| Autor |
Zpráva |
Libka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:25
- Nahlásit
Začala zima, a u nás, když nasněží, tak na chodíky sypou sůl. Mám tříměsíční štěně boxera a nevím, jestli a jak mám ošetřit packy před a po prochajdě. Můžete mi pozradit? Díky
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 12:02
- Nahlásit
Libka
mrkni na fórum Oplachujete gaučákům v zimě pacičky...
|
Andulka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 18:32
- Nahlásit
Já před prochajdou namažu tlapky silnou vrstvou indulony (nebo něčeho podobně mastného) a po procházce je umyju pod vodou a zase namažu Indulona je na doma nejlepší, protože se rychle vstřebá a nedělá mastný ťápoty.
Taky je dobrý pesům koupit botičky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 19:41
- Nahlásit
Tak tady snich zadnej neni tak ani zadna sul ))
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 17:17
- Nahlásit
já mám z www.baron.cz takovou mast z včelího vosku na tlapky, před procházkou pořádně namažu a po procházce tlapky omeju
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:19
- Nahlásit
Tak vytahuji již dávno zapadlé téma...
Nezdá se vám, že letos je sůl nějak "silnější" ?? I přes mazání a umývání tlapek mi Entita, sotva přijdeme na osolený kus, začíná kulhat, lehat, kňučet - snažím se to tedy obcházet tím, že chodíme zásadně vedle chodníků a při přecházení silnice přenáším, ale bohužel v městě to nejde provádět vždycky - tedy to chození po sněhu... Máte nějaký tip?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:25
- Nahlásit
leilamne se zda ta sul taky nejaka agresivni,pred tim muj pes v pohode a ed kulha jak v poslednim tazeni,muzu mazat jak chci,vubec to nejak nepomaha.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:26
- Nahlásit
leila
Jedině botičky. Puma na to taky vždycky strašně trpěla. Asi to bude kus od kusu, protože tam kde Hesina normálně prošla Belina kulhala,kňučela a měla tlapky celé rozpraskané. Řešila jsem to botičkama a chozením vedle chodníku, po sněhu (což jde jenom do té doby dokud je málo sněhu,když je tam metrová závěj tak je to naprd).
Teď na vesnici máme klid, tu se nesolí
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:36
- Nahlásit
nemethova5
prave vice lidi si stezovalo, co meli psi v pohode - kdyz mi to tynka udelal poprve, tak jsem si rikala ze mam citlivejsiho psa - ale po rozhovoru s ostatnima od nas jsem zjistila, ze knuci a kulhaji i psiska co cely zivot byli v poho...
Biluška
nad tema uz jsem premyslela a asi je nakoupime spolecne s obleckem, hold jak jsem se tomu vzdy branila s hladkosrstym psem me to nemine
Teď na vesnici máme klid, tu se nesolí
pche se jeste chlub, já ci taky
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:42
- Nahlásit
leilajako hajan byl fakt v pohode,normos o tech botickach uvazuju,ale jak poznam velikost na ovcouna,to fakt nevim,ani nevim,aby to nosil,oblecek uz mame,tak jeste boticky,jo on jde,pak se zacne kroutit,vselijak sedat,zveda packy,je to hnus a otrava.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:49
- Nahlásit
nemethova5
já je budu nejspíš brát od manmatu - u nás manmat prodávají ve velkoskldu, tak už jsem je měla jednou v rukách a vypadají ok.. jinak velikost se měří podle tloušťky nohy - někde u zápěstí - tady jsou i rozměry http://www.manmat.cz/cs/products/index/2/Ostatn%C3 %AD/6
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
leila
pche se jeste chlub, já ci taky
To není problém, tady se prodává každý druhý barák
|
zuska
Člen |
- Nahlásit
Taky stížnosti na sůl letos slyším ze všech stran. Naštěstí bydlíme v končinách, kam sůl nedorazila, takže si užíváme bílého snížku a žádné městské břečky (a to podotýkám bydlíme ve městě ).
Ale k těm botičkám - mám docela bohatou zkušenost, protože jsem měla v létě zraněného psa a v botce chodil pěkně dlouho. Asi nejdostupněší na trhu jsou ty neoprenové - nedoporučuju: jednak se během pár procházek ošoupají, prochodí (do týdne děravé, i při pohybu jen na vodítku), druhak nejsou vubec nepromokavé - což mi ve sněhu a mrazech nepřijde moc praktické :-P.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:50
- Nahlásit
Biluška
tady se prodává každý druhý barák
no jo ale bydlet v oryjentu? Ale zase by sousedé jistě měli radost páč s barákem by se 100% smečka nerozrostla jen o jednu pumu a možná odchov po entitě
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:52
- Nahlásit
zuska
takže si užíváme bílého snížku a žádné městské břečky
jéé to závidím u nás letos taky nic až dneska si páni silničáři vzpoměli
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:55
- Nahlásit
leiladiky moc,asi si je objednam,jestli to pujde takhle dal,tak za chvilku psa oblecu do neoprenu!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:57
- Nahlásit
leila
Ale zase by sousedé jistě měli radost páč s barákem by se 100% smečka nerozrostla jen o jednu pumu a možná odchov po entitě
Už mají dobrý trénink. Mají mě a dvanáctihlavou saň. Ve vedlejší dědině, tři kiláky od nás bydlí kámoška a jejich dvanáct tibetských dog a jeden parson. A o další dvě vesnice dál bydlí holka co má asi deset bulíků a nějaké německé ovčáky
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:58
- Nahlásit
zuskano a co ty od toho manmatu,tam maji prave dvoje na vyber,tak asi vezmu ty klasicke.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:59
- Nahlásit
Biluška
Už mají dobrý trénink. Mají mě a dvanáctihlavou saň. Ve vedlejší dědině, tři kiláky od nás bydlí kámoška a jejich dvanáct tibetských dog a jeden parson. A o další dvě vesnice dál bydlí holka co má asi deset bulíků a nějaké německé ovčáky
týý jo tož už to prohlašte za kynologickou oblast - tudíž četný výskyt homokynologicus a všeci se tam nastěhujeme
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:00
- Nahlásit
nemethova5
uz to tak vypada
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:07
- Nahlásit
leila
týý jo tož už to prohlašte za kynologickou oblast - tudíž četný výskyt homokynologicus a všeci se tam nastěhujeme
Zkusím to navrhnout někde nahoře. Ať nám tady zřídí něco jako rezervaci
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:12
- Nahlásit
nemethova5
s Manmatem zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že dělají věci pro saňové psy, tak bych jim věřila rozhodně víc.
Já to nakonec tenkrát řešila tak, že jsem těm neoprenovým botkám od Trixie prošívala nášlapovou plochu kvalitnějším materiálem, aby se tak rychle neprošoupaly a když byo mokro, tak jsem psovi balila nohu do igelitky - a až na igelitku dávala botu. Jenže to bylo kvuli zranění... Do posolených ulic před každou procházkou a na všechny 4 tlapky je to dost nepraktické řešení To bych radila buď zkusit mazat silnou vrstvou indulony, jak už bylo zmíněno, zkusit se vyvarovat soleným částem nebo přes ně psa nosit (ne vždy reálné ) nebo když boty, asi bych v první řadě zkusila ten Manmat. Jsou i za příjemnou cenu.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:16
- Nahlásit
zuska55-kilove psa tahat nebudu,to je nemyslitelny,jezdim do ostravy do prace se psem a to tam je teda fest prosoleny,budu muset zkusit ty boticky,asi si je hned objednam,nejdriv musim zmerit packy,no uvidim,indulonou mazu,ale jak jsem psala,nema to zadny ucel,je to stejny,jak bych mu je vubec nemazala.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:20
- Nahlásit
nemethova5
,jezdim do ostravy do prace se psem a to tam je teda fest prosoleny
toz asi tvuj hafan slape po stejne soli jako my toz snad to je jen problem ostravska kvuliva ostatnim psiskum ...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:21
- Nahlásit
Biluška
Ať nám tady zřídí něco jako rezervaci
ale víte paní jak by vám tam bylo fajn - žádný semetriky, žádní picálisti a vochránci páč vy přecete nejlíp víte co je pro vás nejlepší
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:44
- Nahlásit
leila
Není to jen problém ostravska. Loni jsme neměli sebemenší problémy a letos pes nepřejde ani silnici, hned kňučí a zvedá tlapky. Teď už pochopil, v čem je problém, a běží po posoleném velkými skoky a hned hup na trávu. V Brně jsou chodníky bílé, nikoli od sněhu, ale od soli, takže městem se prakticky nedá se psem chodit.
Jestlipak by se dalo někde zjistit, jestli se změnilo složení posypu?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:03
- Nahlásit
Vadí nějak sůl psům, co jsou venkovní? Nebo ti jsouproti ní odolnější?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 05:00
- Nahlásit
Falco
Tak tak, taky bydlíme v Brně, do letoška jsme neměli problém, ale letos pes taky zvedá paciny. Taky jsme si s manželem říkali, že je letos posyp nějaký agresivnější....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 07:18
- Nahlásit
Hihi, Fero se při prvním sněhu snažil kulhat na všechny čtyři. Zjistil že to nejde, tak chodil po dvou. Občas se zastaví a počká až mu projedu packy prstama. Je to cíťa. Agina ve stejných úsecích tlape normálně po 4. Ale v neděli jsme byli sáňkovat, a Agině začala ze zadní packy téct krev-občas tahala sáně po nasolených úsecích, i když jsem se snažila ji nasměrovat po sněhu. Jejímu bráchovi namrzly kuličky-museli jsme se nakonec vrátit, nejdřív mu zčervenaly, potom zrudly a nakonec se na nich udělala prasklinka. A to měl i obleček. Byl s náma i Fred a ten byl v pohodě. On je venkovní a ví, že si musí dát kuličky do bříška.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 08:00
- Nahlásit
Mucholabka
Jejímu bráchovi namrzly kuličky-museli jsme se nakonec vrátit, nejdřív mu zčervenaly, potom zrudly a nakonec se na nich udělala prasklinka.
|