Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Dostatek pohybu pro psa
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:13 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Kajry
Znicil mi privolani a proste celkovou poslusnost
to je dost nesmysl, mám psy odmala pouštěný na zahradě, kdy je "poveluje" celá rodina a velmi dobře umí rozlišit kdy se cvičí a kdy je to sranda. A co se týče 15 minutovek naprosto souhlasím s ostatníma je to blbost

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:17
- Nahlásit

Kajry
Asi takhle..muj idiotiskej tata (pardon,ale musela jsem) meho psa poustel dopoledne na zahrade i pres muj zakaz,protoze vim,ze o psech vi uplny prd.

děvče promiň, ale zdá se, že za idiota tu není tvůj otec... Proč by pes nemohl pobíhat po zahradě a být s rodiči, když nejsi doma?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:17
- Nahlásit

Kajry

hele možná seš zmatená, ale tak jak na to jdeš - to si spíš pošleš vztah se psem do kopru, než abys ho budovala. Chceš psa kámoše, přítele a nebo stroj na poslouchání?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:21 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Adiddaska
Dělá ti dobře urážet lidi? Cítíš se pak dokonalejší? Tobě asi nikdy nebylo šestnáct, že? Já věřím, že Kajry se hrozně snaží všechno dělat co možná nejlíp, snaží se vychovávat psa podle rad "odborníků" ze cvičáku - bohužel zrovna narazila na takové, jejichž rady jsou na dvě věci. Ale to ještě není důvod, abys na ni byla sprostá.

Pardon, já musela.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:24
- Nahlásit

lamalucni

Přijde mi jako strašlivá kráva a marně hledám jedinej důvod, proč by mě mělo zajímat, co si o tom ty myslíš.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:24
- Nahlásit

lamalucni
Tobě asi nikdy nebylo šestnáct, že?

myslim že i člověk v 16by měl vědět že pes celou dobu sám bude trpět,jinak je mentálně zaostalej a tudíž jako majitel psa naprosto nevhodnej...navíc když s tim psem nechce být a zavírá ho do kotce neustále, je to člověk bezcitnej a naprosto vhodnej k poslání do prdele!

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Adiddaska
Sízra Milanová

pokud chci něco změnit a budu s dotyčným komunikovat tak jako vy, nepodaří se mi změnit nic.,

16by měl

nevědí to ani v padesáti.

Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Kajry

Podle toho, co jsi napsala výš soudím, že se řídíš radami z vašeho cvičáku nebo nějakého chovatele... Radím najít si jiný zdroj vědomostí o výchově a výcviku psa.

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:29
- Nahlásit

KajryZnicil mi privolani a proste celkovou poslusnost,ale to je vedlejsi.Hele a na co toho psa vlastně připravuješ na zkoušky IPO nebo na závody,páč chápu správně že v kotci má držet hubu takže hlídání domu se od něj neočekává. A už děláte stopy a obrany? Páč mi příde že chceš postupovat podle rad rádoby profíků,ale polovinu věcí jste už prošvihly a budou se ti těžko dohánět leda by ten pes měl dar vod pána boha a byl ze spojení min.pěti pracovních línií nazpátek a dál?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:31
- Nahlásit

PetraK
chci něco změnit a budu s dotyčným komunikovat tak jako vy, nepodaří se mi změnit nic.,

to se ti nepodaří stejně,akorát chce posvěcení že nic nedělá špatně,prostě toho psa nemá ráda natolik aby jí stál za to být s ním,nebaví jí to když počítá minuty kolik ještě ten pes teda potřebuje...nezměníš na lidech nikdy nic,ať ti sem napíšou cokoli...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:34
- Nahlásit

PetraK

Já ale nevěřim, že tady někdo chce kuminikovat, kromě teda vás co radíte. Nevěřim, že to neni provokace. A jestli fakt nááááhodou neni, tak je ta holka tak debilní, že těžko něco po netu změníte

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:35
- Nahlásit

Adiddaska

asi je to fakt jen pruda, psíčkovina....škoda energie

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:41
- Nahlásit

Sízra Milanová
to se ti nepodaří
...nezměníš

říkat ne, je jednodušší, než se o něco pokusit. to chápu.

Adiddaska
tak je ta holka tak debilní,
stejně,akorát chce posvěcení

rychlý soudy,neberu vám to, každej jsme nějakej

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:41
- Nahlásit

ted napíše, že kvůli tomu že jí uražíme už nikdy psa z kotce nevytáhne a už ani nenakrmí, že se na to vykašle..očekávám to

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:42
- Nahlásit

Sízra Milanová
....škoda energie
tak proč tu s ní tedy plýtváš?

Je to stránka o psech? Je.
Přišla se sem Kajry
na něco slušně zeptat a nemá právo na slušnou odpověĎ? Myslím, že má. Pokud to vidíte jinak, něco je špatně. .

Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:44 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Sízra Milanová
Adiddaska

Já se obávám, že to psíčkovina není a že Kajry se řídí radama nějakého "odborníka" ze svého okolí... V 16 je člověk snadno ovlivnitelnej...

Edit: dobré je, že si jimi asi není tak úplně jistá, jinak by sem nepsala... Takže fakt myslím, že není dobrý reagovat urážkama i když se mi stejně jako vám nelíbí, co zde napsala...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:49 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

PetraK
Je to stránka o psech? Je.
edit: tak proč tu s ní tedy plýtváš?

co je ti do toho? Jako chápu že se pasuješ do role ježíše Krista czpsa, ale ani ten lidem nezasahoval do svobodný vůle

PetraK
Přišla se sem Kajry
na něco slušně zeptat a nemá právo na slušnou odpověĎ? Myslím, že má. Pokud to vidíte jinak, něco je špatně. .

Podle mě to neni real člověk a pokud je,tak psa podle mě normálně týrá a kdo týrá psa ode mě se nedočká pochopení

Jinak bych nerada zapadla do 100hodinový debaty s tebou, tudíž ti to uznávám že se nemá nikdo ať uplnej imbecil urážet a má se mu do zblbnutí radit,ikdyž to nejspíš ani nemyslí vážně, ale jelikož píšeš tak dlouhý příspěvky,že se jich bojim, odcházím z tohoto tématu a přeji ti mnoho úspěcjů při převýchově nevědoucích mladých kynologických talentů....

Já se obávám, že to psíčkovina není

myslim, že je...

Kajry se řídí radama nějakého "odborníka" ze svého okolí... V 16 je člověk snadno ovlivnitelnej...

myslim, že nemá mít v tolika letech psa prostě a psala sem to sem už když si ho chtěla pořídit...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:54
- Nahlásit

Sízra Milanová
co je ti do toho?

do čeho jako? moc ti nerozumím.

pasuješ do role ježíše Krista czpsa

dobrý, vzalas to za dobrej konec to jako že fakt jo.

ale ani ten lidem nezasahoval do svobodný vůle

já tak činím? sem si nevšimla teda.

Podle mě to neni real člověk

tak proč se tím jako zabejváš? To nějak nechápu.

že nemá mít v tolika letech psa

chudák Murphy, musel se mnou mít hroznej život.

Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:58
- Nahlásit

PetraK

Milý ježíšku, v nejbližší době očekávej seznam požadovaných dárečků, konečně vím, kam napsat...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

jistě a ani nemusíš votvírat vokno, stačí napsat na čézeta a místní DžísKrist vše zařídí a kdyby nemohl on, Mirek Dušín může určitě

edit - mám shánět dalšího soba na voběšení?

Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:07
- Nahlásit

PetraK
místní DžísKrist vše zařídí

...ty jsi prostě naše suprstáááár...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:09
- Nahlásit

zichr! Hlavně po mě nikdo nechtějte zázraky, ty sem vyčerpala včera ráno, když mě nechal ve štychu hajzlotelefon. Stihla jsem to do prasé fčas jen sasrakem

Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK
edit - mám shánět dalšího soba na voběšení?

no, vzhledem k tomu, že jsem nikdy seznam dárečků ježíškovi neposílala, bude to asi trochu delší... ...
Ani nevím, proč jsem si vzpoměla na příhodu z dětství, kdy jsem se otce ptala, kdy už konečně přijde ježíšek, bo jsem se už těšila na rozbalování dárků, a tatínek, kterej sháněl dárky na poslední chvíli, řekl hrobovým hlasem: "Ježíšek nepřijde, ježíšek se šel zastřelit..."

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:14
- Nahlásit

, proč jsem si vzpoměla na příhodu z dětství

krzevá toho voběšenýho soba asi, to je tak nějak dost přímá asociace

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:46
- Nahlásit

PetraKedit - mám shánět dalšího soba na voběšení? Nemůžeš letos udělat vyjímku nutně potřebuju soba.Konkrétně ty tři s tý říkanky,když potká sob soba mají radost oba,když se sejdou tři soby tak se radost násobí.Nutně potřebuju ty tři soby prosím

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:49
- Nahlásit

danajasa
.Nutně potřebuju ty tři soby prosím

to musíš za kolegou Satanem Klausem, já do sobů nedělám. já mám andělíčky.

bordyny
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 06:01
- Nahlásit

Já musím reagovat. Nedá mi to. Mám pocit, že slečna chce veřejně a na psím fóru schválit to, že sice svého psa má podle svých slov ráda, ale už jí nebaví se mu zase až tak věnovat a ubírat si ze svého času, který jak si určitě každý z nás vzpomene v jejich letech je zábavnější trávit jinak , aby neměla špatný pocit z toho, co dělá a je si vědoma, že to není v pořádku. Je mi jasný, že nikomu z nás se to, co tady píše nelíbí, ale urážky to vážně nevyřeší, zlo rodí zase jen zlo...tak určitě je lepší se alespoň snažit o to jí nasměrovat, i když podle mě pokud to bud chci, mám psa a věnuju se mu jak nejvíc to jde, nebo se mi nechce, ale s tím nikdo jinej nic neudělá, ale v tom případě by si lidi psy neměli pořizovat. Jenže psů, kteří jsou celé dny zavření v kotci, nebo na řetězu a nikdo se jim nevěnuje je spousta a s jejich majiteli(neříkám páničci, ale majitelé neboli vlastníci) to ani nehne, protože žijou v pravěku a když tak žil jejich Punta a Punta jejich sousedů celý život, berou to jako zcela normální věc, tak proč by to mělo být jiné u jejich psa. Já si to vůbec neumím představit, naši psi s náma žijou doma, na zahradu můžou jít kdykoliv, ale oni tam NIKDY sami nejdou, raději se mi doma pletou pod nohy, ale aby byli sami byt jen na 5min. na zahradě, tak to ani náhodou. Je mi nepříjemné, když je musím venku zavřít, když doma vytírám a oni sedí na rohožce a čumáky nalepené na dveře a nemůžou se dočkat, at už jsou zase doma. Jiné to je, když jdu na zahradu, nebo máme návštěvu a grilujem, tak v tom případě zahradu milujou a dokonce i hlídají kolem plotu jinak ale je na nich evidentní, že samotu nesou špatně(pokud jsme doma a oni mají být odděleni)Proto když vidím nějakého psa zavřeného v kotci, tak mám pocit klaustrofobie a deprese za toho psa, protože ta nuda, prázdnota a neustálé čekání kdy se páníček ukáže musí být naprosto deprimující. A člověk by si to měl vyzkoušet osobně tím, že se na několik hodin(dny by nedal)zavřel do jedné malé místnosti bez televize, počítače..prostě jen tak seděl na židli. Žádná zábava nic. A po pár hodinách at si zajde na záchod na 15min a pak zase zpátky. A uvědomit si, jak se cítí ten pes v kotci. A ideální by bylo, kdyby ještě vedle v místnosti byla návštěva a všichni se náramně bavili. Je to naprosté týrání a takový lidi by si psy neměli pořizovat. Bud totálně změnit postoj, nebo ho raději někomu dát, kdo na něj bude mít čas a náladu.Omlouvám se, jsem se rozepsala, ale prostě já tyhle věci nikdy nepochopím...a dějou se daleko větší zvěrstva...ale to je na jiné téma. Takže rada na závěr: slečno buď se smíříte s tím, že pes je živý tvor, který má určité potřeby, a vy jste tady od toho, abyste mu je splnila, nebo ho raději někomu dejte, protože byste se jednoho dne mohla divit, že máte psychicky nevyrovnaného neurotika...a to jen proto, že jste to VY nezvládla a pes poputuje do útulku.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 08:11
- Nahlásit

Kajry
Písnu taky: psa bych nikdy v kotci neměla a mám z toho husí kůži Pochopím, že lidi zavírají lidi psy do kotce na noc, jelikož tam jsou třeba případy, že jim někdo do zahrady, háže otrávené návnady, nebo se bojí krádeže - to je pro jejich bezpečí. Ale jinak je to pro mne týrání největšího kalibru Co nepochopím je, proč si pořizuješ psa už s tím, že ho budeš mít zavřeného v kotci?? To je přesně to, co tu vzpomínají holky: výcvik citovou deprivací....a to je podle mne vyšší level týrání živého tvora - převzatý snad někde z FBI Já mám velké psy a jsou to psi zahradní s tím, že pokud chtějí, do domu je pustím, ale např. jako štěnda byli jen v zahradě. Je to jejich teritorium a jsou tam rádi. V domě si pobudou, ale za půl hodiny chtějí jít ven. Jelikož jsem v zahradě prakticky celý den (je to moje zaměstnání) jsme pořád spolu. Ze zahrady ven chodíme ráno, cca na půl hodiny obejít okolí, někdy odpoledne jen tak kolem domu a k večeru většinou obden - na minimálně 2h procházku. Mezitím občas cvičák (agility), v sobotu půldenní výlet. V zimě, kdy se zmenšuje můj pobyt v zahradě, se chodí na delší procházky každý den. Nejsou nijak zvlášť cvičení - mají spíš výchovu - stačí mi běžná poslušnost - jsou to parťáci

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 10:45
- Nahlásit

Sízra Milanová
chci něco změnit a budu s dotyčným komunikovat tak jako vy, nepodaří se mi změnit nic.,

to se ti nepodaří stejně,akorát chce posvěcení

Podle sebe soudím tebe?
Já jsem v životě dělala dost velký hovadiny a zkraty a povedlo se mi to změnit jen díky tomu, že mi někdo místo posvěcení, který by se mi samozřejmě líbilo líp, prostě poměrně vstřícně vysvětlil, proč je to blbě, a navedl, jak to jde dělat líp. Protože rodiče mi toto neposkytli. Kdyby mi bylo řečeno, že jsem hnusná kráva, nenašla bych z toho cestu.
Takže já to mám zas takhle.
Jak to má Kajry, ani jestli existuje, to nevím.

Kajry
něco takovýho jsem chtěla napsat, už to napsala bordyny
A člověk by si to měl vyzkoušet osobně tím, že se na několik hodin(dny by nedal)zavřel do jedné malé místnosti bez televize, počítače..prostě jen tak seděl na židli. Žádná zábava nic. A po pár hodinách at si zajde na záchod na 15min a pak zase zpátky. A uvědomit si, jak se cítí ten pes v kotci.

Rodiče ti výcvik nezkazí, pes rozlušuje, s kým cvičí.
Poslušnost se v tom věku zkazí každýmu psovi.
POtřebuje víc péče, času, a hlavně možnost normálně žít s tvou rodinou, cokoli lepší než kotec. Původně jsem myslela, že třeba rodiče nechtějí postavit plot, nebo na zahradu někdo hází otrávené věci atd., jaks psala, že pes musí být zavřený.
Ten tvůj cvičák je hodně špatný, přečti si nějaké knížky, najdi něco lepšího než psa deprivovat. Jestli budeš panička dobrá nebo špatná, to je jen tvoje odpovědnost a není to taková věda, abys to nezvládla, když budeš chtít a budeš citlivá k tomu psovi, ne jen ke své výcvikové ctižádosti.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 10:58
- Nahlásit

Vero

něco takovýho jsem chtěla napsat, už to napsala bordyny
A člověk by si to měl vyzkoušet osobně tím, že se na několik hodin(dny by nedal)zavřel do jedné malé místnosti bez televize, počítače..prostě jen tak seděl na židli. Žádná zábava nic. A po pár hodinách at si zajde na záchod na 15min a pak zase zpátky. A uvědomit si, jak se cítí ten pes v kotc

jo přesně bordyny to vystihla dokonale.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání