| Autor |
Zpráva |
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 08:40
- Nahlásit
Nájdu sa tú nejakí majitelia bandogov?
Môžete mi prosím sem o nich niečo napísať? Akí sú to psy? Nebezpeční zabijaci alebo domáci miláčikovia? Ako sa znášajú s inými psami?
Pokiaľ viem, tak bandog nie je uznaný FCI, takže na výstavách ho neuvidím, no a neviem ani o tom, že by o nich vyšla nejaká monografia.
Nezavesíte sem nejaké ich fotky?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:04
- Nahlásit
starr
já mylsela že chceš jiného psa.
Bandok se tu už probíral dej si ho do vyhledávače
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:46
- Nahlásit
Petra
Však som ani nenapísala, že ho chcem. Keby som chcela všetkých psov, o ktorých sa zaujímam, tak už by som mala doma doooosť veľkú zbierku plemien .
Proste si rozširujem obzor, zbieram vedomosti o plemenách, ktoré ma niečím upútali. Nie je to hádam zakázené a dedukcia, že musím chcieť nejakého psa, o ktorého sa zaujímam, je pritiahnutá za vlasy.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:49
- Nahlásit
starr
bylo mi jasné s jakou mi odpovíš, zbytečně se zlobíš na svět
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:00
- Nahlásit
Petra
Ja sa nehnevám na svet. Na to si zase ako prišla? Tuším Ty si o mne myslíš také čudné veci, asi si nesprávne interprétuješ to, čo píšem.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:16
- Nahlásit
starr
vůbec si nic špatného nemylsím jen jsem vyčetla tvé reakce a trošku jsem čekala jak odpovíš. už si našla něco o bandog?
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:34
- Nahlásit
Petra
Nenašla som zatiaľ nič, iba som bola na zopár stránkach, ale stále necítim z toho uspokojenie .
Tu na diskusii som zatiaľ tiež ešte nenašla, idem to skúsiť cez ten vyhľadávač, ako mi tu radili.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:13
- Nahlásit
starr
Akí sú to psy? Nebezpeční zabijaci alebo domáci miláčikovia?
x
Keby som chcela všetkých psov, o ktorých sa zaujímam
Ty se zajímáš o psy?
Pak nechápu, jak se můžeš zeptat, jestli nějaký typ či skororasa psa je nebezpečný zabiják!Ty znáš nějaké plemeno či skoro plemeno, jehož příslušníci jsou zabíjaci?
Já leda tak jedno=člověk.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:19
- Nahlásit
Trotelchen
Já leda tak jedno=člověk.
teraz som zavahala, ci mam na to napisat , akoze dobre a vystizne povedane, alebo
to ale zial prevazilo
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:35
- Nahlásit
Bela
nerozumím (
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:37
- Nahlásit
Trotelchen
Ty se zajímáš o psy?
Áno.
Pak nechápu, jak se můžeš zeptat, jestli nějaký typ či skororasa psa je nebezpečný zabiják!
Môžem sa to spýtať úplne kľudne s čistým svedomím, ako čokoľvek iné, napríklad "Koľko je hodín?".
znáš nějaké plemeno či skoro plemeno, jehož příslušníci jsou zabíjaci?
Poznám bývalé bojové plemená, v ktorých keď ich nezodpovední majitelia podporujú agresivitu, zanedbávajú socializáciu a nesprávne ich vedú, sa z nich stávajú zabijaci.
Je pravda, že aj iné plemená než bývalé bojové plemená sa môžu stať pre svoje okolie nezodpovedným prístupom majiteľa agresívne a nebezpečné. U bývalých bojových plemien je tam pri nesprávnom prístupe majiteľa asi väčšia pravdepodobnosť, pretože si niečo nesú v génoch po predkoch. Práve preto asi každá literatúra o bývalých bojových plemenách zdôrazňuje, že sa nehodia pre začiatočníkov.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:40
- Nahlásit
Trotelchen
comu nerozumies, mojej skvelej slovencine bez hacikov?
tak dovysvetlim : UP bola reakcia na to, ze si to s tym zabijackym druhom vystizne charakterizoval, vela krat MAD je zase emocia, ktoru vo mne vyvolava vedomie, ako to s tym zabijackym druhom je a ze som, zial, zatial jeho sucastou.
asi za trest
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:48
- Nahlásit
starr
Sama neznám osobně žádného jedince.
Proč chceš tohle plemeno a proč?
Trotelchen
Nazdar Trotelcheno,Ty ještě žiješ?
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:59
- Nahlásit
Erin
Proč chceš tohle plemeno a proč?
Už som napísala, že ho nechcem hneď vlastniť, proste ma zaujalo a chcem sa o ňom niečo viac dozvedieť. To je také ťažké pochopiť? Niekto sa zaujíma o lietadlá, obdivuje ich, fascinujú ho, ale sám žiadne nemá. Alebo môžem študovať astronómiu a nikdy neletieť do vesmíru. Proste chcem to plemeno spoznať, lebo sa mi zdá byť zaujímavé.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:06
- Nahlásit
starr
Aha tak to se mi ulevilo,vlastnit bandaga je pro Tebe jako snění o cestě do kosmu.Snění schvaluji ))
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:08
- Nahlásit
Erin
Aha tak to se mi ulevilo,vlastnit bandaga je pro Tebe jako snění o cestě do kosmu.
Nie tak celkom ako snenie o ceste do kozmu, ale budiš.
Prečo si myslíš, a z čoho usudzuješ, že som taká tupá, neskúsená a nevhodná, aby som po zozbieraní dostatku informácií mohla byť majiteľkou bandoga? Schválne!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:14
- Nahlásit
starr
Poznám bývalé bojové plemená, v ktorých keď ich nezodpovední majitelia podporujú agresivitu, zanedbávajú socializáciu a nesprávne ich vedú, sa z nich stávajú zabijaci.
A nenapadá tě,že právě proto se z nich stávají????Ne že se jimi rodí jak mi vyplynulo z tvého příspěvku.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:16
- Nahlásit
starr
No sama jsi si řekla:dám do vyhledávače heslo "bandog" to mi vyplivne inzerci a jedu se kouknout k odborníkům.Poznám zvíře v terénu,dostane se mi zkušeností chovatele a mám jasno,ne?!
Miluji tyhle akademiky, co nevědí, co chtějí a pak chudák pes!
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:48
- Nahlásit
Erin
Miluji tyhle akademiky, co nevědí, co chtějí a pak chudák pes!
To je od Teba krásne, že niekoho miluješ, a hlavne, ak sú to takí sprosťáci a chudáci, čo nevedia, čo chcú a ubližujú tak svojim psíčkom.
Ja na druhej strane neznášam takých ľudí, ktorí nevedia poriadne čítať, odsudzujú druhých bez toho, aby ich čo i len štipku poznali, sú agresívni a vkladajú druhým do úst svoje vlastné slová - no a Ty si sa presne takto vyznamenal vo svojom poslednom príspevku ku mne.
Ja som si chcela slušne písať o bandogoch, ale namiesto toho sa tu do mňa obuli s prepáčením rôzne primitívne indivíduá, ktoré si (napriek môjmu viacnásobného negovaniu ich presvedčenia) myslia, že si bandoga chcem hneď kúpiť alebo čo a dopredu ma označili za zlého majiteľa pre psa, pretože som sa slušne pýtala, či sa jedná o zabijácke plemeno, nakoľko som sa veľakrát stretla s týmto názorom, ktorý nepovažujem za smerodajný - ináč by som sa nepýtala, keby som si tým bola istá.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:50
- Nahlásit
davidkova renata
Asi, že ma to napadá, keď som to sama skonštatovala, že je to pod vplyvom nesprávneho vedenia zo strany človeka.
Ne že se jimi rodí jak mi vyplynulo z tvého příspěvku.
Takže bandog sa rodí ako úplne mierumilovné plemeno bez geneticky daného predpokladu k dominancii, agresivite, ostražitosti, obrane a stráženiu majiteľa??? To asi tiež nie.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:54 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
starr
či sa jedná o zabijácke plemeno
neber to v v zlom, ale nic take ako zabijacke plemeno neexistuje. Na cloveka, ktory uz o psoch co-to vie, je to naozaj dost zvlasna formulacia otazky, takto sa totiz vacsinou vyjadruju ludia, ktori o psoch nic nevedia a informacie cerpaju z bulvarnej tlace.
Toto tu niektori chceli naznacit...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:03
- Nahlásit
starr
inac, tvoja otazka ma vyprovokovala (vramci dnesneho lenivenia) torchu sa pohrabat po nete, kde som sa o bandogoch o.i. dozvedala aj ze: "Bandog sa vyznačuje mimozmyslovým vnímaním a schopnosťou vcítiť sa do myslenia svojho majiteľa, ktorému je absolútne oddaný"
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:10
- Nahlásit
starr
Takže bandog sa rodí ako úplne mierumilovné plemeno bez geneticky daného predpokladu k dominancii, agresivite, ostražitosti, obrane a stráženiu majiteľa???
Akí sú to psy? Nebezpeční zabijaci alebo domáci miláčikovia?
To jistě ne,ale jsem krapet háklivá (stejně jako asi Bela) na spojení-určité plemeno=nebezpečný zabiják.
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:38
- Nahlásit
Já taky nemám ráda generalizování určitého plemene - prostě tihle psi jsou zabijáci a tečka - samozřejmě že každý pes může být při nesprávném zacházení agresivní a nebezpečný atd., ale na druhou stranu mi přijde, že se do starr obouváte opravdu trochu moc - na vedlejším fóru o SAO se star taky s lecčím nesouhlasím, taky mi úplně nesedí tenhle pes do bytu atd., ale na druhou stranu - kolik je lidí, kterým se ten pes prostě líbí, tak si ho pořídí, a že to nebyla dobrá volba zjišťují až časem? Já potkávám takových lidí (nemluvím pouze o SAO, ale jakýchkoliv plemenech, která nejsou pro začátečníky a lidé je pak nezvládají) fůru.... Ona si aspoň zjišťuje informace a názory lidí, a tady na tom fóru se opravdu jen zeptala na celkem neškodnou věc. Ta formulace byla asi docela nešťastná, mě to taky trochu trklo, na druhou stranu bych řekla, že to byla opravdu spíš ta formulace a že se starr chtěla (měla) zeptat spíš na to, jak obtížná je jejich výchova, aby nebyli problémoví, jestli mají sklony k dominanci a agresivitě a tudíž je zkušený majitel musí od začátku důsledně vychovávat a tyto sklony potlačovat, nebo jestli to v tomto směru není tak náročné a tyto sklony nemívají a nechají se v pohodě vychovat i méně zkušeným člověkem v přátelské a pohodové psy. Takhle bych to pochopila a formulovala já, pokud se pletu, tak mě někdo opravte. Howgh, sem se rozepsala...
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 15:49
- Nahlásit
starr
Promiň,ale mám zkušenost se zájemci o štěně,kteří mají teorii o plemeni v malíčku,ale stejně jim štěně neprodám(a to chovám povahově klidnější plemena nežli je bandog).Prostě proto,že se jim pes líbí,mají něco načteno není pro mne zárukou,že jsou ti praví majitelé.Proto jsem Ti řekla,jdi na inzerci..vyber chov.stanici...požádej je o návštěvu a budeš v tu chvíli mnohem dál,než po půl roce debatování po netu.
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 16:02
- Nahlásit
Erin
No já bych na ty chovatele tak moc nesázela. Nevím jak u bandogů, asi pokud jde o málopočetné plemeno, o které je zájem a chovatelé jsou stejně uvědomělí, jako jsi ty, tak to tak funguje. Resp. pokud by to takhle u všech plemen fungovalo, bylo by to hezké. Ale často narazíš na lidi, kteří prostě chtějí prodat.... tudíž jim až tak nezáleží na tom, komu psa prodávají a také se od nich nedozvíš tak objektivní informace, jako od někoho, komu je to úplně šumák, toho psa má a dokáže říct svoje zkušenosti.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 16:15
- Nahlásit
Falka
Jj máš pravdu,ale na dané plemeno, na které se ptala zadavatelka ji zde může napsat právě "chovatel "a plemeno vybásnit až do nebe.A pravda bude opakem.Ale to je již na empatii a letoře každého zájemce,jak moc o plemeno stojí.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:38
- Nahlásit
starr
Trochu mimo ..... tímto způsobem uděláš neurotika z každého zvířete, s žádnými bývalými bojovými plemeny to nesouvisí.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:40
- Nahlásit
Bela
som, zial, zatial jeho sucastou.
asi za trest
Ty budeš jednou jiným druhem?
Jinak již rozumím, dík za vysvetleni...hacky mi neva vubec...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 22:42
- Nahlásit
Erine, Erine
Nazdar Trotelcheno,Ty ještě žiješ?
Paní, moc čtete ...nejsem Trotelchena
Žiji kupodivu.
|