Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jakého psa sháníte? Poptávka po psech z útulku.
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:07
- Nahlásit

Sem mi pište, pokud sháníte Vy nebo Vaši známí pejska a vzali by si nějakého z útulku.

Prosím popsat: velikost, stáří, vzhled, zdravotní stav, povahové rysy, temperament; jak bude chován (na zahradě či v bytě...), pro koho (děti, důchodci, čundráci...). A také do jaké vzdálenosti od bydliště si můžou přijet.

Pokusím se vhodné pejsky najít a nabídnout.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:11
- Nahlásit

Upřesňující poznámky:

1. enri, prosím, případný požadavek od těch známých, co nechali utratit svého ročního pejska, sem nedávat,

2. Psíčku, nezaplivej mi to tu laskavě svými připomínkami ohledně hloupých zachránkyň, které si tak léčí své ego a zviditelňují se. A nadávat mi choď do tématu "pro Vlčáčkovou". Předem díky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:12
- Nahlásit

Vlčáčková
Známí shání fenku bernského salašňáka, nebo něčeho podobného. Musí to být fenka, páč už jednu mají a nechtějí řešit neplanované štěňata - takže pes je vyloučen. Může být i kříženec, ale berňákoidní. V Oryjentu, nikam daleko nepojedou. max. Krnov, Opava a tak...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:14
- Nahlásit

Biluška
OK. Gerad nebo kdo už vybrali tu z Děčína. Škoda.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:20
- Nahlásit

Vlčáčková
To je přes celou republiku, tak daleko bych nejela pro psa ani já . Oni už vůbec ne, ti si představují tak psa ze sousední vesnice

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:22
- Nahlásit

Biluška
A už si toho Berňáka prakticky zdarma v té sousední vesnici objednali? A jak pochodili?
Prvně se podíváme, když najdeme, budeme řešit dopravu, ne? Ale spíš nenajdeme - je to dost speciální požadavek.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:27
- Nahlásit

Biluška
http://www.hafbezobav.cz/pinzerce.php?Sekce=4&Plem eno=53&str=0&lhtml=1 co tohle?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:48
- Nahlásit

Já bych potřebovala asi tak roční až dvouletou, vitální a zdravou japonskou akitu - i koupím, ostrou až nezvladatelnou, dominantní s ne dobrým předchozím životem- avšak sebevědomou. Opravdu . Chci jí pro sebe. Je mi jasné, že takovou budu shánět hódně dlouho. Nebo alespoň štěndo - až mladou - min. půlroční, které se mi při vítačce pověsí přinejmenším na nohavici - prostě dominantního hajzlíka - ale jen fenu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:53
- Nahlásit

Biluška
No, není to Berňák, ale Tibeťan:
http://www.caniscentrum.com/detail.php?id=442
Když si ho vezmou, dostanou jednoho malého pejska zdarma.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:04
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Šmarjá! Tohle by vyhovovalo?:
http://www.naturfoto.cz/hyena-skvrnita-fotografie- 7507.html

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:06
- Nahlásit

Vlčáčková
Ty woe, zase Lanškroun. Ti říkám, max. do Krnova, dál nepojedou a já jim psa odnikud tahat nebudu. Jsou to úplně klasický venkovský lidi co jsou zvyklí psa kupovat za flašku slivovice od sousedovy feny. Kdybych jim řekla, ať jedou do Lanškrouna tak na mě zavolají Chocholouška

Když nikde okolo nebude tak nebude, jejich problém. Mě to žíly netrhá, ať si vezmou zase bezpapíráka od souseda. Jenom kdyby náhodou někde byl. Ideálně tak ve Slezských Pavlovicích, to mají fakt za rohem

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:07
- Nahlásit

Biluška
Ve Slezských Pavlovicích není nic takového. Tam se mi líbí dvouletý kříženec kokra. A je kastrovaný. Prý klidný.¨
A měl by se ten pes u nich dobře, když nejsou ochodtni si pro něho ani zajet?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:10
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale já jí fakt sháním - srandu si nedělám. Moje pracovní čubina oslepla a pracovat už tak nemůže a já hledám náhradu. Budu ráda za jakýkoliv rozumný tip.
Já si jí pak přecvičím. Čihuna byla také tak ostrá - byla dokonalý hajzlík ale vynikající pracant. Čihuna samozřejmě u mne zůstane, to je jasný. Počítám s tím, že hledat povahově něco jako je Čihuška nebude jednoduché - obzvášť když to má být akita. Tak to zkouším už teď.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:14
- Nahlásit

Vlčáčková
A měl by se ten pes u nich dobře, když nejsou ochodtni si pro něho ani zajet?
Měl by se tam stejně jako většina venkovských psů - velká zahrada s volným pohybem, aby mohl hlídat. Krmení - kvalitní granule značky pudygrý a sem tam kosti, či tlustý maso. Vycházka dvakrát do roka - o Vánocích (pokud nesněží) a na jaře. Povinné očkování proti vzteklině v srpnu před Obecním úřadem (to se v podstatě dá považovat za třetí vycházku ).

Stejně jako 99% psů tady v okolí. Ale pořád lepší než útulek.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:15
- Nahlásit

Kdyby byla nějaká fenečka třeba někde v rámci EU, tak si pro ní zajedu i do toho zahraničí - teda když bude tak správně "jetá" Jenže já neumím cizí jazyky, takže si to ani nevyhledám. Zkoušela jsem najít něco na netu alespoň po ČR a zatím bez úspěchu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:22
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Pokud vím, tak hajzlík je tak trošku Morgan z Č. Budějovic. Ale už si ho nepamatuju. Je už starší, myslím. Větší kříženec - ale akita tam určitě není.
Co ten pes má dělat?

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:23
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ahoj, no, budu koukat
Musí to být čistý, nebo jak?
Kamarádka má teď štěnda - možná kdyby sis ho správně zkazila

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:24
- Nahlásit

Biluška
No, není pravidlo, že útulek je horší, než špatný chov "doma". Někteří pejsci se vysloveně radovali, že se s adopce dostali zpět do útulku.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:25
- Nahlásit

Dines
Může ho na pár měsíců šoupnout k Šíblové nebo Bártů.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:35
- Nahlásit

Vlčáčková
Morgana znám - je to ale pes a s akitou nemá nic společného

A co má dělat? No vždyť jsem to psala - musí to být dominantní hajzlík - klidně i pokažený ale fena - a musí to být pracant. Nesmí to být ale srab - potřebuji sebevědomou fenu - s dobrým smečkovým přepodkladem - vůdčí typ. Musí mě ta fena dostat do kolen - musí mi opravdu padnout do oka. Jestli nebude úplně čistá by tak nevadilo, ale co vím, tak čistá japonka a ostrá má lepší předpoklady než křížo. Ale nelze vyloučit, že by se i mezi kříženci nenašlo něco podobného. Dám přednost ale japonské čisté akitě - prostě zvyk

Dines
pokazit to já nemůžu. Tam se jedná o to, že když ta akita žije v prostředí kde nejsou pravidla a není to pravé prostředí a kvůli tomu dělá nějakou neplechu, třeba dominuje či rovnou kouše, tak když najde nový domov, kde dostane práci a jistoty, tak je to úžasný parťák - takže pokazit to musí někdo jiný A cíleně pokazit akitu asi nejde

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:39
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
A cíleně pokazit akitu asi nejde
Nevím - je to teda jen můj názor, ale já o akitách valné mínění nemám z toho jak jsem je zatím poznala. Takže asi nebude tak těžké je pokazit
Jak říkám, budu na tebe myslet a koukat a kdybych někdy na něco takového narazila, tak vím kam volat

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:47
- Nahlásit

Dines
díkes moc.
na obhajobu akit - jsou skvělé, když se to s nimi umí a člověk pochopí jejich myšlení. Škoda, že jste nepoznala ty moje holky - změnila by jste názor. Akity nejsou žádní blbci. Potřebují však aby jim člověk dal nějaký "směr" - práci. Také se o nich říká, že je nelze cvičit a že jsou pomalé. Přitom jsou jak vítr, velmi dobře se cvičí a velmi rádi pracují. Obzvláště ty více ostré.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:53
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Škoda, že jste nepoznala ty moje holky - změnila by jste názor.
Myslím, že to klidně můžeme někdy napravit, pokud snesou mojí mírně labilní čubinku
Bydlím v Malém Dubičném

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 09:59
- Nahlásit

Dines
No to je přeci kousek od Srubce - to máme blízko k sobě. Vy máte myslím královského pudla? A jak že je jako čubinka labilní?

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 10:05 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Je to kousek Mám už dokonce dva králováky (http://pudlkralovsky.webnode.cz ) - čubinka asi neměla ideální první majitelku - je celkem bázlivá a dělá ramena - asi to znáš (budeme si tykat?) když zmerčí psa, začne štěkat a žene se na něj - pak si čuchne a je klid Zato ale na slabší si troufá, a je tak trošku šikanátorka s mým psem (holt smečka no) ale jinaj jsou úúúplně nekonfliktní Jen holt temperamentní a né každej pes to snese když si ho před sebou kutálí

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 10:13
- Nahlásit

Dines
jasně, tykat
no tak to není zas tak ulítlá. Já už na ty stránky koukala - teď. Vidím, že se znáte s Leonkou a spol z Aley. Tak to je prima. Ten svět je ale malej.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 10:19
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Vidím, že se znáte s Leonkou a spol z Aley. Tak to je prima. Ten svět je ale malej.
No, tak to neznám - trénuju v Mladém, s agi začínám, takže neznám skoro nikoho - jen trenérku a pár holek co trénuje se mnou (http://treninky.webnode.cz/)

A jo, není tolik ulítlá - ale kdo jí nezná, tak si to čas od času špatně vykládá.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 10:34
- Nahlásit

Biluška
Jasně, že nevyhovuje skoro ničemu krom toho, že je to Berňák, ale není to krasavec? Tak aspoň pro potěchu oka:

http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/clanky/berns ky-salasnicky-pes.html

od majitele: Jedná se o dvouletého krásného bernského salašníka. Je to pes,bez PP. Je nádherný, trhá mi srdce dávat ho pryč, ale bohužel okolnosti mě k tomu nutí, moje děti dostaly silnou alergickou reakci,když začal línat. Je moc hodný a miluje lidi,zvlašť děti. Nejraději bych ho darovala někomu,kdo by ho měl rád a komu by udělal radost,ale bohužel o nikom nevím,tak se obracím na Vás. Nechci ho hned strčit někam do klece a čekat, jestli se najde někdo,kdo by si ho vzal, tak kdybyste věděla o někom, kdo by takového psa chtěl,tak mi prosím dejte vědět, bydlíme kousek od Mělníka. Můj telefon je: 606617906.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 11:17 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Asi to sem nepatři ale už ted hledám zájemce na štěnata z velmi neplánovaného spojení
M:Australský ovčák hnědá trikolora rtg neg,vyšetření očí neg,zkoušky ZZO,ZM,BH, super společník a mazel ale i hlídač a šéfová všeho .
O:Německý ovčák ( v té době 7 měsíční),mladoch a bimbo,zatím základy stop,poslušnosti,obran,milý,kontaktní a moc šikovný pes ,ted jsme dělali před rtg a vypadá v pořádku. Je to vlkošedý pes z výborné pracovní linie.
Fenka je 6 letá a štěnata dosud neměla a je asi 3 týdny nakrytá a vypadá to že je březí
Porod by měl být asi kolem 21.srpna a co se narodí a jak to bude vypadat to se uvidí
Zatím je jeden zájemce ale štěnda bysme chtěli nechat aspon 2-3 kvuli mlíku takže pokud byste o někom věděli kdo by měl zájem o neobvyklé křížence kteří budou většího vzrustu a mužou to být zajímavé povahy tak napište děkuji.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 11:23
- Nahlásit

KEISSA

RTG DKK?

Jak kvůli mlíku? Štěňata snad půjdou z domu až tak kolem dvou měsíců, ne? Nebo tomu mám rozumět, že byste ty ostatní zabili?!

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání