| Autor |
Zpráva |
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:49
- Nahlásit
Vcera mi prisel prukaz puvodu k nasemu stenatku. A jak tak koukam, tak babicka naseho prcka ma stejneho otce jako nas prcek. Je to povolene? To se smi?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:50
- Nahlásit
to se tady taky resilo...melo by to byt aspon pres 4 kolena
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:52
- Nahlásit
ale stejne uz prcka nevratis, tak je to jedno...ted tohle resit
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:55
- Nahlásit
nika00
jasne, ani ho nehci vracet, ale zarazilo me to, protoze pani chovatelka se kasala jak nekrizi pribuzne a mas pravdu resilo, uz jsme tu diskuzi cetla, ale vsimla jsme si ji az jsme zalozila tu svou, tak se omlouvam. jak tak koukam na ty papiry tak tam tech pribuznych bylo vice: o((((((
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:57
- Nahlásit
Aknah
není to zakázané
chceš chovat?
jinak to nemá význam, hlavně, že je prcek v pohodě
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:58
- Nahlásit
hmm ja mam sice psa s PP ale ty papiry nemam...majitele byli chovatele jak kralove..psi jen pro prachy atd..kasali se trofejema atd...no a nakonec moje fenka mela zarostla dolni vickama rasama a myslim si ze aninedorostla do patricne vysky...co nadelas...lidi nejsou fer a tady aspon vidis ze jim jde o prachy....
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:59
- Nahlásit
zuzka
no premyslela jsem o uchovneni, je to pes, ale ma spatnou pigmentaci, cili je z chovu vyrazen. a pak nektere plemena nemaji byt malo pocetna, kdyz se jich pulka vyradi a vady se neregistruji. a klidne se krizi dal: o(((((
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:00
- Nahlásit
uz to nevratis...ale bylo by dobre by majitelum zavolat,a rict jim, ze sis to precetla a ze jim jen chces rict ze oni ti za nic nestoji, a ze je ti jich lito, co udelaj pro prachy...aby vedeli, ze o tom vis, ale ze jejich prachy si stejne psi lasku nekoupi
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:03
- Nahlásit
Aknah
co máš za plemeno?
já mám opravdu málopočetné, navíc české, takže nemůžeme oživit chov importem, to bys měla vidět ty rodokmeny, ale u nás to prostě jinak nejde ...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:04
- Nahlásit
nika00
volat nebudu, kdyz jsem chovatelce psala, ze ma pes "zdravotni" problemy, tak mi ani neodpovedela. je alergik a to si myslim, ze je taky vada. a vi s co je nejlepsi? mozna si to precte, je tady registrovana.
ale pes je krasnej, to se musi nechat
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:05
- Nahlásit
ten muj taky....a nikdy bych ho nevymenila...i kdyz ma ty zarostla ocka, je mensi nez ma byt a ma malo pigmentovany cumak...ale cert je vem.....tyhle chovatele bych vymlatila
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:06
- Nahlásit
zuzka
havansky psik, nejsem znalec, nevim jak to je s pocetnosti
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:09
- Nahlásit
Aknah
jestli chceš zvednout náladu, koukni na náš rodokmen, zejména na obrázkovém je to vidět
a pejsa je v pohodě a zdravá a asi půjdem i do chovu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:09
- Nahlásit
nika00
co ma tvuj pejsacek s ocickama? cumacek vem cert, ze je mensi vem cert, ocicka jsou zavaznejsi
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:13
- Nahlásit
ma dolni vicka porostla rasama...uz byla na operaci kde ji delali plastiku...ale stejne ji znovu na vickach rostou rasy...i kdyz min...ale stejne...neni tovada na krase....jen to drazdi ty oci, i kdyz pes si na to zvykne a prijme to jako normalni vec....ale ocicka obcas slzej
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:13
- Nahlásit
zuzka
tak to je taky pekny, tak drzim palecky at uchovneni dopadne
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:15
- Nahlásit
Aknah
u nás je to normální
oni mi ji uchovní, jen jestli na to budu mít odvahu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:16
- Nahlásit
nika00
jsem rada, ze to neni nic zavaznejsiho. a co mas za psika?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:17
- Nahlásit
mam zl retrivra
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:17
- Nahlásit
zuzka
a myslis, ze je nejaka nadeje, ze se to casem srovna?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:18
- Nahlásit
ja uz razim dom..tak se tu mejte fajn..a terba zas nekdy..a psum zdar
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:24
- Nahlásit
nika00
ahojky a hezky zbytek dne pa pa
|
wendy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:23
- Nahlásit
Nevím kde jste vzali že nepříbuznost nesmí být až do čtvrtého kolene. Záleží na každém chovatelském klubu jaká si stanoví pravidla. Většina klubů to má omezeno pouze tak, že úzkou příbuzenskou plemenitbu (otec na dceru, matka na syna, sourozenci) musí výslovně povolit poradce chovu. Ale ve většině klubů vám do toho nijak mluvit nemůžou. Konkrétně u havanských bišonků - podívejte se na chovatelskou stanici "Z farmy zvířat". Chovají téměř výhradně v příbuzenské. Pokud máte v rodokmenu to co máte, buďte rádi, to je ještě velmi velmi v pohodě. Podívejte se někde do rodokmenů velůké části třeba king charles španělů to se podivíte. Totéž takový český teriér, český strakáč, italský chrtík.....je jich spousta na tom tak, že nepříbuzného psa tu ani neseženete. A je fakt že někdy ze dvou zcela nepříbuzných rodičů šampionů taky vypadnou tak nepovedená štěnda, že se to ani plemeni nepodobá...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 20:46
- Nahlásit
wendy
ja jsem se jen ptala, neznala pomeru, to byl asi duvod proc nemam stene z farmy zvirat. kdyz ja si myslim, ze pribuzenske partnerske vtahy u lidi nejsou zakazene pro nic za nic. a to same plati u zviratek,proste ta degenerace tam byt musi a dedicne vady se muzou ukazat az na x-te generaci. ale jsem laik. kamoska mela pudlici, nechala ji nakryt taky pudlikem bez PP pravda, ale vsichni jsme znali jeho babu i mamu a pudlik byl nadherny, skoro vystavni pejsek a ejhle, jedno ze stenat rozhodne pudlik nebyl, takze ty geny si clovek i zvire nese v sobe a jen otazka casu, kdy se to projevi.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 08:30
- Nahlásit
Aknah
snažíme se, je to běh na dlouhou trať
wendy
jojo já mám strakáče
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:05
- Nahlásit
Aknah:ján se ti divím snažila bych se chovatelku určitě kontaktovat, my měly taky problémy a taky se jí to nelíbilo, ale když dáš za pejska peníze a my nedaly zrovna málo, tak čekáš taky nějakou odpovědnost chovatele, měla sis nechat vrátit alespoň část peněz a za ty koupit věci pro pejska, co potřebuje. Mě taky bylo nepříjemné se s ní kontaktovat, ale byla to nutnost.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:42
- Nahlásit
Zdenka
kontaktovat chovatelku to ano, ale žádat slevu?
o alergii a asi ani o špatné pigmentaci (jestli se projevila později) těžko mohla vědět a zabránit jí
já jsem se svou chovatelkou v kontaktu, když byla pesina nemocná, tak jsem si měla kde postesknout, popovídáme o krmení, kde čí pes spí...
zájemce okouzlený štěňátkem si asi příliš pečlivě rodokmen neprohlíží, ale to v dnešní době internetu není omluva
já jsem rodokmen dopředu znala, sice jsem tomu všemu moc nerozumněla, ale měla jsem ho prostudovaný a i rodokmeny ostatních, abych viděla, že ta příbuznost je u strakáčů normální
a to jsem ani původně nechtěla chovat...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:15
- Nahlásit
zuzka
no mne prisel rodokmen az predevsirem, ja se pouze ptala zda se to smi, kontaktovat chovatelku nebudu, pes je krasnej, povahu ma uzasnou o a ty zdravotni problemy nejak zvladneme. spis jsem to myslela teoreticky, pokud se bude takto pokracovat, tak ty zvaratka budou tak zdegenerovana, ze skoda mluvit.
co se tyce spatne pigmentace, byl nam receno, ze se to vybarvi a ja prd znala situace jsem uverila. nechci po chovatelce slevu, to urcite ne, ale docela mi vadi, ze dela mrtveho brouka, kdyz ji napisu ze pejsek to a ono. nejaky zdravotni problem resime od prvniho dne co je doma, napred zanet v ouskach, potom spatne traveni, tyden chodil na injekce, pak alergii na ockovani a ted ukrutnou svedivost, teda on se drbe od pocatku, ale byly nalejhavesji problemy co se musely resit, viz traveni a zanet. ale jinak je to zlaticko a nevymenila bych ho za nic. na vystavy jsem stejne nemala ambice, tak vem cert skvrnu na cumacku
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:30
- Nahlásit
Aknah
to byla odpověď Zdence
jasně, že to není fér, že se chovatelka nestará a nezajímá ji, jak se vede jejímu odchovu
jistě to o jejím přístupu něco vypovídá
toho se člověk může vyvarovat jen tak, že na ch. stanici bude mít osobní reference, ale vím, že to taky nejde vždycky
nám rodokmen taky přišel poštou později, ale na internetu máme rodokmeny chovných psů a fen, takže jsem si to našla dopředu
jinak, jak jsem psala, nikde není příbuzenská p. zakázána ...
o pigmentaci u havanských psíků nevím vůbec nic, ale třeba strakáč v sedmi týdnech je vybarvený úplně jinak než v dospělosti
|
wendy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 13:00
- Nahlásit
Tak s pigmentací u havaňáčků nevím- Máme v rodině dva (nejsou přímo moji, ale v kontaktu jsem nimi často) jeden je tmavý, druhý bílý s černými znaky a pigment měli oba dotažený už jako malí- teda tan tmavej, ten je u nás od 8mi týdnů, toho druhého mají až od jeho cca 4 měsíců. Jak má nedotažený pigment? Jako část nosu růžovou? Nebo prostě po celé ploše nosu světlejší? Jakou má barvu srsti, s tím to hodně souvisí...? Jakou barvu mají rodiče? Myslíš že se můžu zeptat z jaké je chov. stanice?
|