| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 08:55
- Nahlásit
Poslední dobou se začaly objevovat na srsti našeho buldočka lupy. Nevíte, čím by to mohlo být? Není jich moc, ale i tak... Krmíme jehněčí Purinou pro plan (už asi 3 měsíce). Ještě jsme ho nekoupali.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 08:57
- Nahlásit
suesie
tak zkus dávat olivový olej, tak lžičku za den.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:14
- Nahlásit
může to být jen suchá kůže, ale taky třeba exém, přecitlivělost na některou složku krmiva, plíseň apod.....možností je hodně....pokud by se to zhoršovalo, tak by to chtělo veta....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:25
- Nahlásit
Evik
jj, to souhlas.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:25
- Nahlásit
Když mu kůži prohlížím, tak se zdá v pořádku. Ani se neškrábe. A začalo se to projevovat až teď, kdyby to byla alergická reakce na nějakou složku v krmivu, tak už by se to přece muselo projevit dřív, ne?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:38
- Nahlásit
suesie
mohlo a nemuselo.
Zkus ten olej, tam by se zlepšení mělo dostavit rychle.
Jak dlouho krmíš tímhle krmením?
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:41
- Nahlásit
suesie
Moje boxerky mají lupy v tomto období každý rok. Nijak je kůže nesvědí, nedrbou se, žádné problémy nepozoruji. Vždy s jarem se lupy samy vytratí.... sleduju to už skoro 20 let a je to pořád stejné - ať jsme dříve vařili, tak i dnes, kdy jsou na granulích.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:43
- Nahlásit
fromeli
asi 3 měsíce
Markét
možná to bude i náš případ
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 13:32
- Nahlásit
kámoš co má buldočku mi taky říkal, že buldočci všeobecně mají prý sklony k sušší pokožce.....tak třeba je to u buldočků i normální
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 15:26
- Nahlásit
suesie
Psala si, že pesan se tedˇlíná. Já myslím, že to bude spojeno s obměnou srsti.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 13:17
- Nahlásit
Teď sem ty lupy řešila taky, navíc ještě zánět ušisek.
Koupila jsem čistý pupalkový olej a dávám 2 lžičky denně a po týdnu je vidět zlepšení.
Taky fenka z 90% už vylínala, takže to přičítám i tomu.
V sobotu jsem ji celou osprchovala vodou, bez šamponu a dneska jsem jí zkoušela "drbat" a vypadá to vcelku dobře, sice sem tam ještě nějaký ten lup je vidět, ale je to podstatné zlepšení.
O víkendu se jí chystám udělat "kopřivovou lázeň".
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 20:29
- Nahlásit
Na lupy a suchou kůži můžu z vlastní zkušenosti doporučit nastříkání srsti norkovým olejem a následné vykartáčování.Do žrádla přidat olej Dermanorm a po pár dnech je vidět rozdíl.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 06:27
- Nahlásit
Endy
norkový olej? Já vím, že se to přidává někdy do šamponu, ale samotné - to se kupuje kde? A neva, když je Michelle rádoby dlouhosrstá? Já jí tedy upravuju na sport, ale stejně, není to hlaďák a nerada bych, aby pak měla umorousanou srst.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:56
- Nahlásit
fromeli
Norkový olej koupíš v každém zveráči (nebo internetovém obchodě) a je to ve spreji. Taky jsem ho kupovala kvůli lupům.
Já kupuju tenhle:http://www.astin.cz/product.php?II=664&UID= 2006041208552788.100.157.66RBoHjdePi9N7khK3
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:01
- Nahlásit
Frog
mi to nic nenašlo?
Nemůžeš mi napsat, jak se jmenuje, já si to tam vypátrám
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:27
- Nahlásit
fromeli
Jasan je to GIMBORN Norkový olej 100 ml ...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:28
- Nahlásit
Frog
děkuji
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:28
- Nahlásit
http://www.astin.cz/product.php?II=664
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:31
- Nahlásit
Díky, zkusím to, snad to zabere hlavně na ty lupy, protože srst máme na to, že právě dolínáváme docela lesklou
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:11
- Nahlásit
Že bychom to taky na ty lupy zkusili... Už se to malinko lepší, ale třeba tohle opravdu pomůže.
|
sirina
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:11
- Nahlásit
Ne všechny problémy s lupy jsou v důsledku suché kůže existuje vnější cizopasník, který rozežírá povrch kůže napadá především štěňata psy kteří jsou nějakým způsobem oslabeni, tj. třeba psy v růstu nebo staré psy, ale také březí feny apod. Zlikvidovat se dá opakovanou koupelí v roztoku proti vnějším parazitům a důkladnou asanací prostředí kde pes žije /třeba kde spí/. A následným ošetřením proti cizopasníkům třeba spoty proti blechám a klíšťatům, které účinkují deůší dobu. Při té koupeli se musí roztok dostat skutečně až na kůži a alespoň deset minut působit. Porada s veterinářem. I kdyby to tím nebylo nic se tím nezkazí.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:27
- Nahlásit
sirina
Ten cizopasník se jmenuje dravčík a vyskytuje se především na hřbetu čumáčku a nad ocáskem.Myslím,že toho tu ale nikdo neřeší,že lupy
souvisí s línáním a vždycky po zimě je kůže přesušená.Prostě pes potřebuje jarní sluníčko.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:34
- Nahlásit
Žádný cizopasníky nemáme
Zatím se nám osvědčil čistý pupalkový olej, navíc Michelle dolínala, no a vše je již téměř stoprocentní
|
sirina
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:40
- Nahlásit
Není to dravčík. Je vidět jen pod mikroskopem, jmenuje se cheillentiela /mevím jak se to přesně píše/
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 15:44
- Nahlásit
Nám dělali testy na parazity i plísně, vše negativní.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 17:36
- Nahlásit
sirina
Zřejmě máš na mysli Cheyletielózu,což je dravčíkovitost.
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:14
- Nahlásit
Měl někdo z vašich pesanů nějaké nežádoucí účinky při podávaní pupalkového oleje? Děkuju
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 18:17
- Nahlásit
Lenny
naše jezevčanda ho brala dlouhodobě a vše OK. Teď naposledy měla čistý pupalkový olej, předtím pupalkový olej s vitamínem E a betakarotenem.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:23
- Nahlásit
fromeli
Kolik dáváš jezevčandě toho oleje? My dávali 6ti kilové woříštici do granulí 1 čajovou lžičku denně, ale vždy to vyzvracela.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:32 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
MORIE
dávala jsem dvě čajový toho s betakarotenem a u tohoto čistého byla odměrka, takže jsem jí dávala cca 5ml, než snědla tu lahvičku, pak jí vždy udělám pauzu a pokud nejsou problémy, tak dávám lžičku za den.
Zkusila jsi olejík od jiný firmy? Kolegyně si takhle koupila olej pro sebe a bylo jí po něm špatně, pak jí lékarnice poradila, že má zkusit jinou firmu a vše bylo OK.
Pokud by jí dělel zle dál, tak myslím, že je dobrý i ten extra panenský olivový olej, ten budu dávat teď, protože už pupalku dodlabala.
|