Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes v autě
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 09:59
- Nahlásit

Jak se chová váš pes v autě?Jak ho máte zabezpečeného proti courání a obtěžování řidiče?Cestuje v kufru nebo na sedadle?

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:03
- Nahlásit

ahoj, muj hafinek ma pro sebe zadni sedacku...zezacatku a jeste obcas ted chodi ze strany na stranu od jednoho okynka ke druhymu...za chvilku se ale uklidni a u jednoho si sedne a funi "cistej" vzduch z polostazenyho okynkam nebo si lehne a je hodna

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:04
- Nahlásit

jinak kdyz se motala sem a tam tak sem ji porucila sednout a byl klid

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:04
- Nahlásit

monika
Zalezi, s kolika psy a v jakem slozeni a jakym autem jedu, je totiz nekolik variant...

Ale zjednodusene (resp. nejcasteji) jezdime ve felicii kombi ve slozeni 2 lidi a 2-3 psi. Mam sit za prednimi sedadly, veci v kufru, jeden pes lehava na zadnim okne (na kufru) druhy (prip. i treti) na sedackach. Psiska jsou velka (ne obri, prumer okolo 30 kg), vlezou se tam v pohode, ridice neotravujou...

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:05
- Nahlásit

Náš haf taky sedí na zadní sedačce, do kufru ho nedáváme,ani na to nemáme to pravé auto. Do okýnek jsem mu koupila takové ty mřížky,tak že okna může mít stažená a čumák ven nestrká. Naučil se, sedí v klidu,ale jen zastavím a opustím místo řidiče, jde řídit místo mě))

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:06
- Nahlásit

monika
naše špageta jezdí na zdní sedačce a má kšíry zapnuté do bezpečnostních pásů. Může si lehnout, sednout, ale nemůže lézt dopředu a nemůže proletět autem při prudkém zabrždění, což mám bohužel ověřeno praxí.

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

fromeli to je docela zajimavy...ja sem taky vselikjak zkousela ji pripnout..ale ona jak tam neposedi, tak se mi do toho motala a pak tam visela priskrcena
jinak koupila sem my zlatande ksiry, ale jsou uplne na h.... kdyz pes zabere, tak se proste otevre to zapinani.. a jine jsem nesehnala..nevis, kde maji nejake bezpecnejsi a pevnejsi??

Barča
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:14
- Nahlásit

Amy sedí v kufru combi a pořát čučí z okýnka a když jsme pořizovali ještě jedno auto pro mě,vybírali jsme stejný zavazadlový prostor jako máme v prvním autě,aby tam byla jako v pokojíčku

monika
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:20
- Nahlásit

no já sháním něco, co mi zadrží doginy v kufru.Máme formana a nemám to nijak zajištěný.Musím sedět vzadu a hlídat aby mi neskočila dopředu.Ta sít mi asi dogy nazastaví.Máte někdo mříže? A odkud?

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:20 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

nika00
no já mám normální trixie - bezpečnostní pásy a jsou v pohodě. Kšíry používáme někdy taky při delších výletech místo obojku.

http://www.mujpes.cz/obchod/img/1543.jpg
obrázek je sice tak divně nafocenej, ale...

monika
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:23
- Nahlásit

fromeli
nějak si nedovedu představit dvě dogy takhle v autě.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:24
- Nahlásit

monika
zalezi, jak moc mas doginy vychovany... Jestli jo, tak staci sit, a zakazat jim pres ni lozit. Jinak je nejlepsi nechat si mriz udelat spesl, aby fakt dobre drzela...

evina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:32
- Nahlásit

monika:také něco scháníme...Zatím jsem objevila na netu jen rozpěrné mříže(za zhruba 800kč).Co jsem objevila síť,tak ta se zase přidělává vrtáním do sřechy.Takže jestli má někdo tip na mříž,taky uvítám...

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:33
- Nahlásit

monika
no jo no, já bych v našem pidi autí ani doginu myslím neodvezla

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:36
- Nahlásit

fromeli, to mate smart????

Pupy
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:37
- Nahlásit

Hafuše sedí vzádu a já ji raději jetšě přidržuji za obojek. Na zemi sedět nechce a tak si tam někdy dřepnu já aby mohla Pupynka pohodlně ležet na sedadla

nika00
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:39
- Nahlásit

pupy a jeste u toho ridis???

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:39
- Nahlásit

nika00
néé, pidi citrona, třídveřovýho

monika
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:59
- Nahlásit

wami
ona ví, že má být vzadu, ale je to třeštidlo a nespoléhala bych na to.V červnu přibude ještě štěndo tak potřebuju být připravená.Sít si myslím, že je asi nezastaví.

stamir
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 11:02
- Nahlásit

evina
ak tá mreža má udržať psa aby (nedajbože) pri náraze nevletel dopredu, tak sa tomu vrtaniu nevyhneš. Keď si kúpiš nové auto v úprave N1 (akože dodávka s oddelovacou mrežou), tiež to bude len dodatočne priskrutkovaná mreža.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:01
- Nahlásit

Ja jazdim so psom vzadu na zadnej sedacke, pes lezi a spi, obcas otoci stranu. No problemo

Pupy
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:03
- Nahlásit

nika00
N0 já neřídím...na to mám ještě moc malý věk....

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:18
- Nahlásit

Taky jsem pořídila deku a utopás, čili postroj do auta. Používáme doteď, ale nadšená nejsem. Deka se cca po 14 dnech začala totálně rozpadat. Je to Trixie. Prva se začal vytrhávat zip, kterej je v prostřed jako dělící, pak upadlo jedno uchycení na opěradlo, pak druhý, no prostě to stojí zaprd. Prostě jak pes stoupne do prostoru mezi přední a zadní sedadlo, tak to rupne. Nevím na jakou zátěž je to dělaný, asi jen na malý psi. Ale ten můj má cca 23kg a prostě to vůbec nic nevydrželo. Příště až budu kupovat deku dozadu, tak s bočnicema a mnohem mnohem pevnější. Jo a utopás... No taky nic moc. Postroj mu teď dávám manmaťáckej a to uchycení do zapínání pásu taky nic moc nevydrželo. Ta zkracovací spona rupla při prvním použití, takže zkrácení máme vyřešený uzlíkama.
No ale aspoň už vím, co si mám příště u takových výrobků hlídat...

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:25
- Nahlásit

my používáme kombinaci autodeky a kšírů, zapnutých do přezky na pás
začínala jsem u trixie, ale ty plastové spony mi připadaly takové "fórové", takže jsem to vyměnila za postroj manmat, který používáme i jinak

Bela se na zadním sedadle dost mele, jízda jí nedělá moc dobře

P.S.
zjistili jsme, že má normálně reflex na blinkr
jakmile začneme blikat, ví že přijde zatáčka (což jí právě nedělá dobře) a začne pokníkávat

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:27
- Nahlásit

zuzka
Co máte za autodeku a jak velkýho máš pejska?

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:34
- Nahlásit

Hafina
teď mám autodeku od mikry
ale Bela se naučila ji odhrnovat, takže sháním autodeku s bočnicemi (viz fórum autodeka Allside)

Bela má 15kg a 49cm v kohoutku

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:36 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Jinak kdyz mate vlastni ksiry, tak zapinani do autopasu dela ZERO DC, ja od nich jeden ten blbinec mam a ten teda drzi...

Ale moc to nepouzivam, kdyz mam vic psu v aute, tak se mi tam vrti...

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 12:49
- Nahlásit

aha, teď jsem si to dočetla a vím, proč ses ptala, tak s tou dekou od mikry jsem velmi spokojená, drží dobře

podobná diskuze už tu byla, tam někdo doporučoval normálně uvázat horolezecké lanko na sponu do pásu a na druhý konec karabinu, to je asi nejjednodušší řešení a kvalitní uzel by měl udržet i velkého psa

brut
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 13:05
- Nahlásit

My pokud jedeme ve složení 1pes a 2lidi, tak je Brut na zadní sedačce, má tam vlastní deku ( ta se nám osvědčila nejvíc). Ale pokud jedeme všichni, což jsou 2psi, kočka a 5lidí, tak máme Bruta v kufru, Denynku já mám pod nohama ( kamkoli do výšky nebo do zadu se hrozně bojí a celou cestu vyje), kočku v přepravce u Bruta , jen věci nemáme kam dát, tak jezdíme s rakví. Zkoušeli jsme dát Bruta do přepravky, ale hrozně vyváděl, tak vzadu sedí a kouká ven.

stamir
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:43
- Nahlásit

brut
až na tú mačku cestujeme v rovnakom zložení. My sme pokročili ešte ďalej. Cestujeme rovno dvoma autami. Jedno je ľudské a jedno psie. Už ostáva len naučiť hvalhunda šoférovať ...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání