Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes v autě
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 17:15
- Nahlásit

taky my cestujeme různě. Když jedeme se dvěma psy, jeden je vpředu u nohou spolujezdce a druhý na zadním sedadle v autodece s bočnicemi. Mám v plánu koupit ty psí bezpečnostní pásy. Mám vyhlédnuté od Barona, ale jsem zvědavá, jak to bude pes snášet.....v autě, pokud se nejede po dálnici, většinou zvrací....
Až budeme pořizovat nové auto, musí to být stopro kombík, abychom mohli oba psy dát do kufru.

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 18:09
- Nahlásit

monika
naše psy síť taky neudrží, my máme mřížku v kombiku nasazovací místo opěrek hlavy, je to stabilní a pevné a nic jsme nemuseli vrtat
V dalším autě ale už mám bedny, je to bezpečnější, když otvírám kufr, tak nemůžou vyskočit.

MORIE
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:23 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit

Máte někdo zkušenosti s bezp. pásy Greendog ? Nějak mi nejde do hlavy to upevnění kšírů k pásům v autě tady na tom odkaze úplně dole "Provlečte stávající bezpečnostní pás v automobilu smyčkou na zadní straně autopásu GreenDog umístěnou na zádech psa a zasuňte patku pásu do západky. "

MORIE
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:51
- Nahlásit

Haló, haló, tak co vy na to? Zná někdo tyhle pásy?

Klarav
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:52
- Nahlásit

jojo, tyhle pásy si koupil kamarád na svojí boxerku. Už je má vyzkoušené a prý je to dobrý. No jak je tam takový to očko, tak se tím protáhne pás a normálně zacvekne do tý přesky v autě. Pejsek si může lehnout i sednout, ale neputuje a je zabezpečený při brždění a tak. Viděla jsem je i na vlastní oči a jsou opravdu pěkně vypolstrované a ty popruhy jsou ze stejného materiálu, jako pásy v autě, takže to uřčitě nepraskne
Já bych s nimi ale u mého maďaráka neuspěla, ten cestuje z rohu do rohu. Jednou leží na pravo, tam na něj začne svítit sluníčko, tak se přesune na levo a tak furt dokola Ale celou cestu (kamkoliv) leží a když náhodou začne být zvědavý, jestli to není vepředu lepší, zavelím lehni a je to

MORIE
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:31
- Nahlásit

Klarav
Díky moc! Už je jdu objednávat

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:28
- Nahlásit

Klarav
též jsem je hned objednala. Nadchly mě i cena. Díky.Pán co to vyřizuje je chudák,zvoní mu tam telefon jeden za druhým

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:35
- Nahlásit

Klarav

Myslíš,že když náš pes se rád prochází,tak je tohle nevhodné.Taky nutně něco potřebujeme,ale nemůžu si vybrat

Klarav
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:08
- Nahlásit

Není zač, ráda jsem pomohla
Abby
to nevím, jestli je to nevhodné. Já jsem to vyřešila závěsným lůžkem a jsem spokojená. Vzadu na sedačkách si pochoduje jak chce a dopředu se nedostane . Navíc jsem s tím vyřešila i ochranu sedaček. To lůžko se udržuje výborně. Zrovna o víkendu jsem ho čistila - postříkala hadicí a bylo to
A jestli tvůj pejsek pochoduje taky jenom vzadu a nesnaží se dostat za paničkou, tak si myslím, že by to taky mohlo stačit. Vím, že s pásy to je 100% bezpečnější, ale já jsem ráda, že Benji už v autě nezvrací a zvládá cestování, tak mu to nechci znepříjemňovat kšírováním....

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:20
- Nahlásit

Klarav

A co máš za závěsné lůžko?

Když je přikšírovaný,tak ale může chodit ne?A dá se vlastně kšírovat i s tím lůžkem?
Ona cestování zvládá výborně a nesnaží se procpat dopředu.jen si chodí od jednoho okýnka ke druhému.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:54
- Nahlásit

abby
náš bužumbur taky chodí po autě ale párkrát se mi stalo,že mi přistál na krku,když jsem dupla na brzdu. Tak si řikám,že kšandy ho nepřinutí být na miště úplně přikovanýho,ale bude moc i trochu chodit a zároveň némůže letět držkopádem dopředu. Já v autě taky nemůžu chodit a musím být připoutaná,tak mu nezbyde nic jiného.Stejně po 20minutách to zalomí a chrápe až do konce cesty...

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:01
- Nahlásit

Anu

Tak jí jí to tak zkusím vysvětlit Já v autě taky nemůžu chodit a musím být připoutaná,ale nevím ,nevím.Když jí říkám,že já jí taky nelezu do misky se žrádlem,tak to moc nepomáhá

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:06
- Nahlásit

abby
no to máš pravdu to jsem mu řekla jednou.....Vyzkoušela jsem metodu,že se mu jako postavím k misce a budu somrovat.....asi jsem fakt dobrý vůdce neboť můj pes okamžitě přestane jíst,ustoupil o pár kroků dál,čekal co si vezmu (naschvál jsem si jako vzala do ruky) podíval se na mě jestli jsem už jako skončila,já popošla a on se vrátil k žrádlu.....

no tak uznej když se takhle krásně bratrsky dělí že se sním musím taky dělit....

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:14
- Nahlásit

Anu
To musíš

Tohle jsem ještě nezkoušela.A nevím,jestli je to dobrý pokoušet

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:18
- Nahlásit

abby
tak čistě teoreticky by to mělo být tak vždycky.Je pravda že já s bužumbirem můžu dělat všechno co se týče žrádla-absolutně si ho nikdy nebrání a dokonce ty buvolí kosti-si nosí abych mu ji držela,aby se mu jako líp kousalo....

Klarav
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:21
- Nahlásit

Lůžko jsem si koupila na internetovém obchodě www.prozviratka.cz a mám to bez bočních stran.
No právě, když ten můj kamarád zkoušel ty pásy Greendog (bez psa), tak mi přišlo, že se zas až tak procházet nemůže. Rozhodně mi přišlo, že když ho přikšíruju na jednu stranu, že se k druhému okýnku nedostane. Ale jak je to ve skutečnosti nevím. Zjistím a dám vědět, ale kamarád má týden dovolenou potvora, tak až potom...
No a co se týče toho, jestli jde použít i lůžko i pásy, tak u mě ne. Protože to lůžko je bez děr na ty spony k pásům, takže bych ho neměla k čemu připnout. Jedině do toho vystříhnout díry pak by to šlo

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 15:06
- Nahlásit

Klarav

dneska bysme měli jet do jednoho zveráku,kde ty kšíry prodávají,tak uvidím,jestli to tam nekoupím.Ale kdyžtak to určitě zjisti.Dikec.

michalm
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 16:01
- Nahlásit

tak mam ksiry od trixie, cena 269Kc funkcnost snad v pohode, doufam ze nikdy nebudu zkousel pevnost. Za ten kus co se zacvaka do zamku pasu sem zkusil vzit silou a drzel v pohode, takze bych se toho nebal

Tami
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2006 21:52
- Nahlásit

michalm
prosím tě potřebuji vědět jakou volnost dává ten pás zacvaknutý do zámku.
Má pejsek dostatek prostoru, může poléhávat ? jde mi o to, jestli se dá pás trochu povolit aby měl i nějakou volnost a neseděl, neležel přesně na jednom místě a dál nemohl.

Tami
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2006 21:58
- Nahlásit

jde mi konkrétně o pásy od Trixie, rozhoduji se od které firmy koupit

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2006 22:00
- Nahlásit

Tami
přípojka je tak odhadem 30cm dlouhá v nejkratším stavu (mám ji v autě, tak to nemůžu odměřit), ale dá se i prodloužit.
Já zapínám do prostředního pásu na zadních sedačkách a špageta někdy leží uprostřed, někdy napravo a někdy nalevo, vybrat místo si může v pohodě.
To že pejsek na obalu sedí je jen ilustrace, naše v nich sedí jen, když řve na policajty, kteří nás kontrolují

Tami
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2006 22:18
- Nahlásit

fromeli
díky jsi hodná, mám také špagetku, takže to bude dobrý.

wikyp
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:42
- Nahlásit

monika
Já přivřu vodítko do 5 dveří, tím mám jistotu, že mi nevleze do řízení apod. Na druhou stranu mám jistotu, když ho pouštim ven, že mi nikam nevlítne, protože si ho můžu chytit dřív než otevřu.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání