| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 18:46
- Nahlásit
PS:
ještě je potřeba dávat bacha na chování venku - vůči psům, to je jasné, to napadne každého, ale taky vůči lidem. Mám tu teď paní vlkodlakovou, o které jsem si prvních 24 hodin myslela, že mě kousne, když k ní vlezu do ohrádky nebo když na ní sáhnu, nebo že mi sežere moje psy. Tak se tvářila a vypadala. A s ní přijel špicoidní miláček, který hned komunikoval, dával pacičku, pusinkoval - prostě jemné, něžné, vstřícné stvoření. No a jak se vyvrbili? Zatímco vlkodlaková je submisivní a neagresivní, špicloidík útočí na chlapy. To bylo překvápko! Na prvního to neudělal, až na druhého a pak na další. Vysloveně vyvolává konflikt, ne že nemá kam utéct a je v koncích. Ne. Příklad: soused za plotem (jeho) na něho mlasknul a promluvil, když jsme šli kolem a zastavili se tam, a pes se začal vrhat na plot, vysloveně vyjížděl. Nebo: kamarád seděl u mě v práci na židli, ani se nehnul, najednou přišel špic k němu a začal vrčet.
Když ho okřiknu, okamžitě přestane a hned je z něho ten milý, něžný, pusinkovací pejsek - ale jen vůči mě.
I takovéhle překvapení může nastat. Přitom nikdo přede mnou na tohle předem neupozornil. Tohle chování se projevilo po týdnu až poté, co šel se mnou do práce.
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 19:28
- Nahlásit
Vlčáčková: Děkuji za rady,mám jich už dneska plnou hlavu S tou ohrádkou je to dobrý nápad!To by mě nenapadlo.Psa z vodítka bych jen tak nepustila,toho svojeho taky většinou mívám na vodítku,člověk nikdy neví co jim prdne v hlavě Z toho mám celkem strach,z toho ublížení,jork je přece jen malý a stačilo by málo,aby byl malér.
Ze zkušenosti vím,že si hodně ostře hlídá kosti na kousání.Už jsem tady doma pár jiných psů měla(od kamarádek,rodičů),dokonce i na noc,s ničím nebyl problém,jen když se ten cizí přiblížil k vepřovému uchu,byl hodně nepříjemný.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 19:37
- Nahlásit
Tanule22
Není zač.
toho svojeho taky většinou
Nejsi náhodou z Brna?
Taky mívám psy na hlídání. Jeden je JRT (podle mého mixJRT, je od množitelky). A ten je úplně bezproblémový. Pacifista mezi psy. Ale furt otravuje. Je nabitý energií a vymýšlí kraviny. Leze za mými psy, přeskakuje je, dělá psí kusy. Tak ten by jorka spíš porazil než pokousal, magor divokej. Moji psi, když ho vidí, vždycky říkají: "proč jsi sem zase dovlekla toho debila?!" On je u nás šťastnej, vždycky mi nadšeně vletí do auta a největší strach má, aby ho páneček z toho auta nevyndal.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 19:45
- Nahlásit
Tanule22
tím, že je to se psem, kterého máš odmalinka, jednodušší, jsem myslela přesně to, čem píše Vlčáčková. U psa, co máš přímo od dobrého chovatele, se snadno dopátráš, kde se stala chyba, pokud se začne chovat divně a snáz to napravíš. U psa "z druhé ruky" musíš dávat pozor, protože může nesnášet třeba jen chlapi v modrých montérkách, nikdo ti to neřekne, protože s ním takového chlapa nepotkal (nebo to můžou být hnědovlasé slečny ve slunečních brýlích, nebo cokoliv jiného, nebo taky nic ).
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 19:53
- Nahlásit
Vlčáčková : Nejsem Jen už nějak dneska neumím česky Jsem z Ostravy To by si náramně rozuměl s tím mým cvokem No,asi nás čeká dlouhá cesta,ale snad to pak bude stát za to.
birma : Myslím,že zkusím nějakému dát domov,budu se co nejvíc snažit a třeba to nějak zvládneme Zvládla jsem koně,tak psi snad nebudou takový problém
Holky,teď jsem koukala na voříškiády a asi letos toho svého ořecha někam vytáhnu Aby jsme se oba koukli jak to tam chodí a třeba příští rok půjdem taky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 20:09
- Nahlásit
Tanule22
zkusím nějakému dát domov,budu se co nejvíc snažit a třeba to nějak zvládneme
jsem ten poslední, kdo by tě odrazoval
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 20:15
- Nahlásit
birmaUrčitě tady pak budu ještě dlouho psát,ptát se,radit se... Už se mě nezbavíte A jsem moc ráda,že jsem si konečně shromáždila všechna pro a proti Alespoň můžu říci,že vím (částečně) do čeho jdu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 00:41
- Nahlásit
Tanule22
Jsem z Ostravy
Tak prostě z Moravy. To byl jeden z takových typických tvarů, který jsem zaregistrovala, když jsem se na Moravu naplavila. O Moraváci zase skřípali zubama nad mým sEJrem a dělaJ, seděJ a tak.
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 12:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Mě zase vytáčí přítěl a jeho jsu,dule.... Ale už jsem si asi zvykla...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 13:13 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Tanule22
My měli vždycky na konferencích a sjezdech srandu z kamaráda. "A copa ty seš... " nebo "zes Plzně". Kamarád ze Vsetína jezdil domů "na Vsetín" ne "do Vsetína". Hanákům se nedalo rozumět už skoro vůbec. A Brňáky s hantecem jsem celkem zvládala, protože jsem se do Brna nastěhovala a koupila jsem si učebnici brněnského hantecu: "přiklapu na roli, hodím čučku a tam doktor špína".
Moje matka a její jihočeští soukmenovci zase zpívali, například: "Co říííjéééš!?" To "jé" bylo nejen dlouhé, ale ještě skoro o oktávu vejš než zbytek a "š" mělo zase ocásek dolů.
Ostravaci se tady interpretovat nedají, na to jsou tu písmenka moc dlouhá.
A pak mě vždycky bavily různá slova. Například v Brně v Kauflandu prodávají u prvního pultíku za vchodem výborné pečivo. Tak tam chodím pro kremrole a housky, a jednu babku tím strašlivě štvu. Protože tady to jsou přece trubičky a pletýnky nebo raženky nebo rohlíky. Nejdřív mi vůbec nerozuměly, pak si zvykly. A mě hrozně baví jim to říkat, protože ta babka, co jí tím štvu, mě skoro vždycky opravuje.
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 14:19
- Nahlásit
Vlčáčková
Člověk se zasměje a to si říkám že žijeme v jedné zemi.Myslím,že brňákům bych nerozuměla vůbec,připadala bych si jak alenka v říši divů
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 14:29
- Nahlásit
Ten můj pes je buď tak líný,nebo tak rozmazlený,že když jsem mu dala granule do krabičky,ať se zabaví,tak to jen očmuchal a leží vedle toho
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 14:34
- Nahlásit
Tanule22
nebo přežraný
Moje fenka to tedy ráda, ale ne kvůli obsahu, nýbrž kvůli destrukci obalu. Ona vlastně miluje destrukci čehokoliv a když jí něco neposkytnu, tak krade.
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 14:45
- Nahlásit
ssshhhhh
Přežraný by neměl být,dneska měl jen granule ráno a během dne nic,protože v noci zvracel
Ale joo,konečně mu to došlo a už trhá,škrábe a ničí
On miluje papírové kapesníky a když někde nějaký nechám,nepřežije to A mě pak chytá infarkt když mám doma bílo
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 15:02
- Nahlásit
Tanule22
Jé tak to je ještě hodnej pejsek! Já už mám ze zahrady oraniště, vyryla všechny keře, okusuje kůru ze stromů, záhonky už nejsou. Za sedm měsíců co jí mám, stihla hodně.
Doma zatím "jen" nějaké to ložní, kapesníky, utěrky, gumové rukavice, sluchátka k mobilu, smetáček. Prostě cokoliv co není zavřené ve skříni, nebo výš než je stůl. Kupodivu boty jí nazajímají.
Joooo, včera jsme taky blinkali... hop paničce do postele a ueeeeeeeee na peřinu. Potěší.
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 15:13
- Nahlásit
ssshhhhh
Jéé,jsem tak ráda,že nejsem sama No jo,sedm měsíců,ale tomu mému smradovi už jsou 2 roky Jeho kdysi strašně zajímaly papuče,naštěstí boty ne.
To jsem přímo milovala,když byl malý a blil do postele,dneska to způsobně hodí alespoň na zem
Dala jsem mu piškot pod misku a mám celé odpoledne klid,leží tak metr od toho,tříská ocasem o zem,abych si ho všimla a upřeně pozoruje misku (asi si myslí,že se miska vznese) Nebo že ji panička zvedne.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 15:23 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Tanule22
(asi si myslí,že se miska vznese)
Třeba jó
Upřímě jsem myslela, že s přezubením přestane vše okusovat, ale to byl omyl. Vůbec není pažravá, chce jen všechno zničit.
Já mám nejvíc klid, když dám morkovou kost, to jí hodně baví. Myslím, že s tou miskou jak píšeš bych neuspěla, ona když něco chce a ono to nejde tak začne na dotyčný problém štěkat a vrčet jak blázen.
No, ono jí je devět měsíců, sedm jí mám. Teď zrovna hárá a chce každého psa, převčírem se vnucovala yorkovi za plotem, nastavovala se mu zadkem a ocas na stranu. Je i celkem dost protivná, už aby jsme měli po tom a jen co to půjde tak kastrace.
Myslíš, že to blití do postele přejde? Ono to nebylo poprvé. Většinou jen štávy a nějakou tu trávu co venku sežrala, nebo když moc rychle zhltá maso. Moje kočka, ta když zvrací tak buď venku, nebo do kočičího záchodu. Což je mimochodem celkem vtipná podívaná. Ale trvalo to víc jak deset let, než jsem jí "vysvětlila" kam s tím.
|
Tanule22
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2013 15:36
- Nahlásit
ssshhhhh
Já mu dávám vepřové kosti,u toho stráví klidně celý den,ale je pak nafouklý On totiž neví,kdy má dost.
Ano devět,to mi vůbec nedošlo Já jsem mu tu misku dala v domnění,že se zabaví,ale nebaví ho to.Když je škaredé počasí,tak nechce být dlouho venku,proto vymýšlím různé blbosti doma,aby se nenudil.
Nevím jestli to přejde Ale u nás to přešlo,protože když jsme v noci spali,otočili se přímo do mokrého....tak byl solidní kravál a pokaždé jsem ho sundala z postele a jak blbec mu vysvětlovala že to má dělat na zemi Ale jestli to pomohlo,nebo mu to vždycky vyjde že je zrovna na zemi,to nevím.
|