Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zkoušel jste někdo tyto nové granule
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2013 23:40 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

cernej caj
granule vyrobené v čechách?
Proč se ptáš mě? Ty jsi ten pojem použila a já se ptal, co tím myslíš. A tyhle jsou teda podle tebe vyrobené v čechách?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 06:53
- Nahlásit

zbrnd
já se tě na nic neptám. Použití otazníku může znamenat taky řečnickou otázku, kdy se tě nikdo na nic neptá, přesto ho použije.

Já jsem se ptala, jestli to jsou české granule a bylo mi řečeno, že ano. Nikde neříkám, že jsou podle mě české. Nebo tím, že se zeptám, protože to nevím, tak podle tebe tvrdím, že to tak je?

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 07:52
- Nahlásit

No, natural jehněčí je čistě moučkové, má při 22% proteinů 8,5%popele(=nespalitelný zbytek) a 2,37%! Ca. Ta moučka moc maso... asi nebude, spíš jenom ...kostní.
Holistic má sice maso uvedené, ale při 24% bílkovin má 9%popele a 2,12%Ca........
A kde jsou uvedeny procentuální podíly jednotlivých složek (brambory před moučkou?, vejce, hrášek - to se honí bílkovina - podíl živočišné bílkoviny na celkovém procentu je kolik? natural nemá uvedena procenta moučky)
Energetická hodnota krmiva je....?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 09:08
- Nahlásit

ještě abych to uvedla na pravou míru - je to zřejmě český výrobek vyráběný v anglii, co jsem se dočetla

Neumi
myslis, ze teda spis nic moc? nebo byt levnejsi, tak to jde? me se libi, ze se snazi mit i u nas krmivo v nejaky kvalite, i kdyz je fakt, ze ta cena by me mozna trochu odradila, na druhou stranu horsi nez treba carnilove to nebude?

mallosm
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 10:35
- Nahlásit

Neumi
Ono je to trochu jinak. Poměrně dlouho se o výživu zajímám, takže jsem už ledacos pochopil.

Nikdo u lepších krmiv nepoužívá masokostní moučky. To je pouze strašení barfařů. Je jasné, že nějaký odpad v moučce vždy je, ale je to kvůli tomu, že anorganické látky jsou žádoucí.

Procenta jednotlivých surovin výrobci v některých případech musejí uvádět, spíše však nemusejí.

Množství bílkovin je poměrně diskutabilní. Byl jsem příznivec high protein diet, ale vzhledem k tomu, že téměř nefungují, začal jsem hledat v těchto vodách a složení tohoto krmiva mi velmi vyhovuje.

Už jsem objednal první pytel. Zítra bych ho měl dostat, tak uvidíme.

pajanov
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 10:41
- Nahlásit

My jsme vyzkoušeli pro naše dvě fenky kuře holistic a ještě žádné granule jim tak nechutnaly. Máme je dva týdny, ale zatím to vypadá na hodně dobrý výsledek.

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 11:33
- Nahlásit

mallosm
Procento bílkovin spolu s množstvím popela a spolu s velmi vysokým Ca vypovídá hodně o nekvalitě masokostní moučky.
Procenta uvádět nemusí (ale právě to, že neuvádí o něčem vypovídá...), ale pořadí surovin by mělo být uvedeno dle procentuálního zastoupení, takže zase máme nějakou informaci...
Co se týká bílkovin - je rozdíl, zda se jedná o živočišné nebo rostlinné!
Jenom pro zajímavost, stěňata velkých plemen by měla mít 26% čistě živočišných bílkovin!
Jinak jehněčí Marp je na tom asi nejhůř, ale to platí nejen pro Marp, ale i jiné značky.

Jiná věc je, jak reaguje jeden každý organizmus psa a já si až tak nemyslím, že ta nejvyšší kvalita granulí musí být nutně to nejlepší pro každého psa (v každém věku, každého plemene).

mallosm
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 12:05
- Nahlásit

Neumi
Ano, jehněčí jsou obecně nejhorší. Když se dívám na kuřecí, je to lepší a u obou je na pytli uvedeno množství živočišných bílkovin - alespoň co jsem viděl. U kuřecího je to 84%, což je nadprůměrné.

http://www.marppetfood.cz/cs/produkty/marp-holisti c/chicken/

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 12:20
- Nahlásit

U kuřecího je to 84%
což je 22,7% živočišných bílkovin a to slušné je.
Zajímal by mě originál text z pytle k tomuto překladu na stránkách:
"Kuřecí maso (připravené z čerstvého masa) 25%"

Je na pytli uvedená energetická hodnota?

mallosm
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 12:25
- Nahlásit

Neumi
Energetická hodnata není moc důležitá, protože ta se vždy vypočítává z bílkovin, tuků a sacharidů, takže u dvou rozdílných krmiv bude stejná, i když budou mít úplně jiné složení. Navíc, v různých zemích existují různé výpočty, tedy to není hodnota normativního charakteru.V originále mají napsáno:
Freshly Prepared Chicken 25%
viz jejich stránky.

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 12:56
- Nahlásit

mallosm
Energetická hodnata není moc důležitá, protože ta se vždy vypočítává z bílkovin, tuků a sacharidů, takže u dvou rozdílných krmiv bude stejná, i když budou mít úplně jiné složení
To máš pravdu že se počítá a není to povinný údaj (i když mnozí výrobci uvádí, většinou ME)a podstatný je její zdroj. Nevím, jestli jsou různé výpočty v různých zemích, vím že jí je více druhů i různé výpočtové vzorce. Důležitá je ale pro psa, pro jeho nároky.

Freshly Prepared Chicken
to chce z pytle, na stránkách lze mít cokoliv. Zajímavé, že tam není "maso".

Anna H
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 13:14
- Nahlásit

Dá se tedy obecně říci, že pro psa je nejvíce důležité % živočišných bílkovin?

A k pití po krmivu. Mě také přišlo, že mi čuba dost pije a tím i čůrá, takže jsem jí to včera změřila..za den vypije cca 0,8 litru vody k dávce cca 300 gramů krmiva rozděleného na dvě porce.

mallosm
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 13:52
- Nahlásit

Neumi
U té energie je lepší vycházet opět z bílkovin a tuků.
Co se týká toho označení, všichni výrobci a aj píší beef, chicken atd - nikdy nepíší maso, protože se myslí maso.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 14:57
- Nahlásit

cernej caj
já se tě na nic neptám. Použití otazníku může znamenat taky řečnickou otázku, kdy se tě nikdo na nic neptá, přesto ho použije.
A jak to rozliším v psaném textu, když jsou obě možnosti reálné?

Já jsem se ptala, jestli to jsou české granule a bylo mi řečeno, že ano. Nikde neříkám, že jsou podle mě české. Nebo tím, že se zeptám, protože to nevím, tak podle tebe tvrdím, že to tak je?
České granule? To je stejný nebo jiný než cz granule? Jasně, že to neříkáš ba ani nepíšeš, proto jsem se Tě na to zeptal, jestli to tak chápeš. Je pravda, že jsem se spíše měl ptát Mayai, která napsala, že jsou to cz granule
Nevím o tom, že by jsi tvrdila, že to tak je. A nevím o tom, že bych já tvrdil, že ty jsi tvrdila.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 14:59
- Nahlásit

cernej caj
ještě abych to uvedla na pravou míru - je to zřejmě český výrobek vyráběný v anglii, co jsem se dočetla
dík

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:03
- Nahlásit

Anna H
A k pití po krmivu. Mě také přišlo, že mi čuba dost pije a tím i čůrá, takže jsem jí to včera změřila..za den vypije cca 0,8 litru vody k dávce cca 300 gramů krmiva rozděleného na dvě porce.
No to svědčí pouze o tom, že včera tomu bylo takto u tvého psa, jinak o ničem.

mallosm
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2013 22:05
- Nahlásit

Tak granule dnes dorazily. Vypadají velmi dobře. Jsou tmavé a krásně voní. Pesani se ně vrhli, jako blázni. Jak jim chutnají se ale potvrdí až po týdnu. Co je nové, to je vždy baví. Pokud jim to nebude chutnat, do týdne se to pozná. Dám další info.

mallosm
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 19:41
- Nahlásit

Tak musím po měsíci používání hlásit, že jsem velmi pozitivně překvapen. Vždy jsem používal jen granule made in US a zde mohu říci, že je výsledek úplně totožný. Dříve CC, nyní Marp Holistic. A tím komentářem k diskuzi končím...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 19:42
- Nahlásit

mallosm
že je výsledek úplně totožný

(omlouvám se, nedalo mi to )

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání