| Autor |
Zpráva |
Margaret
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:53
- Nahlásit
Ahoj, naši mají MK 1,5 roku. Pejsek tak jednou až dvakrát týdne nakrývá gauč nebo polštář. Ale úplně, i s výronem semene. Je to normální? Je to mladý pes, takže asi ano... Máte podobné zkušenosti?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:50
- Nahlásit
Margaret
Zalezi, jak jeho chovani akceptuji majitele...
Znam psy, kteri si "ulevuji" casto, at uz s pomoci nejakeho nahradniho objektu nebo i "autoerotikou". Nekdo z toho ma srandu, jiny to zakazuje.
Neumim rict, jestli to normalni je nebo neni - mi psi to nedelaji...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:56
- Nahlásit
Můj pes nic nenakrývá a přesto mívá často (a trvá to i 10-15 minut) výron a další příznaky...
Nevidím důvod, proč to zakazovat (pokud tím neobtěžuje mně tj. osoby nebo tak). Je to fyziologické a nějak to ven dostat musí. Zakazovala bych tedy jen nakrývání nečeho (někoho), co by mi vadilo, ale ne samotný "akt".
PS: Jednou se mu to stalo na výstavě a známá mi na to řekla, proč ho neseřveš. Já teda nevím, co bych tím vyřešila, když příčinou nebyla ani fyzická blízkost feny nebo tak. Dyď je to jak chlap ráno (tedy mladej ) ne?
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:43
- Nahlásit
Terri
Díky, myslím si totéž.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:50
- Nahlásit
Terri
no jasně, pes je taky "chlap" a nějak si "ulevit" musí. Stejně tak jako masturbují lidi, tak psi taky....je to normální, a pokud k tomu pes nepoužije mojí nohu nebo jiného člověka či psa, pak to těm svým taky nikterak nevyčítám a nezakazuju.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:53
- Nahlásit
Evik, Margaret, Terri
Ja bych to taky nezakazovala (i kdyz teda o gauc asi jo, to by me stvalo, deka v pelechu by mi nevadila).
Ale asi mam divne psy a jsou malo chlapi. Fakt poste tu potrebu zas tak nemaj, nebo jsem si toho nikdy nevsimla (?) ...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:15
- Nahlásit
No jo Píďa to taky nedělá, teda jednou takhle zkusil vyskoučit na mě, ale dostal takovou, že mu "pysky proletěly kolem hlavy" a už to teda víckrát nezopakoval, ale v podstatě nevim jestli bych mu to měla zakazovat, kdyby to dělal ....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:26
- Nahlásit
wami
no náš Akouš si právě tu přebytečnou "energii" vybíjí na pelechu....s bráchou jsme ho překřtili na "pelešustiče" .... To je vždycky strašná sranda ho pozorovat. On si prostě ten pelech nakope pod sebe a "jede"....Když nás "přistihne", že se na něj díváme, začne u toho ještě vrčet a vztekat se
Kalliope
ono je naskakování a naskakování.....někdy jde o kopulační pohyby související s dominancí, někdy to má skutečně sexuální význam a v určitých situacích to také znamená obdiv k druhému. Takže páníček by měl umět dobře rozlišit, co svým chováním pes chtěl "říci" Aby pak třeba psovi nevynadal za to, že mu pes vyjádřil obdiv.....
Na mě třeba náš starší pejsa občas vyskakuje a u něho to má ten sexuální podtext....Jeho čumák je totiž citlivý detektor "plodných dnů" On to prostě pozná a v "ty dny" za mnou pořád leze, chce se mazlit a občas i naskočí....považuje mě prostě za svou fenku Já mu za to chování nikterak nenadávám, jen ho prostě povelem odkážu dolů a snažím se zabavit jinak. Trest by v tomto případě byl naprosto neadekvátní situaci.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:51
- Nahlásit
Evik
My máme doma to samý .. náš labrouš si dělá dobře na pelechu. Naštěstí ne do konce Čím víc ho pozoruje lidí, tím víc jede Když jsme třeba na chatě a je nuda, Kuba vezme do zubů konec pelechu, chytne si ho tlapkama a jede i 20minut vkuse
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 16:07
- Nahlásit
Břetislava
týjo, tak našemu Akoušovi to tedy nikdy tak dlouho nevydrží...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 16:41
- Nahlásit
Za chvili aby se vyrabely psi kondomy :-D
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 20:27
- Nahlásit
Evik
totiž citlivý detektor "plodných dnů"
To bych docela chtěla Jinak ale taky souhlasím, že i když by skočil na mně, tak netrestat, jen odkázat do patřičných mezí.
Stalo se mi, že se o mně jen opřel (nenaskakoval, žádné pohyby..) a už...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 08:15
- Nahlásit
Břetislava
chytne si ho tlapkama a jede i 20minut vkuse
docela má výdrž,to leckterá fena ocení
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:18
- Nahlásit
Evik
tohle obdiv nebyl, to jsem poznala, ale zase na druhou stranu kdyby byl tak ho mám nechat?? Aby na mě pak 50 kilovej pes naskakoval, i když třeba z obdivu ?? Je zajímavé, že ač rváč, tak jsem ho nikdy neviděla naskakovat na cizí psy, ani na feny, třeba to ještě přijde, ale v podstatě, kdybych měla ten samý "problém" co zadavatelka, tak bych si taky nevěděla rada - jestli zakazovat, nebo nechat ...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:22
- Nahlásit
můj pes si dělá dobře na všem...dyž to vyzkouší na mně - tak mu vynadám - dyž to dělá venku (a to je mu jedno,jestli pes,nebo fena) tak se snažím mu v tom bráit ale spíš to nechávám,až ho "seřve" ta daná "oběť" - někdy to dělá sám do prázdna a to ho nechávám být....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:25
- Nahlásit
Kalliope
pokud by na Tebe pes naskakoval i proto, že by Ti chtěl vyjádřit svůj obdiv, pak bych ho rozhodně nekárala nějakým "fujováním" apod. Prostě bych ho jenom usměrnila nenásilně dolů a přesměrovala jeho chování jinam...třeba na hračku, povely apod. Jak jsem psala, mně to pes dělá taky...sice nemá 50 kg, ale "jenom 35" a velikost medvědovitého NO, ale i tak mi to stačí Prostě mu řeknu, "Griffčo dolů", když nejde sám, tak ho po vteřince sundám a okamžitě mu dám nějaký povel, nebo si pohrajeme, pomazlíme, cokoli, co odvede jeho pozornost od naskakování, jenom žádné násilí a kárání. Tohle ale platí jen pro případ, že skutečně víš, že pes naskakoval z jiného motivu než z dominance.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:27
- Nahlásit
když to dělá venku (a to je mu jedno,jestli pes,nebo fena) tak se snažím mu v tom bráit ale spíš to nechávám,až ho "seřve" ta daná "oběť"
a nemyslíš, že je to vůči těm "obětem" trochu bezohledné? Já tedy svým psům nedovoluji otravovat cizí psy, pokud vidím, že o to nestojí. Nenechávám cizí psy, aby ty moje "seřvávali". To si je raději zavolám dřív než by k tomu incidentu mohlo dojít
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:28
- Nahlásit
Fuha, no ja akekolvek nakryvanie prefackam. Mam psa, ktory nikdy kryt nebude, takze si to mozem dovolit
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 13:55
- Nahlásit
Když už jsme u těch pikantnějších otázek...proč někteří (a někteří ne) pesíci intenzivněji očuchávají a snaží se olíznout. jisté lidské partie? Vím, že tam je lepší pach a dělají to psi navzájem, ale proč k lidem, co to značí?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:09
- Nahlásit
Co jsem četla v knize R. Abrantese a i denně pozoruji u svých psů, tak vzájemné očichávání a olizování genitálíí mezi psy znamená seznamovací a vítací rituál. Když přijdu s Akoušem za Griffčou, Griffča okamžitě zaleze hlavou pod Akouše a vydrží mu klidně i pár minut "masírovat pimpulu" Akouš to Griffčovi dělá zřídkakdy...Ten prostě přijde, pozdraví, ale dál to s těmi "blízacími" projevy nepřehání. To očichávání a snahu olíznout Griffča projevuje i vůči lidem, které miluje (ale s upřednostněním žen). Akouš naopak nikomu z lidí do rozkroku čumec nestrká. (výjimku ovšem tvoří bráchova přítelkyně, která používá nějaký "pižmový parfém" , takže když přišla nedávno na návštěvu, Akouš se od ní nechtěl hnout a pořád jí "tam" cpal hlavu" a lezl pod sukni )
Takže podle mě je to individuální. Zase mě napadá srovnání s lidmi....Někdo má ve zvyku se na pozdrav hned objímat a líbat a někdo si vystačí s podáním ruky...tak podle mě asi tak nějak to je i s těmi psy
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:34
- Nahlásit
Evik
Díky za vysvětlenou
No jo, můj je teda ten objímací (zatímco já bych si vystačila s podáním ruky)
Akorát se mi nezdá, že by to provozoval jen na "uvítanou", ale nejraději furt... (tedy u mně a pak páníka)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:45
- Nahlásit
Terri
Nase mlada rtw bezne provadi u navstev temer analni sondu.. Proste prijde a vrazi navsteve rypak do pr.... Od malinka.. Nam to nedela, ale zcela jiste si navstevy pamatuje dle teto sve unikatni metody.. Kdyz navstevu zna z drivejska, staci jedna sonda, jinak nove navstevniky bere dukladneji... Ac vysvetluju pokazdy, ze je to jeji identifikace novych lidi, obcas ma nekdo traumata, a horlive tvrdi, ze se fakt myl/a a je cistotny/a...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:47
- Nahlásit
U nas sa sonduje spredu a silou. Mne to nevadi, necham ho prejst medzi nohy, chlapom to uz ktovie preco vadi
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:49
- Nahlásit
pigie
Fifi
jako že jste mě fakt rozesmáli. a to jsem si myslela jakého mám exota psa...k rozkroku nikomu nečuchá.Je fakt že isdpch Čert mě chtěl stále a stále "vojíždet" nechápu proč. Krámy jsem neměla ani nečekala a furt to na mě zkoušel.On se snad do mě zamiloval..můj pes to na mě snad nikdy nezkusil a cizí to bral jako hotovou věc
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:53
- Nahlásit
Anu
Ani moj necucha, on tam cumak len vrazi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 14:54
- Nahlásit
pigie
Ona to bere taky silou, ale odzadu.. Takze obcas nektera muzska navsteva ma ponekud uzkostlivy vyraz, to je fakt..
Anu
Asi ma Certik ten spravny vkus...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 15:02
- Nahlásit
Fifi
Asi ma Certik ten spravny vkus...
ba ne,jaký pán takový pes...to má odkoukané
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 15:03
- Nahlásit
Fifi
on tam cumak len vrazi
si mě uklidnila
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 15:04
- Nahlásit
Anu
Ckej, takze ISDPCH te jako chtel take stále a stále "vojíždet" nechápu proč.a furt to na mě zkoušel.On se snad do mě zamiloval.. ??????????????? Nebo jak jako, ma to chudak Certik odkoukane??
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 15:05 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Anu
no jestlis náhodou neměla plodné dny...Jak už jsem psala, náš Griffča je na ně hotový radar a moje kamarádka říkala taky, že by si podle svého bývalého psa mohla plánovat rodičovství
Jinak Fifi tos mě fakt rozesmála...anální sonda...tak to je fakt dobrý.... a ještě větší pr...s tím isdpch...jsem zvědavá, jak se nám tu k tomu vyjádří
|