| Autor |
Zpráva |
Sima
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 11:32
- Nahlásit
Ahoj. Neznáte slušnou chovatelskou stanici nebo obyčejného chovatele, který by prodával krátkosrstou - světle hnědou fenku čivavy bez PP do 6-ti tisíc? Nemuselo by to hned, max. ale do jednoho roku. Kontaktovala jsem pár stanic, ale buď jsou štěňata dlouhou dobu dopředu zadaná nebo se o ně zajímá více zájemců a majitelé si za štěňata tím pádem říkají nehorázné ceny. Známá má psa a na inzerát narazila víceméně náhodou, já jsem zatím štěstí neměla. A nevíte, jak je to s háráním? Prodávají se na tak malé fenky kalhotky a kolik asi stojí? Máme doma starší fenku, která je vykastrovaná, takže moc zkušeností s háráním nemám.Moc díky za odpovědi
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 14:46
- Nahlásit
Sima
Čivavu fenku do šesti tisíc seženeš pouze bezpapírovou.Může se i v chovu s PP vyskytnout štěndo třeba s vadou skusu a to bude levnější,ale to dopředu chovatel nikdy neví.
I na čivavky se prodávají hárací kalhotky a stojí kolem stovky.
|
bess
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 15:58
- Nahlásit
Krátkosrstou fenku čivavy do 6ti tisíc neseženeš. Ještě tak pejska....Ale v každém případě bez PP. Kámoška taky dlouho sháněla a nakonec si koupila štěně - fenku s PP s výrazným podkusem za 10 tisíc. Levnější prostě nesehnala. Byla se i nadšeně dívat na krátkosrsté čivavky za 5 tisíc, ale naštěstí si s sebou vzala poradce, co čivavkám rozumí. Říkal že by se moc divil, kdyby aspoň jeden z rodičů byl čivava, byla to spíš pinčata. Pokud chceš slušné kvaliní zvířátko, nezbyde ti než si připlatit. Krátkosrsté fenky s PP se prodávají za 15 - 20 tisíc, bez PP tak za 7 -9 když mají k něčemu vypadat. Zdá se to moc, ale musíš si uvědomit, že čivavka je na porod dost problémové plemeno. Naše fenďule rodila císařem - dvě dlouhosrstá štěňátka - kluci. Prodávali jsme je za 7 tisíc (bez PP). Platili jsme 2 tisíce za krytí, 5 tisíc za císaře a následnou péči, když započítám krmení pro fenku, mimina, čůrací plíny, odčervení, očkování atd atd, nijak z toho moc peněz nezbylo. No a pokud ještě někdy bude mít štěnda, tak maximálně ještě jednou, protože to na dost procent bude zase císařem. A chovatel s PP když si spočítá pořizovací cenu fenky, výstavy a ty stejné náklady co my, nedivím se, že si pak řekne takovou částku. Když je doma psů víc a má i starší a hodně staré psy, někde na krmení a veterinu vzít musí. Ne vždy stačí plat, prostě fenečky musí k uživení smečky vypomoct. takže pokud chceš opravdu čivavku a ne dlouhočumákatého slona na vysokých nohách, budeš muset o té částce popřemýšlet. Přiznám se, že kdyby bývala ve vrhu byla krátkosrstá fenka povedená tak jako je maminka, prodávala bych ji za 9 tisíc. naší čubí jsem bez PP kupovala za 10, protože jsem prostě chtěla krátkosrstku. Má 2 kg, je nádherná, úžasná, skvělá se super povahou. Předtím jsem se byla na pár místech podívat, ale nebylo to ono. Takže obvolávat inzeráty, jezdit se dívat a pokud se štěně bude líbit, pořídit ho i za vyšší cenu, ta hranice 6 tisíc je nasazená vážně dost nízko.
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2006 21:38
- Nahlásit
bess
Cena štěněte se určuje podle poptávky,ne podle nákladů.Prostě je o čivavky zájem,jezdí si pro ně i zájemci ze zahraničí a štěňat je málo.Proto si chovatel může říci vyšší cenu.Zda fena rodila císařem nebo ne nehraje roli.Kdyby ta Tvoje rodila přirozeně,řekla by sis o dva tisíce za štěně méně?
|
bess
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 01:42
- Nahlásit
Když nám vloni rodila druhá fenečka, prodávala jsem stejná štěňata po 5ti tisících. Volali mi chovatelé co blbnu, že jim kazím ceny. Ale Bessi rodila přirozeně, měla tři krásná zdravá štěnda, tak jsem neviděla důvod proč je dávat dráž. Takže ano, kdyby i Rafí rodila přirozenou cestou, kluci by byli levnější.
|
Sima
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 10:05
- Nahlásit
Bess, jak sama píšeš, svoji fenku jsi koupila sice za 10 tisíc, ale bez PP a je nádherná. To jsi se předtím nebála, že z ní může vyrůst vlkodlak? A přece jsi do toho šla, protože jsi ji prostě chtěla. Stejně jsem na tom i já. Nechci šampiona, nemám touhu se s fenkou někde chlubit. Odjakživa jsem toužila po čivavě, vím, že bez PP celkem riskuji, ale po zvážení svých možností a toho, co od pejskla skutečně očekávám, jsem se rozhodla právě takto. Líbí se mi rysy, velikost a povaha čivavy, takže mi až tak nezáleží na tom, jestli bude mít o půl kila více či méně. A nemyslím si, že každý chovatel chce na štěňatech vydělat tisíce, i z tvého posledního příspěvku to takto chápu. A co jsem se na těchto stránkách dočetla o podvodech s PP, oči mi přecházely.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 10:18
- Nahlásit
Sima
Nemám čivavu a ani si jí pořizovat nebudu, jen napíši jednu zkušenost s pejskem bez PP.
Mám 13 letou fenečku "jezevčíka". Chtěli ji jako půl roční štěňátko utopit, protože jim jediná zbyla z vrhu a veterinář jim jí nechtěl utratit. Vzali jsme si jí k sobě za dost divných okolností, ale o tom jsem psát nechtěla.
Fenku jsme si vzali s tím, že je to jezevčík. Jenže jak dorůstala, tak najednou byla nějaká vyšší a kratší než má jezevčík být, i když srst měla opravdu po mámě drsnosrsté jezevčici. Po několika letech jsme shodou náhod na stejnou paní narazili na tom samém místě, kde jsme si Denynku brali. Šli jsme jí ji ukázat a z paní vypadlo, že její fenka měla štěňata se sousedovic malým kníračem. No a protože jako malá vypadala jako jezevčíci, tak je prodávala jako jezevčíky bez PP i když to byli vlastně voříšci.
Takže podvody se dělají všude. Já se tím nechci zastávat chovu s PP, protože sama znám několik chovatelů psů bez papírů a ti by se k něčemu takovému nikdy nesnížili.
Spíš jsem chtěla varovat a upozornit na možnost se splést. Oni ta štěnítka vypadají většinou dost podobně matce, ale ta je může mít s kýmkoliv. A výsledek je něco jiného než vysněný psík.
|
Sima
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 12:26
- Nahlásit
Já s tebou naprosto souhlasím, nikdy nemáš stoprocentní jistotu, pokud máš psa bez PP. Před třemi roky jsem si s přítelem pořídila fenku kokršpaněla bez PP, byla jsem naivní a tak trochu jsem se spoléhala na to, že mně se přece nemůže stát, aby mi z ní vyrostl voříšek. Asi jsem měla velké štěstí a skutečně z ní vyrostl kokr jak má být a pokud člověk není odborník, tak ho ani nenapadne si myslet, že není "čistokrevná - s PP". Ale kdyby měla v dospělosti odlišnosti, myslíš si, že bych ji měla méně ráda? Ne, to určitě sama uznáš. Myslím si, že pokud člověk nechce se svým psem chodit na výstavy nebo se chlubit: pozor, mám čistokrevného psa, mám na to si ho pořídit, tak je mu celkem jedno, že má nohy o 5cm delší a uši kratší. Samozřejmě, že pokud mám nějaké požadavky a chci čivavu, tak nepůjdu k prvnímu člověku, který čivavy prodává a ukáže mi údajné fotky rodičů, tak to by nešlo. Vím, že pokud uvidím oba rodiče, to mi taky ještě nedává jistotu, že mi ze štěněte vyroste to, co má, geny dělají své, ale určitě se nedá moc očekávat, že mi z potomka kokrů vyroste labrador. Proto jsem se také rozhodla napsat do této diskuse a poradit se, napadlo mě, že ti, kteří sem chodí, můžou mít známé ve svém okolí, kteří čivavky chovají nebo mají jednu, kterou si koupili a vědí, že přestože je bez PP, tak jim z toho krásného malého štěňátka skutečně čivava vyrostla nebo alespoň to, co na 95% jako čivava vypadá.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 12:33
- Nahlásit
Sima
Jj, my naší babču máme moc rádi a nikdy by jsme jí pryč nedali. Druhého psa máme s PP a to ještě uvažuji o dalším.
Držím palce, ať najdeš čivavku, která bude opravdu čivavou a užiješ si s ní spoustu hezkých chvilek.
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 14:11
- Nahlásit
bess
Ještě že Ti fenečka neuhynula při porodu,to by se asi noví majitelé štěňat nedoplatili.Podle Tvé teorie by jsi cenu fenky promítla do ceny štěňat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 15:57
- Nahlásit
Sima
Nechci šampiona, nemám touhu se s fenkou někde chlubit. Odjakživa jsem toužila po čivavě
I kdyby z toho čiva nakrásně vyrostla, nebojíš se vad vylučujících z chovu, kvůli kterým jsou štěňata bez PP? Jablkovité hlavy s vykulenýma očima, uslintaný čumáček se změněnými pysky, křivé nožičky, vady skusu, chudozubost, vady barevnosti a snížená pigmentace-skvrny na čumáčku, světlé oko, kvůli kterému pes vypadá jako bazilišek, světlé okraje víček, světlé drápky, špatně nesený a nasazený ocas, alergie, vady sítnice, problémy s patellou, křížení dlouhosrstých a krátkosrstých, štěně po veliké matce (aby dobře a hodně rodila) a malém neduživém psíkovi (aby byla mrňavá), chlopňové srdeční vady, vady ledvin, mléčné lišty...jako čiva pejsek sice vypadá, ale může svému majiteli i tak přinést zklamání...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 18:22
- Nahlásit
Dovolím si podoktnout že ani pes s PP není zárukou toho že bude mít vzhled a hlavně povahu co má mít.
Dnes jsem se o tom bohužel přesvědčila na svém vlastním psu...
pokud chovatel - množitel- založí chov na feně která by neměla být kvůli povaze puštěná do chovu.... tak je celkem průšvih.
Kdybych před rokem věděla to co dnes, tak do toho stoprocentně nejdu. Barva, světlí oko to je všechno maličkost pokud nechci na výstavu. Ale povaha je celkem průšvih
Takže já mám doma s prominutím vlkodlaka s PP
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 18:55
- Nahlásit
Sima
Musím souhlasit s Mucholabkou... Navíc právě čivavy jsou jedním z nejčastěji "podváděných" plemen. Co jsem viděla bez PP...škoda hovořit. Jistě i co píše Fajka je pravda, ale přeci jen je u štěněte s PP podstatně větší pravděpodobnost, že nenaletíš. Budeš-li dobře vybírat...
Jistě budete mít rádi i voříška. Ale dát za voříška několik mnoho tisíc?
|
bess
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 19:03
- Nahlásit
Rita
Nevidím nic divného na tom, že si cenu vetrinárního zákroku promítnu do štěňat. nechci na nich nijak extra vydělávat, ale taky nejsem charita pro ty, kdo chtějí štěně téměř zadarmo.
Mucholabka
Vždyť křížení krátkosrstých a dlouhosrstých je v PP chovu běžné, a jablkovitá hlava s vykulenýma očima je přímo daná standardem.
Sima
Jen jsem psala jako varování, že pokud se pojedeš dívat na čivavky bez PP, vezmi si s sebou někoho, kdo tohle plemeno dobře zná, případně měl štěně doma. Občas mě dost dostávají některé inzeráty - konkrétně paní odněkud z Ústí nad Labem, v inzerátech udává jméno J.Novotná a jiná další. Napřed prodává čivavky, pak jorky, pak křížence jorka a pinče - u všech inzerátů jsou ty stejné fotky. Je fakt, že neprodává zas až tak draho, teď má zas inzeráty že prodá štěňata modré čivavy s pálením a hned pod tím inzerát na modrého krysaříčka s ocáskem. Takže prostě dát si pozor a nenaletět abys doma neměla za 6 tisíc opravdového ořešáka
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 20:49
- Nahlásit
bess
Já myslela přemrštěně, slzící vykulené oči. V čivách se přímo až tak nevyznám, to se přiznám.
|
Sima
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 22:48
- Nahlásit
Mucholabka
Ty mě děsíš. Odkud jsi to vyčetla? Když jde člověk na operaci, tak ho taky předem varují, co všechno se může stát, od infarktu až po kóma a kolika lidem se něco takového stane. Jednomu z tisíce nebo víc? Já bych to tak s těma vadama nepřeháněla. Nebo mi snad chceš říct, že každý druhý, kdo má psa bez PP jen chodí po veterině. To přece ne Neznám nikoho ze svého okolí. ˇJak už jsem psala dříve, proto jsem se rozhodla napsat a poradit na těchto stránkách, myslela jsem, že bych mohla mít štěstí a na nějakého chovatele nebo člověka, který doma čivavku bez PP má a bez jakýchkoli problémů. Kdyby měla každá čivava bez PP vadu, panečku, to by bylo na světě mrzáků.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 23:01
- Nahlásit
Sima
Jenže problém u hodně exponovaných plemen bývá přesně to co jsi napsala....to by bylo na světě mrzáků.
Tak si dej pořádný pozor. Možná by jsi mohla zkusit i chov. s PP, aby jsi věděla víc informací. Třeba narazíš na levnější štěně, které bude mít vadu vylučující chov ( předkus atd)
|
bess
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 23:56
- Nahlásit
Brut
Jenže v tom je ten problém. Krátkosrstku, fenku a ještě ve světlejší barvě - s PP i s vadou pod 10 tisíc v dnešní době dle mě zkrátka koupit nejde. Když je normální cena od 18ti tisíc (když máš hooodně kliku, tak od 15ti). A když chovatel kvůli vadě zlevní, tak je za 10
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:38
- Nahlásit
Hölk, mě by spíš zajímala jiná věc a to, proč dávat za štěně sice s PP, ale s vadou vylučující z chovu třeba 10 tisíc?! Podle mě, by se takové štěně mělo dát maximálně za cenu nákladů a to těch nejnutnějších a ne za stejný peníze jako "pořádný" štěně, které bude moct chodit na výstavy a nebo mít štěňata s PP. Přijde mi to na hlavu postavený dávat za voříška třeba 6 nebo 10 tisíc... Pokud se mi to daný plemeno líbí a chci tohle určitý plemeno, tak si koupím s PP a mám snad jistotu, že mi to z toho vyroste! Takový voříšků jsou plný útulky, jsou takřka za darmo a udělaj úplně stejnou službu
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:42
- Nahlásit
Sima
každý druhý, kdo má psa bez PP jen chodí po veterině
S vadami se většinou na veterinu nechodí
bess
Ještě mě napadá jedno řešení - nebylo by lepší pořídit si pořádné štěně plemene, na které ti budou stačit finance i s PP?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:45
- Nahlásit
ko4ka
proč dávat za štěně sice s PP, ale s vadou vylučující z chovu třeba 10 tisíc?!
Mě by zase zajímalo, proč ne. Pokud jinak štěně stojí třeba 15-20 tisíc, tak 10 za štěně s vadou není moc. PP není jen kvůli výstavám a chovu, to si ale bohužel spousta lidí neuvědomuje. I tady už to zaznělo tolikrát, že se mi to nechce opakovat...
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:31
- Nahlásit
U jiných,ne tak drahých plemen, je nepsaným pravidlem,že vadná štěňata se dávají za cenu bezpapírových.
Mucholabka
Tebou udávané vady jsou snadno viditelné už při koupi štěněte,některé dokonce ani vadami nejsou a jsou povolené,tudíš vyskytující se i v chovu s PP.A s vadami srdce,ledvin nebo mléčné lišy(tuto vadu nechápu) není nijak zvlášť zatížen ani chov bez PP.Obavu bych měla akorát tak z luxace pately,ta ale není sledovaná ani u čivav s PP,takže pokud není chovatel solidní,chová na takovýchto zvířatech stejně.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:36
- Nahlásit
shiba
já spíš soulasím s tím, jak píšeš, jestli by nebylo lepší si pořídit štěně s PP plemene, na které by stačïli peníze. Tamto je prostě můj názor a za tím si budu stát
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 12:50
- Nahlásit
Sima
Tak pokud trváš na krátkosrsté světlé čivavě, pošlu ti kontakt na paní ze střední Moravy. Kamarádka má od ní dva pejsky ( 5 a 2 roky ). Oba jsou světlouncí, krátkosrstí a opravdu vypadají jako čivava. Ta paní má doma asi 10 čivav a ti starší jsou s PP. Věnovala se chovu s PP a měla celkem vyhlášenou chov. stanici. Tím chci říct, že všechny štěňata jsou potomci těchto výstavních jedinců a jsou opravdu hezcí. Tuším, že cena byla něco kolem 4 - 5 tisíc za pejska. Pokud chceš, tak se ozvi.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 14:41
- Nahlásit
Sima
Tak pokud trváš na krátkosrsté světlé čivavě, pošlu ti kontakt na paní ze střední Moravy. Kamarádka má od ní dva pejsky ( 5 a 2 roky ). Oba jsou světlouncí, krátkosrstí a opravdu vypadají jako čivava. Ta paní má doma asi 10 čivav a ti starší jsou s PP. Věnovala se chovu s PP a měla celkem vyhlášenou chov. stanici. Tím chci říct, že všechny štěňata jsou potomci těchto výstavních jedinců a jsou opravdu hezcí. Tuším, že cena byla něco kolem 4 - 5 tisíc za pejska. Pokud chceš, tak se ozvi.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 15:54
- Nahlásit
Já ti povím taky moji zkušenost mám zákazníka,který mi vyprávěl, že si pojedou pro čivavku do Prahy za deset tisíc bez PP a že jim paní udělala slevu kvůli tomu, že má předkus.Odrazovala jsem je aby si nebraly pejska bez PP ale nedaly si říct.Když mi ji přišly ukázat tak feňulka byla moc hezká,ale zdála se mi na dva měsíce nějaká veliká,ale nic jsem jim neříkala a ptala jsem se jestli viděly oba rodiče a prý ne paní tam měla jen jednoho pejska druhý byl někde u dcery,dnes když se ptám co pejsek,tak říkají, že nějak moc rychle roste a jsou z toho vykulení,cože si to koupily,takže být na tvym místě radši bych si došetřila a počkala třeba ještě chvilku a koupila pejska s PP.nekupuješ si ho na rok a budeš mít jistotu.
|
Rita
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 16:04
- Nahlásit
Zdenka
Bohužel jistotu nebude mít nikdy.Zrovna teď jsem viděla pejska z papírového chovu,který jako sedmitýdenní byl v normě a ve třech měsících je velký jako maminka.A to ještě poroste.
I bez PP se dá sehnat pěkné štěně,ale chce to hledat a najít seriózního chovatele.Znát standart a něco již vidět,případně si sebou vzít někoho,kdo čivavám rozumí.Nesmířit se s tím,že rodiče nejsou k vidění,získat informace o starších sourozencích a na štěně si počkat.
|
bess
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 17:27
- Nahlásit
Shiba
Akle já štěně nesháním, já jsem se svou fenečkou nadmíru spokojená, shání ji Sima
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 21:05
- Nahlásit
Sima
To jsem nevyčetla, je to zkušenost. Stříhám dost psů "populárních a moderních" plemen na to, abych viděla jejich vývoj-čím více jsou v módě, tím více množitelů a tím více vad. Mezi běžnou populací jorků jich najdeš tak 1% s papírama, asi tak 10% jorků se jorkovi opravdu podobá. Nebo zmrvené pudlí povahy, hysteričtí debílci, kteří nejsou schopní normálního života, přitom je normální pudl velmi zdravý a živý pes, pes s velkým srdcem. Maltézáci vymnožení do minimálních velikostí opět se zmrvenýma povahama a nerozčesatelnou srstí. Obrovští maltézáci, kteří páchnou, chčijou a serou pod sebe. Bišoni křížení s maltézákama, aby z toho byl boloňák. Šilhaví malí pinčové. Berňáci, kteří jdou v pěti letech pod drn, protože se nezvednou na zadní nohy.
|
Sima
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 11:06
- Nahlásit
Mucholabka
Co jsi tím chtěla říct? Nějak jsem tě nepochopila.
|