Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / První krytí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Amanda
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 17:09
- Nahlásit

Ahojky všichni,
chceme nakrýt fenku bude to ale poprvé.... Známá mě říkala, že prvničky dělají problémy, že nemusí ani ke spojení dojít. Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti Vy?????
Za odpovědi děkuji.

Amanda
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:27
- Nahlásit

to je mě lííííto, nikdo nemáte žádné poznatky?

Terka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:48
- Nahlásit

Záleží na povaze fenky - jestli je bojácná, vyrovnaná nebo spíš dominantnější.Každopádně musí být zdravá a v dobré kondici.
Důležité je správně zvolit termín krytí - to je největší část úspěchu.
Nechte je se psem seznámit, proběhnout se a pak záleží právě na té povaze. Poprvé to může být pro fenku nepříjemné, když na ni pes naskočí, uklidňujte ji a zlehka přidržujte, aby psa náhodou neporanila - nekousla z leknutí nebo mu nějak prudce neutekla. Po svázání je dobré u fenky zůstat a uklidňovat ji.

Amanda
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 19:02
- Nahlásit

Terka,
díky. Fenka je nebojácná v povaze vyrovnaná, probém je asi ten že jsme si vybrali psa, který je od nás zhruba 300 km.
Volala jsem jednomu majiteli kryciho psa a ten mě řekl že jeho pes prvničky krýt nemůže, nevím proč v čím je problém.

Terka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 19:21
- Nahlásit

Na krytí prvničky by se měl vybrat zkušený, klidný pes.
Snad vám všechno dobře dopadne a cesta se vyplatí. My jsme kryli fenku minulý týden
Co máš za plemeno?

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:53
- Nahlásit

majiteli kryciho psa a ten mě řekl že jeho pes prvničky krýt nemůže

nejsem sice chovatel, ale tohle jsem v životě neslyšela a přijde mi to divné........Jediný důvod, který by mě napadl je ten, že je pes nezkušený...což už naznačuje Terka.....

Jinak to, že "prvničky mívají s krytím problémy" je podle mě jenom častá výmluva majitelů krycích psů, pro případ, že se krytí nepovede.... Znám několik fenek, které zabřezly na poprvé bez problémů a krytí proběhlo v naprosté pohodě (ovšem je fakt, že všichni ti mí známí - až na jednoho- byli s fenkama za psy, kteří už předtím někdy kryli)

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:20
- Nahlásit

Amanda
na první krytí si vyberte zkušeného psa

Petra
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:40
- Nahlásit

já jsem kryla fenu pannu s panicem byla to fuška ale bylo s toho osm štěńátek. Pes nevěděl s které strany a fena se trošku bála ale ale nakonec se to povedla a když jsme jeli na překrytí tak to šlo samo prostě věděli jak na to. Chce to trošku trpělivosti

LUCKA
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 18:45
- Nahlásit

Amanda
Co máš za psa? NO?

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:48
- Nahlásit

Petra
obávám se, že i mě něco takového čeká
mám málopočetné plemeno a tam si nejspíš takový luxus jako krýt zkušeným psem nebudu moct dovolit

daliva
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 09:26
- Nahlásit

Mám obrácený dotaz - máme prvně chovného psa a zájemce o krytí. Je to ale ještě "panic" (nepočítám-li občasné pokusy o "znásilnění" psích kamarádů v parku nebo projevy vášně vůči členům rodiny:shame. Bude vědět, co a jak má dělat? Je třeba nějakých pomocných zásahů z naší strany?

Terka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 09:56
- Nahlásit

daliva
Důležitý je prostě zase klid a naopak je lepší, pokud už fenka má nějakou zkušenost - ona psovi pomůže. Myslím, že problémy kolem krytí bývají spíš ze strany fenky - hlavně když ji majitelé přivedou v nesprávnou dobu nebo když je fenka bojácná nebo přecitlivělá. Často se ale neúspěšné nakrytí prostě na psa svede.
Problém ze strany psa by mohl být pokud je pes příliš pohodlný nebo vykrmený a prostě se mu nechce.

Petra
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:32
- Nahlásit

Vůbec se ničeho nebojte, chce to fenu přidržet achválita uklidňovat a ono se to povede. Ale hlavně trefit ten správný čas u mojí feny je to 13den hárání a pak jsme byly dvakrát na překrytí a to už si zařídily samy. Pes byl o něco menší tudš jsme poprvá fenku dali pod menší kopeček a bylo to. podruhé si to zařídili samy. A když se svázaly tak jsme je držely oba aby se něco nepřohodilo

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:53
- Nahlásit

Petra
koncovky příčestí minulého dávají tvému vyprávění zcela nové rozměry

Petra
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:24
- Nahlásit

zuzka
ok jsem talent promiň

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 12:12
- Nahlásit

Terka
Pohodlnost a překrmenost tomu našemu torpédu rozhodně nehrozí, tak snad bude vše v pořádku. Majitelé fenky si chtějí nechat udělat krevní testy a přijet na dva-tři dny, tak budou mít i dost času na seznámení a vytipování nejvhodnější chvíle...
Docela zajímavé je, že náš pes neprojevuje velký zájem o známé feny jiného plemene (máme prakticky plnou ulici fen), i když se zrovna hárají...ale jak vidí fenku stejného pohlaví, je mu fuk, jestli se hárá nebo ne a je k neudržení...

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 12:27
- Nahlásit

daliva
pes má zájem o fenku stejného pohlaví ??? ( nic ve zlém, jen mě to pobavilo )

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 15:45
- Nahlásit

mac1
No, jasně, jsem trubka - nějak mi to rychleji myslí, než píše (nebo vůbec nemyslí?!)
...stejného plemene tam mělo samozřejmě být - ale sranda muší bejt!

pantau
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:12
- Nahlásit

To ja my sme driv kraliky davali do tech jejich budek(ted si nevzpomenu jak se to jmenuje) aby nemohli nikam utict a pak uz vlastne sou tak blizko u sebe, ze uz to museji zacit delat ten sex. Tak ty psi dejte nekam do te budky a oni zacnou. To je overene.

aren
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:20 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Já bych se nebála, že nebudou vědět jak na to. Tady se to stalo nedopatřením, při venčení chvilka nepozornosti, pes i fenka dosud bez zkušeností a stačily jim dvě minuty . Už se ale znali.

Amanda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 15:07
- Nahlásit

Ahojky,

Lucka
mám plemeno NO.
Evik
Ten majitel krycího psa co řek, že prvničky nekryje..... vyptával se, pátrala a zjistila, že pes měl nějaký vážnější problémy,,, s pinďourkem,,, snad zlomený;-)

Ardi
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 07:56
- Nahlásit

V úterý jsme kdyli naši Áju - poprvé.Měla jsem z toho obavy - fenečka je hodně dominantní, ale všechno proběhlo v náramné pohodě až jsem se divila.Faktem je, že pejsek co jsme u něj byli už kryl.

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:41
- Nahlásit

dotaz - od jakého věku by měla mít fenka poprvé štěňata? Při poslední návštěvě veta, nám říkal, že k němu chodí fenka určitě ze stejného vrhu jako naše a že teď nedávno měla štěnata. Mojí fence je rok a 4 měsíce, to se mi zdá jako nízký věk pro nakrytí, nebo ne?

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 11:05
- Nahlásit

jindriska
záleží, co máš za plemeno, některá plemena (ta menší) mohou mít štěňata už od 12-ti měsíců

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:32
- Nahlásit

Malá plemena můžou být kryta nejdříve v 15 měsících,od 12ti měsíců můžou na bonitaci.

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 14:35
- Nahlásit

Endy
omlouvám se za dezinformaci, my to máme až od 18-ti měsíců

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 17:12
- Nahlásit

zuzka
je to křízenečka labradorxovčákxakitainu vzrůstu jako labrador, takže předpokládám, že ostatní sourozenci jsou taky přibližně tak velký. Váha cca 20kg.

mimi
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:24
- Nahlásit

Ahojky, mám fenku starou 9 měsíců a už se hárá. Je to LR. Může už mít štěňata? Dostali jsme dosti hodně nabídek =)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 14:07
- Nahlásit

mimi
Devítiměsíční LR může mít štěňata, stejně jako 12-letá dívka pokud už menstruuje, může otěhotnět. Otázka je, PROBOHA PROČ ?!

mimi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 12:28
- Nahlásit

Dík, ale vůbec nemám v plánu ji připustit. Bude si muset ještě počkat!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání