Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Rodíme štěňátka ?!
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
StaHi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:33
- Nahlásit

Anelka
CHS=chovatelska stanice .-) (a tim "chs" jsem myslela "chovatele" bez pp, tedy zadne velkomnozitele, ale lidicky co hafiky piplaji s laskou)
..a jeste na vysvetlenou: v dobe, kdy jsem si vybirala steniky frbulku jsem byla dost skepticka k zarukam, ktere poskytuje PP..bylo to tesne po odezneni nejvetsi bolesti ze smrti meho bulicka s pp, syna rodicu-sampionu (zemrel v 5ti letech na fatalni selhani ledvin, resp. byl uspan.. bylo to strasne nahle, haf se promenil z silene vitalniho blazna na smrtelne nemocnou trosku skoro ze dne na den ..totez postihlo jeho otce, bohuzel mezi tim stacil splodit spoustu stenat..)

Anelka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:07
- Nahlásit

Lenka a 4 flatitak to je dobré, to jste rodili a nestačili jste zírat,co?? 12 štěňat tak tomu říkám úroda. To jste museli mamince i pomáhat a dokrmovat,ne?? Už si představuji ty bezesné noci.

Anelka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:24
- Nahlásit

StaHi, no já mám zase opačnou zkušenost. Od mala jsme měli vždycky boxery, první boxerka byla zlatá feňule Gita - krásný inteligentní tvoreček, který měl bezva povahu a dá se říct, že nás s bráchou měl za sourozence, ty hrátky co jsem spolu prožili...po 12 letech, kdy nám Gita umřela jsme sháněli další čistokrevnou fenku boxerku bez PP. Paní 'chovatelka' nám přivezla štěně až do domu - takže jsme nevidělli ani rodiče. Nakonec se z této fenečky vyklubalo něco mezi Tosa Inu a Brazilskou filou. Už od malinka byla pořád nemocná, svůj první boj vyhrála a utekla hrobníkovi přímo z lopaty, později ale bohužel onemocněla znovu a tentokrát už neutekla...nevím to přesně, ale měli jsme ji asi 3- 4 roky.

Anelka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2006 10:26
- Nahlásit

Takže tímto všechny varuji, aby dávali pozor na chovatele, kteří vám přivezou štěně až domů. Určitě je lepší vidět alespoň jednoho z rodičů a prostředí ve kterém štěně vyrůstalo.

peginka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 17:43
- Nahlásit

ahoj chtěla jsem se zeptat jak to ted zvládáte co štěnátka?a jestli se můžu źeptat který den jste jí nechávali připustit děkuji

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 00:00
- Nahlásit

Anelka
to jste rodili a nestačili jste zírat,co??

Jo jo, to jsme teda koukali Když se rodilo 5té štěně tak jsem si říkala aha tak to už je přespočet no a pak se narodilo další a další a další a další... A já neměla ani pořádně inzerováno (.. přeci 3 štěňata se prodají i tak ne... ) no byl to tak trochu chaos A letos to nebylo o moc lepší, čekali jsme sice velký vrh ale přeci jen 14 kousků nás docela překvapilo

Anelka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 20:06
- Nahlásit

peginka, štěňátka už vidí a rostou jim zoubky. Jinak kryli jsme 12-tý den. Pokud nemáš moc zkušeností je velice dobrá knížka od Procházky - chov psů. Má hned 2 výhody - spoustu podrobných informací, které jsem v žádné jiné knížce nenašla a také není předražená jako ostatní knížky. najdeš tam spoustu informací, nejen o hárání, datu krytí ale i příznacích březosti a porodu, včetně návodu, jak můžeš fence v případě pomoci.

Anelka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 20:20
- Nahlásit

Pokud si nejsi jistá, kdy fenka začala hárat, tak je dobré dělat každý den před vymočením výtěr tampónkem a sledovat intenzitu zabarvení. Jakmile se barva výtěru změní ze sytě červené do hnědě červené, špinavě červenou až po špinavě růžovou, je ten správný čas na krytí. Toto období trvá 3-5 dní. Pokud si přeci jen nebudeš jístá je také dobré sehnat si cizího psa, nechat ho na vodítku a sledovat fenku,jak se k němu chová. Pokud mu nastavuje zadek, ocas dává stranou a prohýbá ce ve hřebě, pak je ochotná se krýt. Není dobré používat psa, kterého fenka zná, bo tento pes si k feně může dovolit více a fenka to bere spíše jako hru....to vše a ještě více najdeš právě v knížce od Procházky. Snad ti to alespoň trochu pomůže a krytí se zdaří. co máš za pejska a jak je stará?? Pak dej vědět jak jste dopadli.

Anelka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 20:24
- Nahlásit

Lenka a 4 flati fíha nedovedu si představit 13 ne tak 14 štěňat. Co máte za rasu?? To bude spíše větší plemeno, ne?? Jsem zvědavá jak mi udáme ty 3 - čtvrtou si budem nechávat. Je blbé, že se budou dávat pryč asi tak v listopadu..v létě se přeci jen štěňata udávají líp...než takhle před zimou.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání