Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Výcvik psa
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:19
- Nahlásit

Terri
mrkni na tuhle diskuzi tam jsme to resili s brut:

URL

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:27 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
udelame je, az na to ten cas bude, ale nikam psa na vycvik nedam, pro me to neni o tom...
Já bych ani černotu nedala k "dokonalému předvedení na výstavě", to mi přijde totéž a děje se tak.

Jirikovo
Díkes, mrknu.

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:58
- Nahlásit

Mel
fotky sem ti poslal

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 12:04
- Nahlásit

KEISSA
no mě 500kč nepřijde tak drahý,bavil sem se o tom s tou kamaradkou co takhle psi cvičí ma maximalne dva psi a každýmu z nich se věnuje 4 a 6hodin,ted k tomu připočti nake popojíždění ,že z toho musí zaplatit figuranta jak na obranách tak na stopách a ta zodpovědnost za psa.Co se doby výcviku týče tak je schopná nezkaženýho psa bez zlozvykú připravit za 4-6týdnů.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 12:11
- Nahlásit

A nebo taky mi za tu dobu vrátí zlomeního psa bez zkoušky a peníze stejně budu muset zaplatit.

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:28
- Nahlásit

KEISSA
no zlomenýho psa ti určitě nevratí,to zaleží komu psa das,u ní navíc zaplatis polovinu a druhou až jestli si s výsledkem spokojená,tím tě nak nechci nutit abys jí ho davala jen tím chci konstatovat že ne všichni cvičitelé jsou spatný a jdou přes mrtvoly,žadnýho psa nikdy nezlomila naopak mě moc opomohla se zlomeným psem ktery byl odsouzen k utracení a díky ní je to pes pohodář.

articek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:38
- Nahlásit

Santino
souhlasím s tebou, když se budou opravdu psovi několik hodin věnovat,k tomu stopa, poslušnost a obrana, která se platí 100-150 Kč + benzín, tak pokud cvičitel nakonec nechce ten výcvik sponzorovat, tak ta cena prostě taková musí být.
KEISSA
Pár postupek do IPO3 nebo SchH3 jsem udělala a vím co to dá za fušku, aby to trochu vypadalo. Ono to taky není tak jednoduché, každý pes trvá jinak dlouho a říct, že do určitého termínu udělám zkoušku je fakt blbost. Pak když mermomocí člověk musí udělat tu zkoušku v termínu tak dojde i na to násilí a o tom přece výcvik není

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:06
- Nahlásit

Jelikož jsem taky udělala pár kšeftáku tak vím co to stojí to mi tu nemusíte vysvětlovat,ale taky vím že to určitě není tak nákladné jak mi tu popisujete.Já takyjezdím kousat platím od 100-300 za figuranta +benzin ale to jsou jediné náklady.Poslušnost se dá dělat všude stejně tak jako stopa.Já nemám nic proti tomu když si někdo vydělá peníze výcvikem psu ale nic se nemá přehánět.Ted jsem obvolala několik vycvikovych strědisek které nab.vycvik a většinou chcou za zkoušku těch 15tis +krmení.Což je rozumná částka jak pro ně tak pro zájemce.platit chcou až po splnění zkoušky.

articek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:14 - Změnil/a: articek
- Nahlásit

KEISSA
já myslela, že je tohle diskuze. Já kšefťáky právě proto nedělám, abych měla čas na svoje psy a jezdila po závodech a dařilo se. Jo, kdyby to bylo tak jednoduché, tak jsme všichni mistři. Lidi, kteří mají trochu cit ke zvířatům a jsou dobří ve výcviku nedělaj kšefťáky právě z toho důvodu, že to nemají zapotřebí a nekazí si svojí reputaci, kterou získali při závodění. Pořádat tábory,otevírat výcviková střediska a cvičit psy může každý, ale výsledek se člověk dozví až nakonci a možná už nikdy nepůjde napravit. Rohlík v obchodě taky stojí pokaždé jinak i když jsou náklady stejné. Ale ta kvalita to je rozdíl.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:17 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

articek
Přesně, vytrácí se mi tady radost se společného sportování se psem. Dyď ono je to takhle celé JEN o výkonu, o nasbíraných bodech atd...

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:22
- Nahlásit

Já namám nic proti diskusi ,jen se mi zdají ty sumi dost nadnesené.Já taky už kšeftáky nedělám protože když se babřu s cizím psem tak moji psi stojí,většina kšeftáku jsou většinou dost problémoví psi.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:23
- Nahlásit

většina kšeftáku jsou většinou dost problémoví psi.
No ono to bude právě o těch pánech, co si je z jakéhosik důvodu chtějí nechat vycvičit někým jiným, ne?
Add sumy - kšeft je kšeft.

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:25
- Nahlásit

KEISSA
No tak si spočítej na kolik to vyjde za den a hlavně jak dlouho tam psa budeš mít,pokud chtěj na takovýto výcvik 3měsíce tak s ním cvičej tak max.1hod po pa a zbytek dne je zavřenej v kotci.Sice píšeš že za figuranta 100-300kč,a kdo zaplatí čas člověku kterej se bude tvýmu psu věnovat několik hodin,bude s ním trenovat poslušnost stopy.Musíš to brat tak pokud si pořídíš psa a nemas na nej cas a chces neceho dosahnout a nechces aby stradal tak te to holt bude něco stat.

articek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:28
- Nahlásit

Santino
přesně řečeno

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:33
- Nahlásit

Cenu určuje poptávka pokud mají zájemce kteří jsou ochotní platit tak není o čem se bavit.A jinak pokud víte o někom kdo chce udělat se psem zkoušky a zaplatí to co se tu píše tak pošlete,ráda si přividělám.Tím by se muj problém vyrešil.

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:34
- Nahlásit

KEISSA
jo a ještě kdysi davno když sem mel sveho prvního psa a potreboval sem ho pohlídat tak se nasel ubytovaní od 90 -500kč den,vybral sem si to nejlevnejší ,pač na co platit víc.majitele hotelu sympaticky dokonce my nabídli ze psa přivezpu odvezou,byl sem se tam podivat a vse relativně ok.psa my vratili nemocnýho ,z prujmama,zvracel,vyhublej no des.po teto skušenosti sem ho už nechtel dat pryč,ale nic mene sem byl prací nucen psa znova nekde ubytovat,zaplatil sem 300na den,bylo to tam malinky,kapacita 5psu ,žadnejch 20jako minule,ale za to ta, ty psi meli perfektní peči,vubec se tam nenudili a dokonce se mu nechtelo ani zpet a znovu se tam rad vrací.
tím chci říct že ne vždy to nejlevnější je nejlepší a musíte přemýslet proc je to levny.

articek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:34
- Nahlásit

mám 3letého psa, kde je dobrý exteriér a rodokmen, ale jelikož je neovladatelný v obraně tak jsem s ním stále nesložila zkoušku
Nabídky na krytí se hrnou, ale krýt z tohoto důvodu nemůže a jelikož vím jak to v tzv. výcvikových střediskách chodí tak ho prostě nikan nedám a budu s ním bojovat tak dlouho dokud tu zkoušku neuděláme

articek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:38
- Nahlásit

Santino
jo já mám takhle zkušenosti s hlídáním. Dlouho jsem vybírala, vypadalo to dobře, ale přijela jsem pro psy o půl hodiny dřív a to jsem neměla. Čerstvě uklizenej kotec, psi nevyvenčený a místo vítání rychle běželi se někam vyvenčit, no hrůza.Už je nikdy nikam nedám

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:44
- Nahlásit

KEISSA
samozřejmě že maj zajemce,musíš to brat tak že ne každej ma chovatelskou stanici a je defakto profesional,ber to tak že spousta lidi si pořídí psa a ani netuší do čeho jdou.pořidí si ho proto protože se mu líbí,nebo že ho maj znamí atd.pak jim pes přeroste pres hlavu ,vyhodej ho ,darujou ho ,v lesim připadě najdou odborníka kterej jim pokaženýho psa napravý a naučí je se spravně k němu chovat,řekni proč by za to neměly dostat zaplaceno,když vlastně napraví něco za co si majitel muže sam svou neznalostí.když si pořídíš počítač,nespravným zachazením ho pokazíš tak taky musíš zaplatit opravare aby ho zpravil.
možna blbé přirovnání ale je to tak.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:55
- Nahlásit

Já nemám nic proti tomu,je to namáhavá práce tak proč nedostat zaplaceno.Pokud mi někdo volá a chce udělat zkoušku se psem tak taky říkám velkou sumu ale spíše abych odradila,to byl jediny zpusob jak se z toho kolotoče dostat.Za poslední tři roky jsem udělala asi 10 zkoušek se psama převážně jedničky z toho byli dvě feny moje ostatní cizí.

Santino
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 15:00
- Nahlásit

articek
no ale jsou i dobrý hotely ja taky po první zkušenosti des bes ale ted sem nasel bezva hlídaní tak je to v poho.chce dobře vybírat a nejlepe doporučení od znamejch.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:38
- Nahlásit

A tak jsem se rozhodla a jdem do boje,přestože jsem cvičila spoustu cizích psu tak dát svého psa na výcvik je něco jiného tak koncem září jdem na zkoušku tak to snad nějak doválčíme.

wikyp
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:34
- Nahlásit

Meggi
1000 za den. Od hodiny soukromník okolo 100kč. To by toho psa za ten den sedřel a pak adie práce.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 22:00
- Nahlásit

KEISSA:
Mám to chápat tak, že tobě záleží více na tom, aby si měla fenu uchovněnou a mohla MNOŽIT než na vztahu tebe s ní?
Myslím že VZTAH MEZI PÁNEM A ZVÍŘETEM je mnohem důležitější než nějaká touha po množení, vydělávání na štěndech atd.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:36
- Nahlásit

Arguskaaa
ano záleží mi na tom aby byla fena uchovněná,to je to samé jako ty jezdíš po výstavách ,to jezdíš proč?to ti záleží jen na pohárech a co vstah se psem?
A kdybych chtěla vydělávat na štěnatech tak si pořídím jiné plemeno a ne NO.
Na uchovnění feny mi záleží protože s ní mám další plány a zkouška je jen další stupínek k dosažení chovatelského záměru.
Mimochodem zkoušku už máme a dělala jsem ji s ní já.

articek
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:44
- Nahlásit

KEISSA
Občas jezdí člověk na výstavy, že ho to prostě i baví, ne jen pro tituly, to samé je i se cvičením
Pokud to dělá člověk jen pro peníze bez radosti, tak to taky podle toho někdy vypadá

KEISSA
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 12:02
- Nahlásit

articek
Ono i ten výcvik musí bavit,to nejde dělat jen pro peníze.Už se kolem psu pohybuju dost dlouho a lidí co to dělalo pro peníza jsem už potkala taky hodně.Ale většinou jim to dlouho nevydrželo,spousta jich do pejskařiny vtrhla zazářila a stejně tak rychle se stratila.pejskařina není jen o množení štěnat,vydělávání,pohárech ale především o sbírání hovínek,uklízení,neprospaných nocích které prosedíte s fenou u porodu.taky o špinavém autě,chlupech na všech možných i nemožnych místech.To vydělávání peněz je jen iluze protože to je jen někdy ,víc je toho že se do psu jen peníze strkají.

articek
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 12:14 - Změnil/a: articek
- Nahlásit

KEISSA
to je opravdu k tématu, děkuji za vysvětlení, ještě že jsem si to přečetla, doteď jsem to nevěděla

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:29
- Nahlásit

KEISSA:
No mě rozhodně nejde o poháry, ale o to, abych věděla, jak na tom můj pes je, kdybych ale měla psa kvůli výstavě dát někomu cizímu nbo pryč, tak se jich ale radši vzdám!!

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání