Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / poraďte mi prosím
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Monule
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 16:01 - Změnil/a: Monule
- Nahlásit

Poradte mi, chci si koupit pejska a rozhoduju se mezi těmito psy Bígl, Rhodéský Ridgeback,Maďarská Vizsle, Landseer, Bernský salašnický pes, labrador nebo zlatý retrívr a Německá doga. Co byste mi doporučili? Žiju sama , momentálně studuju VŠ a bydlím v malém bytě - v paneláku.

suesie
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 16:14
- Nahlásit

Monule
Pokud jsi pejskař začátečník tak určitě labradora nebo zlaťáka.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 16:19
- Nahlásit

Monule
připojuju se k suesie, labíka i zlaťáka máme v bytě 3+1 a máme s nimi kladné zkušenosti jako se psy pro začátečníky

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 16:24
- Nahlásit

Monule
hele a podle čeho jsi prosímtě vybírala? Nechápu, jak můžeš brát stejně v úvahu tosa inu a labradora...
Největší chyba je vybírat psa jen podle vzhledu, je jasné, že si asi nebudeš chtít pořízovat plemeno, které se ti vyloženě nelíbí, ale pořídit si tosa inu jen proto, že se ti líbí, je zrovna u tohohle plemene, řekla bych, dosti nebezpečné....Přečti si něco o povahách psů a jejich potřeb a pak si dej dohromady, jestli to tomu psovi můžeš poskytnout a hlavně budeš mít na to, ho vychovat
To žeš napsala, že žiješ sama v paneláku a studuješ VŠ není zrovna moc informací na to, aby ti někdo poradil plemeno.

Danča
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 21:38
- Nahlásit

Monule
ahoj,souhlasím s Mel, jedna věc je vzhled a ta neméně duležitá je povaha a charaktristika psa, takže bys měla zjistit, jaká rasa je ti nejblíž. Určitě ber na vědomí, že špatná, nebo nedůsledná výchova u ras jako je RR, Tosa atd. je fakt nebezpečné a těmto psům je potřeba se dosti věnovat co se vychovy i pohybu týče.
Mám zkušenosti jen s rasou, která není ve tvém výběru a s RR, kterého máme teď a jsem nad míru spokojená!!!!
Přeji šťastnou ruku při výběru...

aren
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 22:02
- Nahlásit

Monule
A co tohohle:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_5469_0.html

Sylva
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 23:13
- Nahlásit

Monule
Přidávám se k Aren. Nevěř pomluvám, že dospělý pes z útulku je problémový! Rozhodně ne víc, než psi papíroví, nebo tzv. čistokrevní. Stačí mu dát pár dní klid a přívětivé chování. Do týdne tě bude mít rád a snažit se tě nezklamat. Píšou, že je poslušný, takže to máš snažší. Pokud budeš trvat na čistokrevném psovi, zajímej se, jak píšou i ostatní, především o pravděpodobnou povahu, o jeho potřeby, o tvůj přístup k němu tj. výchovu a pak až kupuj.
Tak správnou volbu! Haf

Monule
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 15:22
- Nahlásit

a jaký je rozdíl(kromě délky srsti) mezi Zlaťákem a Labradorem?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:10
- Nahlásit

Monule
Zlaťáci bývají o něco méně akční, labradoři jsou většinou torpéda. Aspoň tak do 2-3 let.
Ale neplatí to 100% a můžeš narazit i na salámistu labradora a tryskopsa goldena.
Každopádně jsou to obojí pracanti a potřebují zaměstnat.

monika
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:18
- Nahlásit

Monule
Německá doga je první dva roky náročná finančně a taky na čas. Je třeba ji utahat jako každého psa a pokud narazíš na dacana tak máš vybydlený byteček do výšky dvou metrů. Asi bych ji měla propagovat (mám dvě), ale opravdu to s ní není procházka růžovou zahradou. Roste jako maxipes Fík (každé ráno je větší a větší), pokud jí nedodáš co potřebuje, je dost těžké ji pak kostru srovnat a hlavně je to pak finančně drsné. Ráno utahat (cca 1-2 hod) pak by měla chrnět a minimálně ještě jednou denně na 2-3 hodiny ven v jednom zátahu. Do toho ještě nějaký ten výcvik a moc času pro sebe ti nezbude. Ale to vlastně s žádným psem.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:22
- Nahlásit

Německá doga je první dva roky náročná finančně a taky na čas. Je třeba ji utahat jako každého psa a pokud narazíš na dacana tak máš vybydlený byteček do výšky dvou metrů. Asi bych ji měla propagovat (mám dvě), ale opravdu to s ní není procházka růžovou zahradou. Roste jako maxipes Fík (každé ráno je větší a větší), pokud jí nedodáš co potřebuje, je dost těžké ji pak kostru srovnat a hlavně je to pak finančně drsné. Ráno utahat (cca 1-2 hod) pak by měla chrnět a minimálně ještě jednou denně na 2-3 hodiny ven v jednom zátahu. Do toho ještě nějaký ten výcvik a moc času pro sebe ti nezbude. Ale to vlastně s žádným psem.
Téměř vše s malými úpravami platí i o LR, akorát ten byteček může být vybydlený možná jen do výše 1,5 m

abby
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:49
- Nahlásit

Monule

Rozdíl je v povaze.Jak psala Ketrin,labroušové bývají akčnější.Záleží na tvém stylu života a co od psa čekáš a můžeš mu nabídnout.
Podívej se na netu a snaž se o plemenech něco načíst.
Pokud nemáš zkušenmosti se psem,tak retrívr je vhodné plemeno.
PS.:I když se to na první pohled nezdá,na úklid je jednodušší zlaťák

Meta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:27
- Nahlásit

Monule
Chceš psa na mazlíka, nebo na aktivní sport?

Kreis
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:31
- Nahlásit

Monule: Zalťák nebo labouš jsou opravdu super , jsou to hodní psi, kteří se Ti budou snažit udělat co Ti na očích uvidí, se psama se snáší moc dobře, s lidma, dětma....jsou nekonfliktní, opravdu super. jseou to aportéři, budou nosit kdykoliv, cokoliv, jak dlouho chceš a díky tomu jsou i hodně temperamntní, doporučuju s ním opravdu pracovat, protože jinak bys mohla zabít jejich temperament. Psalas tam i bígla, nejsou odborník na bígli, ale je to honič, potřebuje sposutu pohybu,minimálně proto že, jinak se stane jejich smysl života pouze žrádlo a to mi příjde dost smutné, na výycvik jsou náročnější než GR, nebo LR, ale naučí se a pokud budou vědět, že máš odměnky tak budou šlapat jak hodinky.

Zkus si prvně zjistit na co psa chceš, jestli chceš chodit mezi psy (s Tosou to půjde těžko), jestli tě baví lovečina, nebo obrany, jak dál si představuješ život se psem, pokud chceš "pouze" společníka, tak musíš zas vybírat jinak....

To se moc hezky říká, ale sama jsem si jela pro štěně do útulku, nevím s čím je křížená a co od ní mám čekat. Nevím co ji bude bavit, ale chci se jí v tom přizpůsobit

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:34
- Nahlásit

abby
na úklid je jednodušší zlaťák
nevím, nevím, nevím... v neděli jsem česala Sáru a luxovala doma a z toho koberce ty její chlupy prostě nejdou (musíš hezky ručičkou navlhčenou...)

Petra
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 10:42
- Nahlásit

aren
moc děkuji za nabídku pejska

younglady
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 14:19
- Nahlásit

Jandula
jo ale pořád když přejedeš navlhčenou rukou koberec tak je to rychlejší než kdyř pinzetou vybíráš chloupky z pohovky, což jw můj problém s krátkosrsťákem

Gerda
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 14:34
- Nahlásit

Monule, možná, pokud je to tvůj první pes, měla by si sáhnout po rase, která je pro začátečníka snadněji cvičitelná, přímo stvořená ke spolupráci s člověkem. Jelikož jsem vysazená na ovčácká plemena, podsouvala bych ti plemena typu kolie/šeltie, bearded kolie, chodský pes, NO, pyrenejský ovčák atd. Jsem ale jen začátečník, tak spíšu píšu o rasách, o kterých bych uvažovala, pokud bych volila dalšího pejska. Zkus se nejdřív skutečně zamyslet nad tím, co od psa chceš, jít se podívat na nějaké výstavy, prohlídnout plemena, zjistit si povahy různých ras, náročnost výcviku, potřebu pohybu... Volila bych psa spíš středního a spíš fenu, bývají obvykle poddajnější...ale jak říkám, jsem jen začátečník a uvažovala bych tímto směrem .-)

Monule
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:18
- Nahlásit

tak tady jsou mé požadavky: chci se psem chodit na výstavy(pokud se podaří, tak o i uchovnit), chodit s ním na dlouhé procházky, ale musí být na volno(v nutných případech na vodítku) musí jít bezpečně i po městě, vyzkoušela bych s ním klidně i lovecké zkoušky(ale radši bych se toho vzdala a snažila se jeho lovecké pudy potlačit, bo jak bude na volno, tak abych jo našla no ale ty obranné zkoušky(nebo jak se nazývají)moc nepodporuji. Jinak zkušenosti mám docela s bíglem, bo ho mají rodiče. Jaký si myslíte, že je největší rozdíl mezi maďarskou vizslou a výmarským ohařem?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:24
- Nahlásit

Monule
Z tvého výčtu se mi líbí landseer. Takový pohodář.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:25
- Nahlásit

Monule
pry je vymar ostrejsi... ale osobni zkusenosti nemam, z oharu je pry nicmene vymar nejtezsi na vychovu...

chodit s ním na dlouhé procházky, ale musí být na volno(v nutných případech na vodítku) musí jít bezpečně i po městě
Tohle pes nemusi. Tohle ho ty MUSIS NAUCIT. Jak moc to bude spolehlive, nezalezi az tolik na plemeni, jako spis na tve vychove. Osobne bych po meste psa navolno moc nevodila, jednak to v dnesni dobe nepusobi moc dobre na spolecnost, druhak z hlediska jeho bezpeci je lepe psy pobliz silnicniho provozu nepoustet vubec.

Osobne bych sla do landseera, nemas zadne extra anroky na temperament, i podle toho, cos psala, se nechces moc venovat vycviku, landseer svou klidnou povahou by ti mohl sednout i v tom smeru, ze nebudes mit takove potize s vychovou, tim mene s poustenim navolno (coz ale patri k vychove). Jinak poridit si lovecke plemeno a pak ho odnaucovat slidit zver mi prijde trosku nesmyslne, a predevsim s tim proste budes mit problem. Takze ti na vyber zustava landseer, bernsky salasnicky a nemecka doga. Z tech tri bych sla vazne do landseera pro jeho pohodovou povahu.

Monule
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:45
- Nahlásit

a nebo nevíte ještě o nějakém (neloveckém) psovi, který by se ke mně hodil?

Bela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:49
- Nahlásit

Monule
co poznam vyzle, tak zvyknu byt velmi hyperaktive a vyzaduju dost vela pohybu

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:56
- Nahlásit

Už to tu dlouho nebylo - co český strakatý pes?

Monule
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:02
- Nahlásit

noten se mi zrovna moc nelíbí

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:06
- Nahlásit

Monule
Já mám maďarské ohaře 2 a jsou to úžasní psi, milí, veselí a přátelští. Ale potřebují opravdu hodně pohybu a i když jsem si kupovala psa na agility, nakonec jsem zkončila taky u loveckého výcviku, myslím, že u toho jsou opravdu nejšťastnější a je úžasné je u toho pozorovat.
Ohař je sice lovecký pes, ale narozdíl třeba od bíglů nebo jiných honičů není jejich úkolem zvěř štvát, ale vystavovat, takže se zase nemusíš bát nějakého extra zdrhání. Tím nechci říct, že si neprožene srnku nebo zajíce, ale za chvilinku se vrací, nečekáš na něho třeba 3 hodiny jako na bígla. A i to jde docela dobře dostat pod kontrolu.
Podle toho jak píšeš bych tě tipla někde na severní Moravu, ne?Já jsem z Havířova.

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:09
- Nahlásit

Monule
Ještě mě tak napadlo,pokud si představuješ klidné procházky s klidným psem, tak maďar nebude to pravé, má celkem velký akční rádius, kolikrát závidím těm lidem, kteří se jenom tak procházejí po louce a kolem nich běhá pes v okruhu 5 metrů.

Bela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:09
- Nahlásit

Monule
který by se ke mně hodil
myslis ako vyzorom?

tak vseobecne: tvoj vyber by sa mal odvijat hlavne od tvojho zivotneho stylu, a od toho, kolko casu chces a mozes psovi venovat a ako si predstavujes, ze spolu budete travit cas.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

irenaa
a jsou tva vyzlata pratelska...?
Tak nejak porad doufam, ze tu objevim nekoho z blizsiho okoli, nez je Ostrava, ze bych nechala smecku vylitat taky s jinymi psisky... (jsem ze Stonavy)

Monule
obecne (velmi obecne!) receno - velky statnejsi pes byva klidnejsi. Cim mensi a stihlejsi, tim temperamentnejsi. Takze jestlize chces pohodoveho klidase, proc ne prave toho landseera? Nebo fundlaka? Nebo treba bernardyna, na ty dneska lidi zapominaji a pritom je to fakt uzasny pes...

irenaa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 19:22
- Nahlásit

wami
Přátelští jsou, ale jenom k lidem, fenkám a štěňatům, psy nějak nemusí, takže tě asi zklamu. Ty máš 2 psy a fenečku, že? To by asi nedopadlo dobře. Já je sice většinou uřvu, ale nemyslím, že by to bylo zrovna moc uklidńující, být celou dobu na jehlách. Mladý když maká, třeba na honu, tak se nerve, ale jakmile nemá co dělat, tak začne prudit a podle toho, co jsi sem tak občas psala, tak ti tvoji by si to určitě líbit nenechali.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání