Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Fena žere štěňata,,,
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 18:51
- Nahlásit

Terri
Aha nečetla jsem tohle téma celé a netušila,že výška iq zde hraje nějakou důležitou roli.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 19:20
- Nahlásit

Smečka
Garfield psala o lidech, co "nemají" emoce, neudrží svěrače, nepoznávají nikoho....
Tedy ty "tajná" patra v ústavech

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 19:24
- Nahlásit

Aha.....nebudu to studovat,je to na mě moc depresivní téma.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 19:27
- Nahlásit

Smečka
Je.. Už od začátku. Taky jsem nevěděla, že fena může sežrat štěně. Věděla jsem to jen u králíků...a samců.

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 20:11
- Nahlásit

Důvody samců k takovému chování,jsou z našeho pohledu egocentrické,sobecké.Chování samic se nám jeví drsné... v přírodě má všechno své důvody.U domestikovaných zvířat,jsem hlavním důvodem k takovému chování my lidé,my šlechtitelé.
Mám v živé paměti dokument ze života hrochů.Dospělý samec doslova uhonil a roztrhal pod vodou zdravé mládě,které nebylo jeho.Samice mu nedokázala zabránit.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 20:44
- Nahlásit

Smečka
Přitom jsme (lidé) dost pseudohumanisté....

Essi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 21:08
- Nahlásit

Samci většinou zabijí mláďata, která nejsou jejich. Dělají to i koně, i kočkovité šelmy. Dokonce ublíží březím samicím tak, aby potratily.
V jednom článku o Lupině jsem četla, že sama zabila hned po narození nejslabší štěňata a také ta, která nebyla podobná jí (tedy vlkovi). A sežrala je.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 21:21
- Nahlásit

No, ale proč některá zvířata přijmou i mláďata jiného druhu?

Essi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 21:29
- Nahlásit

V knihách je to vysvětlováno tím, že mláďata mají "miminkovský vzhled" který je většinou podobný: velká kulatá hlava, krátký krk, krátké pacičky a ocásek, velké kulaté oči a malé nosánky, kulaté tváře a charakteristický pach a také určité specifické pohyby. Proto samice někdy přijme mláďata jiného druhu.
Také se tam vysvětluje, že fena divokého psa nebo vlčice zlikviduje štěťata, která projevují malou snahu dostat se k ní začít ssát, nebo nepřibývají.
Samec se snaží zajistit, aby měl co nejvíc potomků, proto likviduje ty, kteří nejsou jeho. Pokud zabije jiná mláďata, urychlí se většinou u samice příchod další říje, kdy jí může nakrýt a mít potomky svoje.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 21:46
- Nahlásit

Essi
ano, ale proč některá přijme, některá zabije i "vlastní"?

Essi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 21:57
- Nahlásit

Může to být klidně i ta samá. Tam působí dost faktorů. Zabije ta, která se jí jeví jako málo nebo vůbec ne životaschopná. Nebo nemá dostatečně vyvážené nebo kvalitní jídlo nebo má pocit, že ho nemá dost - omezí počet krmených štěťat. Nebo se něčeho lekne, něco jí vystresuje. Kunovité šelmičky ve chvíli, kdy se něčeho leknou, zlikvidují klidně během pár vteřin celý vrh. I hlodavci. Aby třeba ta stejná samice za pár dnů, když pominou důvody, které ona vyhodnotí jako důležité, přijala další mládě, které není její.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 10:52
- Nahlásit

Essi
no jo no..zlatá naše poporodní deprese...

Essi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 15:32
- Nahlásit

To teda ne. Moje kolegyně jí bohužel měla s těmi nejhoršími násladky pro dítě i pro celou rodinu.... .
Ta zvířátka k tomu mají nějaký skutečný důvod, který my jenom nevidíme nebo nerespektujeme. Je to hrozné, ale asi nutné.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání