| Autor |
Zpráva |
Tobby
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 16:17
- Nahlásit
Dobrý den,
jaké máte zkušenosti s tímto plemenem? Chceme si ho pořídit, prý je vhodný k dětem, tak mě moc zaujal. Děkuji
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 16:35
- Nahlásit
Tobby
Chceme si ho pořídit, prý je vhodný k dětem, tak mě moc zaujal
já nevím - není to málo, vybírat si psa jen podle toho, že prý je vhodný k dětem? chtělo by si to sesumírovat víc, uvědomit si, že pes - každý pes - vyžaduje výchovu a určité vyžití. Labroš je nejen vhodný k dětem - ale je to především pes lovecký, kterému nestačí - nechci-li ho trápit - obejít s ním dva tři bloky domů. je to pes, který patří především do přírody. Chce to, se na věc podívat, nejen svým úhlem pohledu, tzn. zda pes splní to, co od něj očekávám - tedy je -li vhodný k dětem, ale taky, zda já mohu naplnit to, co ten pes potřebuje ode mne. Když jsou děti - ne každý si umí najít čas na psovi potřeby (podívejte se schválně, kolik je inzerátů, že prodají / darují psa z nedostatku času), neříkám, že to je váš případ. Nic o vás nevím, soudím jen podle toho, že jediné co vás přednostně zajímá je jeho vztah k dětem. Nepátráte po tom, jak náročné je třeba plemeno na výchovu, kolik času od vás bude vyžadovat, jak se snáší s jinými psy, atd. atd. Třeba jste si zjistil víc od chovatelů, nevím, ale zadání tak působí, pokud jsem se spletla, omlouvám se. nejde mi o rýpání, ale o to, aby si lidé pořízovali psy s rozmyslem a s ohledem na toho živého tvora, takže to není nic osobního
|
Tobby
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 17:34
- Nahlásit
Ano, samozřejmě jsem četla už hodně článku o tomto plemenu. Mám už sepsané povely, které ho budu učit, máme taky velmi dobrého veterináře a krmen bude kvalitním krmivem. Vše máme zajištěno...
|
marta sam
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:06 - Změnil/a: marta sam
- Nahlásit
Plán máte opravdu vynikající! Ovšem je zde taková drobnost. Nejméně půlka psů, kteří jsou vydáváni za labradory nebude mít moc společného s tím, co jste se dočetla.
Dle dnešních FCI chovatelů z velké části Labrador je označení pro design takový ty štěkající fuchtle. Takře labrador jakožto to, jak by to plemeno mělo vypadat a hlavně se projevovat by k dětem vhodný býti mohl, ale bude nejspíš dost těžké, takového jedince sehnat bez zkušeností, abyste prostě nenaletěla.
Měl bych pro Vás doporučení: pokud máte pejsky ráda, nikdy si žádného nepořizujte, jen tím totiž podpoříte megabyznys, který nemá s dobrem pro pejsky nic společného.
|
Tobby
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:09
- Nahlásit
a proč bych si ho pořídit nemohla? Chci mít už konečně nějakého přítele...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:12
- Nahlásit
Doporučuji zajít na zde na fórum retrievři - je tam dost majitelů labradorů, kteří vám podají přesné informace a pomohou vám popřípadě i vybrat chovatelskou stanici.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_10739_703.html
|
Tobby
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:15
- Nahlásit
Mockrát děkuji za odkaz
|
marta sam
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 18:53
- Nahlásit
Nikdo nepsal, že nemůžete, Vy můžete bohužel.
No pokud chcete přítele doporučuji raději nějakého člobrdu.
Rozhodně tady na foru labradorů to je samej odborník.
|
Tobby
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 19:42
- Nahlásit
Já se ptám jaké máte s tímto plemenem zkušenosti, a ne, že o psech nic nevím. Měli jsme kdysi taky psa, byl to jezevčík, ale bohužel se okázalo, že v naší vesnici někdo traví psy, řekl nám to vet. a tak nám pejska někdo otrávil, ale to bylo už strašně dávno. Myslím, že před 5 lety...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 20:32
- Nahlásit
Když už jste se rozhodli pro labradora, opravdu velmi dobře vybírejte, odkud si ho pořídíte. Bohužel, to, co vídám chodit po vesnicích/městech, má do labradora daleko nejen vizáží. Povahově jsou tihle "rádobylabradoři" úplně mimo kýžený standard. Nikdy nezapomenu na pár mladých lidí, kteří měli dva puberťácké labradory - na cvičák museli oba psíci s ostnatými obojky a napadli tam tolik psů (včetně mého), jako nikdo jiný...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2013 21:16
- Nahlásit
marta sam
Rozhodně tady na foru labradorů to je samej odborník.
jestli samej odborník to nevím, ale rozhodně tam holky se psema něco dělají, víte pane?
Tobby
Měli jsme kdysi taky psa
to je dobře. Hlavní otázka ale zní, jestli opravdu můžete naplnit psovi potřeby. Spousta psů končí tak, že se cárají po zahradě a jednou za týden je vyvedou na procházku (viz třeba moje kolegyně, která pořídila - zrovna toho labradora - dětem ku radosti psa a šoupla ho k dědovi a babičce na zahradu. A všichni se podivovali, že pes velikosti malý kredence, nabitý energií, vyvádi vylomeniny, vypouští dědovi jezírko, loví kapry, hrabe, když ho jednou za čas vezmou na vycházku, uteče, nebo je usmýká....... když prarodiče umřeli, byli na psa hrozně naštvaní, že tam steskem vyje. Máte časový možnosti se věnovat psu, který je nabitý energií? Chce nejen lítat, ale i něco dělat? Pravda, spousta labradorů je dneska spíš typu vepřadorů, ale pořád jsou to pracovní psi, pro které je fajn sem tam gaučin, ale opravdu jen sem tam. Vůbec není špatný zajít si na to zdejší labradoří fórum a to nejen pokecat, ale hlavně ho vzít z gruntu, od začátku. Proč? Protože tak jak lidi píšou svoje zkušenosti a zážitky se svými psy, nejlépe si uděláte obrázek o tom, co vás čeká, co takový pes dokáže udělat, co ho zabaví, jak ho unavíte, že štěně má období nejen počůrávací /a že to někdy trvá/, ale taky období kousací a demolovací, že přijde období, kdy si pes bude chtít stavět svou hlavu....... dozvíte se tam realitu života s labradorem. Než jsem si přinesla domů štěně ohaře, prošla jsem spousta ohařích debat a to mi pomohlo si udělat hrubou, velmi hrubou představu toho, co mě bude čekat.
|
Tobby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2013 05:43
- Nahlásit
PetraK To je moc hezky napsané
Ano, všechno máme pro psa zajištěno, zapomněla jsem včera napsat, že včera jsem se šla kouknout do zverimexu na vodítka a obojky a už předem vybírat Na procházky budu chodit denně s kamarádkou, která má taky Labradora, a tak červenec - srpen budu chodit se psem 2 krát denně, možná i 3 krát denně na procházky. Necháme ho i očipovat, atd.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2013 09:25
- Nahlásit
Tobby
To je moc hezky napsané
děkujui.
je dobře, že se připravujete jen bych ještě podotkla, že s mladým psem specielně bych na ty vycházky chodila častějí než denně. Potřebuje hodně nových vjemů, zážitků. Ta zahrada má sice svou výhodu, ale proti psu panelákovému je pak pes zahradní o dost ochuzen. Já jsem vzala každý den štěndo na 3/4 hodiny až hodinu ráno ven, scukli jsme se s dalšími psími kámoši štěněcího věku a mrňata řádila, tím se krom socializace vybila a unavila a doma pak už nezbývalo tolik sil na to, aby provozovala alotria, páč s sebou blaženě bacila do pelechu a byla ráda, že jdeme pryč, stejně jsme to hodně často dělávaili i večer - spešl v létě, kdy je dlouho vidět. Bylo to pro mrňata super a pro nás taky páč unavený štěně = hodný štěně :-D
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2013 09:44
- Nahlásit
Podle mě taky hodně záleží k jakým dětem, k malým dětem labradoří štěně nebo puboš moc vhodnej není, to mu akorát sloužej děti za kuželky, viděla jsem osobně několikrát, v tom věku jsou to fakt rozevlátí magoři a při tý jejich velikosti...
|