| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 11:26
- Nahlásit
Meggi
Pokud jde jen o ty mašličky, tak já jsem měla štěňata omašličkovaná od prvního dne, a to proto, abych je rozeznala, ne že by byly hned zadané. Protože jsem si o nich vedla záznamy, denně jsem je vážila a psala jsem si všechno co se dělo, kdo první otevřel oči, kdo se jak projevoval... atd.
Takže mašličky nemusí znamenat jen to, že je štěně zadané.
Tím se nechci zastávat té množitelky, kterou jsi popsala.
|
ati
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 11:39
- Nahlásit
Souhlas s Ketrin ,a navíc v prvních dnech bych ke štěňatům nikoho nepustila Taky štěňata pozoruji a snažím se poté pomoci s výběrem podle toho,co noví majitelé požadují. Psa jako kámoše bez ambicí k chovu,nebo na výcvik,na výstavy a pod. Ale musím říct pokud si někdo vybere to nej .štěně a nechce ho na výstavy ,ale jsem přesvědčená ,že se bude míííít tak ho dám
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:02
- Nahlásit
Tak tihle yorkšírci měli mašličky, protože už byly zadaní, takhle to řekl ten jejich chovatel a už vůbec nebyly v kelci samotna jen s maminou, ale ještě knim měli zavřenou jednu čubinu. Tak jsem ráda, že byly mašličky pochopeny a vysvětleny i z jiného důvodu.
Když jsem byla vybírat pro maminu westíka, tak mašličku nedostal, majitelka se bála, že by se mohl uškrtit, tak mu ustřihla špičku chlouků na ocástku, aby jsme věděli, který je náš
|
Antal
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:29
- Nahlásit
Danuš
Než jsem si pořídila štěnisko, tak jsem dloooouho (cca 8 měsíců ) dopředu zjišťovala všechny informace, týkající se plemene, které jsem si vybrala. A jedna z tech informací, byla také samozřejmě cena štěňátka.Nedivte se když Vám volají lidé a ptají se na cenu. Vždyť laik, který nemá vůbec představu o ceně daného plemene si to potřebuje nějak zjistit. A od koho jiného se těmto informacím dostane, než od chovatele. Já jsem zjišťovala všechny informace hodně dopředu, abych mohla včas zvážit, zda vůbec mám na to si takové štěňátko pořídit, ale také ho do budoucna živit, cvičit, léčit atd. ....
Spíše nechápu lidi, kteří si pořizují psa na splátky. Když na psa nemám peníze, tak si ho prostě nepořídím. A počkám, než si budu jistá, že mu budu schopna dát vše co potřebuje.
|
Lea
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 12:57
- Nahlásit
Antal
Dali jsme již myslím dvakrát štěně na splátky a ještě jsme ho přivezli 300 km daleko a vyplatilo se. Nekrmí ho sice těmi nej-granulemi, ale co můžou tak mu dají a mají ho rádi. Nelitujeme toho ani v nejmenším.
Také jsme si zpočátku říkali, že nejsou-li budoucí majitelé ochotni si pro psa přijet, asi ho zas tak moc nechtějí. Nakonec z nich vypadlo, že se prostě bojí jet do Prahy(byli z venkova).
Nakonec, když člověk vidí, kam ten štěnda přijde, můžeme být zas o něco klidnější.
|
iva
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 18:51
- Nahlásit
Lea
Připojím se s trochu jiným tématem. Leo, moc bych prosila o podrobnější informace o šarplaninci - vážně o něm uvažuji, teda o feně, výhledově tak asi za 2 roky (až se přestěhujeme do baráčku). Hlavně mě zajímá povaha, snášenlivost s jinými fenkami (malé spol. plemeno - brabantík, čivava), chování k členům širší rodiny, kteř by nás častěji navštěvovali a vůbec všechny zkušenosti a poznatky. Potřebuji perfekt hlídače, ale ne rafana, který mi zakousne babičku. Pokud si najdeš čas, budu ráda, kdyřž napíšeš na conieb@seznam.cz. Dík!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 19:35
- Nahlásit
Ja mam otazku na vas chovatelky, davate rozne ceny na steniatka podla toho, aky ma kto s nimi zamer (vystavy, chov, vycvik, domaci psik,...)?
|
Lea
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 21:34
- Nahlásit
iva
Jasně, určitě ti napíšu, dám si to trochu dohromady, páč bych se strašně rozpovídala
Ale předesílám, že babičky nepapáme (hlavně ne ty vlastní:biglol maximálně blízneme
S čivavkama a podobně problém taky nemáme, pouze, když si nedaji majzla, tak je vdechneme
Tak, jdu si tě napsat
|
truneckovai
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 22:11
- Nahlásit
jsem uplne mimo z toho co se tu pise o nabidkach stenatek.moje hovawarti slecna ceka stenatka a ja premyslela jestli mam dat inz. pred porodem nebo po nem.jsem poverciva tak to nechavam az po porodu.uz se tesim jak si budu proverovat pripadne zajemce o stenatka.mam hruzu z toho ze je dostane nejaky inteligent typu p.Menhle.
|
Danuš
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:23
- Nahlásit
piggie
Pokud se štěňata výrazně liší v předpokládané kvalitě exteriéru, dávám i rozdílné ceny, ale pak si zájemce nemůže pochopitelně vybrat z kompletního vrhu. Jinak mi vcelku na tom moc nesejde, jestli se pes bude válet na kanapi nebo bude sbírat výstavní ocenění. Hlavně když se bude mít dobře.
Takže rozdílné ceny ano, ale ne podle toho, co s nimi kdo chce dělat, ale podle toho, co si já myslím o jejich eventuelní výstavní kariéře.
to Antal
Nedivím se, že se člověk zeptá na cenu, ale myslím si, že to u vrhu není nejdůležitější. Samozřejmě, orientačně to důležité je, ale cena se taky odvíjí od kvality rodičů, teda, podle mě. Takže pokud se mě zájemce zeptá první otázkou za kolik a následuje, hmmm tak děkuju, to je moc,... tak mi to nepřipadá, že jde o vážného zájemce o plemeno. Navíc, moje plemeno se pohybuje od 4 do cca 8 tis., což je poměrně velká variabilita a pokud se nezeptá co se pod cenou schovává, tak se v podstatě nic nedozvěděl.
Jinak dost často volávám na inzeráty kvůli svým přátelům, kteří chtějí psa a chtějí vědět, za kolik. Pokud chci jen vědět, za kolik se prodává, tak to hnedka řeknu v první větě - že chci jen orientačně vědět, za kolik plemeno jde, že o něm uvažujeme do budoucna.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 11:53
- Nahlásit
Antal
Spíše nechápu lidi, kteří si pořizují psa na splátky. Když na psa nemám peníze, tak si ho prostě nepořídím. A počkám, než si budu jistá, že mu budu schopna dát vše co potřebuje.
To, že někdo nemá momentálně v záloze částku přes 10 tisíc, neznamená, že se u něj štěně nebude mít dobře a že nemá 300 na očkování... Téměř z každého vrhu nějaké štěně dávám na splátky. Není pro mě důležitá solventnost budoucího majitele, ale jeho pohnutky, na základě kterých chce štěně mého plemene, jak je na ně připravený ap.
pigie
davate rozne ceny na steniatka podla toho, aky ma kto s nimi zamer
Cena je různá, ale ne podle záměrů majitele, ale podle kvality štěněte. Pokud si někdo vybere nejlepší štěně s tím, že je nechce na výstavy a chov, tak mu ho většinou nechám, ale cena je jako za nejlepší štěně.
Danuš
Jinak dost často volávám na inzeráty kvůli svým přátelům, kteří chtějí psa a chtějí vědět, za kolik. Pokud chci jen vědět, za kolik se prodává, tak to hnedka řeknu v první větě - že chci jen orientačně vědět, za kolik plemeno jde, že o něm uvažujeme do budoucna.
Tak to taky dělám. Řeknu na rovinu, o co mi jde, a dostanu odpovídající informaci. Ale když na mě někdo do telefonu vybafne "kolik stoji štěně", tak se nemůže divit, že mě to nenaplňuje blahem.
|
Antal
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 13:01
- Nahlásit
shiba Sama ale dobře víte, že to není jenom očkování.Patří do toho ještě krmení.Např. pro ND pytel kvaliního štěněcího krmení vyjde na 1500,- a za den takové štěňátko sežere cca 500g. Dále jsou to misky 2x 200,-, pro velké plemeno stojan na misky 600Kč, kotec min. 8000,-. Pokud je pejsek doma pelíšek, deky. Přípravky proti blechám, odčervovací přípravky, očkování proti tetanu atd ..... a můžu jmenovat další a další věci.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 13:34
- Nahlásit
Takže, rozhodla jsem se pro malý experiement. Jak jsem psala, vždycky dávám inzeráty jen do tematicky laděných časopisů nebo vůbec nikam. Ale někdo tady v téhle debatě docela vychvaloval inzerování v Anonci,kolik se ozve zájemců. Tak jsem dneska pro informaci hodila na server do anonce inzerát, žádné to okecávání kolem, jen pěkně natvrdo, štěňata s PP, cena, odkaz na web. stránky a budu počítat případné dotazy a ptát se každého, z čeho má inzerát. Osobně si myslím, že inzerce tohoto druhu je spíš o tom rychle prodat za každou cenu než najít ty nejlepší páníky. Ale podám podrobné informace mého pokusu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 20:01
- Nahlásit
Evicka
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 20:14
- Nahlásit
Antal
Např. pro ND pytel kvaliního štěněcího krmení vyjde na 1500,- a za den takové štěňátko sežere cca 500g. Dále jsou to misky 2x 200,-, pro velké plemeno stojan na misky 600Kč, kotec min. 8000,-. Pokud je pejsek doma pelíšek, deky. Přípravky proti blechám, odčervovací přípravky, očkování proti tetanu atd ..... a můžu jmenovat další a další věci.
krmení - koupím každý měsíc, nemusím vydat mnoho tisíc najednou; misky - nekupuji misky za 200 ale za 40 Kč; kotec - ne každý ho potřebuje, ale nás přišel každý cca na 500 Kč; pelíšek, deky - použiji klidně staré nepoužívané deky, náklady nula; Frontline - 230 Kč na kdo ví jak dlouho; odčervení - 30 Kč za tabletu, max. 120 Kč; proti tetanu neočkujeme... Pořád nevidím důvod, proč neprodat štěně na splátky lidem, kteří se o ně dobře postarají
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 20:24
- Nahlásit
Antal
Stojan na misky za 600,-Kč??? Prosím pěkně, co je to za zázrak? My primitivové dáváme psí misky na podlahu, náklady nula!
|
Antal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:25
- Nahlásit
Nikita
Co máte za psa?Je jasný, že pro Yorkšíra stojan na misky nepotřebujete
shiba Tak to jste celkem z levného kraje Já také kupuji krmení každý měsíc. ( ten pytel 15Kg za 1500,-mu vystačí akorát na ten měsíc ). Kotec za 500,-??? To já dám jen za kloubní výživu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:30
- Nahlásit
Antal
Já ho nikdy nepotřebovala ani na velké knírače.
Cože to tedy je za vynález?
|
Antal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:36
- Nahlásit
Nikita
Je to stojan, který drží misky a dají se nastavit a různě polohovat dle libosti. Slouží ke snížení rizika torze žaludku. Nebo také existují držáky na misky, které se upevňují buď na kotec, nebo na stěnu.
http://shop.internetshopping.cz/index.php?node=20040539&id=320&PHPSESS ID=7ad02ae05f4eccac52cd867a4f664b00
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:41 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Antal
VYpočítáváš tady náklady spojený s nákladem a divíš se, že někomu už potom prostě 10 000 na štěně nezbyde a koupí ho na splátky?
U nás ve zvermiexu je stojan na misky (bez misek) za 300 na 600 to vyjde i s těma miskama.
Nikita
Stojan na misky (aspoň ten, co znám já od nás ze zverimexu) je takový udělátko, ke kterýmu se dají připevnit misky a pejsan se potom nemusí zohýbat k misce a má je v úrovni, v jaké je potřebuje....
Tenhle u Baronu stojí 524,-
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:50
- Nahlásit
Antal
No že by to byla nezbytná položka, s kterou musím počítat při pořízení psa, to se mi stále nezdá. Misku dám na zem, do pár minut ji prázdnou seberu a hotovo. O ten držák bych se naopak bála, že se mi pes praští.
|
Antal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:15
- Nahlásit
Eimy
Pes přece není lednička, abych si ho kupovala na splátky a ani tu bych si na splátky nekoupila. Já myslím, že propočítat si náklady je opravdu nezbytné.A pokud na psa se vším všudy nemám, tak zkrátka počkám a našetřím si. Sice nebudu mít psa do týdne, ale třeba až za 8 měsíců a budu si jistá, že bude mít všechno co potřebuje.
Nikita Mě jen prostě záleží na tom, aby byl zdravý. Takže prostě raději vrazím 600,- do stojanu. Torze není žádná sranda.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:18
- Nahlásit
Antal
A co uděláš, když budeš chtít štěně po konkrétních rodičích?
Já bych si psa na splátky taky nekoupila, ale chápu lidi, co to udělaj
|
Antal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:22
- Nahlásit
Eimy Počkám si na další vrh. Pokud je konkrétní spojení vynikající většinou chovatel nezůstane u jednoho vrhu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:35
- Nahlásit
Antal
Kotec za 500,-???
Proč ne? Máte dojem, že pes musí mít bezpodmínečně montovaný kotec od firmy za několik tisíc, nebo nebude šťastný? Já to tak nevidím. Pár cihel z bouračky, mříž od souseda, dveře svařil manžel z roxorů a hups - kotec je na světě. Druhý ze dřeva + pletiva přišel o něco dráž - asi na 700.
Dobré jídlo a voda chutná stejně z plastových misek jako z nerezových, dobré granule nemusí nutně stát 100/kilo... A láska - ta je zadarmo.
Jen tak na okraj - kdyby nebylo lidí ochotných prodat štěně na splátky, dodnes bych neměla žádnou šibu ani akitu
|
Antal
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:59
- Nahlásit
shiba
Pár cihel z bouračky, mříž od souseda, dveře svařil manžel z roxorů a hups - kotec je na světě. Druhý ze dřeva + pletiva přišel o něco dráž - asi na 700.
[i][/i]
To je pravda, ale ne každý má šikovného manžela a možnost se dostat k materiálu
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:57
- Nahlásit
Antal
To je fakt. To je pro ilustraci, že náklady na psí výbavičku nemusí nutně dosahovat desetitisíců a že ne každý, kdo nemá momentálně na úhradu štěněte, nemusí být dobrý majitel. Většina lidí u mě čeká na štěně delší dobu a za tu dobu něco našetří a zbytek prostě doplatí ve splátkách. Nevidím v tom nic špatného ani nepochopitelného
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:04
- Nahlásit
Antal
Počkám si na další vrh. Pokud je konkrétní spojení vynikající většinou chovatel nezůstane u jednoho vrhu.
K tomuhle mám taky co říct - mám dvě spojení, která bych okamžitě zopakovala, kdyby ovšem byla možnost. Ani jeden z těch dvou psů už však není dostupný...
Takže nic není tak jednoduché, jak se může zdát.
|
Lea
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:04
- Nahlásit
Antal
Já teda tady na ty propočty koukám jak blázen-ty lidičky co nám psa spláceli asi na 3x nebo 4x se o něj starají moc pěkně. Pejsek bydlí venku na obrovském dvoře, leží na paletě, v chodbě má deku, jí a pije z hrnce a granulky nutně 1500,- stát nemusí. Pěknou boudu mu stloukli taky. Odčervení 1x za půl roku pro velkého psa 250 - 300,-
Jinak ani ten kotec nutností není. Poněvadž my co jsme tady, tak své pejsky nedržíme zavřené v kotci, ale zavíráme jen dle potřeby, postačí k tomuto účelu klidně jen úvaziště.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:08
- Nahlásit
Lea
Odčervení 1x za půl roku pro velkého psa 250 - 300,-
Čím to odčervujete? To, čím odčervujeme my, by stálo max. 120-130 Kč. A co půl roku - není to málo?
K těm kotcům - máme dva, vlastně 3, velký jsme rozdělili na dva menší, když už není velký pes, ale používáme je jako úložiště všeho možného, jen jeden je "v provozu", kdyby něco. Ale stejně, když potřebujeme psy zavřít, dáme je do jídelny (Ale určitě bych psa neuvazovala )
|