| Autor |
Zpráva |
replik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:39
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat zkušených, jestli může 5-ti měsíční pes nakrýt dospělou fenku nebo je-li to pravděpodobné?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:44
- Nahlásit
copak, malej už má "tyhlety" choutky????? nebo to myslíš čistě hypoteticky?
|
replik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:47
- Nahlásit
No malej jí obskakuje nepřetržitě, ale s krytím to nemělo nikdy nic společného. Problém je, že začala hárat a já nevím, jestli se ty jejich hrátky nemohou zvrtnout.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:11
- Nahlásit
áha....no tak na to bych viděla řešení ...honem sehnat kvalifikovaného ženicha, aby jí obskočil dřív než to stihne mrňous To je blbá rada, žejo....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:14
- Nahlásit
Evik
ze ty ses uz taky nakazila Gafieldovou nemoci??? ale jinak jako rada nad zlato to fakt neni spatny ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:16
- Nahlásit
Jirikovo
Já nemám žádnou nemoc!!! Já jsem pouze vtipná, inteligentní, duchaplná a uměleckými sklony motivovaná dívka. To není žádná diagnóza.
|
replik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:21
- Nahlásit
Evik:
skvělá rada , nejdříve by ji nakryl ženich a pak třeba i mladej, co by z to vzniklo....pěkná směsice štěňat, to by se poradcům chovu nelíbilo.
Teď vážně, i když je fenka nakrytá, musí se hlídat, aby nedošlo k překrytí. Pokud k tomu dojde můžou ve vrhu být štěňátka s různými otci a to není to pravé ořechové pro papírový chov.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:31
- Nahlásit
replik
hele to fakt jde? to se potom narodi nevlastni sourozenci jedny mame ve stejnou dobu?? tak to je husty ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:39
- Nahlásit
replik
já to myslela ze srandy, vím, že dva otcové můžou být a že by z toho nakonec asi byli nejspíš bezpapíráci, že? Páč by nebylo možno určit s jistotou otce....
Tyjo tak co s tím....To abys Agříka hlídala ve dne v noci a nenechala ho s Iki pro jistotu ani na chvíli o samotě.... Tedy tohle ti nezávidím....
Víš co mi taky přijde divné, že když už se vlastně chystala na hárání, tak že to v sobotu psi nějak ani moc neregistrovali, že?
|
replik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:40
- Nahlásit
Jirikovo
prý to opravdu jde, četla jsem to v knize Chov psů od pana Dostála.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:47
- Nahlásit
ono ne, že prý, ono to jde....já to jednou viděla na vlastní oči (tedy ne krytí, ale ten výsledek.... jedna štěňata taková, druhá maková a ani jedna podobná mámě )
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:05
- Nahlásit
Máte pravdu otců může být i několik, mají to dobře zařízené co. Ale myslím že z 5měsíčního štěnda nemusíte mít strach, ale příští hárání hlídat,hlídat a zase hlídat. Dá to práci mám dvě feny a jednoho psa
|
replik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:08
- Nahlásit
Evik
já jsem na jaře chtěla pořídit kotec, abych mohla pesany zavírat. Říkala jsem si, že mladej v 5-ti měsícich bude ještě nevinné mimčo. Jenom teď nevím, jestli je nebo není.
|
Jarmila
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:19
- Nahlásit
To je fakt,ze se da fenka prekryt i druhym psem,ale ono se narodi par stenat po jednom a par treba po druhem uplne pomichat to nejde kdyz je vajicko oplodneno tak ten druhy se uz neprimicha do stejneho.Maly stenda to od prirody ma zakodovany ze mu haravka voni,ale neco udelat? Neni v 5 mesicich cim takze leda pristi harani!! ahojky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:21
- Nahlásit
replik
no tak ten kotec pro dobu hárání raději vyrobit rozdělený a pokud bude Iki hárat, zavírat a pro jistotu zamknout na řetěz průlezová dvířka.
|
černotka
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 19:47
- Nahlásit
Kdyby mi někdo tvrdil, že fenka může mít štěnata s 2 psama, tak se s nim hádám až do krve, že je to hloupost, ale když to říkáte vy Hlavně, že to nejde u lidí
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 20:19
- Nahlásit
černotka
Rozdiel je v tom, ze zena mava zvycajne len jedno vajicko, fenky viac Je to mozne aj u ludi, ale ta nahoda je velmi velka. Musia sa uvolnit sucasne dve vajicka a pohlavny styk s dvoma muzmi musi prebehnut do 24 hodin. Aspon tak som to kedysi citala
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 10:22
- Nahlásit
Tak se to zlatíčkům podařilo, neuhlídala jsem je, 5 a půl měsíce starý pejsek byl s čubinkou spojený 5 minut. Teď musím zjistit, jestli z toho něco může být a případně jít s čubou na injekci.
Jaké s tou injekcí "těsně po" máte zkušennosti?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 11:14
- Nahlásit
No kamaradka byla na injekci tesně po a pak po 10dnech na druhy a norodilo se jí 13briardíku,navíc ta injekce je pekné hormonální svinstvo.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 11:27
- Nahlásit
Teď jsem mluvila s vetama, moc se neshodnou, zda z toho můžou být štěňtka. Na 1. injekci jdem za dva dny, tak doufám, že to bude fungovat.
Replik
|
ira
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 12:56
- Nahlásit
S injekcí proti početí mám špatné zkušenosti,tenkrát mě všichni před ní varovali(veterináři i známí chovatelé).Bohužel jsem si nenechala poradit a fenka skončila s ošklivým zánětem dělohy na operačním stole! Moc nechybělo a děloha by jí praskla,což by znamenalo konec.
Na veterině nám řekli,že zánětem dělohy obvykle končí 7 z 10 takto hormonálně přerušených gravidit.
Myslím,že nejlepší ve vaší situaci asi bude počkat,jestli z toho něco bude,pak se dá asi v polovině březosti vyvolat potrat,nebo nechat štěňata narodit a potom je hned uspat.Obvykle se jedno štěně nechává feně,aby odsálo mléko.pro jedno štěně myslím není problém najít nový domov.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:48
- Nahlásit
souhlasím s Ivou. zdá se to sice kruté, ale je to nejlepší řešení z hlediska feny. známá šla jednou také se svou fenou na injekci, pak na druhou...štěňata to přežila, ale stejně šla všechna uspat, páč šlo zaprvé o spojení dcera s otcem a zadruhé byla štěňata tak nějak "retardovaná" (příšerné zálomky na ocase a tak) takže já bych do toho opravdu nešla. ale nevěřím stejně tomu, že by zvládl takový prcek něco splodit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 15:08
- Nahlásit
Moje vetka doporučeje, když už je to nutné vyvolat umělý potrat v polovině březosti, že je to pro fenu méně náročné a hlavně třeba vůbec nezabřezla.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
Neměl by někdo zájem o krytí tímto psem bez PP?
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:26
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
A proč by měl ten pes krýt?
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:43
- Nahlásit
daliva
no páneček by chtěl ať z toho života něco má a ať si trochu užije vím, že to není zrovna důvod pro krytí, ale slíbila jsem, že pomůžu a tak to činím, byť nejsem zastáncem dalšího neuváženého krytí psů bez PP
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:55
- Nahlásit
Tedy od útulku bych tohle fakt nečekala. nabízí se jedovatá poznámka, jestli se snad útulky bojí, že nebudou mít o koho se starat a přijdou o práci? Fuj, to jsou mi nápady.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:17
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
No, to bych nepodporovala a už vůbec ne pod hlavičkou útulku, ať si nekazíte reputaci. Fakt to nepůsobí seriózně! Spíš bych páníkovi promluvila do duše (zvlášť z titulu zkušeného útulkáře), příp. ho odkázala na četnou internetovou inzerci či prezentace...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:24
- Nahlásit
ale pesan je to krásný
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:27
- Nahlásit
monika