Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Poradce chovu
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:17
- Nahlásit

Psíček
Tak pro psy by byo dobře, aby organizovaný "chov" vůbec nebyl, nemyslíš
Nemyslím.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:28
- Nahlásit

Psíček
Také si to nemyslím a je to i jeden z důvodů proč se "chovu" a "chovatelství" vysmívám.
Počkej, já jsem tu nová. Ale ty chováš teda bezpapíráky? Jaký plemeno?

Asi hodně blbej dotaz,ale ono jde chovat papíráky a nebýt členem jakéhokoli klubu?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:29
- Nahlásit

PeKrato
Já nevím,ale u nás se to fakty posílá ke schválení a poslední slovo má on

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:30
- Nahlásit

stetisek123
Asi hodně blbej dotaz,ale ono jde chovat papíráky a nebýt členem jakéhokoli klubu
Ano, jde, do toho ČMKU nedávno dotlačil Úřad pro hospodářskou soutěž, ale i jako nečlen musíš stejně dodržovat podmínky klubu, platit vyšší poplatky a mít s klubem uzavřenou smlouvu o poskytován služeb, za kterou si můžou opět říct o prachy.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:32
- Nahlásit

Maya
Hm, jenže pak jdeš na svod, kterej stejně pořádá ten klub a když máš kecy, tak poradce chovu řekne, že má vbočený lokty a o 3 cm víc a jdeš z chovu...Nemám pravdu?

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:34
- Nahlásit

stetisek123
Ano, máš, záleží jak má který poradce žaludek na křivárny.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:36
- Nahlásit

stetisek123

poslední slovo má on
tak to u nás teoreticky taky, ale poradce to prostě neřeší, i když může. za odvedenou práci považuje to, že to oštempluje a pošle zpět. nevím o jediném krytí, které by nepustil.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:39
- Nahlásit

stetisek123
Musíš si přečíst stanovy a chovatelský řád, případně všechny další řády vašeho klubu, mělo by tam být napsaný jak je to s nečlenama i jaké pravomoce má poradce chovu a koneckonců i to jak a kam podávat stížnosti.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:41
- Nahlásit

Psíček
A z toho pro tebe plyne tedy co?
Asi nejspíš Chci-li ještě někdy chovné psy míti, musím hubu a krok držeti.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:46
- Nahlásit

Maya
Psíček
A z toho pro tebe plyne tedy co?
Asi nejspíš Chci-li ještě někdy chovné psy míti, musím hubu a krok držeti.

No jo, ale mě se to nelíbí!! Ale chápu, co mi chcete naznačit. Já měla to štěstí, že jsme si ty papíry vyžádala a že jsme na to přišla. Co takovej nováček, co si prostě koupí štěně s p.p. a říká si, jak pěkně pořídil?
Tak mě tak napadá, kdyby se sešlo víc lidí se svými poznatky z chovu a sepsalo se to a poslalo na plemennou knihu?

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:55
- Nahlásit

stetisek123
Plemenku toto nezajímá, ČMKU vše co se týká chovu přehodilo na kluby a vždycky tě odkážou na klub.
Co takovej nováček, co si prostě koupí štěně s p.p. a říká si, jak pěkně pořídil?
Jo, jako např. já , ale pravda je, že většina lidí nějakou příbuzenskou vůbec neřeší a nebo jí naopak vítá a klidně jí i udělá, když přece tamten jí udělal a jak pěkné štěně se mu narodilo.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:05 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

stetisek123
ČMKU s kluby i minimálně komunikuje, resp. komunikace vázne vzájemně, navíc tři plemenné knihy, které u nás jsou spolu vzájemně nekomunikují ... Nadřazený orgán vlasntně není žádný, leda snad přímo FCI, ale ...
Všude je to o lidech a hodně moc o známých jménech. Bohužel v některých klubech se bez problémů přikryjí podvody chovatelů (některých) a jiným se naprosto cíleně hází klacky pod nohy. Opravdu dost záleží na tom na co má kdo žaludek.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:08
- Nahlásit

stetisek123

Plemenka tohle vůbec neřeší, jedině ČMKU a tam už by ten podnět měl nějak vypadat, aby se tím vůbec zabývali.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:29
- Nahlásit

PeKrato
Tak mě se nakonec zabývali o obyčejným podnětem z poradny, pravda až asi na potřetí, ale taky to měli máslo na hlavě oni, tak asi proto.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:43
- Nahlásit

Maya
Jo tak mě taky hejbli kostrou, když jsem zjistila, že zaměnili čísla čipů u dvou fenek z vrhu :-/ Ale tak to je zase jiná věc

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 17:50
- Nahlásit

PeKrato
Maya
Eldoguero
Hm, tak díky. Takže "drž hu.. a krok" No, tak jo, no.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 17:52
- Nahlásit

Psíček
Teď už chápu, asi sem byla naivní.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání