| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:56
- Nahlásit
Antal, Shiba [b][/b]
Počkám si na další vrh. Pokud je konkrétní spojení vynikající většinou chovatel nezůstane u jednoho vrhu.[i][/i]
No nevím nevím, opakovaná spojení - byť kvalitních jedinců - toho plemeni moc nepřinesou, a zvlášť pro málopočetná plemena jsou někdy i pohromou...
Jinak k tématu - momentálně mám zadané štěně (už půl roku) a ráda si na toto konkrétní spojení počkám, ale na druhou stranu mě nikdo nemůže nutit si štěně skutečně vzít, pokud zjistím, že se narodilo v nevyhovujících podmínkách, bylo o něj špatně postaráno nebo má nějakou vadu...(což se v mém případě nestane, protože chovatele znám - to jen tak na okraj k úvodní diskusi).
Proti štěňátku na splátky v zásadě nic nemám, ale víc si takového zájemce "prolustruju", aby mu byly jednoznačně známé veškeré náklady a abych věděla, do jakého prostředí půjde. Současně mám ve smlouvě, že dokud štěně není splaceno celé, mám k němu stále určitá vlastnická práva a v případě, že zjistím nevyhovující podmínky, štěně si beru zpět a peníze vrátím. (Ale zatím jsem to naštěstí řešit nemusela.) Ani to, že někdo nemá hned po kupě přes 10tis. na štěně, neznamená, že nebude schopen se o něj dobře postarat - je pravda, že pořizovací cena je jen zlomek celkových nákladů, ale problém je ten, že je to zpravidla jeden z nejvyšších jednorázových nákladů - to ostatní se nabaluje po menších částkách...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:15
- Nahlásit
Antal
Víš já jsem si sice psa na splátky nepořídila, ale neříkám, že k tomu jednou nedojde, nevidím na tom nic špatného, jelikož už nějaké ty pejsany mám, tak ty misky, pelechy... odpadají, neboť neviudím důvod, proč by je nové štěně nemohlo podědit po předchůdci
nicméně je tedy hodně velký rozdíl jestli mám vypláznout jednorázove třeba 20.000 za štěně, což přesahuje mojí měsíční výplatu a z něčeho přeci jen ten měsíc musím já a můj pejsa žít , nebo 1700, měsíčně za krmení. Je fakt že bych si nekupovala ani bych nikdy na splátky neprodala štěně v ceně do 7.000,- ale vyšší částky proč ne, každý není milionář, který si nosí po kapsách desetitisíce
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:22
- Nahlásit
Jinak dispozice k torzi, v závislosti na krmení, hmm tak to je stále diskutovaná otázka, podle mého názoru, jsou linie, kde se torze vyskytuje a jsou linie, kde ne. spíš záleží na genetice, nikoliv na tom jestli žere ze stojanu, či nikoliv. Moji známí, přestože krmí dvakrát denně v malých dávkách, tak přišli o fenu kvůli torzi, i když prevence byla.
Stojan na misky je jedna z velice "moderních" vymožeností. Jako prevence proti torzi je několikanásobně účinější zachovávat psovi klidový režim po krmení, než výška krmení, toť můj názor. Vlci taky nežerou z pařezů.
No a když už bys tedy trval na stojanu, stejně dobře poslouží například menší kyblík, který má průměr stejný jako miska.
a ohnout drátek do kolečka a přivrtat si ho ke zdi snad zvládne i úplný domácí nekutil
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:27
- Nahlásit
Eny
"Vlci taky nežerou z pařezů..."
Taky si myslím.
|
Lea
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:28
- Nahlásit
shiba
No, snad to počítám dobře-pes ca 50kg=5xtableta na 10kg, 1 tab./45 Kč = 225. Odčervujeme většinou Drontalem plus. Přípravků je spousta a za různé ceny...Odčervujeme dospěláky 2 x ročně a nevyjde z nich nic.
My jsme si nechali udělat kotce s betonovým základem, zastřešené všechny najednou, na zemi včetně uličky jsou gumové desky. Nejsou moc velké, protože tam psi nebydlí a v každém je bouda odizolovaná od země, s předsíňkou a ve stropě je možnost el. přitápění. Loni se nám štěňata narodila v lednu a fena rodila doma jen z donucení. Hned druhý den šla celá rodinka do boudy a máma Gabča byla hned spokojenější a štěňátka taky.
Jinak nevím, co je špatného na krátkodobém uvázaní (řekněme, když potřebujeme někoho cizího vzít na dvůr atp.) Je úplně jedno jestli psa na tu chvíli zavřu do kotce nebo uvážu, co myslíte?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:27 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Lea
Ty tabletky na odčervení se dávají nejvýš 4 - nad 40 kg se dávka nezvyšuje. Ale asi to neublíží, nevím. My odčervujeme nejméně 3x, i když nic nemají, proto jsem se ptala na tu četnost.
Neříkám, že je na krátkodobém uvázání něco špatného, řekla jsem jen, že bych to neudělala. Mám z toho divný pocit. Podle mě se pes lépe cítí v kotci, pokud je v něm zvyklý a je to jeho výsostné území, než uvázaný.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:32
- Nahlásit
shiba
To vazne sa nezvysuje davka na psa aj ktory je hodne nad 40kg. Trebars 80kg? O tomto som nepocula, ja zatial tiez davam 5.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:45
- Nahlásit
pigie
Taky se mi tomu nechtělo věřit, i když své vetce věřím 100%, ale bylo to i příbalovém letáku i mi to potvrdili další veti.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:48
- Nahlásit
shiba
Tak bud nas vet je neznaly, alebo chce zarobit. Ale kludne mi da 5 tabletiek na 53kg psa. Ja sa ho nato nabuduce schvalne spytam. A tiez si kupim plnu krabicku aj s pribalovym letakom Vdaka za informaciu, nerada zatazujem psa odcervovacimi tabletkami navyse, pretoze mu nerobia dobre skoro ziadne a tiez urcite pecen dostava zabrat. Este raz vdaka.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 18:55
- Nahlásit
pigie
Nemáš za co děkovat. Jak jsem koupila, tak prodávám. Takto mě informovaly důvěryhodné zdroje.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:15
- Nahlásit
shiba
Jak odčervuješ chovnou fenu?
Já jsem odčervila teď před očkováním, a nejpozěji do dvou měsíců by měla hárat a chci ji krýt, takže pak odčervím před krytím a v půlce březosti a pak normálně vždycky se štěňaty.
Nebo bys to před krytím vynechala?
|
ati
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:30
- Nahlásit
Já odčervuji před krytím a potom až se štěňaty. Nikdy jsem neměla psy začervené,naštěstí.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:11
- Nahlásit
Ketrin
Udělala bych to přesně tak, jak píšeš!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:14
- Nahlásit
shiba
Dík. Tak jo. Při 1.vrhu jsem to taky tak dělala.
Jenom, když tu pořád čtu, jak to je záhul na játra, jsem si říkala, jestli to nepřeháním. Ale zaškrkavčený vrh bych nechtěla, vím o případu vážných zdravotních problémů i s úhyny ve vrhu LR, a původcem všeho bylo masivní zaškrkavčení.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 11:28
- Nahlásit
Ketrin
Dělám to tak od začátku, co chovám, a mám dobré zkušenosti.
Pro ilustraci - jednou jsem byla v nemocnici, na odčervení jsem nevzpoměla, aby to manžel udělal, takže byla fenka odčervená jenom před krytím a pak až se štěňaty - a ty haldy škrkavek u štěňat už nikdy nechci vidět.
|
Lea
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 12:18
- Nahlásit
shiba
Tak máte fakt pravdu: koukla jsem na leták odčervovadla Zipyran a píšou tam toto: Není nutné zvýšit dávku nad 4 tablety u psů těžších než 40 kg. Tak to je dobrý vědět, aspoň ušetříme. Taky jsem z toho pochopila, že jim ale ta vyšší dávka neublíží.
Ketrin
Přivezli jsme si štěně ze Srbska (YU), kde odčervování moc "tradici" nemá. Takže jsme ho odčervili, ale to jsme netušili, jak strašně štěně může být začervené-místo h...a z něj vypadlo klubko škrkavek. Odčervení jsme opakovali po 14 dnech a štěně dostalo otravu organismu z rozkladu těch červů. Pejsek to přežil, ale zůstal trochu jakoby zaostalý, nějak se mu to podepsalo na mozku. Takže už jsme zase o něco chytřejší a s odčervováním opatrně.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 13:25 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja som nasla zase pre Drontal plus:
Dávkování
pes tělesná hmotnost Drontal plus
štěňata a malí psi 0,5-2 kg 1/4 tablety
2-5 kg 1/2 tablety
5-10 kg 1 tableta
středně velcí psi 10-20 kg 2 tablety
20-30 kg 3 tablety
velcí psi 30-40 kg 4 tablety
atd.
Co chapem, ze davka sa ma zvysovat
Caniverm:
Dávkování
Štěňata, malá plemena psů a kočky: 1 tableta 0,175 g na 0,5-2 kg ž.hm.,
1/2 tablety 0,7 g nebo 2 tablety 0,175 g na 2-5 kg ž.hm.
Střední plemena psů: 1 tableta 0,7 g nebo 4 tablety 0,175 g na 5-10 kg
ž.hm.
Velká plemena psů a velké šelmy: 1 tableta 0,7 g na počatých 10 kg ž.hm.
Co tiez chapem, ze sa ma zvysovat podla vahy...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 08:05
- Nahlásit
Prosím nemáte někdo odkazy na inzerci zdarma v zahraničí?
|