Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / poraďte mi prosím
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

irenaa
Mno jo, oni jsou vcelku v pohode, dedek uz uplne, mladej ale jen pokud ho nekdo nezacne prudit. A vylitat by potreboval zrovna ten. Jo, chapu ty pocity u venceni, ze byt jak na jehlach neni zrovna idealni, tak zas nic, no...
Ze ti psi chlapi si nemuzou tak nejak pratelsky pokecat...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:01
- Nahlásit

wami
Nemůžou,jsou to chlapi Ale taky mě to mrzí, dřív jsem chodívala venčit s tolika lidma a teď se mi ten okruh o hodně zmenšil. Já nevím, proč je tak protivný, přitom byl odmalička mezi psama.Mám tak trochu podezření,že to odkoukal od toho staršího.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:08
- Nahlásit

irenaa
covece u nas to zaclo s dospivanim... Akorat ze on je v tomhle takovej trochu netypickej. Pokud do nej nikdo nic, tak on taky ne, ale jinak zije v presvedceni, ze sefuje celemu svetu, takze jakmile se nekde chyti dva uplne jini psi, hned do toho vlitne a chce to rovnat... blbec mladej.
Tak si rikam, rok dva vydrzet, nez mu to v te hlave prepne, az prestane mit potrebu celej svet sdupavat do hranaty koule, bude zas pohoda.

Taky ho urvu, ale proste chapu, ze hlidat dva blby jen proto, ze jsou chlapi, je nahouby. Clovek ani nepokeca...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:20
- Nahlásit

wami
U nás to taky tak začalo, nejdřív párkrát zavrčel na psy, kteří ho předtím nějak podusili. Přišlo mi to v tu chvíli správné, že se konečně brání, i když teď už vím, že jsem to měla už tehdy hned utnout. Pak napadl psa na cvičáku, který na něho zavrčel a ten samý den ještě jednoho, úplně bezdůvodně, jenom tam chudák stál, když mla´doch vyletěl z tunelu. A pak už to bylo pořád horší a horší a teď když vidím psa, tak už ho raději zapínám, protože se mi raději nechce zkoušet, co by se stalo.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:33
- Nahlásit

irenaa
aha, tak u nas to neni tak drasticky. Vrcime jenom na celozivotniho nepritele na zivot a na smrt (skoda, ze panicka je moje vyborna kamaradka, tak maji zlaticka smulu ), jinak ne, sam od sebe taky nenapadne... Ale zas kdyz nekdo prudi, chytne se. A jeho tatik uz v domaci smecce taky neni sef...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:40
- Nahlásit

wami
Mě to hrozně štve, protože starší pes má 8 roků a taky prudí. Ne, že by se s tím nedalo žít, ale když jsem si koupila mlaďocha, byla jsem pevně rozhodnutá, poučená internetem a spoustou knih, že bude dokonalý. Poslušný, socializovaný, milující psy atd. Bohužel, nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, ale realita tak růžová není Poslušný sice je, teda celkem, ale ti psi, to je hrůza....

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

irenaa
a neni to plemenem...? (Neni to tak OT, treba u CsV je to v podstate normalni, ze v dospelosti vcelku vetsinou nesnasi cizi psy )
Ja ti nevim... svym zpusobem ty svy psy trochu srazim, ale tak nejak je vedu k tomu, ze si bud muzou hrat, nebo toho druheho musi ignorovat. Dedek to pochopil ani si uz nepamatuju kdy (ted je me 9), mladej se sice zkousi prsit, ale trpelive mu to vysvetluju, ze fakt ne a jakztakz to jde.

Otazka je, jak se bude tvarit, kdyz si nekdo bude chtit hrat s malou, teda jako pes, protoze malou mame chvili a jeste jsme nebyli vencit se psy (jako samci), je mozny, ze to bude trosku zahul mu to vystvetlit i tak... ale doufam, ze soudruhum z NDR se to tentokrat povede...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:54
- Nahlásit

wami
Já nevím, říká se, že maďar by měl být přátelský k ostatním psům, přece jenom na honech nikdo nepotřebuje psy, kteří místo práce se rvou mezi sebou. U těch loveckých psů, v době kdy je měli jenom myslivci, byla dost přísná selekce a se psem, který nevyhovoval, byl podle mě učiněn rázný proces a na jeho místo nastoupil další. Ale když tak nad tím přemýšlím, maďarů znám dost a vyloženě bezproblémového jenom jednoho.

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:55
- Nahlásit

irenaa
Ale fenky, které znám, ať už maďaři nebo výmaři bývají v poho.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:55
- Nahlásit

irenaa
to ma logiku... ale zas driv ti psi, co pracovali na honu, byli vetsinou od jednoho majitele, takze z jedne smecky... ne? Zas na druhou stranu sama rikas, ze kdyz pracuje, tak je bez problemu...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:57
- Nahlásit

wami
Možná je to tím, že ohaře začali chovat i nmyslivci,já nevím.

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 20:59
- Nahlásit

Ne,i od více majitelů, teda hony, jaké znám já, tam je třeba 10 psů a každý je někoho jiného.
Je v poho, protože má jiné starosti a tak samo i na zkouškách, ale jakmile přijdu po honu na hájenku nebo jsme na zkouškách čekali na další disciplíny, tak už zase vrčel.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 21:03
- Nahlásit

irenaa
no, ja myslela driv, jako v historii, ze byli od jednoho majitele, ted ne, to je jasny... Ja lovecaky moc neznam, nebo aspon nezanm skoro zadneho, ktery by tu lovecinu fakt delal... takze tezko neco vymejslet...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 21:09
- Nahlásit

wami
Kdysi asi jo, určitě měl nějaký šlechtic nebo tak smečku ohařů, to máš určitě pravdu. Ale doba, kdy byli ohaři v jen v mysliveckých rukou a psi kteří nevyhovovali se odstraňovali, nebude zase tak vzdálená, možná jenom pár let. Nejsem žádný odborník, ale myslím si to. Kamarád má knížku starou možná tak 40 let o výcviku ohařů a jsou tam popsané typy psů, jako cholerik, flegmatik....u mého psa je tam jediná rada: po dohodě s veterinářem se tohoto psa zbavit

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 21:21
- Nahlásit

irenaa
nj, jenze asi to po nekom zdedil, takze uz pred nim nekdo nemel byt v chovu...
Tezko to resit, obecne receno ted zije prilis mnoho stenat, ktera by za tvrdsich podminek neprezila, chapu, ze clovek "nema to srdce", ale celkove to populaci asi moc neprospiva...

No, to je jedno, holt ma clovek za milacky i ty zubaty stesticka, no...

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 07:22
- Nahlásit

irenaa
Taky si myslím, že to nebude moc vzdálená minulost. Já zase slyšela, že když pes načínal, nebo hrobařil tak prostě pápá. Takovej pes je myslivci na nic a podle toho se ti myslivci i chovali.
Dnes už to tak naštěstí není.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání