Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Čívava - chovatelské stanice
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:41
- Nahlásit

Krásné zvířátko. Taky pudl. Tentokrát opět moje zvíře, bez PP, původní majitel se jí vzdal v pěti letech.
O barvě bychom mohli vést dlouhé spory. Možná stříbrná, občas aprikot skvrna, nohy bílé-dá se říct tříbarevný pudl-moderní barevný pudl má celkem pěnou postavu, i když opět jako předchozí pes je dlouhá, ale tentokrát v tolerovatelných mezích u feny. Srst je úplně někde jinde, než u pudla bývá, je řídká, dvojího druhu, jakoby s pseudopodsadou. Opět jí nedrží žádný střih. Někdo jí příliš krátce kupíroval ocas, ale nešť. Nejhorší je ale hlava-pes projevuje znaky nanismu-kulaté očiska, zkrácená morda, vroubek mezi očima dost šílený předkus, chudozubost-má jen tři spodní a tři horní řezáky, špičáky má kvůli naléhání obroušené. Naštěstí tentokrát se to nepodepsalo na povaze, ta je typicky pudlí se zachovanou láskou k vodě a velkou fyzickou výdrží.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:43
- Nahlásit

Anu
Musím znát standardy těch plemen, které stříhám, jinak bych se asi těžko uživila. Zase neznám standardy plemen jiných, třeba basenjiho nebo nepoznám rozdíl mezi stafem a pitem, nevím, jak vypadá spousta krátkosrstých plemen...

Anu
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:44
- Nahlásit

Mucholabka
asi jsem debil ale já na těch psech chyby nevidim.Snad jen ty zuby bych poznala no ale ty přes fotku asi těžko.Když ti pošlu mého psa tak mi ho taky takhle krásně zkritizuješ? Myslím jako opravdu v dobrém:Třeba že má dlouhý rypák,hřet atd...zuby má o.k.

Anu
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:45
- Nahlásit

Mucholabka
aha tak jsi mi odpověděla dříve tak nic.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:53
- Nahlásit

Tohle je úplná tragédie. Bezpapíračka. Hysterka, bázlivka, uřvaná, agresivní. Dysplazka, cauda, pupeční kýla, alergik. Příliš dlouhá, přerostlá o pět cenťáků, příliš světlé barvy na můj vkus, s lalokem pod krkem. Má štěstí, že má pěknou hlavu. Ale lidem se Ašopes líbí, i když podle se někdy s ovčákem dost rozchází.

Anu
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 13:55
- Nahlásit

Mucholabka
hele jestli mě chceš frustrovat,že já všechno co má 4nohy považuji za psa a ať koukám jak koukám,vždy poznám plemeno a ty mě to vyvrátíš tak se ti to daří...vyděla jsem horší.Mě se líbí.V pátek byl vlčák na pivě a měl uši dolů jak jezevčík-to je asi jediná vada kterou poznám...ach jo jdu si koupit atlas,připadám si vedle tebe jak blbec

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:03
- Nahlásit

Mucholabka
A nějakého malého nemáš...třeba bišonka, pekinéze atd.....
Jen musím říct, že na těch fotkách moc vad opravdu vidět není.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:03
- Nahlásit

Anu
Takhle to neřeš. Asi jsem příliš velký perfekcionista.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:04
- Nahlásit

brut
Asi je to tím, že jsem ty psy osobně i viděla, měla je v ruce. Z fotek toho možná opravdu moc vidět není, i když ten pudl...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:12
- Nahlásit

Takže něco malého. Terezka je jorkšírka. Na hřbetě opravdu nemá ocelově modrou barvu, je šedivá. Na nohách nemá tan barvu, je žlutá. Nohy opravdu nejsou bohatě a hustě osrstěné, srst je jemná, řídká, odbarvená, velmi typické pro 80% jorkšírů, kteří se dají potkat na ulici. Uši nemají sytě tan barvu, jsou jen o něco málo tmavší než zbytek těla. Místy má fenka dokonce úplně šedivé světlounké chlupečky. Bázlivá, nervózní. Na hlavě se nedá vytvořit střih, protože za prvé chlupy jsou jemné, rozlítané, padají, za druhé pes neustále slintá. Ocas někdo kupíroval příliš krátce. I postavu má divnou. Je často nemocná.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:22
- Nahlásit

Tomuhle papírovému velšákovi můžu vytknout jediné-nechávají ho ostříhat nakrátko strojkem. I tak mu zůstala pěkná tan barva a deka je pořád černá. Srst má vysoce kvalitní, i přesto, že se stříhá skoro do nahata, vždycky se vrátí do sytých barev a moc nekudrnatí. Povahu má šílenou-jako velšák.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:22
- Nahlásit

Mucholabka
Tak přesně takovou mají u nás....ale pochybuju, že by s ní jezdili až za tebou, přece jen je to dost daleko. Takže tohle bude vada vícero jorkšírů

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:23
- Nahlásit

Mucholabka
Oni z něj dělají naháče s chlupatýma nohama? Mně se líbí upravení, se srstí, takhle bych se ho lekla.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 14:33
- Nahlásit

Není lepší ušetřit peníze a vzít si křížence stejných nebo možná lepších kvalit zadarmo z útulku? I tam se najdou krásní pejsci, a bez toho, aby člověk podporoval množitele a prznitele plemen, kteří své psy mnohdy mají zablešené, feny odvápněné, zavřené, minimálně socializované, jen jako továrny na štěňata. Za těžké prachy z toho nakonec vyroste něco vzdáleně podobného původnímu snu. Nebo nastudovat, chodit po výstavách, dívat se po psech, sledovat trendy, našetřit, nešetřit, vybírat chovatele, obejít jich několik a nebát se odmítnout divné nabídky?

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:04
- Nahlásit

Mucholabka
Já bych brala toho posledního...má nádherně postavené - nepostavené ušiska...jenže mám smůlu...dva psi v baráku a třetí téměř a ještě objednané štěně, takže by to doma neprošlo

daliva
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:07
- Nahlásit

Mucholabka

Co dodat? Ty bys mohla zfleku dělat kynologického osvětáře!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:07
- Nahlásit

brut
To by opravdu neprošlo-má paničku

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:09
- Nahlásit

Mucholabka
Tak to jo, ale moc se mi líbí.....jak je starý ( myslím tím, jestli je naděje, že mu ta ušiska užtakhle zůstanou, vypadá v nich jako pěkný rarášek)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:11
- Nahlásit

brut
Bude mít asi šest let. Hrozně hodná fenka, akorát kdyby nežrala knoflíky

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:14
- Nahlásit

Mucholabka
Knoflíky? Ta má teda chutě...

Je naprosto úžasná....prostě rarášek k pohledání. Tak majitelce vyřiď pozdrav pro knoflíko - žroutku...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:17
- Nahlásit

brut
Je u nás docela často, vždycky si vytahá ze skříně košile a utrhá knoflíky, které posléze zkonzumuje. Jj, jsou i takoví Snažíme se před níá všechno schovávat, ale je vždy o krok napřed. Když případně nemůže najít žádnou věc s knoflíkama, aspoň vydrancuje skříň a natahá ty věci mamce do postele-nikomu jinému.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:32
- Nahlásit

Mucholabka
Teda to je éro.....a je šikulka... .....přesně ví, kde co máte

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:35
- Nahlásit

brut
Jo, ona se vyzná. Jednou se rozhodla, že je moc sama, otevřela si dveře na zahradu a skočila za bráchou do bazénu-to jsme ještě neměli zapuštěný, ale ten nadzemní, skládací. Hlídat tohohle psa nám vyloženě nevadí

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2006 15:41
- Nahlásit

Mucholabka
Ani se nedivím, takový pesánek je požehnání.

shiba
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:37
- Nahlásit

SimaProč si tedy nekoupit dospělého psa?
Ale já bych si klidně koupila dospělého psa, proč ne? Zjevně nevíš, o čem mluvíš.
I dospělý pes si zvykne většinou bez problémů a ne každé štěně, které se prodává starší, nebylo dříve udatelné. A tvůj výraz "nemohl se ho zbavit"... prosím tě, hlavně nezakládej chov...

shiba
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:41
- Nahlásit

Mucholabka
Ty bys ale vážně měla dělat nějakého kynologického osvětového pracovníka!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:54
- Nahlásit

Proč si tedy nekoupit dospělého psa?
Za celou kynologickou kariéru jsem měla štěně dvakrát, jinak samé dospělé psy. A to ne zrovna mladé. V šesti, devíti, čtyřech, pěti letech a to nepočítám ty, kteří u nás pobyli pár měsíců, než se zlepšili a našli si pána. Když si člověk pořídí dospělého psa, odpadá starost s hygienou, základní výchovou pro život a spoustou dalších věcí, z mého pohledu je to jednodušší i vděčnější-pokud si člověk nepořídí nějakého deprivanta nebo nevychovance. Někteří chovatelé si rádi pořizují starší štěňata, zvláště u vzácných, málopočetných a hodně drahých plemen, protože potom odpadá strach z přezubení, z abnormalit skusu, už i postava je jakž takž vyvinutá a na povaze se dá poznat víc, než u štěněte starého pár týdnů. Dá se s ním okamžitě cvičit a dá se okamžitě vystavovat. Na druhou stranu znám jednu, která si přivezla z Holandska portugalského vodního psa v sedmi měsících, a protože to byl kotcový odchov, má ten pes dost zkažené chování, je hrozně nervózní. Ale byl se slevou :-/
Starší štěňata bývají v zahraničí i dražší, než v ČR. Holt Češi pořád ještě kupují co nejmladší, aby byli co nejdéle "štěněčí" a hraví. Pokud možno v pěti týdnech...a starší se u nás prodávají opravdu blbě. U nás se psi na výstavy a chov asi ještě moc neujali.

Aja 2
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2006 11:20
- Nahlásit

Vzkaz pro Simu,jestli sneska budeš tak si najed´na Annonci a budes si ji asi muset koupit prodávají tak krátkosrsté čivaví mimča obou pohlaví takže ti přeji at´uspěješ čivava=láska

Lina
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2006 13:37
- Nahlásit

Jaký obojek bych měla koupit na čivavku? Běžný okolo krku nebo kšandy? A co vodítko? Obyčejné nebo navíjecí? Když půjdu se dvěma psy s navíjecím vodítkem, tak budu mít asi plné ruce práce.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2006 20:46
- Nahlásit

Tohoto psa KOUPILI jako jorka. Snad není třeba říkat, že se to jorkovi ani nepodobá. Uši padají, výrazný nepravidelný předkus, vysoký, dlouhý, úplně jiná srst-tipuju kříženec jorka s kníračem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání