| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 11:20 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Kajry
Dovolím si jěště vypíchnout, co napsala Vero
Ten tvůj cvičák je hodně špatný, přečti si nějaké knížky, najdi něco lepšího než psa deprivovat.
Jestli budeš panička dobrá nebo špatná, to je jen tvoje odpovědnost a není to taková věda, abys to nezvládla, když budeš chtít a budeš citlivá k tomu psovi, ne jen ke své výcvikové ctižádosti.
Doporučuju třeba tyto 2 knihy:
Poslušnost i bez vodítka
Lidé a psi: Střet kultur
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 11:25
- Nahlásit
a budeš citlivá k tomu psovi, ne jen ke své výcvikové ctižádosti.
přesně. Chce to nezapomínat na to, že pes je živý tvor, ne stroj na poslouchání - které navíc ani v tomhle věku nemůže k něčemu vypadat, páč má hlavě akorát tak průvan. Zvolnit, netlačit na pilu a psa si užívat. Jinak se pokazí co se dá. A to máme ještě štěstí, že psi dokáží zatraceně hodně odpustit. většinou.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 12:01
- Nahlásit
PetraKbordynyA člověk by si to měl vyzkoušet osobně tím, že se na několik hodin(dny by nedal)zavřel do jedné malé místnosti bez televize, počítače..prostě jen tak seděl na židli. Žádná zábava nic. A po pár hodinách at si zajde na záchod na 15min a pak zase zpátky. A uvědomit si, jak se cítí ten pes v kotc
hele to sem psala tak nějak necitlivě hnedle jako první a zadavatelka se dost nas...že si dělám srandu esli se tady zas neválí moc perel po zemi zbytečně Nic du hledat toho pána co chová soby radši
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 12:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
danajasa
to máš pravdu, psala. ale po pravdě řečeno - bordyny to podala tak jako stravitelnějš a vstřebatelnějš a pro lepší představivost hlavně taky.
Nic du hledat toho pána co chová soby rad
no měj naspěch, bude za chvíli už na cestách.
|
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 14:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Kajry
Jěště jsem si uvědomila, že zde pořád zmiňujeme cvičák, ale tys také napsala, že máš někde v sousedství chovku...
Znám osobně jenom jednu. Mají 11 psů a 14 fenek NO, a asi 4 špice.
Všichni psi musí být v kotcích, protože by se jinak servali a neuhlídali by háravky.
Jejich sociální kontakt s lidmi je v době krmení, kraťoučkých procházek po jednom (často spojených i s výcvikem) nebo po malých skupinách psů, kteří se snáší. A jednou týdně cvičák. Jinak jsou stále sami v kotci, občas je postupně na chvilku vypustí do malého výběhu.
To, že takhle psy chová dlouholetý chovatel a znalec psů, jěště neznamená, že život těch psů nestojí úplně za hovno.
Jde především o prachy.... Pokud by mu záleželo na psech, měl by jich míň, a poskytl by jim lepší podmínky. Ale z toho by zas nebyl takovej vejvar...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 14:56
- Nahlásit
Činovník klubu? A špice množí bezpapíráky? Taky znám takového od NO, tak buď je to ten samý a nebo jsou dva.
|
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 15:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Maya
Papíráky. A odbyt mají po celým světě, teda s NO, se špicema nevím...
Edit: já tady nezmiňuju jméno chovky, protože se znám trochu s manželkou majitele, která hodně pomáhá místnímu útulku a co jsme se bavily, tak kdyby bylo po jejím, bylo by to jinak. Jenže není a proti manželovi nepůjde...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 15:22
- Nahlásit
No ty co myslím já mají papíráky NO a bezpapíráky špice. Nejspíš to budou stejný. Manželku teda lituju. Jméno chovky taky nezmiňuju neb to nemá ani cenu a je to v podstatě jedno, to už jsem zjistila.
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 15:23
- Nahlásit
No napsali jste toho dost i beze me a jelikoz me tu nekteri tak hezky tituluji,tak jiz na zadne forum psat nebudu.Nikdy se totiz nedockam normalni odpovedi i kdyz se ptam treba co davaji ostatni za pamlsky nebo jina malickost.Proto prosim ten kdo mi opravdu chce pomoci a ne mi nadavat.At mi napise na mail martinaa96@seznam.cz a ja se v klidu zeptam na to co potrebuji.Tady se na neco zeptam je sileny..Budu hlavne rada,kdyz mi napise PetraK.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 19:15
- Nahlásit
Kajry
No napsali jste toho dost i beze me
to se tak obvykle stane, že se debata rozjede
tak jiz na zadne forum psat nebudu.
tohle nedělej, občas se může člověku dostat normální rady, prostě jen filtruj.
|
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2012 21:43 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Kajry
Jěště k tý knížce "Poslušnost i bez vodítka". Je primárně zaměřena na příliš reaktivní psy a psí sporty.
Myslím ale, že různý cviky formou hry a popis pozitivního výcviku, můžou bejt užitečný i lidem a psům, kteří se psím sportům nevěnují.
Je tam srozumitelně popsána i řeč těla psa a také důležitost navázání citového a nejen pracovního vztahu, definovaného úspěchy psa.
|