Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zabili nám psa
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
shiba
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2005 09:02
- Nahlásit

Endy
Majitel za škody způsobené psem zodpovídá vždy a všude.
Přesně tak! Pak se musí řešit okolnosti, ale v kadém případě se nikdo automaticky nezbaví odpovědnosti tím, že psa uváže na vodítko.

Anonymní
My kdyz meli jednou milumilovnyho vlcacka.. Byl fakt hodnej,poslusnej a nejuzasnejsi pes na svete ale ostatni psi rad nemel Tak to tak úplně mírumilovný nebyl, co?
voditko naseho mazlika se pretrhlo Ono SE to vodítko nepřetrhlo, přetrhl ho pes...
Takové typické vyjádřování za účelem zbavit se odpovědnosti

Garfield
Myslím, že se může stát tragédie i při největší opatrnosti majitele, ale tohle není jen tak. Fakt přemluvte majitelku dogy, ať něco dělá. Nejsem si jistá, ale snad by mohl to trestní oznámení podat i někdo jiný. Peníze nejsou na prvním místě, ale pro onoho člověka asi jiný trest než pokuta a náhrada škody nebude. Pokud ale někdo zlu uhýbá, prakticky je podporuje.

Joanna
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 12:15
- Nahlásit

To Garfield

Jsem dlouholetou chovatelkou pitbulů a cvičím je na záchranařinu. Přemluvte, prosím, majitelku dogy, aby to řešila, kde se dá. Na polici, na úřadě (tam je nějaká přestupková komise), v nejhorším případě bych to rozmázla i v médiích. Takové jednání poškozuje nás, uvědomělé chovatele. Média samozřejmě uškodí i těm slušným, ale takový člověk mezi chovateli nemá co dělat. Dnes už nikdo nebere zabití psa jiným psem jen tak. Právě díky médiím se to nezaloží do šuplíku, ale řeší se to.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 14:37
- Nahlásit

Joanna

Právě díky médiím se to nezaloží do šuplíku, ale řeší se to.

jak nesnáším TV-Nova, tak jsem na druhou stranu ráda, že existuje pořad jako "na vlastní oči", kde se řeší právě to, co už např. policie odsunula do šuplíku....a že se do šuplíku vědomě strkají - odsouvají ad acta nejen zabití psi, ale i zavraždění lidé, o tom svědčí ta poslední reportáž o tom údajně zasebevražděném chlapci.... síla médií je veliká, ale bohužel poslední slovo má naše "slavná" policie a soudy....spravedlnosti se dnes člověk domáhá dost těžko.

Joanna
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 06:42
- Nahlásit

Evik

Naprosto souhlasím. Taky nesnáším Novu, zvlášť po tom, co cíleně vedly svoje reportáže proti chovatelům psů v době, kdy Kořistka vymyslel "úžasný" zákon na chov psů. Ale na druhé straně, tak jako my máme strach z médií (aby zase někdo nevyvolal zákaz chovu psů), tak na druhou stranu by se měli strachovat právě tito hajzlíci, kteří si to zaslouží a nám to kazí. I když té paní její dogu nikdo nevrátí, tak na druhou stranu má tu moc zabránit další tragédii, která může potkat někoho jiného. Chápu její rozpoložení, také už jsem přišla o svého miláčka, ale může to pro ty druhé udělat. A věřím tomu, že když to bude rozmazávat televize, tak i policie bude něco dělat. Už jsem několikrát četla, že se napadení psem v poslední době řeší a vyřešilo nějakým postihem. Přece jenom to spěje k lepšímu. Problém je v tom, na koho kápnete na policii a jak moc se mu to bude chtít řešit, ale za pokus to stojí.

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 07:31
- Nahlásit

Joanna

ono zákonodárci "přemýšlejí" zvláštním způsobem....pes napadl, roztrhal, ublížil...proto se zakáže nebo omezí chov dané rasy.... To je volovina na entou.....Účinnější by bylo, kdyby náš právní řád přestal brát psy jako věci a tresty za vědomé zabití zvířete člověkem (s výjimkou jatečních zvířat) by prostě bylo stejně postižitelné jako ublížení člověku. Prostě týratelé zvířat by šli na tvrdo sedět anebo by platili, až by se nedoplatili...
Jenomže tohle je všechno složitější....muselo by se kvůli tomu předělávat příliš mnoho zákonů, než aby se tím v reálu zákonodárci vůbec zabývali.
Takže ta ubohá majitelka dogy, kterou už jí nikdo nevrátí, může vysoudit tak maximálně tu náhradu škody za zničení cizí "věci".....je to opravdu smutné.

Joanna
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:36
- Nahlásit

Evik

Souhlasím. Zákonodárci opravdu "přemýšlejí"(
Bohužel máš asi ve všem pravdu. Ano, je to smutné.

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 16:23
- Nahlásit

čtete někdo iDnes?

http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A050906_161112_krimi_nad

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 23:27
- Nahlásit

zase ta bojová plemena, která by vůbec neměla být chována v paneláku...

kdy já se konečně dočkám nějaké zprávy, kde se bude psát: PES, kterého jeho majitel nedokázal řádně vychovat, napadl...nebo tak něco.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 23:32
- Nahlásit

nefer
máš pravdu - asi bych se měla zamyslet a psa utratit nebo vykrást banku a postavit kvůli němu barák
a to že jsou nevychovatelní? no to je přece samozřejmé - jsou tak nebezpeční, že je nemá ani smysl vychovávat

nedávno jsem četla Andersenovi pohádky - tomuhle se velmi podobaly - tragické temné a bez špetky pravdy (alespoň v to doufám jinak v noci neusnu )

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 23:52
- Nahlásit

víš co? já už to moc neřeším. nedávno jsem četla hrůzný případ napadení člověka psem. dcera majitelky přivázala RR před obchodem a šla pryč. nějaké děvče šlo ke psovi a ten ji napadl a pokousal do obličeje. ošklivé, zlé bojové plemeno.

v jiných novinách jsem se pak dočetla, že dívka psa zřejmě vyprovokovala a že ji prokousl ret.
předem řeknu pro jistotu: jasně, ten pes tam bez koše sám neměl co dělat. děti vymýšlí všelijaké kraviny.
ale já, jako majitelka RR, jsem si z toho odnesla dobrý pocit, že to ten pes vyřešil aniž by dívce vážně ublížil. třeba si konečně zapamatuje, že se na cizí psy nesahá

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:12 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

nefer

třeba si konečně zapamatuje, že se na cizí psy nesahá

no to je právě to, co lidé nejspíš nepochopí nikdy, protože "pes je tady přece od toho, aby lidem sloužil a oni, když si budou chtít pohladit kteréhokoli psa, tak jim to musí být dovoleno od pána i od psa"
Když to náhodou nějaký pes vyřeší po psovsku, tak jako ten RR, tak je to okamžitě "bestie hodná utracení" Tohle mě nikdy nepřestane dopalovat a ještě více mě štve, že se to vždycky rozmázne v médiích tak, že špatný je vždy pes a nidky jsem z TV ještě neslyšela varování a nějakou osvětu na téma "na cizí psy se bez dovolení nesahá".
Já nedávno zažila situaci, že jsme byli s pesanem na výletě, když jsme byli utahaní, sedli jsme si do mechu a dali si sváču (já i pes)...šla kolem nějaká rodinka s dvěma dětmi tak do 1.-2. třídy ...Jak děcka viděla psa, okamžitě se k němu rozběhla s cílem pohladit si ho....můj pes miluje děti, ale ne pokud se k němu vrhají stylem "bez varování chytí a obejmou kolem krku"....jak děti letěly směrem k němu a vlastně ho svým způsobem obklíčily, pejsa se za mě schovával, děti ho začaly honit kolem nás. Jejich rodiče na to čuměli jak telata a usmívali se.....Já už jsem se neudržela a řekla jsem jim, zda by mohli jejich děti nechat mého psa i mě napokoji. Načež matka dětí řekla, že si přeci chtěli psa jenom pohladit a když já na to, že si to nepřeji, protože chci, aby si pes v klidu dojedl své sousto, urazila se a mlčela.....Tak jsem to musela těm dětem vysvětlit po svém. Byla jsem fakt naštvaná, takže jsem je sprdla na 3doby, že si málem sedly na zadek a jejich rodiče taky...zakončila jsem to právě větou, "že jestli je rodiče nenaučili, že na cizí psy se bez dovolení nesahá, měli by se stydět". Rodinka zrudla, odvolala děti a my si mohli v klidu konečně odpočinout.....můj pes není poseroutka, ale těchle harantů se tedy opravdu lekl a ještě hodnou chvíli na mě koukal jak trouba, co to jako mělo být....
Tyhle lidi fakt nesnáším (a to bych tedy musela nesnášet skoro celou nekynologickou veřejnost).

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:26
- Nahlásit

Evik
Přesně tak, někteří rodiče jsou fakt omezení... proto jsem se tak dobře cítila např.v sobotu na MVP, kde i ty nejmenší děti se nejdřív zeptaly, jestli si můžou mého (hodného, žlutého) labradora pohladit. Dokonce u našeho kruhu byla maminka s batoletem v kočárku, sympatie mezi dítětem a mým psem byly nepřehlédnutelné a dítko mu nabízelo pití ze své flašky s dudlíkem... to už se mi zdálo trochu moc a psovi jsem nedovolila, aby dudlík olizoval, ale mamince by to bývalo vůbec nevadilo Ovšem u mých psů je zas ten problém, že pak si děti mohou myslet, že každý pes je takový lidumil. Takže taky dělám osvětu. Loni bylo malé dítko našich známých pokousáno jezvčíkem asi dva dny po návštěvě u nás, kdy zřejmě nabylo dojmu, že všichni psi jsou takoví jako naši, což nejsou.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 08:01
- Nahlásit

Ketrin

nojo, když oni labroušci vypadají jako roztomilí plyšáčci, takže ten dojem mírumilovnosti vyvolávají nejen v dětech....jasně, že tu vlastnost mají v povaze, ale znám bohužel i člověka, který dokázal labrouše takovým způsobem zmrvit, že je z něj teď agresívní a nepřátelský pes (on za to nemůže, je mi jasné, ale na procházkách se ho bojím potkat- už pokousal několik lidí, kteří si ho chtěli jen pohladit....)

Třeba naopak mého velkého křížence chp s howíkem (je z útulku) si nikdo pohladit nechce a každý uhýbá stranou, aby ho můj pes "nesežral" on má totiž takový "vrahounský" pohled, ale no už dávno "lidi nežere" Dokonce i před naším lidumilným choďákem lidi občas chodí obloukem či si berou mrňavé psy do náručí....(protože je černý )

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:43
- Nahlásit

To znám - viz moje černá labradorka, která už byla jednou nějakým "znalcem" pokládána i za pitbula

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:58
- Nahlásit

Ketrin
Zrovna včera jsme na cvičáku vedli diskuzi: náš cvičitel má dva psy: jednu nějakou nalezenou míchanici mezi NO a něčím a druhou papírovou borderku. Běžně se mu prý stává, že míchanici nazývají " rádoby kynologové" nádherným belgickým ovčákem s určitě super rodokmenem a papírovou borderku mají za nějakou míchanici

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:10
- Nahlásit

ketrin
tak ty máš také pitbula? to mě těší já už se s tímhle názorem u mého ridgebacka setkala též. a to mám fenu s typickou fenčí jemnou hlavou, která nepřipomíná pitbulí ani z dálky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:18
- Nahlásit

nefer
U ridgebacka by teoreticky mohla odpovídat aspoň barva... Ale černá typická představitelka plemene LR s typickou hlavou..?
S pitbulem to má společného zřejmě jen nějakou zvláštní asociaci, že se tito lidé vlivem bulváru bojí každého psa od střední velikosti, které označují souhrnným názvem pitbul.

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:41
- Nahlásit

ano, ale jen ta barva, ale ta odpovídá i u labradora. i černí pitbulové přeci jsou.
já mám typickou fenu jemných proporcí s výrazně fenčí hlavou. chápu, že u samce, který je mohutný a má naproto jinou hlavu se neznalec může splést, ale u feny, ještě k tomu u mojí, kde každý ridgebackář obdivuje její jemnost...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:46
- Nahlásit

Aha, no tak to jsem ani nevěděla, že jsou i černí piti...
Zřejmě když ho někde potkám, myslím si že to je labrador

Eny
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:56
- Nahlásit

Ketrin

No ono to zase asi není jenom o té barvě, já jsme se dozvěděla, že mám taky nějaké to zabijácké plemeno, no a na otázku proč si to myslí, byla odpověď "no to je jasný, má přeci lesklou srst" a to má prosím vlkošedého NO a v té době jí byly 4 měsíce

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:52
- Nahlásit

Zřejmě když ho někde potkám, myslím si že to je labrador - asi ano

má přeci lesklou srst - tak to už mě asi nepřekvapí nic

Víte co se mi ještě stalo? Nedávno mě vezl přiblblý kamarád mého přítele a když viděl moji čubinu, ptal se: "Tohle je opravdu RR?" Já na to: "A co by to asi mělo být?" on: "no, já nevím, ale vždyť se říká, že jsou RR takový tvrdý psi. Fakt je to určitě RR, mě se to nezdá, ona je taková roztomilá." Na otázku, jestli už někdy viděl živého rodgebacka, ke se tak blbě ptá už neodpověděl

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:59
- Nahlásit

To mi připomíná, kyž jsme kdysi šli na výlet na Sněžku a už skoro pod vrcholem jsme předešli dvě funící obézní dámy a jedna praví k druhé při pohledu na naši Salinku: Ježišmarja, to je tlustej pes! (čuba je normální standardní LR). A její kámoška odvětila: No, tlustej...ale vylez na Sněžku po svejch. A tys chtěla jet lanovkou!

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 13:01 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Ono vubec to pletení plemen je teď nějak v modě... Já se minulou sobotu před odjezdem na voříškiádu dozvěděla, že mám krásný štěňátko RR občas je taky belgickej ovčák a tak...

Evik
Před náma taky berou menší psy do náruče...

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 13:03 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Jinak tím odkazem sem nechtěla provokovat, jen ukázat, že se s tím něco dělat dá, i když poslední dobou mám pocit, že iDnes nemá o čem psát, když už píše i o pokousaných psech Hlavně když to udělá "bojový plemeno"...

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 13:08
- Nahlásit

Ketrin, když seš u té obezity. U nás na sídlišti bydlí paní a ta má dva pejsy. Křížence a čivavu. Ten čivavák je tak tlustej, že je skoro širší než delší. A ještě jak je nízkej, tak fakt vypadá jak zlatej křeček. Fakt chudák pejsek

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 13:10
- Nahlásit

Eimy
Pokud se nepletu, tvoje čubina má uši nahoru, že. to musí být opravdu krásné štěňátko RR

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 13:20 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

nefer
Přesně tak, proto jsme na tu paní, co se mě na to ptala taky čuměla jak na zjevení

iva
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2005 15:13
- Nahlásit

Úmrtí pejska je vždycky bolestná záležitost a zvláště, když je to zaviněno nedbalostí druhého pejskaře. Jen bych se ráda přidala k těm, kteří tu majitelku dogy přemlouvají, aby s tím něco udělala. Dokud budeme takové jednání trpět, moc se nezmění. Zakomplexovaní majitelé pitů apod. si jen zvýší své sebevědomí, že mohou vše a jsou nepostižitelní.
Evik
Podobný zážitek mám poměrně čerstvý - šli jsme s našimi dvěma čivavami (na vodítku) parkem, minul nás pár tak kolem 45 let, najednou paní vykřikla, vrhla se na zem a zezadu popadla jednu čivinku. Tak se lekla, vyvřískla a vykroutila se jí . Dotyčná měla docela štěstí, že se vrhla na tu mladší, která je velmi mírumilovná, klidné povahy a pohodářka. Popadnout takhle její mámu, z úleku ťafne, je to jiná povaha, dominantní fenka, která i přes svou velikost 2 kg je vůdkyní naší psí 4 členné smečky. Za normálních okolností by nikdy nekousla, ale v tomhle případě bych za ní ruku do ohně nedala. Taky by mě nikdy nenapadlo, že to může udělat dospělý člověk. V přítomnosti dětí fenku hlídáme více a hlavně jí sami upozorníme - jdou děti, buď hodná. Ona pak už čeká všechno. No, pořádně jsem se do paní pustila, vyčinila jsem jí, jak si to může dovolit takhle se vrhnout na cizího psa, jestli by to udělala i kdybych vedla NO a jestli si myslí, že čivava si musí nechat všechno od úplně cizího člověka jen proto, že je malinká. Koukala na mě překvapeně, prý když ona je tak roztomilá, jak plyšová hračka a kdesi cosi. Ujistili jsme ji, že na vodítku sice máme čivinku, ale ta má složené ZOP na 100 bodů, což znamená, že to není nemyslící hračka, ale pes jako každý jiný. Nejlepší byl závěr, když se nám partner paní ještě jednou omlouval a konstatoval, že je škoda, že fenka jeho ženu pořádně nerafla, že prý by si už pak snad dala pozor! Co potom můžeme chtít od dětí, když se ke psům neumí chovat dospělí.

Anonymní
# Zasláno: 15 Zář 2005 21:24
- Nahlásit

Ad bojová plemena:
Nemůžu mluvit za pity, protože žádného nemám. Můžu mluvit za stafordy, protože toho mám.
V dnešní době existují u stafordů ůzně krevně vedené linie, které se od sebe povahově hodně liší. Např. tzv. woods linie je absolutně neagresivní a pohodová - to mluvím přímo z vlastní zkušenosti. Mám fenu z této linie. V jejích 10měsících jsme spolu úspěšně složily ZOP zkoušky a docházíme pravidelně dál na cvičák. Fena je naprosto pohodová, přátelská i když samozřejmě temperament staforda (teriéra) zůstává. Mé feny se nikdo z okolí kdo nás zná nebojí a nehysterčí, kdykoliv nás potkají. Psů je kolem nás plno - řekla bych až moc. Žijeme na okraji města, máme to blízko do přírody, takže fena chodí většinu času na volno.
Co chvíle zažíváme humorné (nebo spíš k pláči???) příhody:
Např.
Včera jsem se vracela domů z procházky a svoji fenu jsem měla na vodítku u nohy. Z ničeho nic se na nás z vrátek domu na ulici vyřítil jakýsi malý psík..tuším nějaká směs jezevčíka...byla to taky fena a šla tvrdě po mé stafordce....běžela až k ní a chtěla ji rafnout za kůži na krku.... její panička to sledovala a jen stále křičela "Dorotko, nech toho, Dorotko nech toho"....
A teď se nabízí přímo otázka - kdyby byla moje fena jen trošku "chytlavá", tak milé Dorotce urvala hlavu....
Bohužel tohle není jediný případ...neustále se setkávám s malými těžce nezvládnutými psy- bígly počínaje, přes pudlíky, čivavy, kokry apod. konče. Obden nás chce při procházce sežrat jakási karikatura Jorkšíra (je to jasnej bezpapírák a i když zakoupen coby Jorkšír-vypadá fakt šíleně), nicméně odvahu má minimálně pita....
Většina majitelů těchto psů, co nás míjí (kdy moje fena jde v klidu na vodítku většinou u mé nohy) se ještě směje, jak je jejich psík odvážný a ještě to komentují chlácholivě slovy typu " i ty jeden šikulo....ten pes by tě sežral na místě"
(tím myslí MOJI STAFORDKU).
Tím jsem chtěla jen říct, že hodně lidí si může za různé "nehody a pokousání" samo tím, že nemají zvládnuté svoje vlastní psy, ale pak se to hodí na "bojové plemeno" protože je to přece tak snadné. Samozřejmě je rozdíl, když kousne čivava a je rozdíl, když kousne staford - to nepopírám. Ale kdyby moje fena nebyla tak na pohodu a postrádala absolutně agresi, tak už by těch mrtvolek kolem nás bylo asi víc.... A teď mi řekněte, čí by to asi tak byla vina.
Dana

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání