| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:23
- Nahlásit
ZKopčeno z lidé... co to muže být docela by mě to zajímalo proč to ta fenka udělala:
Zdravim...potrebuju radu...nedavno nam nas nemecky ovcak porodil 6 nadhernych stenat...prisaham vam, ze jsme na ne absolutne nikdo ani nesahl...v nedeli jsem se na ne sla podivat a ona zrovna jednoho jedla...proste ho sezrala zaziva Jeste se hybal...nevim co si o tom mam myslet. Nikdy agresivni nebyla. Strasne jsem to obrecela ale nemohla jsem nic delat. Vcera sezrala jeste jedno Nemuzu je dat od ni pryc protoze maji par dnu a bez zemrely by bez matky. Tedkon se nic nedeje. Zbylym stenatkum dava normalne najist, zahriva je...muze mi nekdo vysvetlit co ji k tomu vedlo? Slysela jsem ze psy to muzou udelat kdyz se na ne saha nebo zemrou prirozenou cestou...ale nestalo se ani jedno z toho....jsem z toho nestastna
|
venda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:25
- Nahlásit
Pupy
fena může poznat, že mají nějakou vrozenou vadu a proto je zabít, stává se to, ale jestli je to náhoda, že to bylo u dvou štěňat najednou to teda nevim...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:27
- Nahlásit
Pupy
Stenata prevdepodobne trpela nejakou tezkou (genetickou? vrozenou?) chorobou. V prirode vsechny divoke selmy takto likviduji mladata, ktera nemaji nadeji na preziti. Clovek by je mozna "vypiplal", ale tezko rict, o ktery z dulezitych pudu by mohli potomci techto "vypiplanych" stenat prijit (nulovy ssaci reflex... rozstepy...vady srdce...) - fenka to ale vi, vyciti, pozna, ze s jejim mladetem neni neco v poradku, a tak ho zlikviduje nejprirozenejsi cestou...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:29
- Nahlásit
Pupy
Já jsem slyšela, že to dělají kočky, tak proč by to nemohly dělat feny... kočky to prý dělají proto, že ví, že to kotě je hrozně slabé a není schopné přežít, tak ho sežerou. Nejdřív jsem na to zírala s otevřenou pusou (naštěstí jsem to na vlastní oči neviděla, jen mi to vyprávěla kamarádka), ale pak jsem si řekla, že je to prostě příroda....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:30
- Nahlásit
wami
tak jsi byla dřív.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:32
- Nahlásit
JJ díky už sme to hodila zpět na odkaz
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 21:21
- Nahlásit
Tak mi to fdena osobně udělala!!Mám tedy osobní zkušenost a to předtím jeden vrh měla! a ten byl bez problémů.
v té době jsme se přestěhovali do podnájmu, fena rodila o 5 dnů před termínem, hned po Silvestru, celý vrh zlikvidovala.
Nemám pocit,že by štěňata byly vedné(tolik...),byl to stres, i když jindy stresová nebyla, měla prostě zkratové jednání, strach o ně, v této situaci a tak je zlikvidovala...).Tak mi to bylo i vysvětleno MVDr, viz. příroda.
Byl to strašný zážitek.
Ihned při dalším hárání byla nakryta, porodila 6 zdravých štěňat,byla v pohodě po celou dobu a byl to její nejlepší vrh .
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 07:51
- Nahlásit
Baileys
Ty jo, to zní dost příšerně..
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 07:55
- Nahlásit
Někdy se to stane, fena může mít poporodní horečku a uděláto jakoby skratovitě.
Dělají to i jiní zvířata, Kočka, králíci, křečkové
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:24
- Nahlásit
Napadají mě dost zvláštní věci.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:26
- Nahlásit
Garfield
mě taky...jen co jsem tě tu zmerčila...ale Gafíček žere všechno...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:27
- Nahlásit
blanulinka1
Tak tentokrát se mé myšlenky psa absolutně netýkají.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:29
- Nahlásit
Garfield
tak napiš, ne a nedělej tajnosti, my vobyčejný lidi nemáme takovou fantazii jako ty
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:33
- Nahlásit
wensday
...i my jsme pořád jen součást přírody...
Dál to komentovat nechci, bo to sem opravdu nepatří.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:34
- Nahlásit
Garfield
Hm, to mě napadlo že Tě to asi napadlo... drsný, no.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:38
- Nahlásit
A co ja na tom drsného?
že si určité věci nedokážem vysvětlit? že se stanou bez našeho souhlasu?
že jim nedokážem zabránit?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:39
- Nahlásit
Smečka
Jsi úplně vedle.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:43
- Nahlásit
Garfield
To jsem stále.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:46
- Nahlásit
Smečka
wensday zřejmě myslela, že drsná je má pohnutka, že bychom se né vždy a né mermomocí měli snažit vymanit ze zákonitostí přírody, protože i my jsme jen nepatrně malý kousek a její neoddělitelná součást... Asi tak.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:34
- Nahlásit
Smečka
že v připadě našem, by to byl kanibalismus...CVAK?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:43
- Nahlásit
blanulinka1
tusim, ze njede jen o prezivani mladat... spis o to vypiplavani neceho, co by zit nemelo...
Z hlediska prirody je to logicka myslenka, z hlediska humanity si ji necha kazdy pro sebe...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:45
- Nahlásit
wami
to jo, nejsem si jista, estli 600gramový mimčo má ve všech případech "vypiplání" šanci na 100%život se vším všudy...příroda není vůl...Jasně, že být na místě rodiče asi přemýšlíš jinak, ale...své důvody k předčasnému porodu asi příroda má...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:50
- Nahlásit
blanulinka1
my sme ludia, dohodli by sme sa na eutanazii
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:02
- Nahlásit
Se musim zeptat matky jestli nekdy nepremyslela ze me sezere...pac by na to mela pravo...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:03
- Nahlásit
Tonda
Mě teda mamka sežrat nechtěla,ale strčit zpátky jo
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:04
- Nahlásit
Tonda
Panebože, ty jsi sarkastickej, to je drsný!
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:07
- Nahlásit
Garfield
ty jsi sarkastickej
...jakej ze to jsem?To slovo k nam na vesnici jeste nedorazilo...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:08
- Nahlásit
blanulinka1
estli 600gramový mimčo má ve všech případech "vypiplání" šanci na 100%život se vším všudy
nedávno to ukazovali b ylo to menší a pak tam byla v pohodě holčička asi 4 letá..ono se to totiž nedá odhadnout a ni předpovědět..a málokdo si vezmu tu šanci že to mohlo bejt ok...
ale co já vím se říká že do 3 měsíce těhotenství by se to nemělo udržovat..prej příroda ví proč...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:08 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Né, abych to uvedla na pravou míru.
Já nevěděla o tom, že kočičí a psí mámy někdy opravdu zabíjejí a požírají svá mláďata, cítí-li, že nejsou přežití schopná. A tak jsem to se zaujetím četla a přitom přemýšlela, že my lidé jsme natolik humánní (nikdy nevím, jak se tam píší ta -n), že i děti s absolutním a totálním mentálním a fyzickým postižením "necháváme žít". Tím teď nemyslím, že bychom měli narozené dítě zabít (i když s ohledem na zvyklosti přírody..., bůh ví, jak ta by to udělala..., no prostě by do měsíce zemřelo samo...), ale že když matka v ranném těhotenství zjistí, že její dítě bude velmi těžce postižené, tak mi přijde v kontextu se zmíněným případem zvířecích matek naprosto v pořádku, že se rozhodne pro předčasné ukončení těhotenství...
Před několika tisíci lety by matka zjistila houby, přišla by na postižení dítěte až po porodu a to by stejně umřelo...
Píši to velmi krutě, stručně a suše, protože nemám čas se teď rozepisovat, ale základní myšlenka krutá je, to ano.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:09
- Nahlásit
Tonda
Teba nemohla, bol si "vo vrhu" jediny, co by jej zostalo?
|