| Autor |
Zpráva |
mallosm
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 09:57
- Nahlásit
Teď jsem narazil na značku granulí, které vůbec neznám (a to jsem myslel, že mám přehled). Tady je web. Složení vypadá víc než dobře, ale chtěl bych vědět, jestli je už někdo zkoušel.
www.marppetfood.cz
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:37
- Nahlásit
mallosm
na ifauně už se probírali dřív, tak si tam můžeš tu diskuzi najít
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:39
- Nahlásit
Maya
To byla jenom reklama )))
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:42
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já nevím, já to moc nečetla, mě nijak extra nezaujaly, mi připadaj předražený a kupovat to nehodlám, jen vím, že to tam bylo
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:51
- Nahlásit
Maya
Myslim tohle vlákno že byla reklama, na ifauně jsem to četla taky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 12:30
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jako tohle?
no nevím mallosm je zkušenej czpes granulovej diskutér
každopádně furt lepší reklama na marp než na Pudigrí a Purinu
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 13:13
- Nahlásit
Maya
Já cenu moc neřeším. Ty granule mě zaujaly. Nikomu reklamu dělat nepotřebuju. Myslím, že jsem sem v minulosti už pár příspěvků vložil a většina z nich se netýkala žádných značek. Pokud si někdo myslí, že je to reklama, je to jeho problém
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 15:32
- Nahlásit
mallosm
Tak ta řada Natural nic moc, Holistic je lepší, ale je kuře, u jehněte to taky asi přehnali s těma bramborama, jako na český krmivo dobrý, ale nevidím důvod přeplácet když za stejný peníze můžu mít kvalitnější.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 15:38
- Nahlásit
to sou cz granule?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 15:43
- Nahlásit
cernej caj
jj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 16:54
- Nahlásit
aha, ja prave narazila snad na zminku ze cz ale pak ty anglicky popisky a tak ve me vylolalo dojem ze sou z uk ci odkud. Me treba prisli docela zajimavy ale nejak sem je nezkoumala peclive
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 18:20
- Nahlásit
Maya
To je sice možný, ale já zjistlil za poslední dobu, že je hodně krmiv, které hezky vypadají, ale nefugují. Je jich poměrně dost. Seženeš levnější, dražší, ale dobře jich moc nefunguje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 18:39
- Nahlásit
mallosm
je hodně krmiv, které hezky vypadají, ale nefugují
prosimtě jak má krmivo "fungovat"? To ty granule maj psovi zatancovat či co?
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 18:40
- Nahlásit
birma
To je poměrně hloupý dotat, ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 18:51
- Nahlásit
mallosm
ne, já fakt nechápu, jak ti může krmení nefungovat. Co na něm může nefungovat?
Chápu, že může bejt blbý, že po něm pes nevypadá dobře, že ho třeba nežere, ale jak může nefungovat?
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 19:04
- Nahlásit
birma
Pes má po něm průjem, nebo hodně stolice, nebo moc pije, nebo moc čůrá atd. Toto všechno způsobí, že pes nebude vypadat dobře a hrozí, že bude mít celkově i míň energie. Granule střídím
poměrně často a nazaril jsem na dost granulí, které měly dobré složení, ale celkově tedy nefungovaly.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 19:50
- Nahlásit
mallosm
A není to tak trošku... individuální? V závislosti na konkrétním psu, na jeho zátěži a aktuálním zdravotním stavu, na tom, na co byl zvyklý předtím...
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 20:01
- Nahlásit
lamalucni
Určitě je, ale aktuálně mám pět psů. Všichni jsou na tom velmi podobně, takže si už o krmivu můžu udělat celkem obrázek. Vím, jak mají zažívání odlišné, takže z toho už dokáži něco vypozorovat. Krmím hlavně špičkovými krmivy, takže v tomhle to nebude. Jsou skutečně značky, o kterých si dovolím říct, že nejsou funkční.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 08:22
- Nahlásit
lamalucni
No je fakt, že jsou značky, na který si stěžuje víc lidí, u nás třeba Acana děs na srst a co jsem četla, má takovou zkušenost hodně lidí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 08:50
- Nahlásit
Maya
jojo, s tou acanou to je treba pravda, i kdyz u nas supr. A treba totw, po kterym me desne psi hubli a navic prdeli, to mam pocit, ze je dneska jednicka v kazdy granulovy diskuzi ale pritom ja uz asi znova kupovat nehodlam...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 08:58
- Nahlásit
Tyto granule mám doma , jsou super, mají větší kusy, psům moc chutnají.
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 13:02
- Nahlásit
cernej caj
Acana je krmivo, které u dost psů nefunguje. U TOTW je to po delší zkušenosti to samé. Ty to maj tak dochucený, že psi pijou jako prothnutý. Tuto zkušenost nakonec přiznal každý z mého okolí. Pak mě potěší značky, které nevypadí na první pohled tak atraktivně a ve finále fungují daleko lépe.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 13:23
- Nahlásit
mallosm
dochucený, že psi pijou jako prothnutý.
O tomhle jsem slyšela, ale není naopak dobře, že pes na granule hodně pije? Granule jsou suchý a velká část psů na ně nepřijímá dost vody, což vede k problémům s ledvinama apod. Takže bych spíš řešila, jestli pes nepije málo, než že pije hodně... pochopitelně pokud teda to "hodně" není tak hodně, že by potřeboval čůrat dvakrát za noc.
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2013 13:24
- Nahlásit
lamalucni
Jak jsem psal, mám pět psů, chová dlouho a poznám, když je to hodně. Tohle je fakt hodně moc. I ti psi potřebují víckrát ven.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:44
- Nahlásit
cernej caj
Člen # Zasláno: 9 Říj 2013 15:38
- Nahlásit
to sou cz granule?
Maya
Člen # Zasláno: 9 Říj 2013 15:43
- Nahlásit
cernej caj
jj
------------
Co znamena pojem CZ granule?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 11:49
- Nahlásit
mallosm
třeba já acanu kupuju dost a myslím, že oba moji psi jsou v pohodě a nepijí nějak abnormálně. Musím říct, že s TOTW po prvním pytli sem si ničeho nevšimla kromě prdění feny a po druhém už tedasem zaregistrovala na těch chlupatých koulích, že pohubli a to jsem jim dávala docela víc, než byla uvedená dávka. Nevšimla sem si ale opět, že by nějak víc pili.
ale ten marp mi k vyzkoušení taky nepřijde zas tak děsný.
zbrnd
granule vyrobené v čechách?
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 18:11
- Nahlásit
cernej caj
Bude to mít každý jinak, ale u toho TOTW je těch problém strašně. U Acany to mám v okolí tak půl na půl, což ale taky není úplně optimální.
Co se týká toho Marp, právě, že se mi líbí ten koncept. Jen jsem chtěl vědět, než to koupím, jestli to už někdo zkoušel.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 20:11
- Nahlásit
mallosm
no já krmím TOTW dost často a žádný problémy nemáme, ale pravda je, že s tím pitím fakt nevím, když psi jsou převážně venku a mají k dispozici kýbl vody
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 20:16
- Nahlásit
Maya
Z mého okolí tím přestali krmit už snad všichni. Ono to složení na první pohled nevipadá špatně, ale ve finále je to prostě běčkový krmení. Ono, krmivo, které má kvalitní i suroviny, nemůže stát tyhle peníze (když se k tomu přičte dovoz z US, který nebude levný).
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 20:16
- Nahlásit
Ježiš, ta hrubka - omlouvám se, ale dělám dvě věci najednou.
|