jinak by možná bylo dobré,jít se na průběh nějakých OVVr podívat.Nevím,kde bydlíte,ale pořádá se jich spoustu po celý republice.Seznam najdeš např.: www.kchls.cz

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:23
- Nahlásit

Zuzana T
je diky moc, jsi hodna, bydlime kousek za Brnem.... Pohorelice

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:32
- Nahlásit

viky
Tak jestli máš zájem,tak se v Křtinách 29.5. konají OVVr pořádané KCHLS,takže tam budou jen aporty a na nos atrapa.

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:35
- Nahlásit

Zuzana T
to je utery... v kolik hodin to zacina ?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:36
- Nahlásit

viky
jé .promiň je to neděle 29.4.

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:38
- Nahlásit

Zuzana T
jojo to by slo, v sototu delam zkousky, ale nedele je tusim volna...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:40
- Nahlásit

viky
Zkus se s ní přihlásit,stejně je to dneska jen uspěl - neuspěl.

viky
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 14:41
- Nahlásit

Zuzana T
jako hned ? Jejda to je rychlost, zkusim to Sarce navrhnout...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání