Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Lupy u psa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 08:55
- Nahlásit

Poslední dobou se začaly objevovat na srsti našeho buldočka lupy. Nevíte, čím by to mohlo být? Není jich moc, ale i tak... Krmíme jehněčí Purinou pro plan (už asi 3 měsíce). Ještě jsme ho nekoupali.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 08:57
- Nahlásit

suesie
tak zkus dávat olivový olej, tak lžičku za den.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:14
- Nahlásit

může to být jen suchá kůže, ale taky třeba exém, přecitlivělost na některou složku krmiva, plíseň apod.....možností je hodně....pokud by se to zhoršovalo, tak by to chtělo veta....

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:25
- Nahlásit

Evik
jj, to souhlas.

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:25
- Nahlásit

Když mu kůži prohlížím, tak se zdá v pořádku. Ani se neškrábe. A začalo se to projevovat až teď, kdyby to byla alergická reakce na nějakou složku v krmivu, tak už by se to přece muselo projevit dřív, ne?

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:38
- Nahlásit

suesie
mohlo a nemuselo.
Zkus ten olej, tam by se zlepšení mělo dostavit rychle.

Jak dlouho krmíš tímhle krmením?

Markét
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:41
- Nahlásit

suesie
Moje boxerky mají lupy v tomto období každý rok. Nijak je kůže nesvědí, nedrbou se, žádné problémy nepozoruji. Vždy s jarem se lupy samy vytratí.... sleduju to už skoro 20 let a je to pořád stejné - ať jsme dříve vařili, tak i dnes, kdy jsou na granulích.

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:43
- Nahlásit

fromeli
asi 3 měsíce
Markét
možná to bude i náš případ

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 13:32
- Nahlásit

kámoš co má buldočku mi taky říkal, že buldočci všeobecně mají prý sklony k sušší pokožce.....tak třeba je to u buldočků i normální

Evulik
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 15:26
- Nahlásit

suesie
Psala si, že pesan se tedˇlíná. Já myslím, že to bude spojeno s obměnou srsti.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 13:17
- Nahlásit

Teď sem ty lupy řešila taky, navíc ještě zánět ušisek.

Koupila jsem čistý pupalkový olej a dávám 2 lžičky denně a po týdnu je vidět zlepšení.

Taky fenka z 90% už vylínala, takže to přičítám i tomu.

V sobotu jsem ji celou osprchovala vodou, bez šamponu a dneska jsem jí zkoušela "drbat" a vypadá to vcelku dobře, sice sem tam ještě nějaký ten lup je vidět, ale je to podstatné zlepšení.

O víkendu se jí chystám udělat "kopřivovou lázeň".

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2006 20:29
- Nahlásit

Na lupy a suchou kůži můžu z vlastní zkušenosti doporučit nastříkání srsti norkovým olejem a následné vykartáčování.Do žrádla přidat olej Dermanorm a po pár dnech je vidět rozdíl.

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 06:27
- Nahlásit

Endy
norkový olej? Já vím, že se to přidává někdy do šamponu, ale samotné - to se kupuje kde? A neva, když je Michelle rádoby dlouhosrstá? Já jí tedy upravuju na sport, ale stejně, není to hlaďák a nerada bych, aby pak měla umorousanou srst.

Frog
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:56
- Nahlásit

fromeli
Norkový olej koupíš v každém zveráči (nebo internetovém obchodě) a je to ve spreji. Taky jsem ho kupovala kvůli lupům.
Já kupuju tenhle:http://www.astin.cz/product.php?II=664&UID= 2006041208552788.100.157.66RBoHjdePi9N7khK3

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:01
- Nahlásit

Frog
mi to nic nenašlo?
Nemůžeš mi napsat, jak se jmenuje, já si to tam vypátrám

Frog
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:27
- Nahlásit

fromeli
Jasan je to GIMBORN Norkový olej 100 ml ...

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:28
- Nahlásit

Frog
děkuji

jeje
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:28
- Nahlásit

http://www.astin.cz/product.php?II=664

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:31
- Nahlásit

Díky, zkusím to, snad to zabere hlavně na ty lupy, protože srst máme na to, že právě dolínáváme docela lesklou

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:11
- Nahlásit

Že bychom to taky na ty lupy zkusili... Už se to malinko lepší, ale třeba tohle opravdu pomůže.

sirina
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:11
- Nahlásit

Ne všechny problémy s lupy jsou v důsledku suché kůže existuje vnější cizopasník, který rozežírá povrch kůže napadá především štěňata psy kteří jsou nějakým způsobem oslabeni, tj. třeba psy v růstu nebo staré psy, ale také březí feny apod. Zlikvidovat se dá opakovanou koupelí v roztoku proti vnějším parazitům a důkladnou asanací prostředí kde pes žije /třeba kde spí/. A následným ošetřením proti cizopasníkům třeba spoty proti blechám a klíšťatům, které účinkují deůší dobu. Při té koupeli se musí roztok dostat skutečně až na kůži a alespoň deset minut působit. Porada s veterinářem. I kdyby to tím nebylo nic se tím nezkazí.

Endy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:27
- Nahlásit

sirina
Ten cizopasník se jmenuje dravčík a vyskytuje se především na hřbetu čumáčku a nad ocáskem.Myslím,že toho tu ale nikdo neřeší,že lupy
souvisí s línáním a vždycky po zimě je kůže přesušená.Prostě pes potřebuje jarní sluníčko.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:34
- Nahlásit

Žádný cizopasníky nemáme

Zatím se nám osvědčil čistý pupalkový olej, navíc Michelle dolínala, no a vše je již téměř stoprocentní

sirina
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:40
- Nahlásit

Není to dravčík. Je vidět jen pod mikroskopem, jmenuje se cheillentiela /mevím jak se to přesně píše/

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:44
- Nahlásit

Nám dělali testy na parazity i plísně, vše negativní.

Endy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:36
- Nahlásit

sirina
Zřejmě máš na mysli Cheyletielózu,což je dravčíkovitost.

Lenny
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:14
- Nahlásit

Měl někdo z vašich pesanů nějaké nežádoucí účinky při podávaní pupalkového oleje? Děkuju

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 18:17
- Nahlásit

Lenny
naše jezevčanda ho brala dlouhodobě a vše OK. Teď naposledy měla čistý pupalkový olej, předtím pupalkový olej s vitamínem E a betakarotenem.

MORIE
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:23
- Nahlásit

fromeli
Kolik dáváš jezevčandě toho oleje? My dávali 6ti kilové woříštici do granulí 1 čajovou lžičku denně, ale vždy to vyzvracela.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:32 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

MORIE
dávala jsem dvě čajový toho s betakarotenem a u tohoto čistého byla odměrka, takže jsem jí dávala cca 5ml, než snědla tu lahvičku, pak jí vždy udělám pauzu a pokud nejsou problémy, tak dávám lžičku za den.

Zkusila jsi olejík od jiný firmy? Kolegyně si takhle koupila olej pro sebe a bylo jí po něm špatně, pak jí lékarnice poradila, že má zkusit jinou firmu a vše bylo OK.

Pokud by jí dělel zle dál, tak myslím, že je dobrý i ten extra panenský olivový olej, ten budu dávat teď, protože už pupalku dodlabala.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání