| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 15:27
- Nahlásit
Maya
jo to se mi docela líbí.Doporučující podmíky to si umím představit.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 15:59
- Nahlásit
Křepelka
Když už je nějaký pes uchovněný, může se mu z nějakého důvodu chovnost "zrušit"?
Opět záleží na plemeni a na klubu
U nás může být psovi zrušena chovnost, pokud se u jeho potomstva prokáží závažné vady (exteriérové nebo zdravotní), ale v praxi k tomu ještě nedošlo. Na druhou stranu, před několika lety byla pozastavena chovnost jedinci, jehož majitelka byla z klubu vyloučena. Myslím, že teď už by k tomu nedošlo, neb by se vlastně jednalo o porušení zákona
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 18:36
- Nahlásit
Maya
já si pamatuje, že u nás byla zastavena chovnost jednomu plemeníkovi proto, že se v jeho potomstvu až nápadně vyskytovala jedna vada. (kryptorchismus).Ale už je to opravdu velmi dlouho.
|
Dan3dom
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 18:20
- Nahlásit
Dobrý den, je mi celkem známo co je to bonitace ale zajímá mě jestli je teoreticky možné získat bonitaci jestli je pes bez PP. Čistě teoreticky. A nebo jestli je možné dodatečně získat PP na psa který je prokazatelně zástupcem daného plemena ale na původ prostě doklady nemá.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 18:38
- Nahlásit
výjimečně u málopočetných plemen může být pes zařazen do tzv. pomocného registru. U většiny plemen to nelze
|
Dan3dom
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 18:58
- Nahlásit
Xerxová
Ďekuji za odpověď, ani jsem nedoufal, že se někdo ozve 9 let od posledního příspěvku.
..
Bílý švýcařský ovčák se mezi ne asi neřadí, nebo?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 21:07
- Nahlásit
jste nedoufal a tak jste se ozval...aha nojono...to mam z toho, ze nejsem zbonitovanej.
|
Dan3dom
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 21:26
- Nahlásit
zbrnd
Přesně tak, devět let stará diskuse moc nadějí nedává ale jinou jsem nenašel. ;)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:02
- Nahlásit
Dan3dom
O otevření pomocného registru rozhoduje klub, tak jedině se zeptat poradce chovu. Ale se obávám, že u BŠO k tomu není důvod.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:36
- Nahlásit
Dan3dom
U BŠO s tím rozhodně nepočítejte
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2015 01:23
- Nahlásit
Ale se obávám, že u BŠO k tomu není důvod.
Ja myslim, ze duvod je. A to ten, ze to tazatel chce (potencionalne).
Vzhledem k tomu, co to vlastne ten chov s PP pod FCI je, mi takovy duvod, tedy ze tazatel by chtel prijde stejne dobry jako veskere mozne protiduvody. V podstate je jeho duvod na stejne urovni jako treba duvod, proc by melo existovat FCI, to sice asi chce vice lidi nez to, co chce nas zdejsi tazatel, ale na druhou stranu to zase mnohem vice skodi psum.
Proste uz by se ta saskarna zvana FCI mela ukoncit. Psi uz trpeli dost.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2015 08:35
- Nahlásit
zbrnd
Sepiš petici a vyvěs jí na net, to je teď módní a určitě se to chytne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2015 11:46
- Nahlásit
Maya
určitě no joooo...ale mě to víc baví takhle
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2015 15:22
- Nahlásit
Dan3dom
je prokazatelně zástupcem daného plemena
A jak by se to prokázalo?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2015 17:12 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
impact
Hele pane moc tu nerozumujte jo, beztak nejste ani zbonitovaný
tak to je snad jasny ne? proste se zeptaj, jestli je prokazatelnym zastupcem a dozvi se to.
A jinak pane impakte, musim uznat, dobrej postreh, uplne me to minulo, tak jsem nastvanej a zatrest budes titulovana pan impakt.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 11:34
- Nahlásit
zbrnd
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 12:30
- Nahlásit
je prokazatelně zástupcem daného plemena
pokud jde o podmínky pro zařazení do pomocného registru, tak to se dočteš v zápisním řádu ČMKU a v podmínkách konkrétního klubu......po zápisu je pes za jistých podmínek uchovněn
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 12:38
- Nahlásit
Neumi
Na to jsem se neptala. Ptala jsem se zadavatele, jak poznal, že je jeho pes prokazatelně zástupcem plemene.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 12:44
- Nahlásit
impact
simtě, to pozná každej - je bílej, nad kolena a má uši nahoru, je to jasnej čistokrevnej BŠO
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:08
- Nahlásit
Ptala jsem se zadavatele, jak poznal, že je jeho pes prokazatelně zástupcem plemene.
zadavatel nepíše, že ON poznal, že je prokazatelně zástupcem plemene. A ani by jeho poznání nebylo relevantní, relevantní je to, co je ve výše odkazovaných dokumentech. A ptal se, zda je možné získat bonitaci - nevím jak získat, ale zúčastnit se bonitace a získat chovnost lze.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:14
- Nahlásit
Neumi
No a já se ptám zadavatele, jak on by to poznal. Co na tom nechápeš?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:29
- Nahlásit
impact
No a já se ptám zadavatele, jak on by to poznal. Co na tom nechápeš
třeba má doma někdo dva neuchovnitelný (maj nějakou vadu) papíráky na nich udělal bezpapíráky ty prodal za nějakou sumu... a ten novej majitel štěněte by ted psa rád uchovnil (když je to prokazatelný plemeno po papírovej psech) a množil na nich dál ... páč s papírama je ten vejvar větší!
je to přece prokazatelný vemeno že jo ....jak pes tak páníček
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:33
- Nahlásit
birma
simtě, to pozná každej - je bílej, nad kolena a má uši nahoru, je to jasnej čistokrevnej BŠO
a já znám BŠOnku varianta brod!! Heč. Boží pes, teda fena Je to prostě celej BŠO enem má velekrátký nožičky. řekla bych že je má dokonce kratší než má uši a je totál pošahaná. Velmi k sobě s Rumíčkem ladí.
Neumi
no ale jak se to prokázalo? že je prokazatelně zástupcem plemene? Podle toho co píše zadavatel, tak je to prokázaný, chápu já. Rozbor DNA nebo tak nějak?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:39
- Nahlásit
PetraK
no ale jak se to prokázalo? že je prokazatelně zástupcem plemene
to jedině fakt testem DNA, ale bylo by to celkem k ničemu, protože zpětně nikdo PP nevydá i kdyby se nakrásně ukázalo, že rodiče jsou dva uchovnění BŠ a pro zápis do pomocného registru je to zcela nepodstatný, tam jsou jiný podmínky
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:40 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Sakra ženský, jsem se chtěla dozvědět nějakou novou teorii, jak to majitel prokazatelně prokáže a vy mu furt napovídáte. Jste děsný!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:52
- Nahlásit
impact
jsme mu to chtěly trochu to,.... usnadnit,aby se do toho nezamotal.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 14:55
- Nahlásit
impact
ono to máš jedno, zadavatel už stejně nepřijde
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 15:22
- Nahlásit
birma
je bílej, nad kolena a má uši nahoru
to má snad každej pes uši nad kolena ne?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 15:23
- Nahlásit
impact
Co na tom nechápeš?
já nechápu, proč by neměl mít uši nad kolena
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2015 15:24 - Změnil/a: zbrnd