Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jaká značka granulí?
Autor Zpráva
Bonny14
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2012 12:52
- Nahlásit

Ahoj,
konečně jsem přemluvila rodiče k tomu, aby psi dostali kvalitnější granule, než měli doposud. Proto se chci zeptat, jaké granule jim pořídit. Přemýšlela jsem nad K9, nutramem. Nevíte jaké? Nebo znáte i lepší? Mám 3 roční labradorku se sklonem k nadváze a štěně křížence labradora s bílým švýcarským ovčákem. Počítám s 1000,-/15kg i víc.
Předem děkuji za odpovědi.

Goor
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2012 11:46
- Nahlásit

Výběr granulí je obrovský, každý bude chválit něco jiného. Mám dobrou zkušenost s Eukanubou a Royal caninem. Cena záleží hodně na konkrétním obchodu, u mě jednoznačně vede Profizoo.cz. Royal canin maxi adult 18kg za 1019Kč s poštovným zdarma, to se jen tak nevidí. Každému psovi ale chutná něco jiného a taky mu nějaké granule vůbec nemusí sednout.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2012 11:53 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Bonny14
spis se podivej pak taky na slozeni, na prvnich peti mistech slozeni jsou suroviny, kterych je v granulich nejvice. Idealne bez psenice kvuli lepku - alergen. Je tu nekde vlakno o tom jaky granule sou nej zkus tohle - tim se mysli predevsim kvalitni podle slozeni, tak tam nakoukni.

Jinak zalezi, co bude tvymu psovi chutnat a jak bude prospivat, kvalitni granule mu nemusi sedet tak dobre jako jine levnejsi, ale rozhodne pokud je u vas ochota investovat do kvality tak se zamer na slozeni a nekupuj jen dle ceny. protoze vysoka cena neznamena taky lepsi kvalita.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2012 11:56 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Bonny14
Je pravda, že každý bude chválit něco jiného. Ale je dobré nedat jen na reklamy a doporučení, ale hlavně číst složení. Granule, které mají na prvních několika místech obilí, až někde vzadu trochu masa a procento bílkovin nahánějí "rostlinnými bílkovinovými extrakty" (sója, obilný lepek apod.) a "vedlejšími živočišnými produkty" (peří, kopyta...), rozhodně kvalitní a vhodné pro psa-masožravce nejsou.
Edit: poznáš to i podle dávkování, nekvalitní granule plné nestravitelného šrotu mají dávkování daleko vyšší - logicky. Pro srovnání: Royal Canin maxi adult má pro 30kg psa dávku kolem půl kila, Orijen Adult jen 250-350g. Takže i když kvalitní granule jsou dražší, ve výsledku vyjdou často laciněji.

Dobré shrnutí, jak by měly kvalitní granule vypadat, je třeba v těchto článcích: http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/
http://www.granule.cz/clanky/test-granuli-pro-psy- whole-dog-journal-pro-rok-2011/

Kromě značek, které jsou tam uvedené, je dost kvalitní třeba ještě Dog Lovers Gold, ten by se snad i s odřenýma ušima vešel do uvedené ceny.

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2012 15:16
- Nahlásit

Když už vás tu mám, musím se přiznat, že tchánovcům jsme k jejich novému ušákovi pořídili granule Platinum. Co si o nich myslíte?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2012 17:34
- Nahlásit

Tak třeba ten Nutram není taky až tak špatný, občas s ním krmím a jsem spokojená, je to lepší průměr. Pokud je tam opravdu ten finanční limit, tak bych šla klidně do něj nebo do toho Dog Lovers Gold jak psala lamalucni

nefritt
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2012 21:16
- Nahlásit

Dog Lovers Gold mě mile překvapil

Jaromír Rozenberg
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 06:08
- Nahlásit

corgi: granule Platinum jsou dobré, hlavně jsou měkké, tak s nimi většina psů nemá problém

osobně bych krmil granulemi Orijen, pokud se někomu zdají drahé, dal bych Acanu, super krmivo

mallosm
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2012 08:51
- Nahlásit

nefritt
vzhledem k tomu, kde a z ceho se to vyrabi, bych to psovi nikdy nedal!

worick
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 19:31
- Nahlásit

Tak zase dotaz na granule Děcka víte tady někdo něco o kvalitě granulí Wolfsblut? My krmíme Canine Caviar, ale že by se o to psi rvali, to zrovna ne Sestřenka mi dala pytlík těchto - na zkoušku a ti to žerou jako největší odměnu Tak přemýšlím, jestli jim je nezkusit příště koupit, ale kvalitativně bych nějak pohoršit nechtěla Někteří jste tu přímo ,,granuloví odborníci" tak by mne zajímal váš názor i těch, co tím krmí ...samozřejmě Díky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 20:10
- Nahlásit

worick
web dovozce tak se muzes kouknout. minimalne tam nejsou tuny kukurice a psenice, cena bude asi nizsi nez u CC, jak humus to nevypada - ale zajimalo by me taky co na to reknou mistni znalci. Ja osobne bych to asi klidne koupila, i kdyz cena kolem 1500+ za 15kg pytel by se mi zdala uz asi k vysi platu vyssi ale su zvedava, co ostatni, protoze se porad jeste ucim v tom slozeni nejak vyznat

danajasa
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 20:38
- Nahlásit

Zrovna dneska sem meditovala nad těmato cena stejná jen mi neštimuje pomět jehněčího-syrový zároven se sušeným poměr jedna ku jedný a babo rad http://www.jamservis.cz/eshop/pro-psy/krmivo/granu le/extrudovane/barking-heads/barking-heads-lamb-pr ofessional-tricko-doprava-zdarma

mallosm
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:07
- Nahlásit

Goor
prober se a přečti si někdy složení a nějaký článek, co mají granule obsahovat!!!

mallosm
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:08
- Nahlásit

worick
CC jsou aktuálně asi to nejlepší, co můžete aktuálně koupit. rozhodně bych u nich zůstal.

mallosm
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:09
- Nahlásit

Jaromír Rozenberg
pardon, platinum jsou granule druhé kvalitativní garnitury - málo masa, kukuřice, rýže, konzervace sorban draselný, cena skoro jako u CC, kvalita nepoměrně níže.

mallosm
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:10
- Nahlásit

Bonny14
pokud chcete něco levnější a CC jsou pro Vás drahé, zkuste tuto značku. osobně jsem ji zkoušel poslední dva měsíce a za tu cenu je to super. CC to není, ale za ty prachy...
http://www.ichovatelskepotreby.cz/Granule-pro-psy/ Marp---granule-pro-psy/

mallosm
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:11
- Nahlásit

danajasa
za ty peníze bych zase sáhl určitě po CC. ať se dnes podíváte na jakoukoliv diskuze, je to nejlépe hodnocené krmivo...

danajasa
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:23
- Nahlásit

mallosmmarp na mě je tam moc obilovin -Krůtí moučka, Rýže, Oves, Ječmen, Lněné semínko, Drůbeží tuk, Minerály, Mořská řasa,
jinak ale žádný zbytečnosti chemický to zas jo

mallosm
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 22:25
- Nahlásit

danajasa
za ty peníze tam nemůže být jenom maso. navíc, je tam hezky málo surovin, což se mi líbí.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 23:20
- Nahlásit

mallosm
Caninama krmíme už skoro tři roky a mám dojem, že už se objedly. Jako žerou je ne, že ne, ale nijak nadšeně Když jsem přihodila do misek pár těch Wolfsblutů, tak byly najednou misky vyžrané. Co se týká kvality srsti a Caninů: berňák v létě trochu reznul a co máme známé, kteří krmí berňáka tuším Canidae(či tak nějak ) tak ten jejich má srst černou jak uhel a lesk jak blesk....Nevím, jestli je kvalita srsti vrozená a nakolik jde stravou ovlivnit, ale nám se nijak zvlášť nezlepšila U samojeda: ten se mi zdá, že se malinko popravil, přibral skoro dvě kila a srst má hustější...jen se mu ošklivě plstí na stehnech, ale to může být taky prý genetické. Ovšem jestli je to po Caninech lepší, či po mase, kterým taky napůl krmíme...netuším Vím, že Caniny jsou hodnocené nejlíp a nejde mi o peníze, jen o to, aby se neofrňovali a chutnalo jim ale zároveň, abych jim zase nepohoršila - třeba zdravotně...

worick
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 23:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
web dovozce tak se muzes kouknout - díky, já na něj koukala, ale za jedno jsem nějak nevyčetla ani to, odkud vlastně pochází (jestli Německo, či jiná německy mluvící země?) a jelikož jazyky nechytám, tak jsem si ani nemohla přečíst, co je jinde v té němčině psáno...no a druhá věc je, že ono i na šuntech je vychvalováno, jak jsou úžasné Samozřejmě, hodně napovídá složení, ale to mi připadne dobré u všech granulí vyšší třídy a takové vychytávky, jak sledovat třeba konzervanty či jiné nenápadně šoupnuté chemikálie...tak to už nezvládám No a v žebříčku, co sem dává mallosm tyhle bohužel nejsou to bych se tady ani neptala. No a nevím proč, co tedy na nich dobré není, když se nezařadily mezi doporučované?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 07:54
- Nahlásit

mallosm
a k tem wolfsblut od woricka by ses vyjadril? jestli celkove slozeni OK, jesli to dle tebe i +/- odpovídá ceně?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 08:13
- Nahlásit

cernej caj
Wolfsblut je hodně různý receptura od receptury. Některé jsou hodně dobré, jiné jsou v podstatě jen brambory (či sladké brambory) ochucené troškou masa. A i ty "lepší" mají vesměs brambory nenápadně rozepsané do dvou položek (brambory a bramborový škrob, například) Ale když vybereš některou recepturu, která nemá ve složení brambory hned ze začátku a má vyšší obsah bílkovin, tak myslím, že to nebude vyloženě špatná volba. Konzervace je přírodní, všechny suroviny jsou určené... vypadá to dobře.
A Orijen jste zkoušeli?

mallosm
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 08:26
- Nahlásit

cernej caj
myslím, že to jsou granule, které cenově +- odpovídají. masa tam bude méně, než to vypadá. osobně by se mi tedy malinko příčilo krmit psa koňským masem s koňským tukem. mám koníčky celkem rád. jediné, v čem vidím zásadní nedostatek je dostupnost tohoto krmiva. v čr je v podstatě nedostupné. vždy dva týdny je a čtyři další není...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 08:31
- Nahlásit

worick
Mě se wolfsblut docela líbí, hlavně některý receptury, taky jsem uvažovala že ho koupím, ale odradila mě ta malá dostupnost, jako objednávat si extra granule a platit k tomu poštovný není nic pro mě, kdyby to měli alespoň v pár normálních e-shopech, tak jo, ale takhle ne. Z CC je to skok dolů, ale myslím, že zase ne tak veliký. V žebříčcích není, protože ty jsou americké a hodnotí jen to co se prodává tam.
mallosm
Co prosím tě vychvaluješ na Marpu? Vždyť je to samý obilí a ta cena je za 12 kg a ne za 15, podle mě je to předražený jak blázen, adekvátní cena by byla tak do tisícovky za 15 kg.

mallosm
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 08:37
- Nahlásit

Maya
mně se libí ta jednoduchost. obilí v této formě mě nevadí. uvádí 30% moučky, což je celkem slušné za ty peníze. máš hodně krmiv, kde za o hodně víc peněz máš na prvním míste brambory (třeba FM nebo další). je to hodně podobný AG, ale není tam kukuřice. já to zkusil jako levnější krmivo a byl jsem spokojený...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 08:46 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

mallosm
No tak k Arden Grange má Marp opravdu hodně daleko, i k té jejich základní obilné receptuře. Spíš bych to přirovnala třeba k Britu (základnímu, ne Care). Rýže, oves a ještě ječmen, a nikde nevidím, že by šlo alespoň o celozrnnou obilninu...
Pořád lepší mít na prvním místě brambory (s obsahem vody), než mít na druhém, třetím A čtvrtém místě suchou obilninu. Navíc za ty prachy... skoro stejně stojí třeba bezobilná Acana!

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 09:09
- Nahlásit

lamalucni
Přesně, a navíc chudé složení a nekvalitní tuk. A je to stejně drahý jako třeba Canidae, dražší než Dog Lovers Gold, AG nebo Acana. Já bych to teda za ty prachy nekoupila.

mallosm
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 09:34
- Nahlásit

Maya
v pohodě, já chápu, že ne každý má stejný názor jako já

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 22:30
- Nahlásit

KacenaKovac
Nechces jit s tou reklamou na eshop nekam jinam?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání