Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prosím poraďte jaký pelíšek.
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 08:47
- Nahlásit

Byl pátek a já se hrozně těšila domů na toho mého čtyřnohého zrzounka, že se půjdeme ven vyběhat. A ejhle. Málem jsem omdlela mezi dveřma. Benji si rozpáral pelíšek a molitan roztahal po celém bytě. Měl z toho hroznou radost a divil se, že já ne.
Bylo to poprvé, co mě takhle překvapil. Jinak doma nikdy nic neudělal.(Když nepočítám okousanou zeď)
A tak musím koupit nový pelíšek. Ale bojím se, že když koupím zase molitanový, že dopadne jako tenhle. A když koupím plastový, že ho bude kousat. A mám strach, že by mohl kousek zbaštit. Nebo jsou dostatečně tvrdé?
Prosím poraďte...

Hanka20
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 09:22
- Nahlásit

Klarav
Plastové můžu doporučit. Kolegyně z práce měla doginu v plastovém pelíšku (než z něj vyrostla) a i když ho zkoušela kousat nikdy jí ho nerozkousala, byly tam vidt jen zuby, ale nikdy neodlomila ani kousek a že měla pořádný stisk.

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 09:38
- Nahlásit

tak jo. Říkala jsem si, že tomusí být nějak přizpůsobené. Asi to vyhraje plasťák. Musí se i suprově udržovat.

monika
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 09:47
- Nahlásit

Klarav
já mám dogu a plasták jako jediný vydržel.

žofka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 09:58
- Nahlásit

Také plastové doporučuju,než jsem na to přišla,stálo mě to několik(už to nezpočítám) molitanových pelíšků. Na plastové nedám dopustit,hodí se úplně pro každého psa,ať už štěně nebo dospělák. Snadná údržba,tak co víc by jsme si mohly přát ?

Hanka20
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:37
- Nahlásit

Já mám dva dobrmany a oba si hrabou pelíšky a už je mají celý rozdrápaný a leze z toho ten vnitřek, takže v nejbližší době taky plánuju plasťáky.

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 10:42
- Nahlásit

Je rozhodnuto juknu na internetový obchody, porovnám ceny a asi objednám plasťáček.
Ještě mi poraďte, jak veliký? Mám zatím štěně Maďarského ohaře, ale chtěla bych, aby mu zůstal do dospělosti. Pokud nebude extrémně šikovný a nezničí ho.
Stačil by 101x66x29? Nebo raději 115x74x32,6?

Hanka20
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:05
- Nahlásit

Já bych asi volila ten větší, podle zkušenosti. Oba pejsové se rádi rozvalí, když spí.

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:10
- Nahlásit

Pokud má člověk trpělivost, tak se taky občas vyplatí "obětovat" v rámci nácviku pár pelíšků Můj mladej zlikvidoval 4 než pochopil, že se to nedělá. Teď máme super pelíšek od Karlie - dá se svléknout a potah vyprat, uvnitř je ten polšťář plněný něčím měkkým, ale molitan to není, spíš něco jako "vatelín" ale s tímto pelíškem jsme teď děsně spokojení.
Jinak plastový pelíšek je ale taky dobrá věc, akorát to stejně chce "něco" dovnitř, aby pes neležel jenom v tom plastu

Evulik
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 19:18 - Změnil/a: Evulik
- Nahlásit

Náš druhý přírůstek taky pěkně zatočil s pelíškem. Uvažovala jsem na tom plastovém, ale zase si říkám, že se psi nemohou v něm tak rozvalit přes okraje, jak jsou zvyklí. Tak manžel vymyslel, že pro ně udělá takový malý gauček - dvě starší matrace z gauče obije hoblovanými deskami a na okraje jim udělá opěrátka - taky polstrovaná. Ovšem musí se počkat až náš malý devastátor z toho vyroste a přestane ničit.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2006 22:04 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Tuhle jsem byla v "obchoďáku" na Flóře a v petshopu tam měli naprosto úžasný pelíšek:
představte si plyšového medvěda, který leží na zádech a packy mu trčí kolmo vzhůru a hlava je taky kolmo, jakoby si koukal na břicho. A břicho nebylo vycpané, ale naopak tam byla prohluběň - pelíšek.
Bylo to spíš pro nějakého menšího pejska, trochu mi kazila dojem moje představivost (co by naše hyena užižlala jako první, očička? čumáček? drápky na packách? ...)
Ovšem cena byla přes dva tisíce, ale nápad fakt skvělý!!!

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:09
- Nahlásit

zuzka
Ten jsem viděla taky. Na internetu je levnější...
Ale mám úplně stejné představy jako ty. Už to bude asi takový handikep . Pokaždé, když vyberu nějaký nový pelíšek obracím ho čtyřikrát dokola, abych zjistila, jestli je tam co ukousnout, rozcupovat a tak .
Ale nemůžu si pomoct, vždycky to Benjimu všechno odpustím

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 08:46
- Nahlásit

jo a ještě se vám tu k něčemu přiznám:
v rámci vybírání pelíšku pro tu naši hyenu, jsem byla nabídkou na trhu naprosto neuspokojena, buď nebyl tvarově podle mých představ, nebo neměl tu správnou barvu, nebo materiál, velikost, cenu.
Takže jsem se, coby správná panička-kutilka, pustila do vlastoruční výroby. Pečlivě jsem měřila (dvakrát ) a poměřovala současné pelíšky a hyenu v různých polohách (stočenou, rozcapenou, kohoutkovou výšku, celkovou výšku atp.).
Dokud jsem šila, vypadalo to jen jako změť, pak jsem tam nacpala molitan a vyšel z toho ... HRAD!
Původní plán používat pelíšek jako cestovní, poněkud selhal, byl ooobrovitááánskýýý.
Takže teď stojí vedle postele a nikam necestuje. Ovšem hyena si ho velice oblíbila, takže i když jaksi nesplňuje mé prvotní představy (velikost, cena ...), tak moje ego si lebedí, hyena tam chodí ráda

Tady je už o hodný kus nižší, výška jako jediná se totiž dala snadno upravit. Na komletní rekonstrukci jsem už neměla sílu:

moll
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:00
- Nahlásit

zuzka
tak to je teda super dílo!

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:02
- Nahlásit

zuzka
Ty brďo, ty jsio ale šikulka.
Jinak já mám asi štěstí na psa. Zatím žádnej pelíšek nezničil, jen ožužlal zip od potahu...

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:05
- Nahlásit

domeček je super, moc se mi líbí, jen je dělají moc malé.....
medvěda jsem viděla taky, hezký nápad,ale ač pelíšky nežereme, méda by asi nepřežil......jako každej jinej plyšák....a taky je malej)

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:09
- Nahlásit

žanda
přesně, ty domečky dělají jen pro malé pejsky, ale já chtěla, aby si tam pesina zvykla a měla svoje soukromí, i když třeba pojedeme s kamarádama na chalupu zapařit.
Jen pro doplnění, ta boudička má 60x70, výška 75cm.

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:11
- Nahlásit

zuzko, no výška 75....to je asi tedy největší,co jsem viděla........ale i tak by to bylo asi děsně těsně, aby mi pak nechodil s boudičkou po bytě)

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

pokud byste se do toho chtěl někdo pustit, ráda předám výrobní zkušenosti

moll
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:15
- Nahlásit

zuzka
výrobní zkušenosti - jako ve formě plánku/střihu nebo zážitků. ale já bych uvítala vlastně oboje - tak klidně piš. moc děkuju

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:20
- Nahlásit

moll
už to smolím, ale bude to chvíli trvat

moll
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:45
- Nahlásit

zuzka
moc se těším.

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:52
- Nahlásit

zuzko pak tedy prosím taky o popis,ale trošku jako pro blbý,jo) díky

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:57
- Nahlásit

zuzka
Jak se takový pelíšek pere?

moll
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 09:59
- Nahlásit

žanda
já taky doufám, že to bude "trošku jako pro blbý" - no tedy,hm, jako pro hodně blbý.

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:03
- Nahlásit

Plastový pelíšek se dá jednoduše umýt i vydesinfikovat, máme dva zkušebně na útulku a již objednávám další pejskům se v nich líbí a zatím je nikdo nekouše. Deka do pelíšku se dá obměňovat a i když ji pejsek roztrhá tak nenadělá tolik škody.

nika00
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:06
- Nahlásit

moje prdelka potrebuje pelisek mekky, pac se vzdycky pres nej nejak vyklopi nebo si opira hlavicku..takhle by ji to tlacilo
kdyz byla mala tak u toho hadroveho kus rozparala a zacala z nej vytahovat tu vypln ale vcas sem ji chytla naplacala, diru zasila a byl klid..
(pak nam doma vytrhla asi 2metry lina)

boerboel
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:19
- Nahlásit

mám taky plastový pelíšek a do něj jsem složila starou vatovanou deku, takže jí můžu přehnout i přes okraje a hlavička netrpí. Dekama se zásobuju v sekáči, kde jí pořídím tak za 20,- až 50,- a vydrží někdy měsíc někdy půl roku, dá se vyprat a neleze z ní molitan. Plasťák mám veliký, protože v něm mám 60ti kilovýho mazlíka.Pohohdlně se v něm rozvalí i s jezevčinkou a kocourem.

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 10:24
- Nahlásit

pracuju na tom, bude to s nákresy a fotkami
vydržte

zuzka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 11:43
- Nahlásit

takže první návrh návodu je tady
je to jen tak horkou jehlou
budu to postupně doplňovat, podle dotazů

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání