| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 19:53
- Nahlásit
typický samec německého pracáka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 20:14
- Nahlásit
Sali
Muzu se zeptat, u nekupirovanych dobrmanu v Nemecku ocas zatoceny nad hrbet pripadne spiralovite stoceny vylucuje z chovu nebo ne?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 08:37
- Nahlásit
Fifi: Nevím jak pinzety (mám pocit, že ocas může být jaký chce, ale je to jen můj pocit), ale u kníračů standard hovoří jen "ocas přirozeně ponechaný" a další náležitosti nepopisuje. Takže může být jak chce. Ono u malých kníračů jsou ocasy velmi často hozené až na hřbet, to by byl "fičák", kdyby se to najednou začalo vyřazovat!
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 09:17
- Nahlásit
Nechci se vám sem plést, ale vzhledem k tomu, že u ocasatých plemen je vada ocasu hrubou chybou a téměř se za to vyřazuje z chovu, tj. v populaci na to přísně šlechtěné se to oběvuje velice zřídka.
Na druhou stranu pokud se ocas 100 a více let "nešlechtil", protože to nebylo vidět, když byl useklý, byla by podle mě blbost hned po zakázáni kupírování brát to jako hrubou vadu.
Stačí ty uši, špatně nesené, tj. zkreslující tvar hlavy... ještě si k tomu přidejte ocas a nebudete mít za chvíli na čem chovat.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 09:47
- Nahlásit
Eny
Přesně tak, když se přestaly kupírovat uši, nevylučovalo se za ně zpočátku z chovu. Musí se tomu nechat čas.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 10:26
- Nahlásit
Fifi
co vím,tak se jen penalisuje,ale zatím se za nic nevyřazuje kromě malformace.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 12:18
- Nahlásit
Diky vsem za odpovedi!
|
IgorM
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2006 22:53
- Nahlásit
Nevite nahodou jak to s kupirovanim ocasu je. Na foru DKCR jsem nasel dotaz, zda se letos jeste ocasky kupirovat mohou, ale odpoved nikde ne. Nevite tady zda se smi nebo nesmi kupirovat?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 09:03
- Nahlásit
IgorM
v ČR platí zákon na ochranu zvířat v novelisované varsi,kde je povoleno kupírovat ocasy mláďatům do osmi dnů věku nebo tak něja,ma šteňata do toho taxativně patří.Dokud se toto nezmění,což by vyžadovalo další novelisaci zákona při skončení platnosti výjimky z doporučené legislativy EU,nic se neděje.
Poslední den starý údaj z ČKS zní,že letos se nic měnit nebude a ani se nic neplánuje do historicky krátké doby.
|
IgorM
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 09:46
- Nahlásit
IgorM
v ČR platí zákon na ochranu zvířat v novelisované varsi,kde je povoleno kupírovat ocasy mláďatům do osmi dnů věku nebo tak něja,ma šteňata do toho taxativně patří.Dokud se toto nezmění,což by vyžadovalo další novelisaci zákona při skončení platnosti výjimky z doporučené legislativy EU,nic se neděje.
Poslední den starý údaj z ČKS zní,že letos se nic měnit nebude a ani se nic neplánuje do historicky krátké doby.
Diky za odpoved. Jen se mi doneslo a z prispevku i na jinych forem jsem si precetl jaky byl prusvih s kupirovanim usi, tak bych jen nerad, aby meho budouciho psa stihl stejny osud. Asi si budu muset radne nastudovat prislusne normativy a o tuto problematiku hloubeji zajimat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 10:01
- Nahlásit
IgorM
hele samozřejmě by bylo do budoucna lepší nechávat zvířata s přirozenými,nekrácenými akrálními partiemi těla,ale to narazí na hrubý nesouhlas milovníků starého vzhledu.
Pokud chceš plně nekupírované zvíře a chceš si vybírat z plného vrhu sedmitýdeních zviřátek,musíš jet nakupovat do Německa,kde se to tak dělá podle jejich zákona.Tady bys musel dát chovateli záruku,nejlépe finanční,že si štěně opravdu odebereš,hned po porodu vrhu,a nechat si chovatelem vybrat jedno,co Ti nechá s ocasem.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 10:03
- Nahlásit
IgorM
tady se nevím odkud vloni šířila fáma,že od 1.1.2006 se nikam nepustí zvířata nejen s kupírovanýma ušima,ale že se zakáže od toho data i kupírování ocasů.Byla to plnohodnotná fáma ale fungovala a dobře zblbla lidi.
|
IgorM
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 10:02
- Nahlásit
Sali
Díky za radu. Musím se ještě rozhodnout přesně co, kdy a jak. Rozhoduji se mezi velkým kníračem, rotvajlerem a dobrmanem. Rotvik i kdyz se mi libi je na me moc pomaly, takze spis knirac a dobrman. Taky musim zvazit vse pro a proti. Jelikoz ma doma manzelka dva toy pudly, tak musim promyslet co a jak (toy pudl - neni zrovna to co by me uspokojovalo)
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 11:12
- Nahlásit
IgorM
Já tedy hlasuju pro knírače!
O to víc, když jsem viděla, jak jsou dobrmani zmrzlí po hodinové procházce ve sněhu, a to ani moc nemrzlo a celou cestu se šlo. Pes, kterému je větší zima než mně, to by se mi nelíbilo
|
juhan
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 14:36
- Nahlásit
Nikita
Tak to s tebou nesouhlasím!!!
Chodil jsem a chodím se psema i -15-20°C a není problém pokud je pes v pohybu. Ono taky dost záleží, jak psa otužuješ. Stalo se mi, že v únoru mi skočili do jezera si zaplavat a nebyla ani rýma. Já se snažím rozumně otužovat a je to OK.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 15:59
- Nahlásit
juhan
to byli naši dobrmani,venku jsme byli přes dvě hodiny,právě čerstvě napadlo a místama se bořili po břicha,celou dobu pádili a venku bylo mínus 5.Po příchodu domů padli za vlast a klepali se,než jsme roztopili kamna
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 20:08
- Nahlásit
Tchor
Přes dvě hodiny? Myslím, že míň, ale to je jedno. Důvod k otočení "dobrmanům je zima" mě překvapil, to neznám, moje malé štěňátko se bořilo ještě víc a o zimě ani neuvažovalo
juhan
Pokud je v pohybu. A když jedeš na cvičák a máš mít psa někde dvě hodiny zavřeného, to máš zateplenou kukaň v autě? Na půl hodiny ho někde uvázat ve sněhu asi těžko, ne? Mně stačilo vidět na závodech dobrmana na dlouhodobém odložení. Byl nějaký únor, ten pes se klepal jak přerostlej ratlík, vypadalo to, že umře.
|
KatkaK
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 22:52
- Nahlásit
Nikita
Tak to ja musim rict, ze ja jsem vetsi zmrzlik nez moje holky. Oni jsou v pohode tak do -5 - to ja uz mrznu a pri vyssim mrazu dostavaji kabatek . Takze, kdyz jsme v Alpach, je tam po ranu tak - 30, tak chodi s tatou tak rano na pred snidani na hodinu, po snidani tak od 9:00 do pul dvanacty a pak tak od dvou do ctyr nez jdeme s lyzi.
Za to ja, kdyz jsme pri - 5 nataceli, jsem to odnesla se zanetem ledvin a Sisi v pohode.
Takze si nestezuju. Ale je fakt, ze kdybych mela psa co je vetsi zmrzlik nez ja, tak by to musel byt asi krasarik
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 23:05
- Nahlásit
KatkaK
Já nevím. Já radši fousaté dobrmany, tedy knírače. Stačilo mi, když jsem viděla, co dělal v Mělníku déšť na Mistrovství světa dobrmanů. Chvíli to vypadalo, že se budou dělat náhradní stopy, až přestane pršet!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 08:44
- Nahlásit
Nikita
víš,my máme doma obecně dost přetopeno,protože tam pořád suším prádlo,pinzety chrní v posteli pod peřinou,a ven se chodí jen vyčurat když potřebujou,nejsou zvyklý muset být venku než se vyvenčí a zase zavřou...chodí si kdy a jak potřebujou....
a před vánocema jsme byli furt v práci a zvířata se zabavily samy,takže si zavedly tenhleten režim....a totálně zchoulostivěly.
Další-když jsem ze začátku nerespektovala to že mají holý břicha a nechala Kiru lítat s malinama jak dlouho chtěly,tak to Kira odnesla zánětem močáku...takže to hlídám a jak uvidím,že stydnou odspoda,točím domů.
Jinak navyklý dobrman může být v zateplený boudě venku celoročně,a modráčka původně zjevně kotcovýho mám s Merunou pořád venku v kotci,ráno bylo mínus 11 a byli teplý a spokojený.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 08:46
- Nahlásit
Nikita
ad auto-normálně včera když jsem měla v autě na cvičáku 3 pinzety,a stálo na sluníčku,měli tam krásně teplo a přežily tam celý den.Jinak by jim asi chmoustací deky v boxech nestačily,a musela bych boxy potáhnout...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 08:49
- Nahlásit
naprosto souhlasím s tím,že z praktických důvodů není zvíře nad lehkýho chlupatýho péřovýho ovčáka třeba maliňáka
Dobrman má svý specifika,ale v nich je taky suprový.Jen má prostě svý limitace s kterýma se musí počítat a zajistit mu takový podmínky,aby když nastoupí nebyl hendikepovaný tím,že to je holej pinč.
|
Stejskalová
|
# Zasláno: 9 Led 2006 19:30
- Nahlásit
Dobrý den,
přelouskala jsem celou debatu a po zjištění, že v podstatě v ČR jsou kvalitní chovy, které produkují jak exterierově tak povahově kvalitní dobrmany, napadá mě jediná otázka: po prozkoumání intenretových stránek chovatelských stanic dobrmanů vůbec netuším, jakým z chovných stanic bych měla nejvíce důvěřovat v otázkách kvality odchovů či jejich vlastních psů. Každý svého psa vychvaluje a mnohdy se o jejich potomcích dál nic nedozvím. Jednoduše, chtěla bych se zeptat, jaká chovná stanice se vám zdá dobrá a zaručuje dobré psy? Co říkáte na chovnou stanici Z Hlefštýna?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 15:34
- Nahlásit
Samochvala vzdy smrdi....Doporucuji se zamerit v jakych podminkach ch.st. stenata odchovava /prostredi, pece/, jestli vlastni i stare psy /stary pes v dobre kondici, to je ta nej. vizitka chovatele/, pote jestli oba rodice maji negativni testy na ruzne dedicne nemoci /RTG DKK, srdce, oci/, jake maji zkousky z vykonu /ono tvrzeni ma sice jen jednicku, ale je pripraven na trojku, je vzdy smesne.../, jak byli hodnoceni na vystavach. Pri vyberu stenete, je dobre vzdy navstivit vice chovatelu, abyste si udelala svuj obrazek. Pokud je stene v otresnych podminkach a Vy si reknete, ja ho odsud zachranim, tak si uvedomte, ze timto napomahate onomu nezodpovednemu chovateli, aby uspesne pokracoval ve sve cinnosti. Take pokud se v rodokmenu stenete vicekrat objevuje totez jmeno, nevesti to nic dobreho.
|
Laliba
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 21:47
- Nahlásit
Není to samochvála, ale znám a osobně se mi v současnosti líbí očekávaný vrh v CHS Alary Aslar. Oba rodiče pracovně vedení, matka super povahu, otec povahu i exteriér a rodokmen štěňat bude velice zajímavý a nepříbuzný na zvířata tady. Kdyby nebyli tři dobrmani na naši rodinu moc, hned bych si jedno mimi pořídila...
|