Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Nadváha - krmení klasickou stravou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 08:08
- Nahlásit

Mám šeltičku, tloustne z vody, vzduchu a podobných věcí.
Na procházky samozřejmě chodíme, jenže většinou se drží nás a nelítá s ostatníma, takže to nemá kde vylítat. Neaportuje, protože jí to ostatní kradou a jí to pak nebaví.
Když dám větší poměr maso/zelenina (ovoce), než je cca 60/40, má průjmy (to i při light granulích, takže bych si přechodem nepomohla), podobně je to při velkém množství mléčných výrobků, o příloze slyšela naposled, když se před dvěma týdny vloupala druhému psovi do misky (většinou uhlídám).
Teď se nám daří, že netloustne, ale o výrazném hubnutí bych teda nemluvila.
Jaké můžu dávat pamlsky? šlachy, Dršťky, co ještě? Je mi jasné, že v omezeném množství.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 10:37
- Nahlásit

Mužeš dát vepřový ucho, sušený penis, střívka, plíce.

nikihoney
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:37
- Nahlásit

kachna_
Taky pořád řeším tloustnutí jedné fenky, nakonec sme skončili na veterinární dietě od Puriny, opravdu zhubla, pohyb jsme teda taky přidali. Teď sem hledala něco lepšího, ta dieta je složením hrozná a přešly sme na BARF.Je fakt, že jí to nevadí, taky dávám hodně zeleniny a maso dietní(kuře, ryba). Pamlsky sem úplně vyloučila, fakt jí nic nedávám. Krmili jste syrové nebo vařené? Já krmím syrové, takže i kosti, tak ten průjem nemá.

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:22
- Nahlásit

nikihoney
syrový, jenže dávám ráno maso+zeleninu, večer masitý kosti, tak nevim, kdybych jí to zapracovala do sebe, pak bych mohla ten poměr zvýšit. Jenže co pak večer, nakrmit tři psy a jí nechat o hladu? Nebo bych jí mohla nahradit večerní dávku šlachou.
Pamlsky dávám při cvičení, bez odměny by to nebylo ono

nikihoney
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 14:23
- Nahlásit

kachna_
A co večer k těm kostem zase zeleninu? Já jí dám nejdřív tu zeleninu a pak až ty kosti.Tím můžeš zvýšit ten objem zeleniny.
Ad pamlsky, my už jsme bez pamlsků, jen pochvala.
Teď sem toho hodně našla na dogforum.sk, je tam toho o BARFu hodně.
Ono je to s tím hubnutím běh na dlouhou trať, kor u tak malého psa, vím o čem mluvím. Fenka mi dokázala vyžít z hrstičky Light granulí, z které by jiný pes pošel hlady.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 15:59
- Nahlásit

kachna_

hele pani, ešivá se dobře pamatuju, tak tuším ??? mac1 kdesi kdysi psala, že když potřebuje psy vykrmit dostávají i víc kostí. Pokud třeba dáváš skelety, tak jak je tam i ta kůže, je to o to tučnější. Tak možná s těma kostima krapítek ubrat. Já třeba nedávám kosti každý den. Máme to rozhozený jeden den vnitřnosti, druhý den svalovina, pak maso na kosti.... tak jak by t e o r e t i c k y čokl zpracovával velkou kořist. Sem se někde dočetla.

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 19:37
- Nahlásit

kachna_
Ju, já bych se taky přimlouvala za ubrání kostí a přidat vnitřnosti - možná blbnu, ale zdá se mi, že takové dršťky apod. budou asi míň vydatné, než třeba hovězí...?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 20:35
- Nahlásit

corgi
s vnitřnostma musí opatrně, když má fenka průjmy , spíš než ty játra teda ty déržštky, ale to by se chtělo pozeptat, páč třeba jsem četla (furt někde něco čtu ), že ty zelený nepraný by měly být pro psa snad tím nejhodnotnějším krmením. (jasně, že ne jen ty, ale že jim to dá prostě hodně), tak by to chtělo zjistit, jak je to s nima ohledně kalorií

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:04
- Nahlásit

držtky jsou ouplně v pohodě, hodně vitamínů,živin,ale netučný

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:25
- Nahlásit

kachna_
A co zacit krmit jen jednou denne? Rano jen nakou mirnou snidanku (krajicek tvrdyho chleba nebo jogurt bily nebo kefirek) a vecir dietni maso? - kureci libovejsi, skelet sem tam, ryba, filatko, kruti.. + kupa zeleniny najemno nastouhany (aby spolkla muzes zajistit drobnym zalitim vyvarem). Ja takhle, a uz jsem to psala driv, zhubla rotvici tupožravou o 9 kg.
Nemohla jsem ji ubirat mnozstvi davky - tim vic si ukladala na horsi casy, jen davku zmenit a stejnej objem - takze zeleninka a zrovna skeletu jsem ji nesetrila, jako zelenych drstek, ryb. Jen hovezi a hovezi smes jsem u ni vypustila stejne jak veprovy, to max ve forme vyvaru z nozek ci usisek.
Ale ono hubnout psici je veda Ta nase nema cukrovku ani stitnou, proste je jen zrava a diky pohybu obezitorni.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:27
- Nahlásit

jana33
držtky jsou ouplně v pohodě, hodně vitamínů,živin,ale netučný

o.ká! sem věděla, že někdo dá vědět.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:22
- Nahlásit

Připravuju mrazák na novej vetamix, mám tam dršťky, ryby, kuřecí s drobama, do toho bych hodila rozmixovanou dýni,špenát a udělala jí speciální směsku (zbytek psů by mi na tom bídně zhynul hlady), napadá vás co přidat - ubrat?
K snídani dostává žvejkací doplňky nebo když jsou kusovky tak kousek srdce a tak, jogurt mám připravenej.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 16:09
- Nahlásit

kachna_
kousek srdce a tak
Srdce je dost výživný, možná bych nahradila nějakým netučným masénkem nebo vnitřností. A jogurt odtučněnej, jak pro modelky

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 17:02
- Nahlásit

corgi
vodtučněnej jogurt neni jogurt! dávám normální, jen Beska dostává ne shora, kde je tuk, ale zprostřed.
Srdce teda taky vynechám. Nasušila jsem jí chleba, ten zbožňuje (koupila jsem ho jenom kvůli ní). Jenže jsem zapomněla pro koho to bylo a dala jsem to králíkům

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 17:17
- Nahlásit

kachna_
Ja bych ji pridala klidne do mrazaku skelety, masity. Kuzi z nich stahnout muzes dycky - ikdyz ja nestahovala a i tak cuba hubla.

Alexa
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 18:55
- Nahlásit

kachna_
asi tě moc nepotěším ale jediný co se mi osvědčilo je ubrání krmné dávky.
A to jsem krmila jen hovězím masem a zeleninou. Dokud jsem neubrala cca o třetinu prostě čuba nezhubla a nezhubla

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 19:07
- Nahlásit

kachna_
Navíc hubnutí teď před zimou půjde blbě, někde jsem už psala, že mně pes minulý podzim nabíral jakoby ze vzduchu - krmná dávka stejná (tehdy ještě granule, takže opravdu stejná), ale pes se na zimu prostě nabaloval...

vodtučněnej jogurt neni jogurt!
Naprostej souhlas Já si taky dávám jedině selský nebo dokonce smetanový. Chjo, taky že nehubnu, že jo

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2009 09:09 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Alexa
Dokud jsem neubrala cca o třetinu prostě čuba nezhubla a nezhubla
To mi píšeš až teď? TEĎ, potom, co jsem zamrazila krmný dávky ? Tím, že má přesně odměřené jídlo, třeba zjistim, že jsem jí dávala moc, aniž jsem si to uvědomovala
Postup je teda následující:
- zvážit
- takže první krok je odtučnění krmné dávky + odstranění cukrů (ovoce), zvážení porcí
- druhej, když nezačne hubnout (stačí mi pomalu, žádnou výstavu aktuální nemáme), zkusit zvýšit podíl zeleniny, zachovat krmnou dávku
- třetí, snížení krmný dávky
- čtvrtej - nové vyšetření u jiného veta (teď na něj stejně nemám, onemocněla nám obě auta a druhej pes potřebuje odoperovat kýlu )

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 12:21
- Nahlásit

Mám ještě prosbu - jak rychlý by mělo bejt hubnutí psa?
Fifi, vím, že jsi psala, že ti rotvička zhubla o 9 kg? Z kolika prosím?
Jo a co mrkev?

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 12:29
- Nahlásit

kachna_
že ti rotvička zhubla o 9 kg? Z kolika prosím?
Z 52 kg na 43 kg a to v prubehu roku, nic rychlyho, sokovyho. Mrkev a jinou korenovku krouham v mnozstvi ne malem, do toho kupa cinskyho zeli ci ledovyho salatu (tyhle zeleny veci jsou hlavni slozka "prilohy" ), spenat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:08
- Nahlásit

kachna_
Jinak moja čuba zhubla za dva měsíce 1,5 kg, což docela odpovídá fifijovic rotici a jedeme ještě pořád v hovězím mase se zeleninou, kilovku masa máme na 5 dnů, porce doplňuju zeleninou + svačinama (nastrouhaná mrkev s jabkem a kefírem a lžičkou medu). Čuba furt žere poměrně dost, ale fakticky hubne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:16
- Nahlásit

Gerda
Čuba furt žere poměrně dost, ale fakticky hubne.

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:19
- Nahlásit

Fifi
Jen je huňatá jak medvěd a trochu do červena po té mrkvi )) Vločky snáší výborně, žádnej problém s nima nemá, jen co uprázdnim mrzák od těch svalovin, dokoupim tam krůtí a kuřecí. Teda ještě ho spíš vyzkoušim, protože teď měla kuřecí žaludky a zas má nohu a svědění.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:21
- Nahlásit

Gerda
Jen je huňatá jak medvěd a trochu do červena po té mrkvi
Z mrkve ti nezrezne, kdyz ji nezere denne x kg. A ze je hunata, jen dobre, vi, co cini, dyk uz chumeli.
protože teď měla kuřecí žaludky a zas má nohu a svědění.
Jasny, vyzkouset, kdyz bude mit nohu a svedeni, tak zkusit tresku ci tak neco misto kureciho.

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 15:56
- Nahlásit

Fifi
vemu teď z vetamixu ryby, teda musim říct, že se mi nejvíc líbilo maso od Falca, to byla úplná krása pohledět! Ryba je úplně v poho, zkusila sem jí dát zapomenutý rybí prsty, vyloupala jsem je ze strouhanky a děsně jí šmakovalo. Rybu už bych dávala kilovku na 4 dny, přece jen tý se může nažrat trošku víc. Musim eště vyzkoušet tu okurku a zelí, jak o něm píšeš!

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 16:11
- Nahlásit

Fifi
Z mrkve ti nezrezne, kdyz ji nezere denne x kg
No já bych si na to dávala bacha, můj pes mění barvy jak podzimní listí, že i na cvičáku lidi poznají, kterej tejden papkal mrkev a kterej ne... Ale u mě jde o zrzouna měnícího sytost zrzavé, ne o rezavějícího černocha, tak možná se to takhle srovnat nedá, nevím...

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 16:11
- Nahlásit

Fifi
tak zkusit tresku ci tak neco misto kureciho.

hele ale třebas Losos mi přijde, že třeba asi ne, páč ten je mastnej jako sviň.

viď?

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 16:15
- Nahlásit

corgi
Jako fakt z mrkve pes nezrezne to bych se spis zamyslela nad dodatkama stravy typu vitaminu, mineralu, i chonder (pes reznul jak svin po alavisu).
Ja davam cubam mrkvu denne a nereznou.
PetraK
hele ale třebas Losos mi přijde, že třeba asi ne, páč ten je mastnej jako sviň.
Docela dost. i ten kapr sumec je tucnej, ale ja to ted uz v poho cube jednou za x dni dam. Proto sem pro ramec hubnuti pisla tresku ci naky file, proste dietni maso - to z vetamixu neschrastis.

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 16:18
- Nahlásit

Fifi
jasně že neni červená jak setr ) Ale proti slunku má prostě ta černá barva štych do červena/hněda. Určitě je to i tim, že jak stárne, tak možná začíná víc šedivět, ale opravdu nekecám

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 16:41
- Nahlásit

Fifi
Jako fakt z mrkve pes nezrezne
Se přijeď podívat Tak tři týdny před výstavou nasadím denně jednu velkou mrkev nebo velkou porci špenátu a pak jsme v kruhu nejčervenější

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání