Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Poraďte, jak naučit psa spát v kotci
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Werush1991
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2011 22:34
- Nahlásit

Ahojte,

chtěla bych poradit, jak můžu naučit 4letého psa, který celej život spal se mnou v posteli, aby přes noc spával v kotci na zahradě..
Už jen přes den, když je na zahradě dlouho a všichni jsou doma, tak se dobývá dovnitř. Nenávidí samotu, ale teď ji budu muset převychovat na spaní v kotci.

Poraďte mi prosím, jak to udělat, abych nepřišla ani o psa, ani o ten kotec (bojím se, že by ho přes noc rozsápala )

Děkuji za rady

Grin
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 00:39
- Nahlásit

Werush1991
A muzu se zeptat proc psa zvykleho spat v posteli najednou potrebujete dat do kotce? Pochopila bych nejakej mezistupen,napr. aby nespal v posteli nebo i v loznici, ale z postele rovnou ven? Tomu moc nerozumim..

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 09:14
- Nahlásit

Mě jako první věc napadlo spát tam nějakou dobu s ním Ale to asi bude neprůchodný

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 09:25
- Nahlásit

Werush1991
taky bych se chtěla zeptat na důvod, jak Grin, protože to bude pro pejska hodně těžký, 4 roky je v blízkosti člověka a najednou musí být venku, on to chápe jako vyloučení nebo odsunutí ze smečky a i kdyby se ta "naučil", bude z toho špatnej ve své psí dušičce právě z těchto důvodů. Proč musí jít ven???

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:34
- Nahlásit

Protože z jistých rodinných důvodů se musím stěhovat za přítelem, už dál nechci (a nemužu) bydlet s mamkou a jejím přítelem. Můj přítel bydlí u rodičů a ti mi povolili vzít si psa jen tehdy, že bude přes noc venku v kotci. Takže buďto ji naučím spát tam, a budem pořád spolu nebo se mi to nepovede a budu ji muset dát pryč úplně. A to si myslím, že je mnohem horší. A jelikož mi jdou slzy do očí při každý představě, že ji dávám pryč, tak se chci jakýmkoli způsobem pokusit ji aspon na tu noc dostat do kotce..

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:35
- Nahlásit

Jinak Eimy, ta tvoje alternativa je docela vtipná ale asi by to fakt nešlo.. :/
A dokonce se ta moje fenka jmenuje Amy )

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:41
- Nahlásit

Werush1991
Já bych asi dala dovnitř krmení, vodu, sebou navoněný oblečení, nejdřív nechala otevřené dveře, ať si zvykne.
No a všechno vesele, bez litování, není na tom nic divnýho, spousta psů spí v kotci. A před spaním asi ze začátku hodně unavit, aby jediný její přání bylo spááááát.

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:48
- Nahlásit

Jj, když já si myslím, že to ze začátku asi bude hodně těžký.. ale mužu být ráda, že dovolili aspon tohle. Poprví přítelův taťka řekl: ,,Buď pes nebo já!" ... Teď jde jen o to, jak to zvládnem s kotcem.. ale ona je fakt trubka v tomhle :/.. a děsně naspídovaná .. S tou únavou, to abych si zaběhala tak 50 km a pak by možná nějakou únavu pocítila..
Ale zkusím to.. udělám pro to všechno, abych si ji mohla nechat..

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:51
- Nahlásit

Werush1991
To je teda nepříjemná situace, musíš se cítit hrozně, protože jinému člověku vysvětlíš, že nastává změna v žití, ale pejsek to nechápe, co se stalo"špatně", nebo "jinak". Já ti technicky neporadím, jak na to, nemám zkušenost, jen ti chci říct, že mu musíš dát o to víc teď najevo, jak moc k sobě patříte, i když musí spát jinde, dát mu pocit jistoty o kterou momentálně přichází tou změnou - on to tak určitě vnímá -, časem to určitě zvládnete oba, chce to trpělivost a hodně se mu věnovat. Já bych možná zkraje v kotci byla před spaním s ním. Třeba se rodiče tvého přítele "smilují" a oblíbí si jej a povolí i to, co teď nechtějí akceptovat. Zkus to s nimi nějak vyjednat, poprosit je to, aby mohl pejsek být s vámi doma, třeba to pochopí a vyhoví ti. Mj. jakého máš pejska???

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:56
- Nahlásit

Já myslím, že oni časem povolí jenže problém je v tom, že já mám ty pejsky dva ale ta druhá, ta je právě pohodář, tu když dáš na zahradu, tak se zašije do kouta a nevíš o ní proto ji tu neřeším, o tu strach nemám. Ta druhá je na mě hrozně fixovaná
Jenže teď jsem ráda aspon za to, že si je tam vůbec můžu vzít a oni maj doma svýho psa už, tři psy v domě je moc, to nepovolí.. :/
A já mám kříženky. Vicky je kříženka bearded kolie s něčím. Je z útulku, tak nevím. A Amy je kříženka australáka a mamka byla všechno do kupy, tak taky nevím :/ klidně bych tu dala foto jsou obě boží jen netuším, jak nebo kam se to dá dát. Jsem tu zaregistrovaná od včera..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:08
- Nahlásit

Werush1991
bud musis mit foto nekde na webu (vlasni web, rajce atd), a sem vlozis pomoci barevneho tlacitka nad polem pro text nebo posli na mail co mam pod clenem a ja ti to sem dam

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:33
- Nahlásit

Werush1991
No asi bych navykala postupně tak jako se navyká na samotu v bytě. A až bude umět, tak bych jí vytvořila stereotyp, tedy zavírat do kotce a pouštět ve stejnou dobu.
Mě se osvědčilo mít povel, na který se jde do kotce a po každém naběhnutí do kotce před zavřením dát mlsku.

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:38
- Nahlásit

Děkuju děkuju ..
tak prvně musíme postavit kotec, a pak skočím na to učení a zvykání

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:44
- Nahlásit

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:47
- Nahlásit

Werush1991
no já nechci nějak rýpat, ale zamyslela bych se nad tím, jestli tam fakt chci bydlet...asi bych nespoléhala na to, že se časem obměkčí a bála bych se, jestli časem třeba nebudou proti tvojim psům mít více námitek, že štěkají, něco ničí na zahradě atd.

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:53
- Nahlásit

No, já se toho taky bojím... proto už mám pro Amy sehnanou případnou holku, která by si ji vzala... Ale prostě to chci napřed zkusit, když to nepujde, tak prostě ne... ale ono nejde o to, že bych tam chtěla proto, abych byla s přítelem, to není tak, že bych dávala přednost jemu před psama. Jde o to, že u něj je jediný místo, kde ted můžu bydlet.. :/.. prostě jiný řešení není. Bud si zvyknou, nebo pujdou za někým jiným, což bych vážně nechtěla..

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:59
- Nahlásit

Werush1991
ok, to byla jen moje úvaha, jak bych asi přemýšlela v dané situaci. držím palce.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 14:04
- Nahlásit

Werush1991
učila jsem pravda štěně na zavírání sice ne do kotce, ale za branku a postupovala jsem jako Maya. stereotypně na noc a ráno při odchodu do práce, aby si v tom pes udělal jakýsi řád. za každé zaběhnutí na povel místo za branku dostal kokino a jednou za čas na střídačku kong naplněný paštikou nebo něčím. takže se na zavírání začal těšit a za pár dnů to krásně pochopil. sice nemáš štěně, ale tak učení u dospěláka bude stejné

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 14:05
- Nahlásit

Werush1991
jinak teda situaci nezávidím a držím palce, ať to všichni ustojíte. tedy ty i psi

Grin
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 14:33
- Nahlásit

Werush1991
Měla jsem rozepsanej menší román na téma "stejně si nepomůžeš protože tchyně a tchán je horší než jakákoli matka" ale asi se na to vyseru; vim houby o tom jak to máš a třeba ještě studuješ a tvuj muž taky a tak si nemůžete táhnout podnájem sami a tak. Fakt je ten, že bys měla rodičům svýho chlapa rozumně vysvětlit, že to nejde ze dne na den a aby ti dovolili si čubu vzít domu aspoň ten 1. měsíc, než bude s to vydržet v kotci celou noc.
Páč esli ji tam lupneš a na osm hodin si pudeš dáchnout, tak bude buď řvát tak, že tě stejně vyhoděj a nebo z toho bude mít totální trauma a to se pak může stát cokoli

agáta12
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 14:34 - Změnil/a: agáta12
- Nahlásit

Werush1991
Kdysi dávno jsem řešila podobný problém.
Pes musel jít - měli jsme to dokonce od soudu.
Kdybychom neměli mimino, řešili bychom to odchodem třeba pod most, to byl stejně cíl tehdy našich domácích.
Kamarád nám tehdy půjčil 5 metrů čtverečních zahrádky, úžasňák stloukl super teplou boudu a Aránek šel bydlet ze dne na den.
Naštěstí to bylo ještě na konci léta a nijak to zdravotně neodskákal.
Přežil to i když přes zimu mu asi úplně fajn nebylo.
Za rok a něco jsme ulovili bydlení a pes se stěhoval zase dom
Jo a domácí se jmenovali tchyně a tchán

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 15:07
- Nahlásit

No, jako já vidím, že tu narážíte furt na tu tchýni a tchána xD ... ale jako já si stěžovat nemůžu. Tchýně je nejvíc v pohodě, doučuju ji angličtinu, nacvičujem zumbu na pouť a dokonce se těší na to, až u nich budu, furt se ptá, když už přijdu a sama přemlouvá manžela, aby to se psama zkusil,... to ona zařídila aspon ten kotec... a tchán je taky v poho, jen je pořád v práci a tak se moc nevidíme... on se jen bojí toho, aby nebyli tři psi naráz v baráku.. :/ na zahradě mu nevadí..
Prostě to zkusím tak, jak mi tu radíte a když nic, tak pořád ještě mám tu holku, co by si Amy vzala..
jen je blbý, že už bych si ji nemohla vzít zpátky, když by se situace vylepšila.. ..

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 15:13
- Nahlásit

Werush1991
moc bych ti přála, aby mohli zůstat oba pejsci, jsi v děsný situaci, škoda, že ti přítel nemůže vzhledem k tomu, že jsou to jeho rodiče, nějak pomoct, aby jsi se nemusela s nimi rozdělit, upřímně řečeno, já (a to vážně není nic vůči tobě), bych šla radší pod ten most, jak tady někdo zmiňoval, než bych dala svýho psa jinam, protože to jsou dost drásavý citový věci se takto muset odloučit od svého nejlepšího psího kamaráda na světě. Ale uznávám, že jsou v životě situace, kdy není zbytí...
Ach jo, no...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 15:23
- Nahlásit

Werush1991
Zkusila bych to napřed tak jak říkala Kachna. Pokud by fena nějak jančila tak bych to řešila přes povel "zůstaň". Dát ji do kotce, dát povel a jít pryč. Za chvíli se vrátit..no a tu dobu prodlužovat. Předpokládá to pochopitelně, že odložení zvládá.

terka_devil666
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 15:46
- Nahlásit

Werush1991
nedám ti radu, ale mám podobné zkušenosti. Tvému tchánovi by vadili tři psi v domě? To znamená, že tvoji psi budou stále jen venku? Nebudou moct dovnitř vůbec?

jbat
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:07
- Nahlásit

Werush1991
a co to je za situaci, v který jsi a je "jinak neřešitelná"?
mně to zní alibisticky, myslím, že nikdo z lidí tady by svý psy nedal pryč ani za cenu bydlení na dvou metrech čtverečních za pár šupů nebo s příbuznýma, který nesnáší...
možná by se ti mohlo pomoct i jinak než radit, jak psovi co nejmíň drasticky převrátit život, třeba nás něco napadne, tak to zkus objasnit.

Grin
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:22
- Nahlásit

jbat
mám stejný názor!!!

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:30
- Nahlásit

No, objasnit...
před dvěma měsíci jsme se přestěhovali do paneláku, kde jsme před tím nikdy nebydleli. Sice jsme bydleli v bytě, ale bylo to pronajatý patro v baráku a tak nikdo neřušil. Moje mamka je dlouhodobě v nemocnici. Teď bydlíme v bytě 2+1. Mamky přítel spí v obyváku, kde se vejde jen jedna postel. Já mám zatím ten druhej pokoj. Ale až se mamka vrátí, tak budou muset jít sem, a já pryč. Navíc nás mamka dostala do dost nechutných dluhů a tak musím být neustále na brigádě a proto si musím vybírat jestli být ve volný čas s přítelem nebo se psama. Takhle bych mohla být s obouma. Kvůli těm dluhům je i mamky přítel pořád pryč a pracuje a tak jsou psi neustále doma sami. A sousedi si stěžují, že když nejsme doma, tak Vickina doma děsně štěká, takže nám domácí řekla, že Vicky musí pryč.. Problém je v tom, že jak se furt stěhujem, tak jedinej známej, kam bych mohla dát psy je ten přítel. Ostatních pár kámošek bydlí taky v paneláku, a rodinu mám v Ostravě..

Werush1991
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:34
- Nahlásit

A já bydlím ve Velkým Meziříčí.. takže je to celkem z ruky

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2011 16:40
- Nahlásit

Werush1991
jestli to dobře chápu, tvůj přítel bydlí u rodičů na domě a oni ti nabídli, aby jsi se tam k nim a k němu přestěhovala a žili spolu, akorát ti dva pejsci je problém pro tchána? A přítel je milovník psů, nebo to bere jako nutnost ty tvé dva pejsky? A ten jejich pes je uvnitř a spí s nima v posteli? Já jen tak uvažuju, nevím jaký ten vztah s přítelem máte, co kdybyste šli spolu a s pejskama prostě jinam, do nájmu...třeba. Vezmi si taky situaci, že dáš třeba jednoho pejska "pryč", s přítelem se rozejdete a ty zůstaneš sama a ještě k tomu bez svýho pejska..

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání