| Autor |
Zpráva |
Olina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:56
- Nahlásit
Prosím o radu: Našeho Bennyho jsem nechala poprvé upravit na začátku července. Po vytrimování mu narostla pěkná tvrdá černá srst. Podsada sice zůstává pořád nahnědlá, ale změnili jsme granule, tak uvidíme. Teď se nějak nemůžu nikde dočíst o další úpravě. Konkrétně: srst na těle je sice krásná, ale na hlavě a uších začíná být poněkud přerostlá a "chlupatá". Upravují se hlava a uši u knírače i mimo 3-4 celkové úpravy v roce? Když se dívám na knírače na fotkách, tak vypadají hezky chlupatě, ale srst na hlavě a uších mají úplně krátkou.
Tak teď tedy nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:02
- Nahlásit
Olina
Ano, upravuje se i mimo normální trimování. Někteří chovatelé hlavu, uši a krk po přetrimování přejedou strojkem. Je to hezčí.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:18
- Nahlásit
Mucholabka
Takže i teď, cca 2 měsíce po trimování, mu můžu hlavu přetrimovat a pak ji a uši vzít strojkem? Mám obavy, aby nevypadal jako po trimování, kdy nad ním moje 10-ti letá dcera brečela a nechtěla s ním chodit ven.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:39
- Nahlásit
Olina
První trimování je vždycky nejhorší, jde pryč celá štěněčí srst. Napříště už by to mělo vypadat lépe, pokud se bude trimovat pravidelně co 3 měsíce. Jestli se ale budou intervaly prodlužovat od 4,5 měsíce výše, nebude to úplně vončo. Normálně, jestli to půjde, mu ty jemné chlupy na hlavičce přetrimuj, a postupuj i kousek dále za týlní hrbol, jakoby na krk. Pořádně protrimuj uši. Co půjde, protrimuj i chlupy na lících, pod ušima a jemňoučce pod krkem a pak ty partie sjeď strojkem. Na hlavě a lících je srst většinou jemná, ale dá se dobře trhat. Na uších by to mělo jít dobře. Na krku je ale citlivá kůžička a někteří psi se tam nedají tirmovat vůbec, ale zase vypadá dobře, když je ta partie urpavená. Pak by bylo dobré ještě efilačkama-to jsou ty zubaté nůžky, upravit místa přechodu. Kdo je šikovný, zvládne i normálníma nůžkama.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:01
- Nahlásit
Mucholabka
Promiň, že se pořád tak hloupě ptám, ale jak to, že se dá přetrimovávat tak brzo po trimování? Copak ho to nebude bolet? Vždyť ta srst ještě není uvolněná?(aspoň tak jsem to já pochopila z knih). A tady u nás v okolí není žádný vyložený chovatel knírače. Všichni si nechávají upravovat hafánky v salonu, odkud jsem byla vykázána za dveře. Takže se do toho chci podle potřeby pustit sama.
Pokud už jsem tady, mám ještě jeden dotaz: Když bych chtěla docílit tzv. "uzavřené srsti", aby Beňda nevypadal každé 3 měsíce jako oškubánek, znamená to, že ho můžu průběžně protrimovávat? Zatím mu jen každý týden vytahuji podsadu(má ji hodně hustou a po této malé úpravičce má vždy krásně lesklou srst). Díky za trpělivost.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:14
- Nahlásit
Olina:já pejska průběžně protrimovávám a vypadá pořád relativně upravený.Já mám pepřáka(nevím jak je to u černých),takže vytrhávám chlupy s černými konci a to zhruba 1x týdně.Pokud jsem ale slyšela,tak nejde takto upravovat každý pejsek ale musí na to být správná kvalita srsti.Ale odborníci na úpravu mě možná opraví...
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:42
- Nahlásit
evina
Dovolila jsem si "vlézt" na vaše www stránky. Móóc hezký pejsek. Jak se vám podařilo vypěstovat tak dlouhý vousy do 1 roku? Taky je chceme...A třeba ještě budeme mít - je nám teprve 6 měsíců.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:59
- Nahlásit
Olina:Móóc hezký pejsekDíky,já mu to vyřídím
Jak se vám podařilo vypěstovat tak dlouhý vousy do 1 roku?Ve skutečnosti se o fousy nijak zvlášť nestarám,jen občas přičísnu ale v půl roce byli taky podstatně kratší.My máme zase naopak prd chlupy na nožičkách...ale to jinak asi u knírače se kterým se cvičí nejde!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 07:14
- Nahlásit
evina
fakt takhle nejde upravovat každý knírač, zvlášť někteří černostříbřití. Někteří z nich se nedají trimovat vůbec. Pepřáci se trimují nejlépe.
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:24
- Nahlásit
Olina
Já tedy trimuji jen tak aby se neřeklo, protože dva střeďáky 3x ročně trimovat mě ani je teda moc nebaví. Srst mají krásnou hrubou stále a to té starší je pět pryč. Záleží hodně na genech, jakou srst budou mít. Jinak hlava a zadeček se samozřejmě upravuje mnohem častěji, jak se ti zdá, že už zarůstají tak vem strojek a hlavu, uši a zadek ostříhej. Cca jednou za 1 - 1,5 měsíce. Tyto partie se netrimují.
Pokud ale chceš úpravu na výstavu, tak doporučuji navštívit chovatelku od které máš psa, aby ti ho správně a včas upravil.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
Děkuji všem za radu.
Margaret
Můžu se ještě zeptat, jaký strojek na stříhání psů je dobrý a cenově dostupný? Na internetu je jich hodně a nevím, který vybrat...Díky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 13:51
- Nahlásit
My v době mezi trimováním máme trimovací hrábě a tím ho přejíždím, vezme to jen to, co je už "mrtvé".
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 14:04
- Nahlásit
Olina
Záleží, kolik jsi ochotna investovat. Pro domácí použití je dobrý Moser Rex, déle a lépe ti bude sloužit Moser Max, ten má ale trochu problém s jemnými chlupy. Je taky dost drahý. Na té hlavě trimuju kvůli barvě-přece jen je to poznat. Navíc tam bývá horší kvalita srsti. Je ale fakt, že tam se to musí opatrně, nikdy ne tak, jako na těle. Záleží na srsti a barvě psa. Pepřáci to nejspíš ani nepotřebují
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 14:07
- Nahlásit
Moc ti asi neporadím, sama mám Oster Mark II, ale je dost pomalý, přemýšlím o jiném...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 14:13
- Nahlásit
Margaret
Kdysi jsme používali Ostery, ale upustili jsme od nich.
Olina
Zásadně nekupuj Moser nižší kvality než Rex, myslím, ž stojí kolem 1500 ale nevím přesné označení. Rex by ti na hlavu a uši malého kníra měl stačit, Max je ale nesrovnatelně lepší. Rex taky nemusí dlouho vydržet. Nám vždycky maximálně rok, ale je fakt, že to používáme každý den na několik psů. Jak píšu, ten Max má zase ale problém s některými typy srsti a nestříhá je.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 16:06
- Nahlásit
A co strojek THRIVE 301? Nemáte s ním někdo zkušenost? Má ho v nabídce Baron. Vyjde sice o 900,-Kč více, než Moser REX a vypadá velice dobře...
Moser MAX prý není v současné době k sehnání.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 16:54
- Nahlásit
Olina
Kde ses na ten mOSER mAX ptala nebo dívala? Zkus si najít schnauzer shop nebo chovex-neznám přesně jejich adresy, nebo se zeptej přímo pana Brychlece 606117625, ten nám strojky i brousí. Ten strojek Thrive má hlavu šroubovací nebo vyměňovací? Thrive strojky znám, jsou dobré, ale znám jenom ty, co stojí okolo deseti tisíc na Moser Max se dají i použít hlavy pro strojky Thrive a ty jsou fakt kvalitnější než originál Moser hlavy. Ale zkus se na toho Maxa zeptat pana Brychlece, měl by mít přehled. Myslím, že bude stačit sms.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 17:25
- Nahlásit
Ještě včera měli na schnauzer shopu a jiných internetových obchodech, že MAX je nedostupný. Dnes mají "horkou zprávu", že už ho zase mají. Budu tedy přemýšlet nad MAXEM a nad THRIVE.
Každopádně děkuji za rady. Zjišťuji, že i když jsem si před pořízením knírka zjišťovala vše možné, ještě to nebylo vše. Naivně jsem si myslela, že vypadá dobře až do další návštěvy salonu. To jsem tenkrát nevěděla, že salon už raději nenavštívíme.
Tak jsem zvědavá, co z toho našeho hafana vyrobím!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 17:27
- Nahlásit
Olina
Proč už raději ne e? Nechovali se ke psu dobře?
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 18:12
- Nahlásit
Mucholabka
Ta paní(nebo spíše slečna) mi byla doporučena vetem, jakože jedna z mála umí psy trimovat. Když jsem tam byla s Benďou poprvé jen na základní úpravu oušek, hlavy a zadečku, byla příjemná a nechala mě tam s ním. Podruhé-na celkovou úpravu-mě ale vyhnala ven s tím, že za přítomnosti majitele neupravuje, protože s tím má špatné zkušenosti a že mi nebude dělat rychlokurz střihání psů (prý by byla sama proti sobě). Marně jsem jí vysvětlovala, že své dítě taky u doktora nenechám samotný.
Tak jsem ho tam s bolavým srdcem nechala, protože jsem věděla, že objednací doby ve zdejších salonech jsou opravdu dlouhé. A náš Hafušák se pomalu přestával podobat kníračovi. Je pravda, že když jsem si pro něj přijela, vypadal naprosto spokojeně. Jen doma jsem mu našla na bříšku pár škrábnutí, ale to se asi stát může.
Já jsem si stejně před pořízením knírka řekla, že si ho budu upravovat sama. Tak teď nesmím promeškat dobu, kdy je ještě pěkně vidět linie střihu, abych to nezvorala.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 18:13
- Nahlásit
Já mám moser rex už asi 10let(stříhá asi 8x ročně)a jsem s ním velice spokojená.Je totiž poměrně tichý a starý pes,který se normálně el.bál si tímto nechal oholit i hlavu Zároveň si dovedl poradit i s hustou podsadou.
Terri:mě zase chovatelka hrabičky rozmluvila,že prý hodně lidí s tím srst zkazilo...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 18:25
- Nahlásit
Je pravda, že Rex je tišší, Max překvapí svou hlučností. Pro nás je určitě výhodné mít oba , ale zase na některé věci je Max silnější, rychlejší a lepší. Hrabičky bych taky nepoužívala.
Když se knír trimuje poprvé, určitě nebude výsledek hned dobrý. Srst je jiná a nedá se tak tvarovat, vypadá spíš jako oškubanec. Normálně mi lidi u stříhání nevadí, ale je fakt, že trimování je o něčem jiném a asi bych to taky raději dělala sama. I když jednoho kníra dělám i s majitelem.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 18:51
- Nahlásit
Mucholabka
Aha, tak ono je to běžné?(nemyslím to zle). Však já jsem se se slečnou nerozešla ve zlém. Tak holt Beníka sem-tam oškubu a "upravím" sama a sem-tam ho nechám poupravit.
Třeba ve mně dřímá skrytý talent?!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 20:41
- Nahlásit
Olina
Jo, naprosto běžné. Mamka třeba nechce majitele vůbec nikdy. Vadí jí, když jí někdo kouká pod ruce. Lidi dokáží být při tomhle nepříjemní a pak si ještě vymýšlí nesmysly o svazování psů a o vyvěšování na hrazdičkách. Trimování je přece jen náročnější na manipulaci se psem, než samotné stříhání.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 21:39
- Nahlásit
Moje tchýně co chodí s kokrem,tak u toho není.A ani se paní co ho upravuje nedivím protože takového debila musí pravděpodobně nejdřív "přizabít" aby jí držel a nesežral jí!Já jsem si vždycky u psa byla ale je fakt,že jsem byla buď u chovatelky nebo kamarádky a ty mě díky bohu nevyhodili.A taky jsem mohla trošku okoukat ale stejně nejsem tak šikovná abych něco podobného na psu vytvořila také...
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 22:07
- Nahlásit
Tak to se s tím budu muset smířit. No, zkusím najít ještě nějaký psí salon, kde by mě nevyhodili - chci to také odkoukat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:47
- Nahlásit
Odkud jsi?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 07:48
- Nahlásit
Olina
Stejně mám zkušenost s tím, že když to někdo vyloženě chtěl odkoukat a pak si ho ostříhal sám, přišli ještě s brekem zpátky, ať jim to nějak spravíme, že se na něho nemůžou dívat a už na něj nikdy nesáhnou. Takoví zákazníci jsou pak nejlepší, protože v budoucnu ví, jakou to dá práci a že na to prostě nemají.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:28
- Nahlásit
Jsem z Havlíčkova Brodu - Vysočina.
Možná Benďa dopadne stejně, jak popisuješ, ale za pokus to stojí. Stříhám strojkem svého manžela i syna a vypadají dobře.
Tak by v tom byl čert, aby se mi to nepovedlo se psem
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 21:33
- Nahlásit
Mucholabka:já mám zkušenost opačnou.Když mi před lety přišla slečna domu upravit psa na výstavu(že ale měla drzost),tak ho tak zpizdila,že po jejím odchodu jsem vzala nůžky a snažila se psa doupravit jak to šlo...
|