Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Dandíci"
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 17:45
- Nahlásit

tento inzerát jsem právě objedivla na "Planetě zvířat" http://inzerce.planetazvirat.cz/rubrika-psi-stenat a/, myslím, že pro potencionální zájemce o "dandíky" by to mohlo být užitečné..." Dandie dinmont teriér - Upozornění! Paní Limová - Jižní Čehy nabízí a prodává údajně 100% čistokrevná štěňata Dandie dinmont teriérů (dandíků) jejichž původ nelze prokázat. U těchto štěňat proto varujeme před možností většího výskytu dědičných vad a chorob. V případě zájmu o víc informací podá Klub chovatelů Dandie dinmont terrier
Vloženo: 1.6.2006 Rubrika: Psi - štěňata do 1 roku - nabídka Plemeno: Dandie Dinmont teriér
Telefon: 721 779 217
"

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 20:13
- Nahlásit

Jj, to je sice hezký, ale co teď s nima? Vždy se najde někdo, komu se udají. Třeba my s maminkou jsme byly takový naivky a psí analfabeti - když jsme si pro něj jeli, neviděli jsme mámu, ani sourozence a řekli nám, že papíry nemá z důvodu křivých zubů jeho mámy a otec, že byl bůhvíjaký šampión. Já v té době úplně vedle z toho, že konečně budeme mít psa, protože máma se dost bránila, ale toto plemeno jí padlo do oka, tak jsme se vůbec po ničem nepídily a jen jásaly nad roztomilostí štěňátka.

Náš dandík je asi zářným příkladem varování o nějakých chorobách - ani se mi nechce vypisovat všechny jeho choroby a co mě to stálo starostí a peněz na veterině, už vůbec nechci komentovat.

Příště si dám většího bacha a moc bych si přála, aby se na těchto štěňatech nikdy nechovalo a páníčkové si mohli dosyta užít tohoto jedinečného charakteru a osobnosti, než nervů z jeho věčných bolístek.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 07:37
- Nahlásit

Jjindriska
Jde mi jen o to, že pokud daná paní nebude mít zájemce o tyto štěnda, snad si příště rozmyslí další množení, jen doufám... Je mi jasné, že se vždycky někdo najde...Ale snad, pokud to budou mít lidé v povědomí, snad to přestane...Tohle je jedna z mála věcí co asi jde proti takovým množitelům udělat, co myslíte?

jindriska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 08:31
- Nahlásit

blanulinka1
bylo by fajn, kdyby měl každý chovatelský klub svého mravenečka průzkumníka, který by registroval nepapírové čistokrevné jedince a množiteli udělal z ostudy kabát, třeba přesně takovýmto inzerátem. Dandíků je strašně málo, tak bůhví jakým příbuzenstvem bylo kryto.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 08:53
- Nahlásit

jindriska
no to by bylo super...udělat takový seznam "stanic", ale vždycky se najdou lidi, kteří by stejně takové množitele vyhledávali...Oni tihle množitelé asi mají dost silnej žaludek na to aby si z takové ostudy nic nedělali...pokud můžou takhle "prznit" plemena a vydělávat na nemocných zvířatech...Je to asi boj s větrným mlýnem, ale pokud to jde, člověk by měl něco udělat...

Meggi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:04
- Nahlásit

Já se klubu nedivím, že je naštvaný! Ona totiš začala být dosti velká poptávka po Dandících jenže jich je už opravu malinko
Cena dnešního Dandíka s PP je dosti vysoká a nejen cena, ale každý opravdový chovatel si na štěně předem klade nároky - výstava, uchovnění atd.... Pokud chceš jen na gauč, chovatel Ti ho neprodá!!
S těmi nemocemi je to trošku diskutabilní i u papíráků. Mají k tomu bohužel dispozice ať jsou z jakéhokoli zdravějšího krytí. Už se nakrývá se zahraničními psy, aby se tomu trošinku předešlo, ale. Z celých našich vrhů co jsme měli, postihlo trápení jen jednoho Dandíka.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:25
- Nahlásit

Meggi
se chovatelům nedivím, že si kladou takové nároky, pokud je Dandíků málo, je jasné, že se snaží zvýšit počet "legálně", a bez PP budou Dandíci tam kde jsou...Ono zase taková pohroma to není, zajít "párkrát" na výstavu dle předpisů pro uchovnění, prodělat bonitaci...beru to trochu s nadsázkou, ale myslím, že se to vydržet dá...Člověk se výstavám nemusí s pejskem věnovat celý život pokud ho to nebere...Pokud má někdo tohle plemeno opravdu rád a chce jej zachovat čisté a zdravé, je to podle mě opravdu jen malá obět...Jasně že papíry zdraví nezaručí, ale účelem je eliminovat dědičné nemoci na minimum...Kdo u bezpapíráka zaručí původ...

jindriska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:27
- Nahlásit

Meggi
Mají k tomu bohužel dispozice
jak tomu mám rozumět? Tak, že obecně celé plemeno je zatížené různými nemocemi, přesto se na nich kryje, protože je jich málo a na některém se to podepíše víc, na některém míň?

Meggi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:38
- Nahlásit

jindriska
Rozmnět tomu máš asi tak, že když se tu Dandíci poprvé vyskytli, což je nějaký rok 1990 (myslím, tím, tady v ČR) se začal chov. Tak někdteré dámý romnožovatelky se je snažili co nejvíce rozmnožovat - brácha ségra atd..... Takže tím začali mít problémy - křivé zuby, především atd. Tak teď se snaží mít zahraniční krytí, aby obmněnily krev a zas začalo být vše ok! Proč si myslíš, že jsou na listině vymírajícího plemene a chovatelky si na ně začínají klást velké nároky. Chtějí toto plemeno zachránit! Ale toto se dělo před nějakými 15 lety, nikdo je naznal. Měli dosti vysokou cenu, ještě větší než je dnes, pak to utichlo, nikdo neměl moc zájem o toto plemeno a bylo jich najednou moc a teď jich je zas málo

jindriska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:46
- Nahlásit

Meggi
neveselé pro tak veselé plemeno a moc si přeju, aby cíl zachránit nebyl někým zčeřen a pokažen. Jsem moc šťastná, že jsem se s tímto plemenem dala do kupy, takže nezbývá než být jak ostříž při nekalých činnostech - nekontrolované množení a věřit slušným chovatelům. Dandíkům zdar!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:48
- Nahlásit

ach jo, tyhle "módní plemena"...labradoři, retrívři, jorkšírci...Proč jenom jsou lidi jako opice a musí mít všechno co vidí u druhých?...doplácí na to nejvíc ty zvířata...

Meggi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:50
- Nahlásit

jindriska
Jsem se ti snažila přeposlat foto naší Dandičí family jak žebrají, ale vrátili se mi zpět?! Mně sem totiš nejdou vkládat fota už asi pul roku, nevim proč?!? Máš jiný mail????

jindriska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:32
- Nahlásit

Meggi
to už je dost doba, co jsem měnila email. Nechci zde zveřejňovat soukromý, pošli mi to prosím na:
cernosice@utulek.org, dík. Jak to, že ti nejdou vkládat? Máš je uložený někde na webu?

Meggi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:40
- Nahlásit

jindriska
Poslala jsem ti to, tak se mi to snad už vracet nebude?!? Díky

jindriska
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 11:03
- Nahlásit

Meggi
už to mám v poště, ale nejde mi to zobrazit, nevím proč. Zkusím to ještě doma, v práci máme všechno seškrcené, zakázané. Dík.

Meggi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 11:06
- Nahlásit

jindriska
Jsou to staré fota tak jsou jen nascenované v jpg. Zkusím to dát do jiného souboru.

Meggi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 15:54
- Nahlásit

To nás bylo ještě

A konečně jsme našli co jsme hledali

Naše nové mimi, se musím jen pochlibit

jindriska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:03 - Změnil/a: jindriska
- Nahlásit

Meggi
pořídili jste si štěníka? No to je paráda. Je krásný nebo krásná, nemáš víc fotek? Kdyžtak mi je prosím pošli na jindriska@kruz.cz, moc ráda je zkouknu. Díky!

Meggi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:04
- Nahlásit

jindriska
Pořídili Mámě jsem pořídíla malou psí slečnu, jemnuje se Piper, ale už je to dýl. Víc fotek zatím nemám, furt se chystám fotit a furt to nějak nestíhám, nebo spíš vždy zapoměnu na foťák, když tam jedu, ale máme to přikázané od původní paničky, že musíme poslat krásně vyfocenou holčičku, jenže ona nepostojí a nepostojí!

Meggi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:10
- Nahlásit

Jinak úplně k tematu původnímu. Neb je Dandíků málo rozmohlo se křížení s tímto plemenem, neb jsou si opravdu,ale jen malinko podobní. Jedna známá dokonce potomka těchto dvou ras má. Podobu má dandíka, ale barevně je trošku jiný a dle vyprávění povahu z dandíka to nemá vůbec . Jinak to co vydal klub bylo z důvodu, že se tato údajna paní pokoušela nakrýt už 6 měsíčním psem z příbuzenstva 6 letou fenu

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 16:41
- Nahlásit

Meggi
a jak se jmenuje to plemeno na obrázku? Vypadá jak norfolk teriér s Dandíkem, nebo Cairn terier s Dandíkem. Upřímně se mi tedy nelíbí, kouká na mě pes, který má od každého trochu

Jinak k psí slečně blahopřeji, my máme jen pár fotek, když byl Matulka malý a teď mě mrzí, že jsme nefotili a nefotili.

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 16:45
- Nahlásit

Meggi
co vydal klub
vydal, co? Dík.

Meggi
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:13
- Nahlásit

jindriska

jmenuje se to Glen of Imaal a taky se mi to vůbec nelibí. Vydal varování viz co psala blanulika o paní Limové - mluvila jsem o tom i s pí Lachmanovou, když jsem sháněla mimi, tak mě varovala před spoustou rádoby chovatelů. Teď je zas na ifauně inzerát, že prodají DDT bez PP za 12tis, fakt magoři a druhý magoři jsou ty lidi co si je za tuto sumu koupí chjooo

kabova dana
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 10:44
- Nahlásit

K příspěvku jindrisky mám jen toto,proč bych měla být magor,že si chci koupit tzv.bezpapíráka,třeba od té pí.Limové,vždyt je to rozhodnutí každého z nás,zdá se mi nefér takhle jmenovat,poškozujete její jméno,vždyt je to chovatelka,jako každá jiná,jste schopni dokázat vaše tvrzení,chovatelé papírových pejsku si mezi sebe nikoho moc nepustí a pejsci nejsou k mání a lidéje chtějí, tak jdou i do bezpapírových no a co!!!!!!!!Proč mají být hned m a g o ř i!!!!!!!!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 11:07
- Nahlásit

kabova dana
koupit tzv.bezpapíráka,třeba od té pí.Limové,vždyt je to rozhodnutí každého z nás,zdá se mi nefér takhle jmenovat,poškozujete její jméno,vždyt je to chovatelka,jako každá jiná,j
mno počki..chovatelka bezpapíráků???chov je dle mýho cosi co má mít pravidla..páč těžko tipovat co pak ze štěnda vyrostě...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 11:20
- Nahlásit

kabova dana
proč bych měla být magor,že si chci koupit tzv.bezpapíráka,třeba od té pí.Limové,vždyt je to rozhodnutí každého z nás
kdo se tak rozhodne, tak je magor .... protoze vzit si stene z prime pribuzenske plemenitby a jeste v pripade, kdy otcem je sestimesicni pes ..... ano, to udela jen magor nebo nekdo, komu na psech nezalezi ci dokonce chce po celou dobu zivota sveho pravdepodobne geneticky postizeneho psa sponzorovat veterinarni kliniky ...

kabova dana
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 12:04
- Nahlásit

Tak jen houšt a ještě větší kapky,koukám rozpoutala jsem diskuzi,vaše argumenty mě těší a forum jsem si opravdu nespletla,já chci Vaše reakce,protože já měla tzv.bezpapíráka jorkšírka,před 10 lety prostě taky nebyli a já ho chtěla pro děti,své alergické děti, toto specifické plemeno,pejsek byl hodně nemocný ,sponzorovala jsem opravdu schopně jednoho veterináře,ale jedno velké ale,pejsek nám žil 10 let a byl nače sluníčko,vychoval nás,hlavně děti a byl velkým přínosem pro naši rodinu i jako tzv.bezpapírák,to jsem chtěla k tomu všemu napsat,jestli jsem tímto někoho rozčílilia ,tak se omlouvám

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 12:08
- Nahlásit

kabova dana
tady nikdo neříká že vořeši jsou přínosem a sluníčkem či čím vším pro své majitele..tady se jen řeší pokud tomu rozumíš že chovatel není kdo množí bez papíru a bez rozmyslu a příbuzensky....a další popsaný věci,,to je nezodpovědné chování a odnesou to zvířata..ale hlavně že to neva

kabova dana
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 12:25
- Nahlásit

neva, neva va,ale,když tohoto pejska chci i bezpapíru,tak je to jen a jen moje rozhodnutí mě jen udivilo jak jdete po té pí Limové a to máte ověřené ,že Dandíka takhle kříží s pulročním?

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 12:39
- Nahlásit

kabova dana

No tak pokud před někým takovým varuje klub, tak to je ověřené asi ne!!! Nehledě na to, že tato paní ty "dandíky" prodává za nekřesťasnké peníze!!! Ale je to Vaše věc, když toto chcete podporovat. Já osobně taky sháněla DDT bez PP, neb jsme ho chtěli jen jako mazla, ale buď jsem narazila na podvodníky, co opravdu prodávali vořechy (DDT + jezevčík) a nebo za ně chtěli mega sumy nesmyslný. Pokud se spojím s chovatelama, tak všichni před těmito varují, mají to v merku, neb DDT je opravdu málo, takže vědí i o bezpapírácích a hned před nimi varují

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání