| Autor |
Zpráva |
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:43
- Nahlásit
mimi:to je jenom rozumný, že ji ještě nechceš připouštět, riskovala by si tak její zdraví. Myslím, že ideální je připustit fenu poprvé od 2 do 3 let. Je to samozřejmě individuální, ale 9 měs. je opravdu brzo
|
striva
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:41
- Nahlásit
Ohledně krytí. Fenka byla za zkušeným psem týden a nenakryl, prostě ho nechtěla. Některý pes taky nesnese aby mu někdo na fenu sáhl a to bývá hlavně u prvničky problém, je třeba ji aspoň "zastavit". Zkušená paní co byla asi u 200 krytí doporučuje feně nasadit poprvé náhubek, jinak může pes po proniknutí snadno přijít o ucho(?) My jsme jeli s tou prvničkou pak za psem který ještě nekryl, chvilku se proběhli (nenechte je vysílit půlhodinovým lítáním, hlavně když je pes chlupatý a tlustší!!!), pak jsem ji zastavila a bylo to. Když je pes v pohodě a šikovný, tak zkušenosti nepotřebuje. Dejte pozor ať se brzo neroztrhnou. Jestli nemá ani jeden z majitelů zkušenosti je líp když si pozvou někoho kdo jich má dost, situaci z povzdálí sleduje a případně poradí.
|
papillonka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 13:51
- Nahlásit
ahoj všichni, mám papillona psa a už v úterý k nám přijede fenka, ael já nemám moc skušeností a nevím, co takové krytí obnáší. v knížce jsem se dočetla, že se mají nakrýt v ohrádce, a že když do sebe vniknou, tak se mají přidržet. chtěla bych poradit, zda je ohrádka nutmá a jestli patří k samozřejmosti, že ji pes nebo naopak fenka mají dovézt? a co to přidržení, když jsem byla na táboře a pes tam ,,znásilnil,, háravku, nikdo je nepřidržoval, ale zase na druhou stranu to byli velcí psi. co asi takové přidržení obnáší? Předem vám moc děkuju za rychlou odpověď
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 13:50
- Nahlásit
Papillonka
žabžo, pro tu fenku to bude taky poprvé? Je důležité, aby to bylo právě v ten správný den, kdy je fenka svolná ke krytí. Když bude moc brzo, nebo moc pozdě tak na sebe psa pravděpodobně nepustí. Do žádné ohrádky je nezavírej. Nech je, ať se spolu seznámí, očuchají a tak.... dejme tomu tak asi půl hodinky (+-, ne že jim to budeš stopovat ). Pokud se Bowi bude snažit a ona mu bude utíkat, popřípadě se pod ním pořád otáčet tak, aby byla čelem k němu tak toho moc nezmůžeš. Fenka prostě nechce, nejspíš není "ten pravý den", nebo prostě panikaří. V tom případě ji můžeš zkusit přidržet za obojek (nebo spíš její majitelka, na kterou je zvyklejší). Pokud jenom panikařila tak to pomůže, pokud nechce tak s ní nikdo nic nenadělá. Leda ji držet tak, aby ji Bow znásilnil, ale to bych určitě nedělala. Další věc, co se může stát - Bowi nebude vědět "kam s ním". Pokud bude fenka držet a on to bude dělat na špatném konci (třeba do ucha a tak..) tak ho zkus postrčit na ten správný konec. Myslím ale, že s tímhle problém nebude Alespoň u Braisynky věděl přesně kam má jít .
Pokud má Bowi dlouhé chlupy na konci pindíka tak mu je předem ostříhej. Krátké nevadí.
Jak vypadá přímo krytí jsi viděla na táboře,ne? Napřed na ni musí skočit, potom se jako kdyby otočí. Přitom zůstane pořád v ní, přehodí přes ni jednu zadní nohu a zůstanou "svázaní" zadkem k sobě. V téhle fázi je největší šance úrazu. Tu fenku to většinou bolí, takže se snaží utéct pryč a přitom by táhla Bowa za sebou. Ať ji majitelka přidrží a uklidní. Pak prostě počkejte až spojení povolí. Trvá to tak 20 minut.
Co v žádném případě nesmíte - držet fenku nepřiměřeným násilím
- v případě, že nebudou stejně velcí tak fenku nadzvedávat, dávat Bowa na stoličku, držet fenku vleže a tak podobně. Když to nedokážou "přírodně" tak toho nechte.
- mluvit na ně během akce (jako povzbuzovat Bowa a tak. Akorát je to rozptýlí a znervozní)
Úplně ideální je nechat je být a jít vedle na kafe. Většinou to pak zvládnou dřív než začne vařit voda
Vůbec se toho neboj, podle toho co Bowi předváděl tady s Brajenou a s Tamařinou Mamutkou si bude vědět rady daleko líp než ty )
|