| Autor |
Zpráva |
bonc
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 12:22
- Nahlásit
Eldoguero
já jsem takhle vlíkla stájovou ovčandu na veterinu, když měla zánět v uchu. Psici asi 100let, celej život jenom kolem stáje, ale absolutně hodná. Nandala jsem jí obojek, vodítko, pes ulehl a zkameněl. Nebyla žádnej drobek, možnost že bych ji nějak odnesla nepadala v úvahu. Došla jsem teda pro auto a nacouvala těsně až k ní, čuba se ani nehla - radši by se nechala zajet než by se pohnula. Nandat jí do auta už fyzicky šlo, přední, zadek a byla vevnitř. U veta jsem opět nacouvala až ke dveřím, čubinu odtáhla v náručí za hrudník přes práh, dál už byla dlažba takže pes snadno klouzal Cesta zpátky to samý. Až po vyložení a vypuštění jsem se dozvěděla, že ten pes ABSOLUTNĚ NIKDY nejezdí autem, dělá šílenej bordel, je nepříčetná, rozbíjí hlavou okýnka, vystupuje a tak. Asi jí holt před tim nedali vodítko
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 13:20
- Nahlásit
Určitě se přidám k ostatním, se štěndem hned ven a socializovat co to jde. Včetně nádraží, busů, tramvají a všeho
Na obojek a vodítko taky zvykat hned, čím častěji na sobě to mimino bude obojek mít, tím dřív ho přestane řešit. Vůbec bych se toho nebála a rovnou ho lapla i na vodítko. Z vesela, formou hry upoutala na sebe, aby štěndo zapomnělo, že je nějaké vodítko a obojek. Brzy si zvykne
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 15:01
- Nahlásit
bonc
Těhle psů okolo "různých statků" atd. je mraky, všechno bývá v pohodě dokud se něco nestane (nutnot očkování, zánět v uchu, otohematom... cokoliv jiného). Bohužel ten "můj" pes nebyl zrovna přátelský a že by zůstal na místě jsem si mohla jen nechat zdát. Na druhou stranu velmi rychle pochopil,kdo je "na jeho straně" a podle toho se i choval.
Jinak joooo poprvé nasazený obojek a vodítko (náhubek...) dělá někdy divy
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 18:44
- Nahlásit
luc_
Jestli mohu pár slov do diskuse, pak bych řekla, že věk 5 týdnů, je strašně málo na procházky ven a tzv.socializaci. Mám na mysli městskou socializaci. Štěně se opravdu odbírá až v 7 týdnech, pak si chvíli zvyká na nový domov a páníčka. Nedávala bych obojek (i když, nevím, co máš za plemeno). Osvědčuje se mi spíš postroječek. Neškrtí pejska na krku je víc vyvážený, když štěně táhne. A ono zkraje určitě táhne. Učila jsem to našeho pejska tak, že dostal postroječek, lehoučky, aby ho netísnil, za pár dní, 2-3, jsem k tomu připnula vodítko. Jenom tak, tahal to za sebou, hrál si s tím a nevadilo mu to. No a pak jsme se procházeli v bytě a na zahradě a teprve pak ven...Pejsek vyrostl, je socializovaný, hodný, přátelský ke všem velikostem psů (ač malý), hodný k dětem, poslušný. Umí mnoho věcí. Chce to ale vytrvalost a vždy hezké jednání s ním. Dalo by se napsat víc..., no, ať se ti daří.
|