| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:27
- Nahlásit
Jelikož mně inspirovala jiná tu probíhající diskuse, mám dotaz. Při sobotním venčení jsem se od party pejskařů doslechla,že se tam přistěhovala rodina, která si pořídila kavkazáka.do bytu! je mu teď 8 měsíců a je teda už pořádnej medvěd ( už jsem měla to štěstí ho i vidět naživo). paní ho má pořád na vodítku, bez náhubku. ostatní psi k němu nepouští a ani jeho nepouští k nim, protože by mu prej ublížili. všichni na sídlišti teď hromadně zvažují kam se odstěhovat aby je kavkazák jak doroste do plné síly nesežral i s jejich psama. tak mi řekněte, je to normální pořídit si takovéto plemeno do bytu?!
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:35
- Nahlásit
NELS:neni to noralni.A co skusit si i treba bez psu s pani popovidat?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:36
- Nahlásit
nels
Normalni to je uplne stejne jako civavu, ale duha vec je jestli je normalni si poridit takovehle plemeno bez dostatecnych zkusenosti se psy.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:38
- Nahlásit
nels
je to běžné.....normální spíš ne, ale to záleží na tom, jak to slovo vnímáme...mi třeba nepřijde normální skoro nic a jiným zase všechno
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:41
- Nahlásit
BinLadin
Tchor
no já vůbec nejsem expert na kavkazany, ale není to pro něho trochu extrém být třeba v létě zavřený v bytě? já mám spíš strach z toho,že takle absolutně nesocializovaný pes bude fakt problémem. myslím,že se shodneme na tom,že socializace je důležitá u každého psa, ale představa že 70 kg pes s paničkou na vodítku bude šílet z každého psa kterého potká (a že je na sídlišti potká hodně!) je trošku scary.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:45
- Nahlásit
nels
bude záležet na tom, co to za kavkaze je...jestli to je jen nějá exteriérová karikatura, což klidně být může, nemusí to být až tak problém, pokud je to ovšem standardní kavkazan se silným teritoriálním pudem a paní nevypadá na moc znalou věci...tak to potom rychle stěhovat
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:47
- Nahlásit
nels
Jo jenze puvodni otazka znela do bytu. Ja to sice trochu zlehcuju, ale pokud pani ma tz nazory co jsi tu prezentovala bude mit se psem v budoucnu podstatne problemy a jeji okoli s ni.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:48
- Nahlásit
nels
to že si ho pořídili do paneláku by nevadilo, pokud by ho od začátku socializovali a vychovávali.....takhle asi postupně nastane problém. Jediná věc, která se asi dá dělat, je promluvit si s majiteli a zkustit jim vysvětlit problém ( ale obávám se, že stejně nepochodíte.......tak snad jen, aby psovi alespoň včas nasadili košík).
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:49
- Nahlásit
Tchor
no právě asi začnu trénovat sprint na dlouhé tratě.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:51
- Nahlásit
ta paní je ale vůbec trochu padlá na hlavu. když k němu běžela arg. doga mé kamarádky - fenka, mazel ale pořád s náhubkem, tak paní řvala ať si jí odvolá, že by tomu jejímu ublížila protože má zabijácký pohled.no comment?!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:55
- Nahlásit
nels
myslím, že do bytu nevadí, spíš ta výchova... My tu na sídlišti máme berňáky, slovenské čuvače .... a všichni jsou v bytě a nevypadají, že by jim něco chybělo. Většinu času tráví dobrovolně (!) na balkóně. Pokud je tomu psu poskytnutý dostatečný pohyb, tak nevidím problém, aby takový obr byl v bytě. Myslím, že i takovým dobrým příkladem je Pigie a její Hugo. ;)
S tím bytem....sice si nedokážu představit, že bych měla velkého psa v garsonce (byť je celkem velká), ale pokud má ten byt třeba 2 větší místnosti,tak proč ne. Já kdybych měla byt větší, tak nemám boloňáka, ale labrouše.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:56
- Nahlásit
Souhlasím s Tchořem....pokud má člověk zkušenosti a dostatek volného času, tak si může do bytu pořídit jakéhokoli psa, třeba i kavkazana. Jenomže jak to nels popisuješ, je ten kavkazák už možná dopředu odsouzen k nějakému nepěknému osudu... pokud se svým přístupem k výchově a především socializaci psa nezačne jeho panička něco dělat....Jak tu už někdo psal, chtělo by to paní leccos vysvětlit, aby se ještě včas stihla vydat správným směrem a nezničila tomu psovi život.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:04
- Nahlásit
Evik
souhlas. a myslím,že když mu je teď 8 měsíců,tak je ten pravý čas začít něco dělat.( náš pes je teď akorát v pubertě a i když je socializovanej od mala, cvičák navštěvujeme taky, tak stejně to s ním bouchá.) nevím o co té paní jde. jestli nechce aby její pes přišel do kontaktu s jinýma, proč se s ním pak promenáduje po sídlišti?! je mi toho chlupatýho medvídka líto,ale nechci aby jednou ublížil nějakýmu pejsovi jenom proto že panička je kráva..jak to ale těmhle lidem vysvětlit?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:09
- Nahlásit
Já kdybych měla byt větší, tak nemám boloňáka, ale labrouše.
O tom to není, labrouš by s tebou klidně bydlel i v bedničce od rajčat.
sorry za OT
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:10
- Nahlásit
asi těžko budeš něco vysvětlovat člověku, který si nic vysvětlit nechat nechce. Pokusit se můžeš, ale jestli je taková, jak píšeš bude to asi tvrdý oříšek...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:27
- Nahlásit
Kavkazák do bytu, na sídlišti? Je spousta jiných plemen, co se do tohoto prostředí hodí víc. Mně přijde, že se svět zbláznil. Co bude pastevec v bytě hlídat? Botník? Myslíte, že se s tím spokojí? Jak se takovému pastevci vytváří na sídlišti smysluplná činnost? Háže se mu míček?
Já bych chtěla poníka. Bydlím v bytě, v šestém patře, tak ho nemám....Ale když si čtu vaše odpovědi, asi svůj postoj přehodnotím. Hlavně, že se budeme mít rádi
|
Argousek
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:38
- Nahlásit
gabifi
Tak si ho pořid ,zapadní evropě a usa je to normální chovat poníka v paneláku.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:45
- Nahlásit
gabifi
no v podstatě s Tebou souhlasím, ale musíme si zase uvědomit, že málokteré plemeno dnes plní svou původní úlohu, pro kterou bylo vyšlechtěno.. Jasněže je spousta plemen do bytu vhodnějších a taky Ti musím dát za pravdu, že lidé, kteří obdivují určité plemeno pro jeho původní účel, by si ho asi nepořídili do prostředí, které je hodně vzdálené jeho přirozeností.
Na druhou stranu je ale spousta zodpovědných majitelů plemen, které se sice do bytu příliš nehodí, nicméně majitelé mají dost času, zkušeností, takže pes je spokojený a ničím nestrádá. Hodně takových majitelů se psům snaží dopřát aktivity, které by splňovaly jejich potřebu. Slyšela jsem o paní, která má v bytě středoasiata. Denně s ním chodí do práce - hlídají spolu nějaký objekt. Pes doma spí málem "v posteli" ale má možnost uplatnit své vlohy v práci pro něj vhodné.....Tak je to myslím správně a je pak jedno, kde pes bydlí.
Ovšem jiná věc je, že si mnoho lidí pořídí psa čistě podle vzhledu, aniž by věděli, co držení, výcvik a výchova daného psa obnáší ale o tom už se tu psalo mockrát a všichni víme, že takoví nezodpovědní lidé jsou a budou.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:47
- Nahlásit
Argousek
jj...nejdřív musím kvůli prostoru vyhodit naše tři krajty do popelnice
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:49
- Nahlásit
gabifi
takovému pastevci vytváří na sídlišti smysluplná činnost?
může hlídat třeba děti na dětském hřišti
Já bych chtěla poníka
nebyl bych zbytečně skromný>>normální trojspřeží bych si pořidil>> copak tam nemáte sušárnu na ustájení??
|
Argousek
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:50
- Nahlásit
gabifi
ne to je nevyhazuj pust je třeba ty pani do bytu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:55
- Nahlásit
Evik
znám lidi, kteří svým 2 akitám koupili pozemek...to obdivuji. Jenomže kolik takových je?
Asi před třemi lety si u nás ve městě pořídili do řadového domku se zahrádkou-kapesníčkem tibetskou dogu. Když pejsek vyrostl, začal mu být kapesníček malý a naučil se procházkovat samostatně po městě. Po nějaké době mi prdly nervy, zavolala jsem policii, psa jim odchytila na vodítko a ukázala v plánku města, kde bydlí a čekala, co z toho bude....Pes se po akci "odstěhoval" neznámo kam. Snad mu našli jiného majitele, nevím. Jednosduše si myslím, že většina těchto psů bydlících na sídlišti neskončí dobře a že velice často před špatným koncem terorizují okolí.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:56
- Nahlásit
gabifi: Co bude pastevec v bytě hlídat? Botník? Myslíte, že se s tím spokojí? Jak se takovému pastevci vytváří na sídlišti smysluplná činnost?a co třeba jezevčík-norník?Myslíš,že ten na sídlišti má uplatnění?Já souhlasím s Tchořem a ostatními,co nevidí velkého psa v bytě jako problém.Pes v kotci totiž žije na ještě menším prostoru než-li třeba v garsonce!Ale jako problém vidím lidskou blbost,kdy si bez základních vědomostí a patřičné fyzické síly pořídí plemeno na které nestačí!!!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:56
- Nahlásit
Trotelchen
do sušárny chci dát svůj zánovní motocykl...to je taky zakázané
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:00
- Nahlásit
gabifi
tak to joooo
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:01
- Nahlásit
Ketrin
Měla jsem tu dva tři týdny dospělého XLabradora a špatně se mu tu pohybovalo. Máme tu hodně nábytku a vlastně přeplněno. Kvůli němu jsme chtěli vystěhovat křesla a nakonec by nás to asi i dohnalo k většímu bytu. To bys prostě musela náš byt vidět.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:01 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
evina
promiň, dávat rovnítko mezi jezevčíka a pastevce je stejné, jako dát rovnítko mezi kamion a bicykl...dopravní předpisy platí pro ně stejné, akorát ty škody jsou holt jiné.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:10
- Nahlásit
No já nevím, který "zodpovědný" chovatel prodal takového psa do paneláku. Chovatelských stanic spec. na kavkazáky není mnoho, takže mě to překvapuje dvojnásob, přece jen se neprodávají masově jako labíci a retvívři. Blázen, kdo prodal a hloupý, kdo koupil a nejhůř dopadne pes. Za rok skončí u Desenského.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:11
- Nahlásit
gabifi astevec ani norník nemá uplatnění na sídlišti ani jeden!A co se týče škod...ty může kousnutím do obličeje(malého dítěte)udělat i úplně malý ratlík.Já nerozlišuju malýxvelký pes ale vychovanýxnevychovaný pes!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:18
- Nahlásit
evina
A co se týče škod...ty může kousnutím do obličeje(malého dítěte)udělat i úplně malý ratlík.Já nerozlišuju malýxvelký pes ale vychovanýxnevychovaný pes!
Je to OT, omlouvám se, ale nedá mi to. V baráku máme yorka, který malé děcko kousl do obličeje a ještě toho psa omlouvali (pravda, neměli nechat to dítě projít kolem něj , je prostě nevychovaný). Pak je v baráku další york a ten ovládá celou rodinu. York byl na vodítku a já měla pejsu navolno a skákali po sobě a hráli si. Paní ho chtěla z vodítka sundat a on na jí dost hnusně vyjel. Zírala jsem, že to nechala tak být...no pak mi řekla, že včera jí málem pokousal, protože lechtala svojí dceru a on žárlil a tak musela lechtat dceru i psa... ale řekla to takovým stylem,jako by jí to připadalo normální, snad i roztomilé. Takže souhlasím, že záleží na výchově, ne na velikosti. Co tu máme na sídlišti psy, tak ti malí jsou mnouhem nebezpečnější než ti velcí. Aspoň u nás. U těch malích si většina myslí, že výchova není potřeba. Klepu si na čelo.
|