| Autor |
Zpráva |
Eny
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:08
- Nahlásit
hee když si tu tak pěkně povídáte nevíte náhodou jak dopadla bonitace NO na Břevnově předminulou sobotu? nijak nikde nemůžu najít výsledky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:15 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Eny
ty vado,na to,že to je můj domovskej cvičák teda nevim ,sem tam nebyla už docela dlouho..stránky nemáme jako organizaceFfiguroval to Holec??myslím,že něco takovýho sem zaslechla,ale jistě to nevim..
aha,tak nefiguroval
|
viky
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:16
- Nahlásit
davidkova renata
no pani custe, jako vy ste upo nejvic neduveryhodna osoba co znam.
Hec jako ne mam taky vlcaky, dva uplne cely so pracovni, ale jako cely vod hlav az po .... ani nechcete vedet kam.
A Fefin, ten je upo pracovni taky bo v noci me zas chtel strihat, hajzlik
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:20
- Nahlásit
viky
A Fefin, ten je upo pracovni
ty voe,Fefin je hlavně agresííívníí co vim!sem právě myslela,že už tě zabil bo sem tě tu dlouho neviděla..stejnak to čekám každou chvíli!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:21
- Nahlásit
davidkova renata
takže já vlastě jsem maminka toho nenarozeného mimíska
já jí to přeju,bo vím jaký tam má psiska ,taky znich slintám
|
viky
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:26
- Nahlásit
brezen2008
bo vím jaký tam má psiska ,taky znich slintám
kua decka, tak mi hodte odkaz do mailu aspon, siiiiiiiiiiiiim.
davidkova renata
ty voe,Fefin je hlavně agresííívníí co vim!
no asik jako trochu je no, bo rano mlatil s kenelo po cele kuchyni az urazil roh zdi. A vypadal u teho strasne agresivne a nebezpecne. Jo a uz vymenil trobu za lednicku, ted cumi do ni pokazde dyz se votevre.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 14:44
- Nahlásit
viky
nene,to musí sama tajná
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 15:46
- Nahlásit
davidkova renatacus,vis,ze ja na nejaky vystavy zvysoka seru!!!nestojim absolutne o krpatyho exterieraka,ktery ma v hlave ciste nas.ano,videla jsem toho dost,hlavne na vycviku,to byla tragedie!mne se libi medvedi a komu se to nelibi,at si pr.el polibi,ne?
brezen2008hod ji prosim te ten odkaz,bo tady ta vosoba neda pokoj.dik,ale meilem.
vikyvite pani,lidi jsou hnusaci,hele,ja vim,ze je to pruser,ale hlidam si to,hajan ma cisty lokty,cisty kycle a na guvno pater,bo je moc udelanej.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 16:05 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit
nemethova5
heled pošli mi na sebe meial,potřebuji se něco zeptat ))
na morce.kratkosrstsy@seznam.cz
díííííííííííííííííík
viky
na jakej meil ti to mám poslat?
to budeš čubrnět )))))))))))))
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 18:40
- Nahlásit
krpatyho exterieraka,ktery ma v hlave ciste nas.ano,
hm, tak koukám, že sem chodit ani nemá cenu, jdu radši se svýma psema, co maj tedy v hlavě nasráno, ven, protože se svým pracákem vlkošedem, co nemůže od pěti na nohy holt můžu tak leda do pr...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:08
- Nahlásit
Ebonytohle je ciste muj nazor a laskave jsem to nesmerovala na vas,takze nebudte laskave vztahovacna,mne stacilo,co jsem videla na vice cvicakach,jediny pes co stal za to byl exterierak,jeste mel v hlave,jako dost chytrej pes,bohuzel uz tu neni,ja si muzu snad psat co chci a jak chci,je to jen o mojem nazoru!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:20
- Nahlásit
Ebonyjo a kdyby jste ciste nahodou chtela vedet,co to bylo za psa,tak se jmenoval barbar sokom,od pana jana viciana
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:35
- Nahlásit
nemethova5
ja si muzu snad psat co chci a jak chci,je to jen o mojem nazoru!
jasně.....
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 19:59
- Nahlásit
Ebonya pokud se vam muj nazor nelibi,jednoduse na nej nereagujte,to je snad jasny,ne?a za svym nazorem si bohuzel stojim.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 20:16
- Nahlásit
nemethova5
ano, bohužel je to správný slovo
ale každému, co jeho jest
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 20:23
- Nahlásit
nemethova5
tak je to potvrzené,jedu pak stebou se na ně podívat )
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 21:18
- Nahlásit
brezen2008jj,ted jsem domluvila s chovatelkou,moc te zdravi a bude rada,jak se stavime.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 08:35
- Nahlásit
nemethova5
už aby to bylo
já nikdy neviděla naživo mimíska NO ,jako v nějaké chs
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 10:30
- Nahlásit
brezen2008neboj,uvidis.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2009 15:41
- Nahlásit
Taky se hlásim, mám 6letou čubinu )
|
viky
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:47
- Nahlásit
brezen2008
zuzanka.horka@seznam.cz CHCUUU cubrnet
nemethova5
hele to neni o barve nebo o uhleni, to je o jednotlivcich. Napr. Natcho v. Kirschental nadhernej exterierovej pes a posere kdekteryho pracaka. Videla sem ho v treninku a ten pes je bomba. A znam jich takovych vic. Bohuzel znam taky sracky pracaky. Je to strasne individualni a neni mozny rict, ze znakac uhlenej je tupej a vlkos nebo cernej nebo cernej se znakama je vzdycky super pracak. A zalezi i na pristupu psovoda. Me tra vystavy nebavi, ale priznam si taky proc ne. Bo jsem neschopna to psa naucit. Proste to neumim a trapcit nekde s nepripravenym psem se mi fakt nechce, proto pretrpim tu jednu nutnou do chovu a koncim, ale musim rict, ze na pripravenyho psa je nadhernej pohled. No a nekdo to ma naopak, umi vystavy a neumi psa pripravit na zavod a neni to ani o tom ze pes je nechopnej, jen ma mene schopneho pana co se vycviku tyce...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 19:54
- Nahlásit
viky
máš to tam
|
viky
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 09:49
- Nahlásit
brezen2008
diiiikyyyy. koukala sem. Rodokmen nevypada spatne, i vim kde se tam berou chlupaci, ale nerekla bych ze to bude pravidlem.
|
Ivi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2009 21:58
- Nahlásit
tak mi to nedá a musím přidet svůj názor.Znám dost exteriérově uspěšných psů,kteří jsou povahově uplně v hajzlu a bonitaci udělají jen díky známostem.Ale znám i dost těch dobrých.Myslím že at si každý pořídí to co se mu líbí a to co ho baví.Mně třeba výstavy fakt nic neříkají tak mám už druhou ovčandu z pracovního chovu a jsem spokojená.Je fakt že u NO obecně jsou dost problematické kyčle,lokty i páteř a nato může bohužel tohle super plemeno dojet.Tak nevím jestli by už lidi neměli přestat řešit kdo je pracovní a kdo exteriérák a spíš se zaměřit na zlepšení zdraví všeobecně.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 14:05
- Nahlásit
vikyneresim,jestli je to pracak,nebo exterierak,resim to,ze vetsina exterieraku je s povahou a zdravim v prdeli!ano je to individualni,ale projela jsem toho dost a videla jsem toho taky dost,ano,at si kazdy poridi co se mu zlibi,ale nenavazi se do meho nazoru,je to jen a jen muj nazor a komu se to nelibi,at to necte,kdyz je vztahovacnej,u me plemeno nemecky ovcak byl vzdy sluzebni a univerzalni plemeno,mne skalara nic nerika,kdyz se libi nekomu jinemu,budiz,kazdy mame na to svuj nahled,ale stacilo se mi parkrat jit podivat na bonitacku,nebo klubovku a mela jsem zkazeny cely den,ano vic jak polovina psu to udela s odrenyma usima a jeste treba popate,to je fakt!na druhou stranku je plno pracaku,co jim chybi loketni,nebo kycelni klouby,taky jsem se dost s tim setkala,taky zadna slava!kdyby mi davidkova nehodila odkaz na tu chovku,tak do ovcouna uz v zivote nejdu,je dost problematicky plemeni,co se tyce zdravi!!!!!
Ivija znam jenom par exterierovych dobrych psu,co jsou pekni a makaji,ale opravdu jenom par,jen jsem napsala nazor,ze do exterieraka nejdu,psala jsem,ze to je jen muj nazor,tak at se s tim kazdy vyrovna jak umi!!!!!!!!je skoda,ze tak fajn plemeno a jeste k tomu univerzalni dost chovatelu przni!do chovu za kazdou cenu!
|
Ivi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:38
- Nahlásit
Kolem ovčounů se pohybuji už 15 let a trochu mne mrzí kam se chov vydal.Je pravda že zvlášt v poslední době se dostávají do chovu psi s dost problematickou povahou a limit na výstavě je nastaven tak že normální použitelný pes nemá moc šance uspět.Na druhou stranu se musí přiznat že třeba výcvik podle IPo nemá s opravdovou pracovní použitelností moc společného a některé výcvikové metody jsou víc než podivné.Nikomu neberu právo na jeho názor,ale diskuzí na netu to asi nevyřešíme.tak co psát o něčem veselejším?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 07:27
- Nahlásit
heledte včera na závodech u alexy tam byl pes a ten ana konci jenom přecvičoval,bo ten předním byl poslední,tak aby měl idložení,takže jako vše ok,jenomže pak dala panička povel aport a místo aby pes běžel pro aport,tak běžel,ale jako fest na psa co byl v odložení,byla tu čuba,no čuba asi metr vod něj to vzdala ahnala se ven,pes za ní,no pak nevím co bylo,ale panička té čuby byla uřvaná,čuba se klepala,ale pak se uklidnila,na pamlsky,,ta co měla toho psa,už ten pes serval nějakého psa v helppesu i majitelku
pak se šla omluvit,ale stějně mě tohle udělat dasty,tak dostane takovou,že si to bude pamatovat a více by to neudělal
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 07:42
- Nahlásit
viky
jak se připravuje NO na výstavu? Kondiční trénink?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 07:45
- Nahlásit
brezen2008
tak to je docela pruser. Majitel psa ma byt natolik soudny a nelezt na plac ( ani jako sparing partner ) kdyz ma nezvladatelnyho psa. Majitelka feny mu muze podekovat, bo ma co zpravovat.
Jinak kdyz se vratim k exterieru versus pracovnitosti. To je vecny tema. Proste u obojiho jsou jak po zdravotni tak po povahove strance dobry i spatny jedinci. V posledni dobe se tra na muj vkus az moc casto vyskytuje cauda a to u pomerne mladych zvirat a zatim jsem se s tim setkala u pracaku a to u povahove vybornych jedincu ( jeden dokonce aktivne zavodi, ale posledni zavod uz to bylo strasne moc videt ). Vseobecne je zdravi docela pruser a nejen u NO. Povahy si myslim ze i u ext. jdou pomalu zase nahoru. Jo jasne sou srackovy zvirata, ktery by podle me v chovu nemeli co delat,ale to i nekteri pracaci , ale myslim ze celkove se povahy hodne zpravily v poslednich letech.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 08:00
- Nahlásit
Mucholabka
no to asi taky, ale jde o to naucit psa tahat a pritom se neuskrtit By to lip popsala Ebony.
Pes se uci krom statiky, behat v kruhu pred vodicem, tak aby vyniklo vsechno co ma.
|