| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2019 19:28
- Nahlásit
Eimy
ma krasne vybarvenou hlavu
Fousisko
no nasi selmici kluci byli jak kdy... ale jak rikas, svuj klid teda rozhodne pasuje
ono kdyz sme tu u tech selmicek... "muj" soptik bude mit 15 v zari, zije teda u segry ve smecce, slepej hluchej starik... ale pomazleni a bastu ma porad rad a dve slicne fenecky, selmicku a borderku, k tomu nemuzu najit zadnou fotku ale zrovna
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2019 19:52
- Nahlásit
Fousisko
Díky moc. Je to lump, ale společnou dovolenou nakonec dal úplně bez problémů.
cernej caj
Děkuju Na fotku psiska, pokud najdeš, bych se ráda koukla.
Teď se divam, že je to rok, co jsem tuhleu diskuzi založila. V té době by mě ani nenapadlo, že za rok budeme mít už skoro 10ti měsíčního raubíře.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2019 09:12
- Nahlásit
Eimy
nojo, psalas, ze to ma cas a najednou je raubir doma
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960 x960/68377198_1205978406239831_8198393282963701760 _o.jpg?_nc_cat=108&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_oc=AQmBxgO pF1dntYwjSE9kBtSlCDLDOjQp8nWRLVNJGLlQ-EvGxRaYY2ZYh lD6RNvysig&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=abb47a252a ddbacc5651c620c474caa1&oe=5DA16C2E
snad to pujde otevrit - kdyztak zkopirovat a vlozit do prohlziece nebo umazat s z https z mobilu me to akorat zlobi
je z roku 2016, to mel 12, ted uz je fakt takovej staletej, u segry se ma.vyborne se smeckou
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2019 21:42
- Nahlásit
cernej caj
Jojo, čas to mělo, ale jakmile začal být manžel nalomenej, že jako asi jo, tak jsem si řekla, že když budu ještě čekat, tak si to zas rozmyslí a zrovna Báďova chovatelka inzerovala volný štěnda... A bylo vymalováno... Do toho měl ještě mladší syn období, že každej večer brečel, po Eimy... Teď už si na ni vzpomene jen občas...
Pejsan je super. Trikolorní šeltie jsou super.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2019 07:03
- Nahlásit
Eimy
obcas to proste nabere jinej spad my soptu nechteli, jen sme jeli ukazat chovatelce jinyho pejska, a tenhle tam byl vracenej, ze bojacek... tatinka se sestrou doma malem kleplo
Tak je fajn, ze novej hafan pekne zaplnil diru po eimy a je jasny, ze chybi vsem, ale myslim, ze ted mate fakt peknyho psa.
me se nwjvic libi asi vedle trikolor blue merle, ale tam dost zalezi... na trikolor neni co zkazit, jinak sme meli ostatni 4 kusy zlaty... vlastne to dost leti, zlata ellie ma uz 11. libi se mi spis s tmavsi maskou, ale nakonec myslim, ze pro selmicky budu tak trochu mit slabost porad, ackoli asi spic je spic
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 13:27
- Nahlásit
Ten trikolorní dědoušek je fakt nádherný....osobně jsem trikolórek ještě moc osobně nepotkala, většinou ty zlaté nebo merle, zrovna nedávno jsem se ale bavila s páníčkem jedné trikolorní fenky, která se mýmu fousisku děsně líbila, ale byla mírně hysterická, tak jsme ji radši dále nezkoušeli obtěžovat....Fenečka byla strašně droboučká, až mě to překvapilo...Kolegyně má právě zlatého šelťáčka, který pro změnu trochu přerostl, takže je pomalu jak moje fousisko...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2019 19:43 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
cernej caj
Jojo, je to až k nevíře. Z Bádi nám pomalu ale jistě roste puberťák, zkusili jsme si i výstavu, klubovku, ale asi to bylo na nás moc brzo (nebo možná pozdě :-D ). Báďa se choval jak pakoun, i přes to si donesl super posudek (s dovětkem, že potřebuje lepší výstavní přípravu a známku výborná. Mám z toho radost, ale mrzí mě, že možná to mohlo dopadnout ještě líp. :-D Tak třeba příště.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2019 08:21
- Nahlásit
Eimy
Krásný fotky, Báďa je fakt výstavní. A ta výstavní příprava se dá natrénovat docela snadno. Mně osobně výstavy moc neberou, takže jsme s fousiskem dali jen pár, ale on je exhibicionista, takže jemu to šlo dobře. Poprvé jsme byli vlastně až na klubové dvojvýstavě spojené ještě rovnou s bonitací a zvládlo se to v klídku. Byla jsem tam tenkrát s chovatelkou, která si taky bonitovala novou čubinu. Tak mi nabídla, že abychom to nezvorali, že mi Edu správně předvede. Jenomže fousisko se šprajclo, že teda jako s "mámou" spolupracovat nebude, jí dělal strašné kraviny, vůbec ho nebyla schopná usměrnit tak, jak potřebovala. Až jsem řekla, že to teda zkusím sama. Eda se okamžitě uklidnil, fungoval skvěle a jediné, co jsem musela korigovat bylo, aby neběhal moc rychle. Nijak extra jsme doma netrénovali kromě toho běhání do kruhu a stání na výstavním vodítku.
Jinak moc gratuluji. Je super, že rozhodčí ocenil hlavně kvalitu psa a vzal ohled na to, že je na výstavě poprvé.
Já myslím, že není důležité, v jakém věku jde pes poprvé na výstavu (pokud jako štěně, je to samozřejmě výhoda), ale že podstatnější je socializace na prostředí, které se těm výstavám podobá. Čili hodně rušno, hodně psů....S ohledem na povahu pejska taková prostředí cíleně trénovat od štěněte. U těch, co jsou cíťové či bojaví se musí pomalu, postupně, dodávat jim sebevědomí, u těch průzkumníků extrovertů zas člověk víc řeší to, aby štěně vnímalo, soustředilo se hlavně na svého člověka....
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2019 08:26
- Nahlásit
Jo a ještě k výstavám malé doporučení. Pokud se jim budete chtít věnovat, je super, když si Báďa zvykne na klec. Tedy v tom smyslu, aby se ji naučil vnímat jako svůj pelíšek, své bezpečné místo k odpočinku. Nám to bylo ohromně k užitku. Eda byl na klec zvyklý prakticky už od chovatelky, doma jsme to upevnili, takže to pro něj fakt byl pelíšek. Cca do 3 let v ní i doma spal. Teď už v ní sice nespí, jen jezdí v autě, ale pořád ji vnímá jako fajn místo k odpočinku. A pro psa je tohle obrovská výhoda právě když jede někam, kde to nezná. To své bezpečné místo má všude s sebou. Na výstavách se pak dá ještě klec třeba přehodit dekou, takže psa neotravuje to, co se děje venku...Je pak mnohem klidnější, když vyleze ven a jde "do akce".
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2019 20:29
- Nahlásit
Fousisko
Díky moc za pochvalu.
Je fakt, že jsem týden před výstavou byla od rána do večera v práci a manžel sice psisko vyvenčí a postará se, ale tolik aktivity jako se mnou s ním nemá. Mám poučení pro příště. Snad to bude lepší.
Báďa má doma látkovou přepravku a do auta malou plastovou (v té látkové zvracel... :-/ ), takže tu látkovou asi vezmu s sebou, i když on tam sice chodí spát, ale zavřenej v ní být nechce.... :-D Je to trdlo, no...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2019 08:58
- Nahlásit
Eimy
Ono to je jen o tom nastavení - domluvení se se psem na pravidlech. Když byl můj fousatec malý, tak měl svou "kenelku" otevřenou přes den, aby si tam mohl zalézat, kdy chce, když ale nastal večer, tak věděl, že ho tam zavřu, protože v noci jsem se nechtěla dočkat toho, že mi skočí do postele :-D To zavírání jsme trénovali po chvilkách a zprvu jsem u té klece seděla, dávala mu dobrůtky, nebo tam měl hračku, kousátko apod., aby se nenudil. Pak jsem zkoušela odcházet od klece, ale být přitom v místnosti. No a hlavně jsme si zavedli takové slovní upozornění "spinkej" a on rychle pochopil, že když tohle řeknu, zavírá se a už pak má být v klidu. Vlastně to používám dodnes, když už v kenelce nespí (protože už nic dávno doma neničí a hlavně se nám kenelka nevejde do chodby, aniž by se o ni někdo nepřerazil). Prostě ho pomazlím před spaním, pak řeknu "spinkej" a zavřu dveře. A on tak ví, že už nic nebude. Když to náhodou říct zapomenu, tak si občas nechce lehnout a čeká, jestli se nevrátím a ještě přece jen něco nebude :-D.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2019 18:53
- Nahlásit
Eimy
divam se, ze se mi neposlalo posledne, co sem ti psala, jak mi to zlobi...
gratuluju k vystave a krasne roste je to fakt nadherne zbarveny zvire
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2019 22:18
- Nahlásit
Fousisko
On Báďa chodí do obou přepravek spát automaticky. Tím, že nesmí do postele, tak to jsou místa, který má "svoje" a má je rád, ale to zavření občas úplně není "ono" :-D
cernej caj
Moc děkuju.
Jinak teda malej terorista oslavil v říjnu rok, občas pořád zkouší mou (a hlavně manželovu) trpělivost, protože je to neuvěřitelnej kleptoman. Když ho sleduju, tak vyloženě vidím, jak přemýšlí, co by asi tak mohl ukrást a potom se na to zaměří a "brousí" okolo, dokud to neukradne... :-D Jinak je ale úžasnej (aspoň pro mě) a mám ráda tu jeho povahu i s tím kleptomanstvím. :-D
V lednu a únoru zkusíme štěstí na výstavách v Brně, tak to snad dopadne dobře a bude nám potom stačit už jen bonitace k uchovnění. Snažíme se trénovat, abychom si zase neuřízli ostudu jako na klubovce. :-D Kulturní vložku ať tentokrát obstará někdo jinej. :-D
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2019 19:05
- Nahlásit
Eimy
teeeda, tak gratulace k prvnimu roku a teda kleptomanie me docela pobavila a je super, ze ti povahove takhle sedi.
Doufam, ze vam to dopadne paradne v brne, a neco peknyho si odnesete a bude uchovnenej
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2020 20:51
- Nahlásit
Tak jsme se s panem Badoušem byli podivat na výstavách v Brně. Nejlíp pro nás dopadla ta národní (V2), ta mezinárodní pro mě byla trošku zklamání a rozčarování. Jeden den dostal D a druhej VD2 (tam mělmoc pěknej posudek).
Kadopádně už na té národní splnil výstavy potřebný k uchovnění, takže už nám zbývá jenom vyšetřit luxaci patel, jít na bonitaci a bude...
Pro srandu jsem ho přihlásila na krajskou výstavu... Ale jinak už asi s vystavováním končíme. Z nepovedených výstav jsme si přinesli aspoň povedený fotky. :-D
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2020 19:08
- Nahlásit
Eimy
teda, to sou krasny fotky, moc krasnej pesan tak gratulace k uchovneni, fotky jste si prinesli opravdu luxusni
|