| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:03
- Nahlásit
Evik
To potěší, taková pochvala, co? Člověk se hned dme pýchou. A má proč.
To já s mlaďochem si teď vyslechnu tak maximálně, že je zvláštní a vrcholná pochvala je, že je tak ošklivej až je krásnej.
Naštěstí už jen pár měsíců bude trvat tohle stadium larvy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:05
- Nahlásit
Jimmi
gabifi
A nebo - To je křížený?
Ne.
Tak to vás podvedli. (soucitný pohled)
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:13
- Nahlásit
evina
Kolemjdoucím je jedno, jestli má tvůj pes povolené svaly nebo ne, nejsou za něj zodpovědní...to je tvoje věc.
brut
Tchor
Taky při setkání navelím psy co nejdále od lidí, případně počkám, přejdu na jinou stranu nebo je úplně odložím. Velký chodí ve městě pouze na vodítku. Malý podle situace, tam, kde je úzko nebo rušno, je zatčen a musí taky na vodítku. Za městem nenechávám procházet navolno kolem lidí ani kolem kola. Navelím k noze a většího chytím za obojek, nebo opět úplně odložím. Samozřejmě spousta lidí nás zná a od některých máme volný průchod povolen. Hodně kolařů za bezpečně odložené psy poděkuje...asi vědí proč.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 19:42
- Nahlásit
gabifi
Taky nám děkují kolaři, ale většinou za chycenou Denynu. Hodně říká, že takový malý pes vyrazivší z pole nebo louky přímo pod kolo..nic moc, toho velkého většinou vidí
Taky nám říkají:
ježišmarjá, co to máte za obludu..a to se toho nebojíte?
To je pes a nebojím.....
Nebo:
Prosímvás, to je hyena?
ne pes.....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:31
- Nahlásit
kolemjdoucí: to je kolie ? (a ukazuje na šeltii)
já: ano, to je kolie (a ukazuji na kolii)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:37
- Nahlásit
nojo, občas si někdo prostě hraje na chytráka jak zná plemena ....takhle se taky jeden pán pyšnil, že poznal v našem "vořechovi" Griffčovi NO a dorazil to korunou, že řekl, že náš Akouš - chodský pes, je určitě Griffčovo štěně. Děsně se divil, když jsme mu řekli jak to je .....ještě měl tendenci se podívat obou psům mezi nohy, jako jestli to jsou vážně psi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
Evik
já už si zvykla, ale děti a přítel to těžce vydýchávají. Pak taky nastává situace:
-jéé, to je krásný voříšek
=to není voříšek
-netvrďte mi, že je to čistokrevný
=je
-ale prosimvás, já znám všechna plemena
=tak to asi neznáte
(dotyčný/á se urazí)
- to by mohl říct každý, že má čistokrevnýho psa, když má vořecha
(v tu chvíli se já bavím, přítel naštvaně odpovídá)
=jj, já můžu říct, že stejně tak jak vy znáte všechna plemena, tak já mám vořecha
debata ještě další půl hodinu pokračuje, my pak odcházíme, přítel nas**ný...."to byla zbytečná ztráta času...jak někdo může tvrdit, že zná všechna plemena, když je nezná"?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:00
- Nahlásit
Tak včera po této diskuze , jsem při venčení měla takový zážitek s NO , že veškerý komentář je zbytečný.Nicméně mně to přesvědčilo , že opravdu ten malý pes, i v případě, že je méně zvládnutý je na sídliště vhodnější.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:05
- Nahlásit
brut:tak něco podobného jsem také zažila...
pán s voříškem(křížencem knírače)
-jé,vy máte pejska...a taky nějakého šmrcnutého s kníračem...
mě to docela rozesmálo a říkám
-jj trochu šmrcnutý je...
a on
-no,neříkejte my,že je čistokrevný
a já na to
-je čistokrevný
a on
-s papírama?To je zbytečně drahý!
Podotýkám,že můj pes je klasický představitel plemene
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:38
- Nahlásit
evina
Jo a ještě je dobrý:
-ten pes je s papírama?
=jo
-tak to bych za podvraťáka nedala, to vás někdo pěkně ošidil....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:49
- Nahlásit
brut:taky dobrý
No mě rozesmála docela tchýně,když měl pejsa střevní katar.Ona mi na to říká "to,víš,to jsou ty dětské nemoci do 1.roku".Já na to "psi nemají dětské nemoci jako děti".No,měli jste vidět ten výraz...stále je přesvědčená o dětských nemocech psů,tak jí to brát nebudu
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:55
- Nahlásit
evina
brut
My máme rotvičku s PP, ale lidi si ještě nezvykli na ocasaný RTW a tak taky slýchám, že je s něčím sprsklá. Dokonce jí někdo ocenil jako pitbula s jezevčíkem. Nejdřív jsem jí vehementně bránila, ale teď už se jen musím smát.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 15:23
- Nahlásit
Zany
dokud jsme měli jenom šeltii, chodila jsem venčit s velkým reklamním deštníkem. Nebyl kvůli dešti...mydlila jsem s ním bojechtivé pejsky. Teď, když jsme si pořídili "toho bojového", deštník nepotřebuji, žádní pejsci se k nám nedostanou, neb si je páníčci horlivě odchytnou. Pořídila jsi si špatná plemena. Příště se zaměř na něco většího (minimálně 50 kg) a sídliště je tvoje. Kdo to nepochopí sám, on mu to tvůj pes bez vodítka a košíku určitě vysvětlí...asi jsem tě nepotěšila, viď?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 15:54
- Nahlásit
No, já jsem to právě pochopila viz moje příspěvky výše.
Velkého psa mít nemůžu z mnoha důvodů. Po těchto dvou už si asi nedovolím mít dalšího malého psa, a takto možná bude přemýšlet více lidí a postupně je velcí zlikvidujou.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 16:09
- Nahlásit
Zany
no, měla jsem podobné poraženecké nálady, které se po každém útoku ještě prohloubily. K čemu mi je malý pes, zvládnutý, se zkouškami, když mi ho zruší každý větší blbec bez výchovy...Odvahu a zkus zauvažovat, jak ty velké otrapy, kteří tě na procházkách obtěžují, odhánět.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 16:14
- Nahlásit
No, momentálně řeším vlastního otrapu, aby se dožil alespon roku viz stopovačka.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 16:50
- Nahlásit
velké otrapy, kteří tě na procházkách obtěžují, odhánět
hm, tak já řeším, jak odhánět ty malé otrapy....a můžu tě ujistit, že procentuelně jich je víc...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 17:16
- Nahlásit
handula
malé otrapy odháním běžně a nijak zvlášť mne to nerozrušuje. Některé předávám majiteli z ručky do ručky. Naši psi jsou na tuto proceduru zvyklí a nijak ji nekomentují.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 18:53
- Nahlásit
handula:tak to jsme dvě.Já myslím,že třeba tady je to půl na půl těch otrapů.Jen ti malý většinou více běhají zcela bez dozoru a pak je není ani komu předat!Naštěstí mám psa středního vzrůstu,takže se v podstatě snese s malými i velkými.Jen jedna paní se šeltií řvala,že můj je obrovský Tak nevím jací jsou skutečně u ní velká plemena...
|